Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 26 March 2012 - 09:02 PM
Публикувано: 26 March 2012 - 10:19 PM
Публикувано: 27 March 2012 - 10:13 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 27 March 2012 - 08:25 PM
Meto, в 27 March 2012 - 10:13 AM, написа:
Абсолютно подкрепям

Публикувано: 27 March 2012 - 09:29 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 29 March 2012 - 03:07 AM

Тя си дърпа пак, ако и скимне и изобщо не се интересува, че веригата я е стегнала на мах за гушата. През повечето време го закачам на двете халки и си вървим спокойно, но ако се подиви и го затягам ведната. Проблемът е, че 2,3 пъти вече се изхлузва през главата и като е на е на 2 халки и онова бяга като лудо, а аз след нея .... А пък и честно казано не очаквам чУдеса от куче на 8 месеца, при все че не съм прфесионален handler!
Разходките понякога са отврат, АД, и чак ми се иска да я шутирам към къщи- образно казано! Ядосвам се, дърпаме се по улиците, че дори и понякога я прибирам без време!!
Когато не съм уморена или не ме е изнервила се спираме, сяда, награждавам, задавам команда, ама то си е дивак- не признава! Пет крачки и пак се започва! Сутрин сме кукличка- не дърпа ни един път, ама вечер, след като е била сама или след като знае, че ще играе с много други кученца, направо може да ми изтръгне пръстите!!Определено след 2 часа игра с кучетата е гроги и се усеща разликата, ама ако види нещо по пътя си се ръга като невидяла!
Ако пък сме с нагръдника съвсем не се спира! Строг нашийник, от този с бодлите, НИКОГА, на брат ми лабрадорката я оперираха на нямаше и 3 години- някакви запушени жлези на врата от тези нашийници.Не знам вече и аз какво да и купя??
По темата за къщичките и гледането на вън! Чакам до 2 месеца най-много да се преместим в къща с голяма градина и аз обмислям варианта да и купя къщичка и да я сложа в бъдещия двор! Разбира се, ще оставя избора на нея, ако и харесва, а ако не, поне ще върши работа за през деня, докато всички сме на работа. Сега времето е хубаво, лято иде! То колко да е лято тук , по-скоро като пролет в България, та поне ще се забавлява в градината, ще си има подслон и няма да прави бели вътре.
Публикувано: 29 March 2012 - 08:43 AM
За душача и ние сме така, не и прави впечатление много че е с него, но пък определено е по-добре от обикновенния нашийник. Особено когато го кача максимално високо на врата тогава е много покорна. И защо го закачаш на двете халки, така при всички положения ще се изхлузва, носи си го нормално ние от две години сме с такъв (само че алписко въже) и нищо лошо не се е случило при всичкото дъпане...Да попитам от металния не се ли бядисва козинката в сиво? Има и едни с по-едри дупки уж за по-дълга козина, не съм пробвала нито единия от тях и незнам каква е съществената разлика.
Публикувано: 29 March 2012 - 09:46 AM
Публикувано: 29 March 2012 - 09:58 AM
Най-важното за металния душач е да е поставен правилно.Има два вида метални душачи такъв като на сайка и такъв за дългокосмести кучета с по едър и различен вид верига.
Публикувано: 29 March 2012 - 01:55 PM
Saika, в 29 March 2012 - 01:07 AM, написа:
Като сложиш къщичка не мисли че ще стои в нея. Моя звяр зимата спа в снега, а като се стопи снега изрови една голяма яма пред колибата като землянка и сега спи в нея

Публикувано: 29 March 2012 - 02:37 PM

Аааа, те ще си спи там лятото през времето, в което сме на работа! Повече за игра и за сянка, защото смятам лятото , докато няма никoй вкъщи, тя да е на двора.
Nush

Иначе ще си спи вътре при нас, евентуално лятото мога да я оставям вън, ако пожелае, но зимата си е 100% вътре при мен! Моята любов към кучетата се изразява в ЦЕЛУВАНЕ, гушкане, мачкане, лигавене, спане заедно, ресане, готвене... Не мога аз така да я оставя вън да се мърля и после да я прегръщам и целувам, а и аз не съм фен на разходките и игрите, просто съм си малко ленива, тъкаче оставането навън, направо ми отнема всичко, което обичам да правя с нея.
От душача леко посивява врата, но той и без друго е сив, а и аз я чистя по няколко пъти на ден с кучешки мокри кърпичти, а никoй досега не е забелязал или казал нещо! Вече сме с душача от един месец. Преди месец, 2, беше кукличка, няма дърпане, няма теглене, ама нещо се изоглави говедото и почна да дивее! Ще и видя какво друго се предлага и може и аз да се насоча към алпийското, ако козината стане наистина много сива! Ама не ми пука бе...Ще си ходим със сив врат няколко месеца, колкото е нужно, докато се кротне! И без друго тя не е изложбено куче, а и ние не сме нон-стоп с него! Имаме си каишки, нагръдници, така че няма опасност нито от накъсване на козината , нито от нараняване!
Публикувано: 29 March 2012 - 05:32 PM
Публикувано: 29 March 2012 - 05:37 PM
ShiBumi_GirL, в 29 March 2012 - 09:58 AM, написа:
Имаш в предвид, че не се отпуска примката бързо както веригата ли? Я поясни, че ако няма ефект да минавам на метален. Предполагам за хъски е по-добре металния да бъде с по-едрите плетки верига
Публикувано: 29 March 2012 - 06:08 PM
dieFee, в 29 March 2012 - 05:32 PM, написа:
Каква храна му давате ? Марка нещо? 4x100 за толкова малко ми се струва много. Да не е 100 грама цялата дажба?

Публикувано: 29 March 2012 - 06:44 PM

Публикувано: 29 March 2012 - 07:20 PM
Публикувано: 29 March 2012 - 07:58 PM
dieFee, в 29 March 2012 - 07:20 PM, написа:
НЕ сменяйте храната изведнъж с нова марка, направете го постепенно като смесвате по малко количество от новата храна като малко по малко увеличавате количеството на новата и намалявате на старата. Така приблизително за 10 дни. Да речем първия ден даваш 1/10 нова и 9/10 стара храна, на втория ден 2/10 нова и 8/10 стара и така докато мине изцяло на новата марка храна. Бебешките стомаси са изключително чувствителни и при най-малката промяна на храната се получава разтройство което е много опасно за бебетата и води до бързо обезводняване....при по - продължително може да е фатално. Чети темата за храненето!!! Има много тепърва да учиш

Публикувано: 29 March 2012 - 08:25 PM

http://forum.dog.bg/...E-%D1%81%D0%B8/
За тази ли тема става на въпрос? Ако да, сега я чета. Благодаря.
А също така да питам като стане от сън веднага го извеждам и то пишка, ака, но понякога го изпускаме, или през нощта си се изхожда на килима. Какво да направим, да му вземем специална тоалетна, или? Пробвахме трика с вестника, 1 път пишка на него, после пак на килима. :D