xael, в 29 January 2012 - 08:57 AM, написа:
northie, в 28 January 2012 - 07:25 PM, написа:
Благодаря за бързия отговор.Относно кастрацията не ме притеснява резултатът след това защото "притеснителните неща за кастрацията" за мен са само митове.Притеснява ме лекарската намеса и отношението.Затова идва колебанието,а Норт е мн активно и жизнерадостно куче и ще е доста трудно възстановяването.
Всъщност доста бързо се възтановяват след кастрация. И активността не им намалява.
Но наистина внимавайте кой ще прави операцията.
Спокойно, за една вечер и нищо няма да му има

Операцията при мъжките е много лека. Моите 2 женски кучета,котарак и котка са кастрирани, котката спа цяла нощ и на сутринта нищо и нямаше, котарака още в клиниката си беше същия дундьо. Кучетата може би бяха малко по-бавни и предпазливи на следващия ден, но вече на третия нямаше и помен от лошо настроение. Имам и мъжко куче което искам да кастрирам, но все не ми остават средства. Той няма генетични проблеми, но ми създава други като ми препикава всички храсти по двора и се бие с мъжките ако наоколо има женско куче или налита да качва всяко чуждо женско дори и кастрирани.
Чела съм че е добре да се кастрират в пубертета тоест след 6 месец, за женските най-добре преди първото разгонване. Лекар ме е съветвал след кастрацията ако кучето живе на вън да се прибере за един ден вътре понеже от упойката не могат добре да контролират телесната си температура. Също така знам че не е хубаво да е в най-големите жеги понеже тече доста повече кръв...или нещо такова беше ако бъркам поправете ме. Напишете в кой град живеете за да можем да ви посъветваме за добри втеринари там.