Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6741 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 January 2012 - 06:37 PM

Когато отидох ветеринарният лекар го "прегледа добре", даде му обезпаразитяваща таблетка и му би 1ва ваксина! НЕ ЗНАЕХ,ЧЕ ПЪРВО КУЧЕТО ТРЯБВА ДА Е ОБЕЗПАРАЦИТЕНО И СЛЕД ТОВА ДА МУ СЕ БИЕ ВАКСИНА... ОХ ВЕЧЕ СЪМ МНОГО ПРИТЕСНЕНА!

Препоръчайте ми подходяща храна(марка,вид храна-гранули,консерви). МНОГО благодарна ще бъда!

#6742 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 30 January 2012 - 08:04 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 30 January 2012 - 06:37 PM, написа:

Когато отидох ветеринарният лекар го "прегледа добре", даде му обезпаразитяваща таблетка и му би 1ва ваксина! НЕ ЗНАЕХ,ЧЕ ПЪРВО КУЧЕТО ТРЯБВА ДА Е ОБЕЗПАРАЦИТЕНО И СЛЕД ТОВА ДА МУ СЕ БИЕ ВАКСИНА... ОХ ВЕЧЕ СЪМ МНОГО ПРИТЕСНЕНА!

Препоръчайте ми подходяща храна(марка,вид храна-гранули,консерви). МНОГО благодарна ще бъда!

Като за начинаещ (предполагам че гледате куче за първи път или поне нямате много опит) препоръчвам суха храна - гранулите както ги наричаме. И то за бебета, чак след като стане на година може да минете на гранули за порастнали кучета (adult). На всяка опаковка в зависимост от храната е написана дневната доза според килограми и възраст на кучето. Хубавата храна доставя на организма всичко необходимо, така че не е нужно да го "разнообразявате" с храна от масата (НЕ му давайте от вашата храна - може да му навреди) или с хляб с попара или местни деликатеси. Кучешкия стомах се адаптира към един вид хранене (с гранули или натурално тоест готвено специално за него) и ако му смените храната рязко ще се получи разтройство 100% при малките кученца. Същото става и със смяната на марката храна. В темата С какво храните хъскито си? може подробно да прочетете всичко което ви интересува вашите въпроси са задавани доста често.
Под хубава храна се разбира скъпа храна, вече всеки преценява според възможностите си с какво да храни кучето си.Ето няколко марки Роял Канин, Про План, Хилс....и още много други. Не губете време а четете във форума. С хъски трябва да сте твърди и постоянни във всичко и имате много да учите. Успех!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6743 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 09:17 PM

Благодаря за отделеното време! Утре ще докладвам какво ми е казал ветеринарния лекар! :))))

#6744 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 11:15 AM

ISAYLA
ето ти няколко примера за добри храни, според джоба:

Роял Канин
Про План
Юкануба
Нутра Нугетс
Нутрам
Чикопий
Дог Шоу
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6745 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 11:22 AM

Показване на мнениетоАриел, в 29 January 2012 - 07:42 AM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 26 January 2012 - 11:00 PM, написа:

Имам въпрос - на Еди от около 4-5 дни дъхът му мирише адски гадно. Като казвам адски - имам предвид наистина многоооо лошо. Като беше малък докато не бихме третата ваксина пак по същия начин му миришеше, ходихме на 2-ма вет и ми казаха :"А ти на какво искаш да мирише - на теменужки ли?" или пък: "съвсем нормално си мирише!" Аз ли си въобразявах тогава, че мирише наистина лошо или.....? И сега пак....? На какво може да се дължи? Нужно ли е да ходим до вет-а? Само да кажа, че не сме сменяли храната, но напоследък му давам доста мандарини и портокали да си похапва, въпреки, че не вярвам да е от това, но да си кажа. Някакви идеи?

Едва ли цитрусите има връзка с дъха на Еди, но цитрусовата киселина изобщо не е подходяща за стомаха на едно хъски.

Ариел,
благодаря за уточнението. Вет-а каза да му спрем портокалите и мандарините и тогава да видим дали има промяна в дъха, но според него не е възможно да е от това. Засега май не забелязвам разлика вече 3-ти ден, утре пак отиваме на преглед да видим това устище какво ще го правим, предполагам е нещо стомашно. Ще докладвам...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6746 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 12:50 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 30 January 2012 - 10:54 AM, написа:

Бързо ще свикне, просто бъдете постоянни всички от семейството. Нито ще му е студено нито нищо, моята спи на минус 20 отвън пред колибата си върху леда....не разбирам защо явно така и е кеф или малко за разкош. Другите две зъзнат в къщичката и се чудят как да се сгушат едно друго че да им е по топло ( англ.сетер и мелез-нок и нещо си ) Все пак е сибирско хъски и колибка да няма пак ще оцелее (не че казвам да го оставите без колиба само образно :ab_041: )

Лелееее,колкото по-голяма става,толкова повече взе да ме изморява :dh_188: :dh_188: :dh_188:
Знам че не и студено,но просто свикна с всички нас и неможе да бъде някъде сама,само вечер когато спи е сама.Направо не ми се мисли,прави пакост след пакост,вчера изгриза телефона на майка ми , "Ооо Боже,незнаех какво да кажа на майка ми :dh_188: " ...срам :( , а днес сутрин какво да видим,смъкнала всички перденца на верандата и се омотала в тях,еее това ми дойде в повече...една след друга поразия! :(

#6747 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 01:13 PM

Колко още поразии ще ти прави :ab_041: това е нищо.Ние всяка сутрин като станем се чудим каква нова пакост ще е направила Криста.Имаше един навик,като и сложа да яде си пълнеше устата с гранули и после ги пренасяше на килима за да си яде там.Отучихме я,но след това правеше така с водата,ръсише вода до килима и я изплюваше там.Аз тук съм споменавала,как е изгризала абсолютно всичко у дома,а сме след ремонт,ако знаех,щях да отложа ремонта за пролетта.Сега новата и забавка е да застава пред вратата на банята и да чопли мазилката,вади някакви камъчета и парченца от тухлите,скоро може да падне и стената.Та сега и там ще запълваме.Другото,което обича е да ходи по клавиатурата и по масата като ни няма в стаята.Това са само малка част от най-новите и изпълнения :dog:
User's Signature

Качена снимка

#6748 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 01:41 PM

Показване на мнениетоzebri4kata, в 31 January 2012 - 01:13 PM, написа:

Колко още поразии ще ти прави :ab_041: това е нищо.Ние всяка сутрин като станем се чудим каква нова пакост ще е направила Криста.Имаше един навик,като и сложа да яде си пълнеше устата с гранули и после ги пренасяше на килима за да си яде там.Отучихме я,но след това правеше така с водата,ръсише вода до килима и я изплюваше там.Аз тук съм споменавала,как е изгризала абсолютно всичко у дома,а сме след ремонт,ако знаех,щях да отложа ремонта за пролетта.Сега новата и забавка е да застава пред вратата на банята и да чопли мазилката,вади някакви камъчета и парченца от тухлите,скоро може да падне и стената.Та сега и там ще запълваме.Другото,което обича е да ходи по клавиатурата и по масата като ни няма в стаята.Това са само малка част от най-новите и изпълнения :dog:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: еее немога ,успя да ме развеселиш след ужасното утро :) БЛАГОДАРЯ.
Страшно много обичам Джесика,но наистина прекалява понякога!
Нищо друго не я забавлява освен да ни дърпа и хапе нас,надявам се че когато порасне няма да прави така,защото тогава вече незнам кой на къде ще хваща .Лошото е,че живеем при нашите и това нейно държание ме притеснява,винаги се съобразявам и правя забележка,но тя не взема и не взема от думите ми. :(
Семейството ми я приема много добре,каквото и да направи и е простено,но ей го на моето неудобство :(
Дайте съвет за някоя играчка,която много ще го забавлява и няма да има чак толкова голяма нужда да се закача с нас :dog:

#6749 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 01:49 PM

Днес заведох Оскар на ветеринар! Всичко мина много добре! Казаха ми,че има раздразнен стомах(което е напълно нормално при малките кученца)! ПРЕДПИСАХА МИ ТАБЛЕТКИ,КОИТО ТРЯБВА ДА МУ ДАВАМ ПРЕЗ 12ЧАСА! 4-5 дни трябва да го храня с пилешко(бяло) месо+ориз! В четвъртък ще се чуя с ветеринарния лекар,за да видим как върви диетата на малкия ми шампион! След като се оправи постепенно ще започне промяна в менюто на Оскар,например ще започна да го храня с гранули(Royal Canin) :)
ПО-СПОКОЙНА СЪМ!
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА!

#6750 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 01:55 PM

Показване на мнениетоJessymm, в 31 January 2012 - 11:41 AM, написа:

Показване на мнениетоzebri4kata, в 31 January 2012 - 01:13 PM, написа:

:ab_041: :ab_041: :ab_041: :ab_041: еее немога ,успя да ме развеселиш след ужасното утро :) БЛАГОДАРЯ.
Страшно много обичам Джесика,но наистина прекалява понякога!
Нищо друго не я забавлява освен да ни дърпа и хапе нас,надявам се че когато порасне няма да прави така,защото тогава вече незнам кой на къде ще хваща .Лошото е,че живеем при нашите и това нейно държание ме притеснява,винаги се съобразявам и правя забележка,но тя не взема и не взема от думите ми. :(
Семейството ми я приема много добре,каквото и да направи и е простено,но ей го на моето неудобство :(
Дайте съвет за някоя играчка,която много ще го забавлява и няма да има чак толкова голяма нужда да се закача с нас :dog:

Моето бебоче също хапе ! Карам му се и НИЩО! ВСЕ 1 МУ КАЗВАМ : ПРОДЪЛЖАВАЙ ОСКАР,МНОГО МИ Е ПРИЯТНО! :DD За играчки не знам точно какво да предложа( преди имах дакел и не сме имали такива проблеми),но аз му давам едни малки гумени топки (едната е на соковете cappy). Друго,друго??? А,на Оскар му направихме една лудорийка с една пръчка и сезал вързан за нея. МНОГО се кефи докато гони края на сезала :D:D:D:D:D:D:D:D:D

#6751 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:00 PM

Jessymm,
продават се едни пластмасови топки (големи колкото тенис топка), с отвор от едната страна. Пълниш топката с гранули, затваряш леко отвора и воала! Пускаш диването да играе, повярвай ми, че достаааааа дълго време ще се занимава с това нещо, за да докопа гранулите. Остави обаче отвора малко по-широк, за да падат гранули при въргалянето на играчката, но не чак толкова, че да падат често и по много.
Ето нещо такова :)
П.С. Те първа ще има бели. Еди ми изкопа в стената тунел от нашия коридор до .... съседите. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6752 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:21 PM

ISAYLA и Letty , много Ви Благодаря!
Страхотни сте.... :ba_025:
Ще да я видя какви ще ги свърши до утре :dog: :ab_041:

#6753 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:22 PM

Ами аз мислих,че само Криста е толкова хаплива,но явно всички бебоци са такива.Днес игра на двора и разкопа под снега,стигна до калта и си дойде омуфкана здравата.Та се наложи да я къпя,вече за трети път от както сме я взели.Приблизително всеки месец я къпя и тъкмо си и беше ред.Та след къпането се сресвахме и ако знаете колко съм нахапана.Ръцете ме болят,все ги забива тия зъби,някакъв ад е.За играчки :dh_188: всичко забранено им е най-интересно.Ние имаме един голям кокал,който вече е на половина.Кисне го с уста и после дърпа кожата и си я хапва явно :af_089: имаме топка,мече и гумени играчки от дъщеря ми.Бесней стабилно,но най обича да дъвче възглавниците и дюшека от легълцето си,изкарва му всичката вата и става една лудница.Обича да си играе с пласмасови бутилки от 0.500 мл.Голямо щуреене става,но и голяма аларма.Имах едни джапанки,които ползвам като излизам на терасата за да и чистя,сега са останали само подметките.Смених ги с други.Опита се и тях да изръба,но за щастие след като измих терасата са замръзнали за пода :af_089: и се отказа :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#6754 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:40 PM

Днес като го водих на ветеринар и му купих нова играчка! Като кокал е,само че е гумена и е зелена+звънче вътре! МНОГО СЕ КЕФИ! СЕГА СИ ИГРАЕ С НЕЯ :dog:

#6755 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:46 PM

Jessymm,качи снимки във фотогалерия 2012 да видим малката красавица :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#6756 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 02:55 PM

Показване на мнениетоJessymm, в 31 January 2012 - 12:21 PM, написа:

ISAYLA и Letty , много Ви Благодаря!
Страхотни сте.... :ba_025:
Ще да я видя какви ще ги свърши до утре :dog: :ab_041:

С тая топка, пускаща гранули си спасих доста неща вкъщи. Имаше една седмица пълна занимавка с нея. Давам сутрин като изляза за работа и вечер я прибирам, докато сме си вкъщи. После на следващата сутрин пак, и така.....през 2 дни горе долу сменях съдържанието :ab_041: Един ден гранули, друг ден пилешко на кубчета, трети ден препечен хляб пак нарязан на кубчета /нещо като крутони правих/ и мога да ти кажа, че Еди не я оставяше за секунда. изморяваше се, заспиваше и след 30 мин отново готов за действие :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6757 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 04:07 PM

Показване на мнениетоzebri4kata, в 31 January 2012 - 02:46 PM, написа:

Jessymm,качи снимки във фотогалерия 2012 да видим малката красавица :md_064:

качих 2,3 снимки...по нататък ще кача още :md_064:

#6758 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 04:09 PM

Показване на мнениетоzebri4kata, в 31 January 2012 - 02:22 PM, написа:

Ами аз мислих,че само Криста е толкова хаплива,но явно всички бебоци са такива.Днес игра на двора и разкопа под снега,стигна до калта и си дойде омуфкана здравата.Та се наложи да я къпя,вече за трети път от както сме я взели.Приблизително всеки месец я къпя и тъкмо си и беше ред.Та след къпането се сресвахме и ако знаете колко съм нахапана.Ръцете ме болят,все ги забива тия зъби,някакъв ад е.За играчки :dh_188: всичко забранено им е най-интересно.Ние имаме един голям кокал,който вече е на половина.Кисне го с уста и после дърпа кожата и си я хапва явно :af_089: имаме топка,мече и гумени играчки от дъщеря ми.Бесней стабилно,но най обича да дъвче възглавниците и дюшека от легълцето си,изкарва му всичката вата и става една лудница.Обича да си играе с пласмасови бутилки от 0.500 мл.Голямо щуреене става,но и голяма аларма.Имах едни джапанки,които ползвам като излизам на терасата за да и чистя,сега са останали само подметките.Смених ги с други.Опита се и тях да изръба,но за щастие след като измих терасата са замръзнали за пода :af_089: и се отказа :db_046:

еее ти направо разказа живота ми от как Джес е с нас...с мен се случва абсолютно същото :ab_041:
Страшни игри,страшно нещо,а като вземе да се "звери" за какво става на въпрос не е истина! :)

#6759 Потребителят е офлайн   Jessymm Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 04:11 PM

С тая топка, пускаща гранули си спасих доста неща вкъщи. Имаше една седмица пълна занимавка с нея. Давам сутрин като изляза за работа и вечер я прибирам, докато сме си вкъщи. После на следващата сутрин пак, и така.....през 2 дни горе долу сменях съдържанието :ab_041: Един ден гранули, друг ден пилешко на кубчета, трети ден препечен хляб пак нарязан на кубчета /нещо като крутони правих/ и мога да ти кажа, че Еди не я оставяше за секунда. изморяваше се, заспиваше и след 30 мин отново готов за действие :ab_041: :ab_041:
[/quote]

Всъщност си мислях,докато намеря такава топка,да намеря малко пластмасово шишенце и да го напълня с гранули и да направя малка дупка през която да падат.Ще пробвам,може и да се получи :)
Благодаря ти... :ba_025:

#6760 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2012 - 04:25 PM

Всъщност си мислях,докато намеря такава топка,да намеря малко пластмасово шишенце и да го напълня с гранули и да направя малка дупка през която да падат.Ще пробвам,може и да се получи :)
Благодаря ти... :ba_025:

Ако стане,пиши точно как си го направила,може и аз да пробвам,но да знаеш шишето ще вдига много шум,трябва да е от нещо друго :md_064:
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема