Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 29 March 2012 - 08:45 PM
Публикувано: 29 March 2012 - 09:00 PM
Вече няколко дни сме разделени.Явно въпреки,че е на синджир тип "тролей"взе много да и харесва да си лежи на въздух.И аз и тя се успокои.Вече не скимти,а само лай като мине човек.Чака си по часовник храната,калция и разходката.Само кофтито е,че докато беше винаги чистичка,сега е много гнусна и не мога да я гушкам.Друго си беше да е домашно куче.3 дни чистя като луда и вече светна навсякъде.Няма и един косъм,купих си и ново перде,защото старото го изяде.Ще трябва и други неща да сменя.Това е от мен.Поздрави на всички.
Публикувано: 29 March 2012 - 09:09 PM
Публикувано: 29 March 2012 - 09:16 PM
Сега чета и темата за хигиенните навици, дано намеря как да се справяме през нощта.
И се извинявам, ако ви заривам с въпроси, но имаме и 2 котки, който страшно я съскат. Тя отначало се страхуване, но сега тича към тях да си играе, а мен ме е страх, че те ще я дерат, бият. То е едва 2рият ден и е разбираемо, четох теми да ги сложим от двете страни на стъклена врата, но нямаме, а и сега като е топло те не се и прибират особено, но когато дойдат е война + това и двете са бременни.

Публикувано: 29 March 2012 - 09:20 PM
zebri4kata, в 29 March 2012 - 09:09 PM, написа:
Ще отида утре до ветеринарната аптека да питам, а за килима май това ще е решението. В банята е по-удобно наистина, защото терасата не може да стой отворена при нас, ние сме на първият етаж. Мерси. :)
Публикувано: 30 March 2012 - 08:31 AM
nushcho, в 29 March 2012 - 03:37 PM, написа:
ShiBumi_GirL, в 29 March 2012 - 09:58 AM, написа:
Имаш в предвид, че не се отпуска примката бързо както веригата ли? Я поясни, че ако няма ефект да минавам на метален. Предполагам за хъски е по-добре металния да бъде с по-едрите плетки верига
Да по едрите плетки.С алпийското въже освен,че се отпуска по бавно не можеш да приложиш корекцията правилно и го няма ефекта от тракането на бримките.
На 4:34 се чува звука от душача.Аз ползвам такива за 3 от кучетата ми.
Публикувано: 30 March 2012 - 09:49 AM
dieFee, в 29 March 2012 - 08:25 PM, написа:

http://forum.dog.bg/...E-%D1%81%D0%B8/
За тази ли тема става на въпрос? Ако да, сега я чета. Благодаря.
А също така да питам като стане от сън веднага го извеждам и то пишка, ака, но понякога го изпускаме, или през нощта си се изхожда на килима. Какво да направим, да му вземем специална тоалетна, или? Пробвахме трика с вестника, 1 път пишка на него, после пак на килима. :D
Това е една от темите да, но не се ограничавайте само във хъски подфорума, в общия форум има многоооо подробно голяма и важна тема за храненето http://forum.dog.bg/...B5%D0%BD%D0%B5/
Аз цял живот гледам кучета и всеки ден научавам нещо ново!!! Ако имате възможност от малка да я извеждате на терасата да свикне да пишка там според мен ще е по-лесно след това да я приучите да пишка на вън. Понеже и това е проблем след 3 тата ваксина малките кученца излезли на разходка за първи път се стискат и си вършат работата чак след като се приберат вътре в дома. В този случай прекарвайте повече време на вън докато се измори и не може да стиска повече.... По случая с котките, трябва да свикнат с присъствието си от сега понеже като порасне кучето ще стане опасно за котките, то трябва да знае че тези котки са домашните и да ги приема като част от семейството, а не плячка или играчка. А за самите котки те също трябва да приемат кучето, незнам какво да те посъветвам как да ги свикнеш още повече че котките ще стават мами...Моят съвет е ако са дворни да се замислиш за кастрация на котките, незнам аз какво бих правила с две котила малки котенца при тази ситуация в която толкова трудно се намират домове за бездомните.

Публикувано: 30 March 2012 - 10:07 AM
nushcho, в 29 March 2012 - 06:43 AM, написа:
За душача и ние сме така, не и прави впечатление много че е с него, но пък определено е по-добре от обикновенния нашийник. Особено когато го кача максимално високо на врата тогава е много покорна. И защо го закачаш на двете халки, така при всички положения ще се изхлузва, носи си го нормално ние от две години сме с такъв (само че алписко въже) и нищо лошо не се е случило при всичкото дъпане...Да попитам от металния не се ли бядисва козинката в сиво? Има и едни с по-едри дупки уж за по-дълга козина, не съм пробвала нито единия от тях и незнам каква е съществената разлика.
Нуше, защо да забрави за цветята? Вкъщи при майка ми няма никаквъв проблем, двора е един декар, половината е все едно са се вихрири 20 ландшафтни архитекта. :))) Аляска си е свикнала и не закача цветята, Рино (докато беше жив) си ходеше само по пътеките, а и Еди не им обръща никакво внимание когато отидем на гости.
По темата за душача - Аляска преди години беше за кратко с такъв метален със шипове, но и посивяваше козината от него. Един ден се спусна да се къпе в морето с него, и излезе със зелена козина на врата, а и душача ръждяса на момента.
Публикувано: 30 March 2012 - 10:14 AM
Много ясно,че ще ръждяса никога не пускам кучето дори и с текстилна каишка във водата,защото пак има метална закопчалка,която на 100% ръждясва.
Нямам проблем с посивяване9то при нас не че може много да се разбере).Единствения недостатък е едва забележимото накъсване на козината от едната страна,но тва да ние кусура не сме тръгнали по изложби.Важното е във всеки един момент да са управляеми каквото и да става.

Публикувано: 30 March 2012 - 12:57 PM
nushcho, в 30 March 2012 - 09:49 AM, написа:

А също така да питам като стане от сън веднага го извеждам и то пишка, ака, но понякога го изпускаме, или през нощта си се изхожда на килима. Какво да направим, да му вземем специална тоалетна, или? Пробвахме трика с вестника, 1 път пишка на него, после пак на килима. :D
Това е една от темите да, но не се ограничавайте само във хъски подфорума, в общия форум има многоооо подробно голяма и важна тема за храненето http://forum.dog.bg/...B5%D0%BD%D0%B5/
Аз цял живот гледам кучета и всеки ден научавам нещо ново!!! Ако имате възможност от малка да я извеждате на терасата да свикне да пишка там според мен ще е по-лесно след това да я приучите да пишка на вън. Понеже и това е проблем след 3 тата ваксина малките кученца излезли на разходка за първи път се стискат и си вършат работата чак след като се приберат вътре в дома. В този случай прекарвайте повече време на вън докато се измори и не може да стиска повече.... По случая с котките, трябва да свикнат с присъствието си от сега понеже като порасне кучето ще стане опасно за котките, то трябва да знае че тези котки са домашните и да ги приема като част от семейството, а не плячка или играчка. А за самите котки те също трябва да приемат кучето, незнам какво да те посъветвам как да ги свикнеш още повече че котките ще стават мами...Моят съвет е ако са дворни да се замислиш за кастрация на котките, незнам аз какво бих правила с две котила малки котенца при тази ситуация в която толкова трудно се намират домове за бездомните.

Ами ако вече сме започнали да я извеждаме навън, а сега преминем на терасата, няма ли да се обърка? Аз като я извеждам се опитвам и да я поразходя малко, но сега почна като пишка веднага да се стрелва вътре. :D До разходки има много време, другата седмица ще и правим 1вата ваксина, но трябва да и спре разтройството. А с котките, ще ги раздаваме, но ще са още по-злобни като са с котенца. Чудо ще е в нас, но ще го измислим. :)
Публикувано: 30 March 2012 - 05:15 PM
Публикувано: 31 March 2012 - 11:12 AM
Публикувано: 31 March 2012 - 02:05 PM
Letty, в 30 March 2012 - 10:07 AM, написа:
nushcho, в 29 March 2012 - 06:43 AM, написа:
За душача и ние сме така, не и прави впечатление много че е с него, но пък определено е по-добре от обикновенния нашийник. Особено когато го кача максимално високо на врата тогава е много покорна. И защо го закачаш на двете халки, така при всички положения ще се изхлузва, носи си го нормално ние от две години сме с такъв (само че алписко въже) и нищо лошо не се е случило при всичкото дъпане...Да попитам от металния не се ли бядисва козинката в сиво? Има и едни с по-едри дупки уж за по-дълга козина, не съм пробвала нито единия от тях и незнам каква е съществената разлика.
Нуше, защо да забрави за цветята? Вкъщи при майка ми няма никаквъв проблем, двора е един декар, половината е все едно са се вихрири 20 ландшафтни архитекта. :))) Аляска си е свикнала и не закача цветята, Рино (докато беше жив) си ходеше само по пътеките, а и Еди не им обръща никакво внимание когато отидем на гости.
По темата за душача - Аляска преди години беше за кратко с такъв метален със шипове, но и посивяваше козината от него. Един ден се спусна да се къпе в морето с него, и излезе със зелена козина на врата, а и душача ръждяса на момента.
КАзвам от Личен опит, понеже откакто имаме три кучета в двора и определено е по отъпкан и цветята не веднъж изровени. Един райграс не мога да засея без да има омачкано и изпотъпкано. Като им скимне минават директно на пряко през цветните лехи и така кършат всичко иначе обикновенно през пътечките, но заиграят ли се ужас става - все ендо си пуснал три торпеда из двора....След всичко това как да има цветя. Може би Аяска е по-спокойна и оравновесена от мойте куковци...
dieFee, в 30 March 2012 - 12:57 PM, написа:
nushcho, в 30 March 2012 - 09:49 AM, написа:

Ами ако вече сме започнали да я извеждаме навън, а сега преминем на терасата, няма ли да се обърка? Аз като я извеждам се опитвам и да я поразходя малко, но сега почна като пишка веднага да се стрелва вътре. :D До разходки има много време, другата седмица ще и правим 1вата ваксина, но трябва да и спре разтройството. А с котките, ще ги раздаваме, но ще са още по-злобни като са с котенца. Чудо ще е в нас, но ще го измислим. :)
Не е ли малка да я водите на вън, нали за това кученцето стои вътре близо 3 месеца докато му се поставят първите 3 ваксини. Ако е в двор в който няма достъп други кучета е възможно, но пак на ваша отговорност. Вижадла съм болни от парвовероза и е много страшно....На улицата - в никакъв случай!!!! Ако е свикнала да пишка и ака вън по-добре така да си остане (ако сте на двор де)
dieFee, в 31 March 2012 - 11:30 AM, написа:
Малка е!!!! Не я къпете по-добре е за нея. Нека порастне още малко, Зина първата и баня беше на около 4 или 5 месеца. Освен ако не е овъргаляна в акита и то със специален бебешки (за кученца) шампоан!!!
Публикувано: 31 March 2012 - 02:18 PM
Публикувано: 01 April 2012 - 10:49 AM
Barselona, в 01 April 2012 - 10:09 AM, написа:
За хремата е най-добре да се посъветвате с ветеринар, той ще ви каже дали и от какво има нужда!
Аз мисля, че сме се срещали с Барселона в Южния парк, тя малко се плашеше, за същото куче ли става въпрос?
Публикувано: 01 April 2012 - 11:17 AM
Публикувано: 01 April 2012 - 11:23 AM