IvanDimov, в 25 February 2012 - 06:10 PM, написа:
Отчаян съм наистина, днес ми избяга на друго място, гонихме се повече от 1 час. За момент тръгна да върви до нас ( на 5-6 метра) но когато се опитах да я хвана, и не успях изчезна. На повече от 300-400метра я викам и изобщо не ми обръща внимание. Знам че с хъскитата е така, до сега и аз бях противник на тази теория и много се ядосвах когато чуя как хъскито бягало, но вече трябва да си призная. Хайде ако някой е имал проблем с командата "Ела", да сподели моля как го реши?
Имам наистина огромно търпение, готов съм да опитам всичко. Само единствено искам да пускам, защото куче само на повод не искам да имам...
Да добавя още, до преди 2 седмици нямаше проблем, беше като войник. Свирна ли и веднага идва.
Edit 3: Как да я накажа и да и обясня, че не е добре това което прави? Мислех утре да не я изкарвам изобщо?
Може би е от времето и това го казвам съвсем сериозно, защото и моя, който е жлезен по принцип от два дни се прави на самостоятелен, решил е, че не трябва да идва, онзи ден тръгнал подир някакви кучки и пресякъл бул.Евлоги Георгиев и се пъхнал в някакъв двор, баща ми не можал да го стигне, защото Неро е пресякъл на празно платно, но когато баща ми стигнал имало поток от коли, който го забавил! Освен това, той е бил в заградената част на булеварда и е изтичал съвсем съзнателно до място, където няма ограждение! Ние се разхождаме с една бездомна кучка Стреличка, тя също тръгнала да го търси, и не успяла, добре че някакъв човек го видял и казал на баща ми къде е кучето, аз не съм била там! Днес го викам Ела и няма никой, а по принцип идва без да повтарям!!! Понеже такива моменти има, рядко , но се случват, това, което аз правя е след разходка 10-15 минути упражнения на терасата, имам предвид, връзвам го и с дълъг повод упражняваме ела, спри, чакай, място и тн, нашите си команди, после пускам и ги упражняваме така и я караме по този начин докато не се върне в нормалното за него състояние, а именно послушното!
Да си призная обаче аз в момента съм го оставила нарочно да си прави каквото иска и да си ходи където иска, защото на мен не ми бяга, и дори и да не идва, мога да си го хвана при нужда, освен това ми изглежда щастлив, затова разхайтеното му поведение в момента не ми пречи . . .
plamenko, храната, за която питаш не съм я ползвала, въпреки че исках, но съм чувала много добри отзиви, но каквато и да е при всички положения е по-добра от Еукануба! За Еукануба четох във форума, че има много недоволни . . .