Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 08 May 2012 - 07:33 PM
Публикувано: 08 May 2012 - 08:40 PM
Кучето/котката ми ще затлъстее! Истината е, че животните затлъстяват вследствие на прехранване и/или твърде малко разходки.
Много хора ми казват, че ако я кастрираме ще затлъстее, а тук пише, че не е вярно.
Също така ми казаха, че когато се разгони тече доста кръв. Кучето на един приятел ходело с памперс из тях.
Публикувано: 08 May 2012 - 08:56 PM
Публикувано: 08 May 2012 - 09:01 PM
Теченето на кръв си е индивидуално. При някои е много, при други по-малко.
Ще си позволя да гепя няколко снимки на хора от форума с кастрирани кучета:
Зина, още млада, кастрирана и определено много стройна мадама!

Аричка, тя е по-зряла откъм години и отново не е дебела:

Публикувано: 08 May 2012 - 09:20 PM
Решението си е ваше,иначе да продават се памперси и гащички за разгонени кучки,няма нищо необичайно в това стига да я привикнете да ги носи и да не ги дърпа и къса.

Публикувано: 08 May 2012 - 09:28 PM

Цените отиваш при вета и го питаш.

Публикувано: 09 May 2012 - 09:01 AM
dieFee, в 08 May 2012 - 09:46 PM, написа:
Според мен ще направите добре и за вас и за кучето, най-вече!
Говорила съм с ветеринар за кастрацията на женско куче и те ми обясниха, че е вредно за кучето да се разгонва и да не се запложда, което значи два пъти в годината трябва да има кученца, за които да се погрижите, за майката специални грижи и тн! И ако това куче се разгонва, без да бъде заплодено, така се увеличават шансовете за развитие на тумори и тн. Примерно след първото разгонване 5% , на другото 10% и тн . . .
Докато ако я кастрирате ще живее по-дълго, не е задължително да напълнее, това зависи от вас! Има специални храни за кастрирани кучета, ако не можете сами да прецените колко да намалите дневната дажба! Също така доколкото ми обясниха тези странни настроения , които има Тара на piron45, няма да са проблем! Характера няма да се промени!
Чисто от здравна гледна точка е добре да я кастрирате!
Публикувано: 09 May 2012 - 09:41 AM

Ето малко снимки на кастрираните ми дами, по нищо не личи да са залинели и затлъстели. На втората снимка Нира е толкова слаба че и се четата ребърцата миличката, на последната е по - угоена :)
Публикувано: 09 May 2012 - 11:19 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 09 May 2012 - 02:12 PM
Публикувано: 09 May 2012 - 05:11 PM
dieFee, в 09 May 2012 - 02:12 PM, написа:
Моят приятел също смята да кастрира неговата кучка, защото милото се мъчи като един месец не е пускано на свобода, и още един докато спре да мирише!
Публикувано: 11 May 2012 - 06:25 PM
Публикувано: 11 May 2012 - 07:17 PM
Slavov, в 11 May 2012 - 06:25 PM, написа:
Да го погледнем от тази страна. Ти идваш с твоето куче аз със мое дете (примерно). Твото куе лае моето дете аз вадя пистолета и решавам евентуална заплаха? Така ли ги виждаш решенията на проблемите?

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 11 May 2012 - 07:31 PM
Публикувано: 11 May 2012 - 08:05 PM
Slavov, в 11 May 2012 - 07:31 PM, написа:
Не се хващам. Просто тези неща бият на очи и те така. За другото 8 часа е много дълъг период от време за едно подрастващо куче. Ще има скимтене, виене. Ще ти свали тапета, оръфа кабелите, изяде вратите докат те няма. Трябва да има човек до него докато разпознава света и точно този човек трябва да го учи на неща, които са позволени и кои са забранени. Барабар със тях и търпеливото изчакване, когато си на работа.