Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 30 January 2012 - 06:37 PM
Препоръчайте ми подходяща храна(марка,вид храна-гранули,консерви). МНОГО благодарна ще бъда!
Публикувано: 30 January 2012 - 08:04 PM
ISAYLA, в 30 January 2012 - 06:37 PM, написа:
Препоръчайте ми подходяща храна(марка,вид храна-гранули,консерви). МНОГО благодарна ще бъда!
Като за начинаещ (предполагам че гледате куче за първи път или поне нямате много опит) препоръчвам суха храна - гранулите както ги наричаме. И то за бебета, чак след като стане на година може да минете на гранули за порастнали кучета (adult). На всяка опаковка в зависимост от храната е написана дневната доза според килограми и възраст на кучето. Хубавата храна доставя на организма всичко необходимо, така че не е нужно да го "разнообразявате" с храна от масата (НЕ му давайте от вашата храна - може да му навреди) или с хляб с попара или местни деликатеси. Кучешкия стомах се адаптира към един вид хранене (с гранули или натурално тоест готвено специално за него) и ако му смените храната рязко ще се получи разтройство 100% при малките кученца. Същото става и със смяната на марката храна. В темата С какво храните хъскито си? може подробно да прочетете всичко което ви интересува вашите въпроси са задавани доста често.
Под хубава храна се разбира скъпа храна, вече всеки преценява според възможностите си с какво да храни кучето си.Ето няколко марки Роял Канин, Про План, Хилс....и още много други. Не губете време а четете във форума. С хъски трябва да сте твърди и постоянни във всичко и имате много да учите. Успех!
Публикувано: 31 January 2012 - 11:15 AM
ето ти няколко примера за добри храни, според джоба:
Роял Канин
Про План
Юкануба
Нутра Нугетс
Нутрам
Чикопий
Дог Шоу
Публикувано: 31 January 2012 - 11:22 AM
Ариел, в 29 January 2012 - 07:42 AM, написа:
Letty, в 26 January 2012 - 11:00 PM, написа:
Едва ли цитрусите има връзка с дъха на Еди, но цитрусовата киселина изобщо не е подходяща за стомаха на едно хъски.
Ариел,
благодаря за уточнението. Вет-а каза да му спрем портокалите и мандарините и тогава да видим дали има промяна в дъха, но според него не е възможно да е от това. Засега май не забелязвам разлика вече 3-ти ден, утре пак отиваме на преглед да видим това устище какво ще го правим, предполагам е нещо стомашно. Ще докладвам...
Публикувано: 31 January 2012 - 12:50 PM
nushcho, в 30 January 2012 - 10:54 AM, написа:

Лелееее,колкото по-голяма става,толкова повече взе да ме изморява

Знам че не и студено,но просто свикна с всички нас и неможе да бъде някъде сама,само вечер когато спи е сама.Направо не ми се мисли,прави пакост след пакост,вчера изгриза телефона на майка ми , "Ооо Боже,незнаех какво да кажа на майка ми

Публикувано: 31 January 2012 - 01:13 PM

Публикувано: 31 January 2012 - 01:41 PM
zebri4kata, в 31 January 2012 - 01:13 PM, написа:

Страшно много обичам Джесика,но наистина прекалява понякога!
Нищо друго не я забавлява освен да ни дърпа и хапе нас,надявам се че когато порасне няма да прави така,защото тогава вече незнам кой на къде ще хваща .Лошото е,че живеем при нашите и това нейно държание ме притеснява,винаги се съобразявам и правя забележка,но тя не взема и не взема от думите ми. :(
Семейството ми я приема много добре,каквото и да направи и е простено,но ей го на моето неудобство :(
Дайте съвет за някоя играчка,която много ще го забавлява и няма да има чак толкова голяма нужда да се закача с нас

Публикувано: 31 January 2012 - 01:49 PM
ПО-СПОКОЙНА СЪМ!
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА!
Публикувано: 31 January 2012 - 01:55 PM
Jessymm, в 31 January 2012 - 11:41 AM, написа:
zebri4kata, в 31 January 2012 - 01:13 PM, написа:

Страшно много обичам Джесика,но наистина прекалява понякога!
Нищо друго не я забавлява освен да ни дърпа и хапе нас,надявам се че когато порасне няма да прави така,защото тогава вече незнам кой на къде ще хваща .Лошото е,че живеем при нашите и това нейно държание ме притеснява,винаги се съобразявам и правя забележка,но тя не взема и не взема от думите ми. :(
Семейството ми я приема много добре,каквото и да направи и е простено,но ей го на моето неудобство :(
Дайте съвет за някоя играчка,която много ще го забавлява и няма да има чак толкова голяма нужда да се закача с нас

Моето бебоче също хапе ! Карам му се и НИЩО! ВСЕ 1 МУ КАЗВАМ : ПРОДЪЛЖАВАЙ ОСКАР,МНОГО МИ Е ПРИЯТНО! :DD За играчки не знам точно какво да предложа( преди имах дакел и не сме имали такива проблеми),но аз му давам едни малки гумени топки (едната е на соковете cappy). Друго,друго??? А,на Оскар му направихме една лудорийка с една пръчка и сезал вързан за нея. МНОГО се кефи докато гони края на сезала :D:D:D:D:D:D:D:D:D
Публикувано: 31 January 2012 - 02:00 PM
продават се едни пластмасови топки (големи колкото тенис топка), с отвор от едната страна. Пълниш топката с гранули, затваряш леко отвора и воала! Пускаш диването да играе, повярвай ми, че достаааааа дълго време ще се занимава с това нещо, за да докопа гранулите. Остави обаче отвора малко по-широк, за да падат гранули при въргалянето на играчката, но не чак толкова, че да падат често и по много.
Ето нещо такова :)
П.С. Те първа ще има бели. Еди ми изкопа в стената тунел от нашия коридор до .... съседите.

Публикувано: 31 January 2012 - 02:22 PM

Публикувано: 31 January 2012 - 02:55 PM
Jessymm, в 31 January 2012 - 12:21 PM, написа:
Страхотни сте....

Ще да я видя какви ще ги свърши до утре

С тая топка, пускаща гранули си спасих доста неща вкъщи. Имаше една седмица пълна занимавка с нея. Давам сутрин като изляза за работа и вечер я прибирам, докато сме си вкъщи. После на следващата сутрин пак, и така.....през 2 дни горе долу сменях съдържанието

Публикувано: 31 January 2012 - 04:09 PM
zebri4kata, в 31 January 2012 - 02:22 PM, написа:

еее ти направо разказа живота ми от как Джес е с нас...с мен се случва абсолютно същото

Страшни игри,страшно нещо,а като вземе да се "звери" за какво става на въпрос не е истина! :)
Публикувано: 31 January 2012 - 04:11 PM

[/quote]
Всъщност си мислях,докато намеря такава топка,да намеря малко пластмасово шишенце и да го напълня с гранули и да направя малка дупка през която да падат.Ще пробвам,може и да се получи :)
Благодаря ти...

Публикувано: 31 January 2012 - 04:25 PM
Благодаря ти...

Ако стане,пиши точно как си го направила,може и аз да пробвам,но да знаеш шишето ще вдига много шум,трябва да е от нещо друго