Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7261 Потребителят е офлайн   Slavov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2012 - 08:29 PM

Ахъмм, точно виенето ме притеснява, ама викам може да се навивам сам, та за това питах... явно ще изчакам.
Иначе за пумярите, който го е хапал знае, който го не е хапал си ги храни и си сабира по 10 песа пред блока и те така....
Мерси за отговора ;)

#7262 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 10:08 PM

Смятам да започна да давам на Арес бирена мая ,защото ми изглежда слаб.Висок е 48 см г/д доколкото го премерих и тежи 12 килограма .. давам му на ден по 350-360 грама гранули и преди месец беше 11 кг сега е 12 .. доста слабо качва килограми според мен .. в фотогалерията качих снимки от преди 20 минути .. според вас добре ли е или и вие мислите ,че трябва да качи поне 2-3 кг ? И ако може да ми кажете какво точно представлява бирената мая .. аз знам ,че това са хапчета които се дават според килограмите и подпомагат разстежа ?

#7263 Потребителят е офлайн   Slavov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 10:33 PM

Бирената мая съм я пил, и по-скоро ефекта е да имаш апетит към ядене, а не да качва от маята, пича няма ли апетит ?

#7264 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 11:30 PM

Пича си има огромен апетит .. може да изяде и 3 килограма гранули наведнъж и още ще иска ! :ab_041: Въпроса е ,че колкото и да му давам не качва килограми .. за един месец едва едва качи 1 килограм .. и ми се струва слабичък и искам да качи поне 2 килограма да стане 14 кг .. и мисля ,че са му хлътнали леко хълбуците .. според мен по добре стройно в добра форма и нормални килограми отколкото още от малко да е дебело ,но знам ли .. така като го гледам и майка все казва колко бил слаб едва ли не ще го уморим кученцето :dry: Може и да си въобразявам и ако наистина бирената мая е за апетит то няма смисъл тогава от нея ,защото си го има ;д Аз мислих ,че се дава нещо като добавка и ,че подпомага разстежа и усвояването на храната ? Казвали са ми също и че се дава на недохранени кученца или кученца ,които са претърпяли операция примерно и трябва да си върнат килограмите .. :smile:

#7265 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 May 2012 - 12:15 AM

За бездомниците както казжаш ти "пумярите", е говорено на дълго и широко и в този форум и в много други форуми. Но пък срещу това, което казваш ти аз ще ти кажа, че съм хапан няколко пъти от куче и то все кучета със некадърни стопани, които я са се провалили с обучението, я не вдяват що е то да обучиш и контролираш кучето си. От бездомни никога! Лаели са ме много, но винаги съм намирал начин да туширам това поведение без да стигам до крайности. Извинявай, но аз не разбирам кучкарите, които обичат собственото си куче, а в същото време се отнасят като измет на безстопанствените. Това за мен не са кучкари, а по скоро заблудени от тенденцията "да имаш куче е мода" или нещо от този сорт. Обич към животни или имаш или нямаш. Това няма средно положение.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7266 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 09:46 AM

Показване на мнениетоMeto, в 12 May 2012 - 12:15 AM, написа:

За бездомниците както казжаш ти "пумярите", е говорено на дълго и широко и в този форум и в много други форуми. Но пък срещу това, което казваш ти аз ще ти кажа, че съм хапан няколко пъти от куче и то все кучета със некадърни стопани, които я са се провалили с обучението, я не вдяват що е то да обучиш и контролираш кучето си. От бездомни никога! Лаели са ме много, но винаги съм намирал начин да туширам това поведение без да стигам до крайности. Извинявай, но аз не разбирам кучкарите, които обичат собственото си куче, а в същото време се отнасят като измет на безстопанствените. Това за мен не са кучкари, а по скоро заблудени от тенденцията "да имаш куче е мода" или нещо от този сорт. Обич към животни или имаш или нямаш. Това няма средно положение.

Напълно подкрепям това мнение!
Аз също съм хапана от домашни - ротвайлер, голдън ретривър и тн, но никога от бездомни, а всеки ден съм около тях! И аз лично не правя разлика между моето куче и тези по улицата, даже напротив- грижа се еднакво за всички!

Славов, с това ти изказване . . . . . :cb_034: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#7267 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 11:10 AM

Напълно подкрепям Мето, но Славов е още нов..... Като гледам има огромно желание да има домашен любимец и да бъде добър стопанин :ab_041: след като ще купува цяла къща за да се чувства добре кучето :ab_041:
Дайте му шанс!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7268 Потребителят е офлайн   Slavov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 07:39 PM

А не няма проблем всеки си казва мнението, то и аз не съм прав, просто е недопостимо да не може спокойно да си ходиш срещу 8 кучета, и аз съм намерил решение, вие търсите пръчки , камъни и викове "чиба чиба" амаа то кучето е озверяло и гладно... А това че ги дела кучетата, да прав си и аз не знам защо така, пак казвам защото съм патил, ето ви пример, разхождам се , обръщам се и едно черно голямо куче ме гледа в очите (и се промъкнало та на 1 метър отм ене), дадох му половината сандвич, а то полудя от кеф, иии си бръмчахме с него, после се разделихме (тръгна в няква посока)... ааа когато ме прецакаха та едно лято сам ходих да гледам изгрева, и бях заспал на шезлонга, дойде едно бездомно куче, и с него се преметахме, играхме ама беше феноменално (язък че се изтри клипа), ииии свестните кучета ги обичам, ноо как да заобича нещо дето ти глозка крака? Разбира се ако кучето има стопанин, кучето НЕ СЕ БАРА, но при бездомните кой да го отнесе... тааа като казах стратегииите ми за гледане, го казах с тази цел не някой да каже "Ами като ти излезат 8 кучета и нападнат твойто и го разкъсат пред очите ти, какво ще направиш" ... и те така :) Та кабелите и стените не е проблем, кабелите са високо, стените няма тапети най много да ги олиже, но пак ми остава проблема с работата... ама ще го доизхитра и това...

#7269 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 10:48 PM

Е от сутринта Арес има разстройство .. и беше повърнал 2 пъти.Сварих му ориз и му препекох филийки и се чудя на какво може да се дължи това ? Дали може да е заради смяната на зъбките или да е настинал ? Дали има нужда да го заведа при вет.лекар утре или да го караме с филийките и да видим дали ще се нормализира всичко ?

#7270 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 10:55 PM

Ами и аз не знам какво да те посъветвам. Рея още е с разтройство, ваксината отлагаме с 1 седмица вече. Давахме и какво ли не, спирахме лакомства, после спирахме препечен хляб да не да е нещо от това, давахме и лекарства, хапчета, ориз, водих я на ветеринар и нищо не помага. Твърдо е за малко и после пак разтройство. Не знам какво да правя вече, започвам много да се плаша. Дали просто гранулите не и понасят, не знам, не знам изобщо.......
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7271 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 11:15 PM

Уф ... :( Милата Рея дано да се оправя вече ,че си е голямо мъчение това разстройство .. ще видим и ние дали ще помогне препечения хляб и ориза .. :/ Арес почна да се мръщи на ориза и хляба и сигурно по половин час ги яде и то като му се моля буквално :| Дано да ни се оправят кучовците и всичко да е наред ,защото само се притеснявам и в главата ми е каша .. треперя над него постояно и все го наблюдавам и утре в училище сигурно въобще няма да съм в кондиция и само за него ще мисля .. много си го слагам на сърцето ама няма как просто :))

#7272 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 01:06 PM

Дано, дано се оправят. Тя понякога и гранулите не иска да си яде, яде ми ги само от шепата.
User's Signature

Качена снимка

#7273 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 03:10 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 13 May 2012 - 10:48 PM, написа:

Е от сутринта Арес има разстройство .. и беше повърнал 2 пъти.Сварих му ориз и му препекох филийки и се чудя на какво може да се дължи това ? Дали може да е заради смяната на зъбките или да е настинал ? Дали има нужда да го заведа при вет.лекар утре или да го караме с филийките и да видим дали ще се нормализира всичко ?

Да, може да е от смяната на зъбите, при човешките бебета също се случва понякога! За всеки случай не е лошо да го заведеш на лекар!

Huskylove, dieFee, моето куче като бебе също имаше продължително време разстройство, няколко месеца под ред ту спираше ту почваше, беше мъчително за всички!Щяха да ми уморят кучето и затова сменихме ветеринарите! Биха му инжекции и се оправи много бързо!
Отидете при други ветеринари, да си кажат мнението, ако сте от София пишете на лични, мога да ви дам телефон и адрес на сегашните ветеринари, които всищност спасиха преди три години Нерко! Той беше много зле, отпаднал, седеше на терасата и не влизаше вътре, само лежеше, въобще тежко беше, затова ви казвам не чакайте, отидете някъде другаде!
Щом досега не е минало от ориза, филиите и тн, значи трябва задължително ветеринар да погледне кучетата ви!
User's Signature

Качена снимка

#7274 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 04:12 PM

Днес даже повърна. Дали не е от това, че седи на терасата на студено? Прибираме я вътре, тя пак иска на вън. На 3 месеца е и май трябва и тя да започне да си сменя зъбките. От малък град съм, няма как да ида при друг, когато звъннем за кастрацията на жената от Враца, ще я попитам и за това. Днес като ака на едното купче е твърдо, на другото рядко. И така върви и прави големи купчинки и после само по 2-3 капчици.
User's Signature

Качена снимка

#7275 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 04:17 PM

dieFee, не чакайте да й звъните за кастрацията, ами я потърсете по-рано и я попитайте за разтройството. 1 седмица е много време според мен...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7276 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2012 - 08:06 PM

Е днеска си хванахме влака в 9 и 10 за Пловдив и учудващо за мен не ми направиха проблем ,че съм с Арес и след това го закарахме на вет. и лекаря му би с 300 зора 4 инжекции и каза утре пак да го караме и днес да му дадем само малко ориз към 10 и да му сипем да пие оризова вода.Прибрахме се с 12 часа бързият влак и пак не ни направиха проблем .. имахме късмет. ;Д Даже се срещнахме в влака с една съфорумка ;д Утре не знам дали ще можем да го заведем ,защото днес отидох за 5 тия час и си пропуснах класното ,а утре 1 ви час пак имам класно .. но ще видим ако сутринта е бодър и весел и ако се е поуправил трябва да го пропуснем .. ако пък не отиваме :) Предполагам за 1 ден няма да му стане нещо :/ Арес ужасно много скимтеше и се дърпаше при инжекциите и даже се наложи да излезнем отвън .. и ме пратиха веднага на учител да го карам о.О Казаха ,че трябвало твърда ръка за него и ,че били супер своенравни и не съм могла да го науча на нищо .. е реших да запазя коментар и само им казах ,че защото като беше още по малък му правиха операция и го наплашиха много с спринцовките и те викат не не породата си е такава ,но както и да е .. dieFee , по добре го заведете на друг лекър ,защото наистина много се обезводняват и не може това да продължава дълго явно има причина .. щом тези методи не са помогнали до сега явно има нещо .. вече сме и с намордник .. продавачката там му го сложи много рязко и то без да му го покаже и той се стресна и после за във влака си беше чисто мъчение да му го сложа .. 40 минути съм се опитвала то не беше хапане и скимтене .. е накрая му го сложих ама не искаше да върви с него и го носих до влака и там като мина кондукторката му го свалих ;дд сега преди всяка разходка мисля да му го слагам за да свикне с него и да нямаме такива проблеми ,защото някой път като се наложи да сме готови ;д Дайте някой съвет как по лесно да го свикна с намордника ? Слагах вътре малко гранулки ,но като види ,че няма не иска да си мушне муцуната ;д Възнаграждавам го като е стоял с него и като не го маха ..

#7277 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 07:58 AM

Ние пътувахме няколко пъти с влак от Варна към Враца. Плащайте билет на кучето, на който цената му е половината от вашия. Най-добре да му вземате запазено място и за него. Носете си винаги наморника и паспорта на кучето. Има кондуктори, които много се заяждат, когато видят куче има и такива, които им се радват. На мен повече проблеми да ми правили самите хора във влака, отколкото кондукторите. Когато купих на Еди наморника и му го сложих беше много смешен, защото докато ходеше се опитваше с едната лапа да го махне....голям смях падаше :ab_041: Опитай се да го свикнеш с него, наистина, за да нямате проблеми по-нататък. А пък това, че веднага са те пратили на треньор....ми какво да ти кажа, според мен не е толкова нужно при положение, че е още малък. Можеш да го научиш на много неща, ако си търпелив/а и по-инатлив/а от него! Вече,а ко виждаш, че не можеш да се справиш. ок тогава... А сега се сещам, че можеш леко да намажеш наморника отвътре с пастет например или нещо друго, така поне 5-10 мин. ще е кротък с него. Лека полека ще свикне.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7278 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 04:23 PM

Туко що говорих с Д-р Дариткова, която Letty беше така добра да ми препоръча. Каза ми, че до 6 месеца не може да и се направи кастрация. Питах я за разтройството, а тя ми каза, че е от гранулите нещо, да и давам сварено месо с ориз, моркови и картофи. Та въпроса ми е какво месо? По колко пъти на ден и по колко? И някъде съм чела, че картофите са вредни за тях.
User's Signature

Качена снимка

#7279 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 04:27 PM

Hah и Арес така се опитва ,а когато си е седнал на едно място седи с него без проблем .. На отиване кондуктора каза да седнем до него и го питахме за билет и вика до Пловдив сте нали и не ни иска .. на връщане бях до вратата ,защото не бяха дошли кондукторите и влака тръгна и минаха 2 ма и нищо не ми казаха и после доиде кондукторката и си показах картата и щеше да подмине , но аз я попитах и вика до къде сте и и казах Стамболииски и тя нищо не каза .. като отида на касата как да я питам за билет за кучето ?? И как да му запазя място като една приятелка вика ,че е питала и тая и се била изсмяла и е казала да се оправя с кондукторите :dry: Ще си патуваме така и ако нещо ни кажат за билет и така ако не ще плащаме глоби :ab_041:

#7280 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 04:34 PM

Не и даваи картофи. Потърси темата за натуралното хранене на кучетата и там има много рецепти и си пише всичко .. сега съм в училище и би званеца току що и не мога да ти дам линк , но ако не я намериш като се прибера ще ти я намеря . :rc_036: В никакъв случеи не и даваи картофи .. Арес сега е на ориз само .. може да и даваш пилешко месо и телешко .. аз му взимам пилешки фенери и ги варя отделям месото и с ориз ..

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 362
  • 363
  • 364
  • 365
  • 366
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни