Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6861 Потребителят е офлайн   Mimi_offf Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 February 2012 - 12:22 PM

Здравейте, смятам да си взема хъски през май и темата Ви ми е от голяма полза. Благодаря Ви

#6862 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 02:07 PM

Поздравления за желанието. Само ще попитам - премисли ли добре преди да го вземеш дали ще можеш да се справиш с непокорен, луд, дивак,трудно изпълняващ команди. Поради тези си качества много хора ги смятат за глупави.
А истината е че Хъскито е много умно, своенравно и самостоятелно куче.
Желая ти успех.
User's Signature

Качена снимка

#6863 Потребителят е офлайн   Mimi_offf Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 08:26 PM

Готова съм да поема пълна отговорност за кучето. Но се двоумя за нещо друго. Нямам възможност да си взема хъски от лицензиран развъдник. Oт една страна искам да си взема куче с доказан произход а от друга страна ще ми е доста трудно да събера поне 400 лева за да мога да си го купя..( разчитам на стипендия и лично събрани пари)
П.П. Не смятам да ходя по състезания просто искам да знам че гледам точно хъски. Познавам хора, които си бяха поръчали куче от сайт за обяви...след 2 години кучето им умря заради заболяване което е получило от родителите си... не бих желала подобно нещо да се случи и на мен..

#6864 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 08:39 PM

Поздравления и от мен за далновидните Ви размишления.Остава Ви трети вариант-да чакате да се подари пораснало чистокръвно хъски-случва се, но с интервал от време почти равен на появата на Халеевата комета.Моят съвет е-заложете на сигурното, колкото и да Ви коства.После инвестицията ще Ви се отблагодари.Последен вариант-в Без дом често се появяват хъскиподобни, натирени или изгубени.Ако търсите хъски не заради вида им само, то и двете, които аз осинових, бяха чистокръвни.....по нрав.И двете после починаха от генетични болести, поради междусъседско развъждане.Но това е частен случай и ако дам дом на ново куче, ще е ,за да му дам шанс за нов живот.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6865 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 21 February 2012 - 09:33 PM

Показване на мнениетоАриел, в 21 February 2012 - 08:39 PM, написа:

и ако дам дом на ново куче, ще е ,за да му дам шанс за нов живот.

:ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6866 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 09:35 PM

Здравейте!
Набързо-хъскоподобно, мъжко, 1 год.и 1 месец, кастрирано(преди седмица, т.е.позакъснях, пф), нежна душа ранима; перфорирани уши на приятели (едно мъжко и едно женско) до кръв-2 броя , желание да мачка (буквално) приятелите си- грандиозно, особено ако не му се обръща внимание...Сега сериозно, наистина играта му е адски груба и цел номер едно е да съборим приятелите с груби ръмжащи звуци и понякога играта спира да прилича на игра(не е винаги все още). Спирам го, но не го плясвам, а го изчаквам да се поуспокои и го пускам пак. Вчера имаше леко шамарче по този повод, а днес като се случи случката с второто приятелско ухо и девойката писна, а аз повиших тона, прибрахме уши и опашка и държахме дистанция от няколко метра с поглед на на****а кокошка. Хващане-абсурд. Преди имахме подобни ситуации, след които доста сме се карали и резултатът беше същия кокоши вид от по-горе и пресичане на голям столичен булевард и лягане пред входа (интерпретирах го като самонаказване). Щях да умра, разбира се. Спрях да му се карам И оттогава сме в прекрасни отношения относно "ела тук" в парка...до днес. С всичко това, искам да кажа,че явно много добре усеща, кога е сгафил и за да ми избегне яда и скарването е готов да повтори случката с пресичането. А аз определено трябва да стопирам агресивното му отношение/игра с кучета, и ако не със скарване непосредствено след грубостта му то как??? Съвети, моля, и за двата проблема!
Пс: надявам се да не съм се изразила много неясно!

#6867 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2012 - 09:51 PM

Аз не разбрах какъв е другия проблем, освен, че ръмжи при игра и играе грубо?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6868 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 09:58 PM

По ред-адмирации за кастрацията.От тук и ще Ви се постопят проблемите с диващината му....мъъъничко, но видимо поне.Доминантен, колкото може да си е един сибирец.В това отношение не е подобен, а типичен. :ab_041: .Загрубее ли, на повод и дома!-ще схване тарикатът, че иска ли да има купон, трябва да се държи прилично.Та-работете така- при нежелано подобно поведение, слагате му повода, строго мъмрене-всичко им е ясно, и рязка крачка в обратна посока.Ако искате-дръжте го надалеч отстрани и да се "наслаждава" на това, което е изпуснал по негова вина.Работете Ела тук първо с дълго въже и когато сте сами някъде.Погледнете раздела за възпитание и обучение.Малко куца респекта му спрямо Вас-отделяйте задължително всеки ден време за команди.Да схване кой води парада.Ама ме разсмяйте как го обрисувахте-ще се справите, споко! :ba_025:

Колеги-допълвайте, колкото повече, толкова повече.Аз изхождам единствено от личния си опит и нямам претенции да смятам, че давам професионални съвети.
User's Signature

#6869 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 10:03 PM

Че когато днес усети, че е сгафил и че този път явно няма да му се размине карането, около десет мин.седя на уважително разстояние с прибрани уши и опашка и не идваше даже и когато промених тона на мил. А иначе е отличник за породоподобието си по отношение идване при команда. Притеснението ми е, че при следващ гаф с доминантността му, не мога да го коригирам на момента, защото рискувам па се самонакаже с още едно самостоятелно прибиране. Днес беше на косъм.

Ариел, той перфектно идва, когато сме в добри отношения и определено ми има някакво уважение, защото само да скръцна със зъби (когато не си е заврял д-то в ушите при игра) и е по-нисък от земята...Но явно много тежко изживява моето повишаване на тон, щом иска да се самоприбира и самонаказва (следващия път надали ще има късмета да е 31декември и да има три коли на булеварда)... От това най много ме е шубе...

#6870 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2012 - 10:14 PM

хахха, самонаказвал се...:))))))
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6871 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 11:10 PM

Първият път реших да игнорирам този израз, но сега смятам да изкажа мнението си за тази му реакция.Ти така си мислиш.Той прости се омита, щото вече не го кефи.Повтарям-хващаш го на повод, а после си четете конското.Ако толкова добре идва на команда, би трябвало и в подобни моменти да го прави.Разбери-хъски няма начин да се самонакаже, но стопанина си, ако реши-отман!!Отглеждаш свободолюбиво и гордо куче.За духването не си говоря празни приказки, защото и на мен така ми е драскал един сибирец-през квартал и право на нашата улица си ме чакаше.За това ти казвам как са нещата.
User's Signature

#6872 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2012 - 11:40 PM

Изобщо даже не се самонаказва, ами минава метъра, защото не му се слуша конско. Изобщо не мисли, че тези кучета са самата чувствителност. И моята е същата като започна да се карам и особено,ако сме в парка и тя изобщо не ме отразява, а вкъщи сме под масата или в легълцето и имаме най-виновният поглед. И моята знае как да ме омае и го използва всеки път-милият поглед, ушите назад, ама то това за 5 мин, а като се накарам евентуално, е в състояния да направи точно ТОВА, за което съм и се карала преди секунда. Не омеквай, защото тези кучаци знаят как да разиграват стопаните си. :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Aз, понеже и знам номерата и често , ако сгафи нещо и се правя на луда и си я викам с наградките, а като дойде и като я хвана и си се карам един вид 'на сигурно' ' иначе тя даже ще ми се прави,че ме няма изобщо край нея.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6873 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 11:42 PM

Благодаря за съветите!

Не искам да прозвучи като на въпреки в никакъв случай:ba_025: Обаче...

Играла съм го това с прибирането бая пъти като беше малък (и за блата, и за оглушки, и за ненадейно изчезване), и по-пътя мъмрене-мъмрене, вкъщи игнор и т.н. Изиграх го и днес (на финала реши, че все пак няма да се прибира сам). Междудругото сега като се прибрах още сме в обтегнати отношения и си седи в коша, като усети, че не ми е минало (май май, няма как да помни за какво му се сърдя,ама...)... Идеята ми е че, след като му се скарам в парка, ме е шубе, че пак ще ми се прибере (разбирай пресече булеварда) сам при следващ гаф на следваща разходка, а хич не ми се правят експерименти. Ок, първо хващам, после понавиквам. Обаче имам чувството, че ме усеща много добре и наистина, както казват "с лошо не става", поне при него. А Ариел, вярвай ми, че е перфектен (доколкото може да е) относно идването на "Ела" иначе. Ох, нищо не казвам и аз. И може би го надценявам, че дотолкова размишлява. А относно "самонаказанието", знам че звучи безумно:ab_041: Но принципно си мисля, че като ще бягаш, ще бягаш, за да играеш, разгледаш, потичаш, пофлиртуваш (както старото ми куче-безпородно), а не за да залегнеш пред входа, все едно са те били досега.

Благодаря много отново! И пак подчертавам, че не искам да звуча "на въпреки".

#6874 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 February 2012 - 11:48 PM

Ами купи си дълъг повод и се учете така . И аз имах същия проблем. Тази се беше научила да бяга от парка всеки път , когато я пусна.Един път избага и я изгубих за около 40 мин. Виках я, тичах насам-натам, плаках, разпитвах хората, пак плаках, а беше супер кучи студ. Накрая я намерих до един кофи за боклук, извиках я с храна, карах се, радвах се, а от тогава си я водя на много дълъг повод и я пускам само в ограждения. Учим се на послушание и ела тук и ще пусна когато и имам доверие. :smile:
Веднъj ми избяга, а валеше дъйд и аз бях я изкарала буквално на улицата да пишка, понейе парка е през улицата. Бях по дйапанки, понейе в нас е топло и по блузка. Гоних я сигурно час на студа, заваля, намокрих се, теглих и една майна и реших да се прибирам. Щом и обърнах гръб и тя дотича-дрислата, ама преди това ми се правеше на много смела.
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#6875 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 11:59 PM

Сега като препрочета какво съм написала, ще внеса някои поправки. Перфектен не е! Очевидно!
Мизерии не ми е правил много много, сигурно се очакват. От малък е пуснат в парка, сред кучета. Не е изчезвал за повече от 5-6 минути с някой друг дивак. Постоянно получавам похвали как за породати си, видиш ли, страаааашно слушал. Глупости. Нямаше да си говорим сега :ab_041:

В общ план повече ме притеснява тази пуста агресия. Има (имаше) и други хъскита от нашата кучешка група - еми, никой не се държи толкова гадно с "другарчетата" си. Даже напротив-единият беше супер галантен (по-голям от моя), а другият пък само показваше тумбак в легнало положение (по-малкият, него го мачкахме). Проблемът ми е агресията/доминантността, и видимата съпротива да бъде смъмрен след тази агресия/доминантност/...Когато съм "добрата кака" и той е наааай-доброто момче - само идва за похвала, идва да ми се покаже, върти се пколо мен и т.н.

Ще виждаме :tb_195:

ПС: Излъгах. Има едно истинско изчезване, на първи сняг!!!. Полугола, по чукарите, мокра, уплашена, а нашият на гости на ротвайлерка в нейния двор. Добре, че беше попаднал на добър човек. А аз бях минала през този двор, викайки и свирейки... Мълчанието на агнетата!!!

#6876 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2012 - 01:09 AM

Моята е на 7 месеца.Не знам каква точно е агресията, но мога да кайа за моята, че играе с 3 големи кучета лабрадор на 3 години-момченце, голям , хрътка и лабрадудъл на същата въраст, който е като прасе. Ако влезе някое малко кученце, вече имаме опит с малко стафче, териерче някакво и ротвайлерче на 6 месеца, а резултатът беше-2,3 от кучетата се се нахвърлят на малкия новодошъл и започват от двете страни натиск и хапане за каквото докопат. Собствениците, разбира се , се сърдят и се махат, а ние почваме с караниците по кучетата. Те обаче се обичат толкова много и на нея и доставя адското удоволствие да е единствената дама и да си играе само с батковци и каки по-големи от нея, дайе я ревнуват, а пък тя още бебе, дайе и не знае на кой свят е хахахахаха
User's Signature

Качена снимка

#6877 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 07:33 AM

Аз от това, което прочетох си мисля, че той не само, че не се самонаказва, това е абсурдно, ами дори си прави каквото си иска!
User's Signature

Качена снимка

#6878 Потребителят е офлайн   Mimi_offf Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 11:22 AM

Решено е, хъскито няма да бъде от лицензиран развъдник.

#6879 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 12:58 PM

Тогава ще се озъртам за сибирско.Мине се не мине и ми предлагат такива-предимно бебета.
User's Signature

#6880 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 01:09 PM

А пък вчера щях да падна от смях с нашия звяр. Понеже по двора съм натрупал големи купчини със сняг и тя успява да се качва на гаражите отгоре и да се кефи на височината. Да ама тя обича да си играе с купата за храна и снощи я гледам и тя качена на гаража. Викам си " ще ядеш на снега, няма да се катеря сега по гаража заради теб". Обаче за всеки случай и викнах - " Тара донеси купата". Глас в пустиня, Тара гледа през мен все едно съм прозрачен. Влязох вътре да и взема манджата, оставям тенджерата на пода на верандата и се обувам. Бутам вратата и усещам че нещо има зад нея и пречи да се отвори нормално. Като излизам се оказа че гадината донесла купата и я оставила точно пред вратата и седи на около метър от нея с най невинния поглед. Щях да падна. Хем ми стана кеф че е изпълнила команда на която изобщо не съм се надявал, хем ми беше смешно на невинната физиономия :af_089:
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема