Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 18 March 2012 - 07:29 PM
Публикувано: 18 March 2012 - 07:31 PM
Моят е като този http://zoomagazin.eu...&id=878&start=0
http://zoomagazin.eu...id=934&start=10
http://zoomagazin.eu...-35-45-cm-17150
Разгледай размерите има различни
Една позната имаше същия проблем с курцхада си дърпаше като ненормална, но след като взе строг нашийник каза ми че се родила направо. Така разходката и доставя удоволствие а не мъчение. Нищо му няма на кучето то като усети че го боцка и спира да дърпа и си ходи нормално.
Публикувано: 18 March 2012 - 08:52 PM
zebri4kata, в 18 March 2012 - 07:29 PM, написа:
Не ме разбирайте погрешно, не ви спирам да си купите каквото искате, но споделям моето лично мнение и то е, че душачите са направени за хора, които не могат да се справят по друг начин, а не мисля, че вашия случай е такъв! Навън има много повече неща, които да я разсейват, много кучета, според мен я оставяте да се наиграе едно хубаво и като е поизморена, но не грохнала тогава задавате командата, след метър я хвалите и давате награда, после след два метра, даже може да не махате повода, а да го оставите да се влачи по земята и при нужда да го настъпите, просто има други начини! Много крайно ми се струва за 5 месечно кученце!
Публикувано: 18 March 2012 - 08:55 PM
Публикувано: 18 March 2012 - 10:33 PM
Tali, в 18 March 2012 - 08:55 PM, написа:
Именно за това дадох примера как Зина и Нира ме слушаха днес след изморителната разходка

Публикувано: 22 March 2012 - 03:39 PM
Благодаря на Nushcho за съветите!

Публикувано: 23 March 2012 - 09:50 PM

Публикувано: 23 March 2012 - 10:12 PM
Моят Реди на времето така имаше един счупен зъб от такъв нашийник при сбиване с питбул.

JulyVell Siberians
Публикувано: 23 March 2012 - 11:13 PM

Публикувано: 23 March 2012 - 11:50 PM
Публикувано: 24 March 2012 - 09:33 AM

Публикувано: 24 March 2012 - 11:48 AM
Аз си мисля вие с колелото не можете ли да излезете? Пускаш я и тръгваш с колелото, всички хъскита, които познавам и се пускат си следват колелото, в началото Неро се разсейваше и се отбиваше тук-там, ама вече си тичка плътно до колелото, проблем е, че ако е вързан понякога не ме дърпа, но пък седи до колелото, разминаваме се с голън ретривъри, овчарки и всякакви кучета и едно Остави е напълно достатъчно, е, понякога вижда някоя женска, която му е приятелка и се спира при нея, но като кажа тръгваме, не възразява! Или пък можеш известно време да карате докато е вързана и като е изхабила част от енергията - пускаш!
Публикувано: 24 March 2012 - 08:01 PM

Днес я изпробвах с повода в двора, слуша като за световно, не дърпа върви зад мен даже. Само като прекрачим прага на вратата и става ненормална, но смятам да го променя, щом с Чарли и Нира успях трябва да може и със Зина. Целта е да мога да ги разхождам и трите на веднъж без да се теглят като откачени. По добре късно да се научим отколкото никога. Сега осъзнавам колко грешки съм допускала докато е била по малка като се върна назад във времето.
Публикувано: 24 March 2012 - 10:35 PM
nushcho, в 24 March 2012 - 08:01 PM, написа:

Днес я изпробвах с повода в двора, слуша като за световно, не дърпа върви зад мен даже. Само като прекрачим прага на вратата и става ненормална, но смятам да го променя, щом с Чарли и Нира успях трябва да може и със Зина. Целта е да мога да ги разхождам и трите на веднъж без да се теглят като откачени. По добре късно да се научим отколкото никога. Сега осъзнавам колко грешки съм допускала докато е била по малка като се върна назад във времето.
Това с колелото е нещо, което задължително трябва да пробвате, хъскито е куче, което направо се опиянява от собственото си тичане, така че това трябва да се насърчава! Вие както учите команди в двора, примерно с повод на колелото ще й казваш "до мен" или "редом" и "остави", ако се налага, после без повод и можеш да изкарваш и другите кучета да тичат с вас, след като те слушат! няма как да не прихване, щом те й дават пример за послушание! Изобщо не е късно, важното е да се почне, сигурна съм! После като е уморена, можеш да слезеш от колелото и да го буташ, а тя като върви до теб й казваш редом после браво, даваш някоя и друга наградка! И при това положение кучето няма как да не се чувства страхотно, мотивирано да е при теб и да те слуша, да засилите връзката помежду ви, да не се притесняваш като е пусната, да играят трите кучета заедно пуснати и тн ! Все хубави и постижими неща! И като дойдем на гости, ще ни се покажете какви сте послушни и ще ги пуснем да си играят всички дружно!
А проблема с хващането се решава много лесно, хващаш вървите малко - пускаш, известно време пусната, после пак хващаш, после пак пускаш и така няма да свързва повода и хващането с прибиране, а като част от разходката и няма проблеми!
Публикувано: 25 March 2012 - 05:34 PM
Публикувано: 25 March 2012 - 06:57 PM
Публикувано: 25 March 2012 - 08:04 PM
Публикувано: 26 March 2012 - 11:26 AM
За зъбките.Ние сменихме всички.Първо предните падат,после разстат някакви кътници и последни падат кучешките,доколкото си спомням де.Сега с новите зъби взе и меката мебел да дърпа,а не мога да рискувам да ми изяде и масата и столовете,ще е прекалено,защото и тях ръба като е сама.Определено Хъскито е куче,което не може да държиш затворено в апартамент,иска си свобода и много тичане.
Публикувано: 26 March 2012 - 08:11 PM
zebri4kata , на колко месеца е мъничето ;д