Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6881 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 February 2012 - 01:09 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 22 February 2012 - 07:33 AM, написа:

Аз от това, което прочетох си мисля, че той не само, че не се самонаказва, това е абсурдно, ами дори си прави каквото си иска!

Не, явно не съм се изразила правилно. Слуша и съм доволна принципно (без да казвам, че е машина). Просто вчера, като усети, че ще му се карам след като перфорира ушето на другото куче, се стресна и препарира и седя на 5 метра от мен. Принципно нямам проблем, когато е пуснат (дали на поляната или по алеи). А си прави каквото си иска с другите кучета - това е факт. И това трябва да коригираме определено.

#6882 Потребителят е офлайн   Mimi_offf Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 10:08 PM

Показване на мнениетоАриел, в 22 February 2012 - 12:58 PM, написа:

Тогава ще се озъртам за сибирско.Мине се не мине и ми предлагат такива-предимно бебета.

Благодаря за отделеното време :)

#6883 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 10:18 PM

Здравейте, имам женско хъски на 1 година и 5 месеца. Проблемът ни идва и си отива през определени периоди. Не знам на какво се дължи. Преди време ходеше в гората, и като се разходи се връщаше(често омазана в разни "вкусотии"). Та сега проблемът ми е следният, ще го опиша доста подробно, надявам се някой да успее да ми помогне, защото започвам да с отчайвам... Разхождаме се в парк в квартала, събираме се с други кучкари и ги пускаме да си играят. Когато вървим към парка и тя е още на повод, минаваме покрай фургон от един строеж, където има оставено бездомно куче, което хранят хора от квартала. Та минаваме покрай него, а моята страшно много подскача и се радва, подминаваме и се качваме в парка, който е на около 300-400 метра по-нагоре. Отиваме горе, пускам я при другите и около 10 минути няма проблем, докато не и дойде нещо на ум и хукне надолу. Отива при това до фургона и започва луда игра. Когато се опитам да я викна, да я примамя с нещо, да я хвана и бяга далеч от мен...Около 20-30 минути пада гонене, преди просто тръгвах на някъде и тя ме последваше веднага, сега и това не върши работа, изобщо не я интересувам, просто си играе там и това е.Ако някой друг не я хване ще ми трябва доста време обикаляне и то никога не идва просто сама, а трябва да си я издебна... Когато ходим из пътека в гората на същия парк, няма проблем, пускам я и си бяга около мен. Всеки ден нося лакомства и те не работят...

Та някой да препоръча нещо, защото искам да пускам без повод, но не искам после да я гоня половин час...?

#6884 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 February 2012 - 10:33 PM

Като за начало мисля, че ще е добре да смените маршрута до поляната, така че да не минавате покрай това бездомно куче. Така след няколко пъти, може би ще забрави...или нещо от сорта, че там по-надолу също има игра и няма да хуква при него. Изразходвайте й енергията , за да е по-спокойна. Карайте колело.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6885 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2012 - 10:39 PM

Благодаря за бързият отговор, но отдавна смених пътя. То другото куче си я търси. Знае г/д кога сме горе, само се показва малко колкото Хера(моята) да я види, и хуква... ако пък ако не дойде само до горе(бездомното), когато другите от квартала идват, идва с тях... да поясня и друго, търпелив съм, ходил съм около 5-6 пъти за един ден да я забирам от долу, има конско и след това пак се връща там... след всяко връщане до долу, хващането става все по-трудно и по-трудно. Може и това да ми е грешката, затова и питам тук?

#6886 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 February 2012 - 11:30 AM

Не съм сигурна, но дали няма да и омръзне ако я оставите без проблем да играе няколко дни подред с това куче. Според мен щом и е интересно винаги ще ходи там коато се разхождате в този район. И като я прибирате тя си мисли че има още много интресни неща които пропуска с това куче и вие я спирате на средата на нейния кеф :))) Но и на мен ми е интересно да чуя други мнения по-въпроса.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6887 Потребителят е офлайн   Mimi_offf Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 11:44 AM

С най-добрата ми приятелка имахме този проблем с едно улично куче....нямаше спасение. Ходеше по нас с часове. Предлагам да смените мястото за разходка.

#6888 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2012 - 02:39 PM

То мястото след 10-15 дена ще го сменим 100%, защото парка в който ходим в момента е забранен за кучета(но в момента всичко е в сняг и никой не ходи там) стопли ли се малко времето парка ще гъмжи от хора и определено няма да ходим там. Дори в момента събираме подписи, защото в Хасково няма нито един парк разрешен за кучета.

Сега няколко дена ще я водя на повод, и след това като я пусна ако отиде пак там, ще я прибирам вкъщи веднага, за да разбере, че е наказана. По принцип не ми е проблем да си играе, но кучето постоянно се чеше, и не знам още какво може да има, а и не ми е пред очите, така че проблема в момента е голям. Същото нещо го прави и на друго място, на друга поляна, която се събираме. Там има къща и нашата им ходи в двора и си търси манджи... след това явно разбира, че е направила нещо, което не трябва и не иска да се връща. Стой на по 50м от мен и не иска да идва. Спря да работи и техниката с обръщането на гръб, за да ме последва. Това започна да го прави преди около 1 месец.

#6889 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 11:43 AM

Здравейте, искам да попитам нещо....
Някой има ли впечатление от храната Taste of the wild ? И по-добра ли е от Eukanuba?
User's Signature

Качена снимка

#6890 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 06:10 PM

Отчаян съм наистина, днес ми избяга на друго място, гонихме се повече от 1 час. За момент тръгна да върви до нас ( на 5-6 метра) но когато се опитах да я хвана, и не успях изчезна. На повече от 300-400метра я викам и изобщо не ми обръща внимание. Знам че с хъскитата е така, до сега и аз бях противник на тази теория и много се ядосвах когато чуя как хъскито бягало, но вече трябва да си призная. Хайде ако някой е имал проблем с командата "Ела", да сподели моля как го реши?

Имам наистина огромно търпение, готов съм да опитам всичко. Само единствено искам да пускам, защото куче само на повод не искам да имам...

Да добавя още, до преди 2 седмици нямаше проблем, беше като войник. Свирна ли и веднага идва.

Edit 3: Как да я накажа и да и обясня, че не е добре това което прави? Мислех утре да не я изкарвам изобщо?

#6891 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 06:57 PM

Показване на мнениетоIvanDimov, в 25 February 2012 - 06:10 PM, написа:

Отчаян съм наистина, днес ми избяга на друго място, гонихме се повече от 1 час. За момент тръгна да върви до нас ( на 5-6 метра) но когато се опитах да я хвана, и не успях изчезна. На повече от 300-400метра я викам и изобщо не ми обръща внимание. Знам че с хъскитата е така, до сега и аз бях противник на тази теория и много се ядосвах когато чуя как хъскито бягало, но вече трябва да си призная. Хайде ако някой е имал проблем с командата "Ела", да сподели моля как го реши?

Имам наистина огромно търпение, готов съм да опитам всичко. Само единствено искам да пускам, защото куче само на повод не искам да имам...

Да добавя още, до преди 2 седмици нямаше проблем, беше като войник. Свирна ли и веднага идва.

Edit 3: Как да я накажа и да и обясня, че не е добре това което прави? Мислех утре да не я изкарвам изобщо?

Може би е от времето и това го казвам съвсем сериозно, защото и моя, който е жлезен по принцип от два дни се прави на самостоятелен, решил е, че не трябва да идва, онзи ден тръгнал подир някакви кучки и пресякъл бул.Евлоги Георгиев и се пъхнал в някакъв двор, баща ми не можал да го стигне, защото Неро е пресякъл на празно платно, но когато баща ми стигнал имало поток от коли, който го забавил! Освен това, той е бил в заградената част на булеварда и е изтичал съвсем съзнателно до място, където няма ограждение! Ние се разхождаме с една бездомна кучка Стреличка, тя също тръгнала да го търси, и не успяла, добре че някакъв човек го видял и казал на баща ми къде е кучето, аз не съм била там! Днес го викам Ела и няма никой, а по принцип идва без да повтарям!!! Понеже такива моменти има, рядко , но се случват, това, което аз правя е след разходка 10-15 минути упражнения на терасата, имам предвид, връзвам го и с дълъг повод упражняваме ела, спри, чакай, място и тн, нашите си команди, после пускам и ги упражняваме така и я караме по този начин докато не се върне в нормалното за него състояние, а именно послушното!
Да си призная обаче аз в момента съм го оставила нарочно да си прави каквото иска и да си ходи където иска, защото на мен не ми бяга, и дори и да не идва, мога да си го хвана при нужда, освен това ми изглежда щастлив, затова разхайтеното му поведение в момента не ми пречи . . .

plamenko, храната, за която питаш не съм я ползвала, въпреки че исках, но съм чувала много добри отзиви, но каквато и да е при всички положения е по-добра от Еукануба! За Еукануба четох във форума, че има много недоволни . . .
User's Signature

Качена снимка

#6892 Потребителят е офлайн   IvanDimov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 07:29 PM

Flawless: не знам какво и става, наистина преди си се е разхождала където си иска, но до сега така не е бягала...каквото и да е правила, тръгна ли да си ходя ме вижда и тръгва след мене. Но от 2 седмици просто не знам какво и става. Благодаря ти за отговора, не че разбирам много, но ще ти дам един съвет, това с разхайтеното поведение внимавай, така се започва :) Упражняваме се в двора и колкото и пъти да я викна идва, играем си, няма проблем... когато е спокойна всички команди си ги изпълнява без да се замисли, сяда, дава лапа(дясна после и лява) като и кажа дай глас лае. А сега ужас... дано отмине този период.

#6893 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2012 - 08:15 PM

Значи леката промяна не е само при нас...
Може от топенето на снега и хилядите миризми, изкачащи наяве???

#6894 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 25 February 2012 - 10:17 PM

Показване на мнениетоMimi_offf, в 21 February 2012 - 08:26 PM, написа:

Готова съм да поема пълна отговорност за кучето. Но се двоумя за нещо друго. Нямам възможност да си взема хъски от лицензиран развъдник. Oт една страна искам да си взема куче с доказан произход а от друга страна ще ми е доста трудно да събера поне 400 лева за да мога да си го купя..( разчитам на стипендия и лично събрани пари)
П.П. Не смятам да ходя по състезания просто искам да знам че гледам точно хъски. Познавам хора, които си бяха поръчали куче от сайт за обяви...след 2 години кучето им умря заради заболяване което е получило от родителите си... не бих желала подобно нещо да се случи и на мен..

ПОДАРЯВА се ХЪСКИ на около 5 месеца.За интервю - 0886987786 тел.
http://www.facebook....imal.hope.varna
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#6895 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 February 2012 - 12:46 AM

Показване на мнениетоIvanDimov, в 25 February 2012 - 04:10 PM, написа:

.......

Обясненията не вършат работа. Нито ще разбере, защо не я извеждаш. Според мен това дори е възможно и да ти "докара" още проблеми. Може да опиташ известно време разходки на дълъг повод само. Но истински разхдки с изморяване.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#6896 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2012 - 06:02 PM

Показване на мнениетоHuskypower, в 26 February 2012 - 12:46 AM, написа:

Показване на мнениетоIvanDimov, в 25 February 2012 - 04:10 PM, написа:

.......

Обясненията не вършат работа. Нито ще разбере, защо не я извеждаш. Според мен това дори е възможно и да ти "докара" още проблеми. Може да опиташ известно време разходки на дълъг повод само. Но истински разхдки с изморяване.

Съгласна съм, като не я извежаш се натрупва все повече и повече енергия и в мига, в който я изведеш . . .
Всеки ден трябва да хаби енергия!
Аз днес го почнах Неро с припомнянае на "защо е нужно да се изпълняват командите, а не да се правиш на луд", че взе много да се разхожда все едно е сам!
User's Signature

Качена снимка

#6897 Потребителят е офлайн   Mimi_offf Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 February 2012 - 09:27 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 25 February 2012 - 10:17 PM, написа:

Показване на мнениетоMimi_offf, в 21 February 2012 - 08:26 PM, написа:

Готова съм да поема пълна отговорност за кучето. Но се двоумя за нещо друго. Нямам възможност да си взема хъски от лицензиран развъдник. Oт една страна искам да си взема куче с доказан произход а от друга страна ще ми е доста трудно да събера поне 400 лева за да мога да си го купя..( разчитам на стипендия и лично събрани пари)
П.П. Не смятам да ходя по състезания просто искам да знам че гледам точно хъски. Познавам хора, които си бяха поръчали куче от сайт за обяви...след 2 години кучето им умря заради заболяване което е получило от родителите си... не бих желала подобно нещо да се случи и на мен..

ПОДАРЯВА се ХЪСКИ на около 5 месеца.За интервю - 0886987786 тел.
http://www.facebook....imal.hope.varna

благодаря за помощта :smile:

#6898 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2012 - 08:52 PM

Здравейте отново :smile:
Мама ми каза,че днес докато съм била на училище Оскар е повърнал стомашен сок с глисти в него! ГЛИСТИТЕ СА ОКОЛО 3СМ!
Нормално ли е да ги ПОВЪРНЕ,вместо да ги изхвърли с изпражненията ?

#6899 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2012 - 09:30 PM

Показване на мнениетоISAYLA, в 28 February 2012 - 08:52 PM, написа:

Здравейте отново :smile:
Мама ми каза,че днес докато съм била на училище Оскар е повърнал стомашен сок с глисти в него! ГЛИСТИТЕ СА ОКОЛО 3СМ!
Нормално ли е да ги ПОВЪРНЕ,вместо да ги изхвърли с изпражненията ?

Не знам дали е нормално, но първото нещо, което е трябвало да направите е да се обадите на ветеринар! Давали ли сте му харчета за вътрешно обезпаразитяване, за първи път ли се случва?
User's Signature

Качена снимка

#6900 Потребителят е офлайн   ISAYLA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 February 2012 - 09:33 PM

За първи път се случва! Давали сме му таблетки,следващата е на 8април.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 343
  • 344
  • 345
  • 346
  • 347
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни