Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6721 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2012 - 05:23 PM

Това млечен зъб ли е или постоянен? Ако е млечен другото ще си падне като почне да пробива постоянния, просто бъдете по-внимателни в игрите и в това какво гризе кучето! Ако е постоянен вече е притеснително и трябва да го заведете на ветеринар?
[/quote]

Млечен зъб е ....
Джес е на 2 месеца и 18 дни и постоянно гризе какви ли не боклучета,колкото и да се опитваме да не и даваме,няма как просто! :dh_188:
Надявам се,че щом е млечен няма да има такъв голям проблем , но все пак ще се консултирам с ветеринаря . :ba_025:
Благодаря Ви!

#6722 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 05:33 PM

Няма проблеми, но внимавайте...
User's Signature

Качена снимка

#6723 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2012 - 06:19 PM

Имаме и друг проблем с нея,понеже я гледаме на верандата,но денем е с нас вътре!
Като я оставим на верандата,постоянно вие!Мислим да я оставим навън,когато минат минусовите температури.
Колко време е необходимо да свикне,когато я оставим нявън в къщичката си?

#6724 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 07:54 PM

Кучето се изнежва когато му се сменя температурата постоянно .. или вън... или вътре.. не и двете...

Ще вие, ще вие пък ще спре... , обаче правите ли винаги на неговото ... не сте уцелили животното...
User's Signature

Качена снимка

#6725 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 30 January 2012 - 10:00 AM

Показване на мнениетоxael, в 29 January 2012 - 08:57 AM, написа:

Показване на мнениетоnorthie, в 28 January 2012 - 07:25 PM, написа:

Благодаря за бързия отговор.Относно кастрацията не ме притеснява резултатът след това защото "притеснителните неща за кастрацията" за мен са само митове.Притеснява ме лекарската намеса и отношението.Затова идва колебанието,а Норт е мн активно и жизнерадостно куче и ще е доста трудно възстановяването.

Всъщност доста бързо се възтановяват след кастрация. И активността не им намалява.
Но наистина внимавайте кой ще прави операцията.

Спокойно, за една вечер и нищо няма да му има :mg_062: Операцията при мъжките е много лека. Моите 2 женски кучета,котарак и котка са кастрирани, котката спа цяла нощ и на сутринта нищо и нямаше, котарака още в клиниката си беше същия дундьо. Кучетата може би бяха малко по-бавни и предпазливи на следващия ден, но вече на третия нямаше и помен от лошо настроение. Имам и мъжко куче което искам да кастрирам, но все не ми остават средства. Той няма генетични проблеми, но ми създава други като ми препикава всички храсти по двора и се бие с мъжките ако наоколо има женско куче или налита да качва всяко чуждо женско дори и кастрирани.
Чела съм че е добре да се кастрират в пубертета тоест след 6 месец, за женските най-добре преди първото разгонване. Лекар ме е съветвал след кастрацията ако кучето живе на вън да се прибере за един ден вътре понеже от упойката не могат добре да контролират телесната си температура. Също така знам че не е хубаво да е в най-големите жеги понеже тече доста повече кръв...или нещо такова беше ако бъркам поправете ме. Напишете в кой град живеете за да можем да ви посъветваме за добри втеринари там.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6726 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 10:48 AM

Показване на мнениетоДизел, в 29 January 2012 - 07:54 PM, написа:

Кучето се изнежва когато му се сменя температурата постоянно .. или вън... или вътре.. не и двете...

Ще вие, ще вие пък ще спре... , обаче правите ли винаги на неговото ... не сте уцелили животното...

Ами определено ни разиграва,аз съм свикнала с това да вие и да не му угодя,но другите от семейството определено им става жал :(
Абе трудно ще бъде,да заживее сама вън! :dh_188:

#6727 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 30 January 2012 - 10:54 AM

Бързо ще свикне, просто бъдете постоянни всички от семейството. Нито ще му е студено нито нищо, моята спи на минус 20 отвън пред колибата си върху леда....не разбирам защо явно така и е кеф или малко за разкош. Другите две зъзнат в къщичката и се чудят как да се сгушат едно друго че да им е по топло ( англ.сетер и мелез-нок и нещо си ) Все пак е сибирско хъски и колибка да няма пак ще оцелее (не че казвам да го оставите без колиба само образно :ab_041: )
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6728 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 02:46 PM

Хей, знаете ли кога се изправят ушите на сибирското хъски? Моят Оскар е на 52дни и едното му ушенце все още е кльопнало. А,и друго! Има разтройство може би 2 седмица вече(т.е. откакто е вкъщи). Каква може да бъде причината????

#6729 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 02:59 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 30 January 2012 - 02:46 PM, написа:

Хей, знаете ли кога се изправят ушите на сибирското хъски? Моят Оскар е на 52дни и едното му ушенце все още е кльопнало. А,и друго! Има разтройство може би 2 седмица вече(т.е. откакто е вкъщи). Каква може да бъде причината????

За ушичките,изобщо си нямам идея кога се изправят.Моето си го взехме на 40 дни с изправени уши,но и на 20 дни като му гледам снимките пак са си вдигнати.
За разтройството :dh_188: 2 седмици е доста дълго време.С какво го храниш кученцето?С моето не рискувам и не му сменям храната,защото от промяната се разтройва доста.Караме на стартова храна все още.Вие захранено ли го взехте вашето?Може да има и някакъв друг проблем.Вътрешно кога е обезпаразитявано.Закарайте го на ветеринар.Трябва да е здравичко за да му бият ваксинките,а с това разтройство няма как да стане.
User's Signature

Качена снимка

#6730 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2012 - 03:28 PM

Привет,YSAYLA.:smile: Ушарките на Оскарчо са ти най-малкия проблем. Индивидуално е това с изправянето,някой на 2-3 седмици са с изправени ушички,други-на 2 месеца. И на моят Алтай до към 55-ия ден едното ушенце беше клепнало... Виж дрискотевицата е нещо притеснително. Може да е от храната или от нещо друго...Гадаем. Но 2 седмици наистина си е доста време ,може да се обезводни мъника. Какво сте му давали срещу разстройството досега?
User's Signature

Качена снимка

#6731 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 03:34 PM

Водих го на ветеринар,бита му е първата ваксина! Храня го с гранули на Pedigree и разнообразявам с консервите им за малки кученца.

#6732 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 30 January 2012 - 03:34 PM, написа:

Водих го на ветеринар,бита му е първата ваксина! Храня го с гранули на Pedigree и разнообразявам с консервите им за малки кученца.

Мисля,че когато кученцето е с разтройство,трябва да мине няколко дни само на гранули,без нищо странично.Може да греша,но когато Криста се одрисква,задължително спирам всичко странично и е само на гранули.
User's Signature

Качена снимка

#6733 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 03:40 PM

Нищо не съм му давала срещу разтройството, на 10.02.2012г. ще го водя отново на ветеринар,за да му бият и 2 ваксина. Да не би причината да е ,че го разхождам навън? През час-два го разхождам, за да се изходи. Искам да го науча от малко да ходи навън и да се отучи от изхождането вътре в стаите. Да не би да е настинало от разходките?

#6734 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 January 2012 - 03:48 PM

Никакво извеждане докато не мине 3 тата ваксина и още десет дни след това!!!!! Кучето ти може да е лепнало парвовероза - много опасна болест при кучетата. Не чакайте до 10 февруари за ветеринар. Малките кученца са с много чувствителни стомаси и едно по-продължително разтройство причинено от рязка смяна на храна или болест може да доведе до фатален край. Сварете чист бял ориз (без никакви подправки) и му дайте да пие водата и да яде ориза за разтройството. Но въпреки всичко се консултирайте с лекар възможно най-бързо. Моята Зина като малка е имала разтройство за ден - два, но никога толкова дълго!!!! Не искам да ви панирам, но ако обичате кученцето си го заведете на лекар. И да ваксини се бият на здраво куче, а не с разтройство. Пишете когато се свържете с ветеринаря! Дано да се оправи скоро.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6735 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 03:57 PM

....
БЛАГОДАРЯ!ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ГО ЗАВЕДА!!!!!!!!!!!
Значи го оставям вътре да ака и да пика така ли? А после дали ще свикне бързо да се изхожда навън?

#6736 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 04:56 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 30 January 2012 - 03:57 PM, написа:

....
БЛАГОДАРЯ!ОЩЕ УТРЕ ЩЕ ГО ЗАВЕДА!!!!!!!!!!!
Значи го оставям вътре да ака и да пика така ли? А после дали ще свикне бързо да се изхожда навън?

Като ходихте на първа ваксина не ви ли обясниха,че трябва да си останете у дома докато не мине третата ваксина?В къща с двор ли живеете?Аз живея в къща с двор,но въпреки това не съм извеждала кученцето си в двора,защото въпреки,че ветеринаря каза,че може да се пуска в двора,аз не си позволих.Все пак в двора може да са влизали котки,кучета.В градината може да има изпражнения,които кучето да изяде.И най-вече не се знае какви зарази има.Винаги Криста съм я носила на ръце до колата и обратно.А междувременно ако имаш тераса,извеждай го да пиша там или в банята.
User's Signature

Качена снимка

#6737 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 05:02 PM

Извинявай,само да те попитам.Под разстройство какво имаш в предвид?Ака воднисто и много често ли?Защото и на Криста акото на вашата възраст и беше по меко,като кюфтак,но по разплут,но цвета му си беше кафеникав,а не жълт (малко тъпо сравнение и обяснение,но си е точно така :ab_041: ) Но това продължи някъде 3 дни.Може би докато се адаптира,защото я получихме по куриер и пътува от Ловеч до Бургас и беше много стресирана.
User's Signature

Качена снимка

#6738 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2012 - 05:51 PM

Ушите има време да ги изправи ... моята на 60-65 дни още беше с леко клепнали връхчета...

Разстройството може да се дължи на разнообразната храна... при мен никога не е имало този проблем, но виж другите се оплакват... "малко куче+разнообразна храна = разстройство"
User's Signature

Качена снимка

#6739 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 06:20 PM

Изобщо нищо не ми казаха! ДОРИ И НЕ ГО ПРЕГЛЕДАХА КАКТО ТРЯБВА! ИМА ПОДУТ МЕХУР НА СТОМАХА(ОКАЗА СЕ,ЧЕ Е ПЪПНА ХЕРНИЯ!) КОЙТО АЗ ЗАБЕЛЯЗАХ ОЩЕ КОГАТО ОСКАР ДОЙДЕ УДОМА! Ветеринарният лекар изобщо дори НЕ ГО ЗАБЕЛЯЗА! МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИТЕ СМЕТКА ЩО ЗА СПЕЦИАЛИСТ Е !
УТРЕ ЩЕ ГО ЗАВЕДА В ДРУГА ВЕТЕРИНАРНА АМБУЛАТОРИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО!

А ИЗПРАЖНЕНИЯТА МУ СА КАФЕВИ И ВОДНИСТИ!

Живея в къща с голям двор,но къщата е на два етажа. На първият етаж живеем аз,мама и тате,а на втория са ортаците(имат отделен двор),които имат МНОГО котки! Котките се разкарват из двора(включително и из нашия),а и не само там!Хващала съм ги да се ровят в уличните кофи за боклук!

#6740 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 30 January 2012 - 06:32 PM

ISAYLA
Заведете кучето си на нормален ветеринар,който да го прегледа да му назначи лечение и като всеки себеуважаващ лекар да НЕ ГО ваксинира. Ваксинира се само здраво куче и то не през една седмица а по схема. Диарията може да е от наличие на глисти, пак вет би трябвало да ви каже,че преди ваксина кучето се обезпаразитява особено когато са бебета те изкарват глисти понякога до трети месец. А ако котките се разхождат из двора е хубаво да го пазите до третата ваксина. Сменете храната,педигрии е слаба храна.

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 335
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • Последна »