Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7021 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 March 2012 - 07:29 PM

Интересното е,че в къщи още от три месечна вървеше редом.Но навън е като бясна.Според мен има нужда от по строг нашийник,защото разходките ни ми носят само болки в ръцете и вместо да ни е приятно се прибирам кълбо от нерви.Щом такива нашийници се продават с цел обучение,какво лошо да се възползваме.А и щом нищо друго не помага?Сега разглеждах различни зоомагазини и се колебая.Душач тип алпийско въже или метален душач?Кое е по добре?А и за мен строг нашийник е този с шиповете,нещо ужасно е!
User's Signature

Качена снимка

#7022 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 18 March 2012 - 07:31 PM

Аз си го направих сама след като Зина изяде два, от които втория не доживя 24 часа. Направих грешка да и го оставя на врата за през нощта. Излиза по евтино иначе един брой ми струва 6-7 лв, а така за 3лв на метър алпийско въже правиш два които са идеални за женско хъски (след шева дължината става 45см) Даже и на Чарли го слагам. По принцип не пречи да е по-дълъг, няма да се изхлузи толкова лесно колкото си мислиш и аз така като теб в началото, но за да ти е по спокойно си вземи по-малък. Незнам как ги продават, но аз не бях срещала 45 см последно купения беше 55
Моят е като този http://zoomagazin.eu...&id=878&start=0
http://zoomagazin.eu...id=934&start=10
http://zoomagazin.eu...-35-45-cm-17150
Разгледай размерите има различни
Една позната имаше същия проблем с курцхада си дърпаше като ненормална, но след като взе строг нашийник каза ми че се родила направо. Така разходката и доставя удоволствие а не мъчение. Нищо му няма на кучето то като усети че го боцка и спира да дърпа и си ходи нормално.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7023 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 March 2012 - 08:52 PM

Показване на мнениетоzebri4kata, в 18 March 2012 - 07:29 PM, написа:

Интересното е,че в къщи още от три месечна вървеше редом.Но навън е като бясна.Според мен има нужда от по строг нашийник,защото разходките ни ми носят само болки в ръцете и вместо да ни е приятно се прибирам кълбо от нерви.Щом такива нашийници се продават с цел обучение,какво лошо да се възползваме.А и щом нищо друго не помага?Сега разглеждах различни зоомагазини и се колебая.Душач тип алпийско въже или метален душач?Кое е по добре?А и за мен строг нашийник е този с шиповете,нещо ужасно е!

Не ме разбирайте погрешно, не ви спирам да си купите каквото искате, но споделям моето лично мнение и то е, че душачите са направени за хора, които не могат да се справят по друг начин, а не мисля, че вашия случай е такъв! Навън има много повече неща, които да я разсейват, много кучета, според мен я оставяте да се наиграе едно хубаво и като е поизморена, но не грохнала тогава задавате командата, след метър я хвалите и давате награда, после след два метра, даже може да не махате повода, а да го оставите да се влачи по земята и при нужда да го настъпите, просто има други начини! Много крайно ми се струва за 5 месечно кученце!
User's Signature

Качена снимка

#7024 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 March 2012 - 08:55 PM

Вместо да пиша дълго и сложно обяснение, само ще кажа, че Подкрепям горния съвет с две ръце! Строгият нашийник е най- последният вариант, пък и той ще спре да действа след време, освен ако не си научите кучето на редом. А куче се обучава когато си е изразходвало известна част от енергията.

#7025 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 18 March 2012 - 10:33 PM

Показване на мнениетоTali, в 18 March 2012 - 08:55 PM, написа:

Вместо да пиша дълго и сложно обяснение, само ще кажа, че Подкрепям горния съвет с две ръце! Строгият нашийник е най- последният вариант, пък и той ще спре да действа след време, освен ако не си научите кучето на редом. А куче се обучава когато си е изразходвало известна част от енергията.

Именно за това дадох примера как Зина и Нира ме слушаха днес след изморителната разходка :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7026 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2012 - 10:36 AM

^ Подкрепям горните коментари .. душача е твърде голяма крайност ! Има и много други начини с които може да се справиш с проблема :) По горе ги споменаха.

#7027 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2012 - 03:39 PM

Вчера ми доставиха поръчката.Купих два нашийника.Единият е метален,а другия тип алпийско въже и веднага излязохме на разходка.Направо се родих!Изобщо нямаше и помен от онова грубо теглене,след което все ме боляха и трепереха ръцете.Сега повода е свободен и разходките ни носят голямо удоволствие.
Благодаря на Nushcho за съветите! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#7028 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2012 - 09:50 PM

Радвам се ако съм помогнала, и аз си мисля да взема строг нашийник за Зина. Има кучета и "кучета", аз имам и от двата вида. Всичко съм опитвала, освен строг нашийник. И не мисля че е нещо толкова лошо за кучето. В крайна сметка идеята на разходката е да е приятна първо за стопанина, а и за кучето ще стане след като се научи да върви спокойно. Само името е страшно (душач, строг нашийник :ab_041: )
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7029 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2012 - 10:12 PM

Строгият нашийник се прилага именно за обучението. Ако се налагат, уроците с него са кратки. Той не се носи постоянно и не е нашийник за разходки. Макар че, има хора, които го превръщат именно в такъв. Ако пускате кучето си на разходките, и носите строг нашийник, сваляйте сваляте го, той може да е опасен за други кучета в игра. Аз лично като видя такова куче около нас и се изнасям, за да не би да се заиграят или ступат ... и да стане беля. Я зъб, я око ....
Моят Реди на времето така имаше един счупен зъб от такъв нашийник при сбиване с питбул.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#7030 Потребителят е офлайн   Pumpal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2012 - 11:13 PM

Никога не бих сложила нещо подобно на Щирлиц. Но с удоволствие бих го надянала на куп невъзпитани люде. :db_046: Когато сме в града, винаги е на повод. Стигнем ли поляните - пускам го на свобода. Тича като бесен, но "ела тук" винаги действа. Никога не съм повтаряла това повече от един път. В началото ми се е случвало да го чакам с часове да се набеснее и нито команди, нито гонене помагаха.. Вече знае, че "ела тук" означава точно това. Понякога ми става жал, когато гледам физиономиите му, идвайки. Но слуша. Пу-пу. За сега. Утре ще дивеем към язовира на Братушково. Ако е рекъл Господ и снимки ще предоставим. :ab_041:

#7031 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2012 - 11:50 PM

Напълно подкрепям мненията на Pumpal и Huskypower ! И може да има кучета и кучета, но това не значи, че има кучета, които не могат да се научат да ходят редом, да идват и тн! Неро като го обучавах, беше с обикновен нашийник, важен е подхода и да вържеш кучето без да е вързано, имаше тема "връзка без обвързване", така става!
User's Signature

Качена снимка

#7032 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2012 - 09:33 AM

Незнам или аз нещо генерално бъркам и не успявам да я овладея, но смея да твърдя че Зина отлично знае какво се иска от нея и какво означава всяка команда, който ми каже че хъскито е глупаво мога да го оборя, но за това че е своенравно си е 100% вярно :dh_188: Много бих искала да се срещна с някой от вас да види как работя със Зина и да ми каже къде бъркам и какво е правилно. Защото тя си изпълнява Ела тук когато сме на двора, и по-често ако има в замяна нещо за нея. Другите ми кучета не са така, и в двора и на поляната пуснати си идват при мен. А Зина вече не смея да я пусна свободна, тогава и най-апетитния салам и мръвка не могат да я подкупят...Мисля си че е произлязло от това че не е пусната свободно на разходки и жадува за това, но как да го направя като не ме слуша и ако не успея да си я прибера ще изяде всички кокошки на съседите. Поне ако тях ги нямаше щях да я изпробвам свободно пусната, така или иначе знае къде е дома и и рано или късно ако не дойде при мен ще се прибере. Това си е един омагьосан кръг от който трябва да избирам дали да рискувам да науча кучето си и да се изпокарам с отмъстителните съседи които кой знае какво може да предприемат ако им изчезнат кокошките или да карам на сигурно и да си я водя на повод всеки път. Изчела съм целия форум, Цезар Милан ми е кумир и не само на теория, работя със Зина, но.....точно за това се замислям за този тип строг нашийник за обучение!!! Приемам съвети всякакви, желание за промяна има :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7033 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2012 - 11:48 AM

Наистина риска е доста голям, от гледна точка на това, че не знаеш какво могат да спретнат съседите, но от друга страна, ако я научиш няма да имаш проблеми! Естествено те са животни и затова трябва да има непрекъснат контрол,защото се възползват и от най-лекото невнимание пък и има момента с яденето на кокошки, но съм виждала много бесни женски, които като се смени подхода към тях и стават неузнаваеми!
Аз си мисля вие с колелото не можете ли да излезете? Пускаш я и тръгваш с колелото, всички хъскита, които познавам и се пускат си следват колелото, в началото Неро се разсейваше и се отбиваше тук-там, ама вече си тичка плътно до колелото, проблем е, че ако е вързан понякога не ме дърпа, но пък седи до колелото, разминаваме се с голън ретривъри, овчарки и всякакви кучета и едно Остави е напълно достатъчно, е, понякога вижда някоя женска, която му е приятелка и се спира при нея, но като кажа тръгваме, не възразява! Или пък можеш известно време да карате докато е вързана и като е изхабила част от енергията - пускаш!
User's Signature

Качена снимка

#7034 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2012 - 08:01 PM

Виж това е идея, по принцип като излизам с колелото винаги я вземам и като набере скорост не се разсейва а се захласва по тичането и дърпането защото и доставя огромно удоволствие. Миналата година бяхме ходили на 14км поход до съседното село и обратно по асфалтовия път и на връщане милата беше толкова уморена че трябваше да я изчаквам. Но беше опасно заради преминаващите коли и за това не и давах да излиза напред да тегли а я държах отдясно и си вървеше покорно и машинално ме следваше. Но изкочи някъв гущер из храсталака и като скокна и дръпна, извади я от хипнозата....ей от такива моменти се притеснявам, то няма да е гушер а някое пернато и тогава забрави да те чуе. Очите и стават като на извънземно с черни зеници изцяло и лигите и потичат :zz_227: И другия проблем: ако ме следва с колелото след това дали ще мога да си я хвана като наближим дома и няма да ми врътне някой номер, то няма как д разбера докато не пробвам...
Днес я изпробвах с повода в двора, слуша като за световно, не дърпа върви зад мен даже. Само като прекрачим прага на вратата и става ненормална, но смятам да го променя, щом с Чарли и Нира успях трябва да може и със Зина. Целта е да мога да ги разхождам и трите на веднъж без да се теглят като откачени. По добре късно да се научим отколкото никога. Сега осъзнавам колко грешки съм допускала докато е била по малка като се върна назад във времето.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7035 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2012 - 10:35 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 24 March 2012 - 08:01 PM, написа:

Виж това е идея, по принцип като излизам с колелото винаги я вземам и като набере скорост не се разсейва а се захласва по тичането и дърпането защото и доставя огромно удоволствие. Миналата година бяхме ходили на 14км поход до съседното село и обратно по асфалтовия път и на връщане милата беше толкова уморена че трябваше да я изчаквам. Но беше опасно заради преминаващите коли и за това не и давах да излиза напред да тегли а я държах отдясно и си вървеше покорно и машинално ме следваше. Но изкочи някъв гущер из храсталака и като скокна и дръпна, извади я от хипнозата....ей от такива моменти се притеснявам, то няма да е гушер а някое пернато и тогава забрави да те чуе. Очите и стават като на извънземно с черни зеници изцяло и лигите и потичат :zz_227: И другия проблем: ако ме следва с колелото след това дали ще мога да си я хвана като наближим дома и няма да ми врътне някой номер, то няма как д разбера докато не пробвам...
Днес я изпробвах с повода в двора, слуша като за световно, не дърпа върви зад мен даже. Само като прекрачим прага на вратата и става ненормална, но смятам да го променя, щом с Чарли и Нира успях трябва да може и със Зина. Целта е да мога да ги разхождам и трите на веднъж без да се теглят като откачени. По добре късно да се научим отколкото никога. Сега осъзнавам колко грешки съм допускала докато е била по малка като се върна назад във времето.

Това с колелото е нещо, което задължително трябва да пробвате, хъскито е куче, което направо се опиянява от собственото си тичане, така че това трябва да се насърчава! Вие както учите команди в двора, примерно с повод на колелото ще й казваш "до мен" или "редом" и "остави", ако се налага, после без повод и можеш да изкарваш и другите кучета да тичат с вас, след като те слушат! няма как да не прихване, щом те й дават пример за послушание! Изобщо не е късно, важното е да се почне, сигурна съм! После като е уморена, можеш да слезеш от колелото и да го буташ, а тя като върви до теб й казваш редом после браво, даваш някоя и друга наградка! И при това положение кучето няма как да не се чувства страхотно, мотивирано да е при теб и да те слуша, да засилите връзката помежду ви, да не се притесняваш като е пусната, да играят трите кучета заедно пуснати и тн ! Все хубави и постижими неща! И като дойдем на гости, ще ни се покажете какви сте послушни и ще ги пуснем да си играят всички дружно!
А проблема с хващането се решава много лесно, хващаш вървите малко - пускаш, известно време пусната, после пак хващаш, после пак пускаш и така няма да свързва повода и хващането с прибиране, а като част от разходката и няма проблеми!
User's Signature

Качена снимка

#7036 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2012 - 05:34 PM

На Арес лявото му краче е леко изкривено ,но дясното не е и вет. лекар му взе кръв и каза ,че количеството на калция е нормално .. ние му давахме два пъти по 10 дена добавки , но сега яде Equilibrio ,а преди се хранеше с една друга .. и въпроса ми е сега като се храни с качествена храна дали да му даваме добавки или би му се оправило крачето .. вет. лекар каза ,че може да му се надвиши нивото на калция и от това да му се изкриви още повече ..

#7037 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 March 2012 - 06:57 PM

Според мен ветеринаря е прав, прекаляването с витамини може да навреди. А тази марка храна до колкото знам е на доста добро качество и аз не бих давала калции. Това иазкривяване може да е породено от досегашното му хранене. Зина за щастие порасна без изкривявания, но до 12-14месеца я храних с качествена бебешка храна. За разлика от другото ми куче-Нира която има супер криви крачета милата. Не знам на какво се дължи, когато я намерих беше изключително слабо и недохрано бебе откъснато от майка си твърде рано и захвърлено с студа. Хранех я със същата бебешка храна с която и Зина и до една годишна възраст все беше кльощава. Но въпреки всичко и се изкривиха предните крачета. Сега вече е с нормало телосложение и въпреки кривите краченца си е едно здраво и хубаво куче. Мисля си колко са важни първите месеци от живота на едно кученце да бъде до майка си и тя да го кърми с достатъчно мляко...но уви не всеки има този късмет.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7038 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 March 2012 - 08:04 PM

Мхм така си е .. :) Преди малко като се прибрахме от разходка и му казах да седне да му видя крачетата и дясното беше леко криво ,но сега видях че се е изправило напълно и лявото е почти право.Леко му е изкривено на ляво ама мисля ,че ще се оправи .. разхожда се на слънце тича си то колкото иска .. пускам го в едно училище да се натича едно хубаво .. при затворени врати разбира се .. не може да рискуваме да дойде някое куче ;д .. много обича да си тича и из тревата ;д .. забелязах ,че е доста лошо настроен към другите кучета .. като бяхме при вет. лекар и една немска овчарка му се радваше и искаше да си играят .. а то беше наострило опашката и ръмжеше .. после почна даже да скача към нея .. и одеве имаше едно стафче и беше на 2.5 месеца и Арес скачаше и въртеше опашка обаче и игриво скачаше .. не беше агресивен ама стафчето така го лаеше нямам думи и Арес отиде да я подуши и и се радваше ама ;хх дано не е проблем и да свикне :) Искам да попитам и за пикането на вън .. още не може да свикне .. изкарам го може и 4 часа да се стиска и прекрачи ли прага на стаята и веднага кляка .. прочетох доста теми и пробвахме какво ли не .. но не става . Когато си е в стаята пика през половин час ,а на вън как се стиска нямам думи ;х Днес на двора даже почна да трепери и аз го вкарах вътре и се изпика и всичко си беше добре .. :Х Вие как научихте кученцето си да пика и ака на вън ?? . . Утре сутринта даже ще стана в 6 и 30 и ще излезнем пък дано да се изпика на вън .. надали като е станал от сън да се стиска .. знам ли ;х Ако може да ми дадете някой съвет :)) П.п - Да питам и за сменянето на зъбчетата .. днес забелязах ,че е сменил 2 предни .. не знам как се наричат .. ако може да ми кажете кой точно трябва да смени .. защото се опасявам да не са му паднали при игра нещо .. онези мъничките където са между кучешките .. млечни се наричаха мисля :)

#7039 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2012 - 11:26 AM

Офффф и ние сме същите с пикането.На вън нищо,а като се приберем и веднага излиза на терасата.Искаме вече да я вадим в двора да живее,но свекървами има навсякъде засяти цветя и даже не си правя устата да е свободно пусната,защото ще изрови всичко и ще каля навсякъде.Мислихме да и заградим част от двора,да наредим плочки и да и сложим къщичка да си живее там,но няма такова голямо място.Двора ни е на един наклон към реката и е твърде малък,а и свекървами е засяла разни неща.И направо сме в недоумение.Искам кучето да е в предната част на къщата,да си бяга и лае,но пусти му цветя.Днес мислих един вариант.Да и опъна едно стоманено въже острани на къщата по оградата и да може да бяга от задния двор до предния,ще има много място за тегели,но това означава да е на синджир,а аз незнам дали ще свикне.Това е с цел да не хойка много из градината,а да е контролирано разхождането,но все пак ще има доста място за тичане,а и ще си я виждам като изляза на терасата.Естественно ще си я водя на разходки както до момента.Мисля,че навън ще и е по добре и ще и е по свободно.Ако някой има някакви идеи да пише.За сега това съм измислила като вариант за повече място и свобода.Като се сетя,че Криста я взехме за дворно куче,а си я прибрахме направо вкъщи и така свикнах с компанията и,но наистина,времето се стопли,време и е.
За зъбките.Ние сменихме всички.Първо предните падат,после разстат някакви кътници и последни падат кучешките,доколкото си спомням де.Сега с новите зъби взе и меката мебел да дърпа,а не мога да рискувам да ми изяде и масата и столовете,ще е прекалено,защото и тях ръба като е сама.Определено Хъскито е куче,което не може да държиш затворено в апартамент,иска си свобода и много тичане.
User's Signature

Качена снимка

#7040 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2012 - 08:11 PM

Абсолютно същото и аз щях да напиша.И аз мисля да го карам на двора и аз мисля да му сложа такава тел и да си бяга ..заради цветята разбира се .. и имаме остъкление на коридора и по късно сигурно ще кача снимка .. мисля там да го оставям вечерта да спи .. днес го оставих за 1 час и в началото виеше много ,но после си лежеше и спинкаше.В момента хапе каквото намери и каквото му попадне в устата с това сменяне на зъбки .. ;х
zebri4kata , на колко месеца е мъничето ;д

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема