Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7641 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2013 - 12:06 PM

51кв. тераса???
Ще ми е интересно да го видя, аз само бих могъл да разместя нещата вкъщи, за да има повече пространство.

#7642 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 12:14 PM

Показване на мнението( o ) xus, в 02 January 2013 - 11:50 AM, написа:

Здравей GeniousL, :smile:

Според мен хъскито не е подходящо за апартамент, ще ти кажа защо, но по-дълго обяснено. Аз виждам във всяко куче само добри качества, но ние хората като едни експлоататори и според това кое ни угажда на нас, делим тия добри качества на лоши и добри. И накрая става това, че не можем да оценим истински животинката. Хъскито има добри качества които не се добре съвместяват с ограничения затворен живот в едно тесно помещение като апартамента. Хъскито е свободолюбиво, своенравно, говорещо, енергично. А няма нищо по-тъпо от това да да се бориш срещу природата, да се бориш срещу природно заложените черти у животното.

Показване на мнениетоGeniousL, в 02 January 2013 - 10:13 PM, написа:

Предполагам, че това не е точната тема, но какви други породи бихте ми препоръчали, такива, които да могат да живеят в апартамент.

Не съм се отказал от хъскито, но вече се замислям дали да го взема.

Относно другите породи кучета, повече харесвам големите кучета. Има ли породи, подобни на хъскито, които да могат да се гледат в апартамент?
Харесвам умните кучета, които възприемат нещата, с не много дълъг косъм, но не и много къс.

Честно казано, не знам дали има порода, отговаряща на това описание, но все пак се чудех дали можете да ми препоръчате нещо подобно.

ПП. Отново повтарям, че не съм се отказал от хъскито, никой от тук ли не гледа хъски в апартамент?

Здравейте и за много години!

GeniousL, така както описваш какво куче искаш май трябва да отидеш в магазин за играчки :ab_041: Всички кучета са умни и са създадени да бъдат около и в помощ на човека. Дали ще живеят в апартамент или в къща с двор е без значение - свикват и на едното и на другото, стига да им се осигурява движение. Норта /сибирско хъски/ е вече на 4 години и винаги е живяла в апартамент. Когато я оставя да игрее в двора с другите кучета това трае около един час:ab_041: Кучешкият живот и е интересен само един-два часа и вече иска "човешкия" живот пред телевизора, легнала в краката ми там където съм аз :ab_041:
Живота с хъски /пък е ни само с хъски/, а и с всяко куче е както приключение така и голям компромис и толерантност. Помисли си много добре дали си готов за това :smile:
Поздрави!
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7643 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 09:51 PM

Петя,

В колко голям апартамент живееш?
Също така, по колко разходки на ден правите и по колко време всяка?

#7644 Потребителят е офлайн   North95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 10:48 PM

Здравейте, искам да попитам нещо за разходките. Хъскито ми е на 45 дни и вече е много игриво и както всички хъскита има много енергия. Ако може да ми кажете дали може да го извеждам на улицата на по дълги разходки или е малък и ако може да ми кажете какъв нашийник ще е най добър за него и да ми препоръчате. Благодаря много предварително.
:re_037: :re_037: :re_037:

#7645 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2013 - 10:58 PM

Показване на мнениетоNorth95, в 03 January 2013 - 08:48 PM, написа:

Здравейте, искам да попитам нещо за разходките. Хъскито ми е на 45 дни и вече е много игриво и както всички хъскита има много енергия. Ако може да ми кажете дали може да го извеждам на улицата на по дълги разходки или е малък и ако може да ми кажете какъв нашийник ще е най добър за него и да ми препоръчате. Благодаря много предварително.
:re_037: :re_037: :re_037:

Разходките започват след 3-тата ваксина. Дотогава му изразходвайте енергията вътре, те бързо се уморяват и лесно заспиват. Хубаво е още от сега за свиква с нашийник, за да ви е лесно, когато започнете разходките.
Препоръчвам ето тези типове нашийници: My link и My link
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7646 Потребителят е офлайн   North95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 January 2013 - 11:11 PM

Да и на мен ми препоръчаха МАНМАТ но тъй като е още малък има ли смисъл да му го купувам като ще трябва да го сменям след време.

#7647 Потребителят е офлайн   North95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 08:37 AM

Добър ден. Искам да попитам кучето ми е на 45 дни и искам да знам кога трябва да почна да го обучавам на колко месеца и другото което е обича много да ме хапе по ръцете и не спира, като го бутна или го ударя лекичко за да престане да кажем по дупето той продължава още по настойчиво. Благодаря предварително.

#7648 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 10:04 AM

Нашийниците на МанМат са много хубави, ние сме с такъв, няма нужда да го сменята в бъдеще, защото той се регулира, поне този който имам аз!
Кучето се възпитава от първия ден в дома ви, къде да ходи, какво да прави, какво да не яде, но с команди аз почнах на 2 месеца. През това време в процеса на игра съм го викала с Ела, за да свикне и защото чрез игра по-бързо се учи и така!
Лично аз за малко куче препоръчвам с нагръдник да се извежда, и за него е по-добре! Нагръдникът да не е от типа, който се закопчава на гърба и се пъхат двата крака, а такъв който се пъха веднъж през главата и после единия крак! Хем е по удобно, хем по-лесно се слага на диво кученце!
User's Signature

Качена снимка

#7649 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 10:28 AM

Показване на мнениетоGeniousL, в 03 January 2013 - 07:51 PM, написа:

Петя,

В колко голям апартамент живееш?
Също така, по колко разходки на ден правите и по колко време всяка?

Извинявай за закъснението на отговора.
Апартамента ми е около 100кв.м., но кучетата им е разрешено да взизат само в хола, който е около 40кв. :smile: Докато кучето си изгради хигиенни навици се извежда много често навън. След 6-тия месец вече са готови за разходки само сутрин и вечер. Сутрин задължително ставане в 6 часа и разходката е до 7, вечер от 18.00 часа до 20.00 часа. Те свикват с този режим и да ти кажа часовник сутрин не ми трябва :ab_041: Събуждането ми започва с нежна кучешка целувка по лицето :ab_041:

P.S. Само да добавя, че периода до около година на кучето е най-труден. Приготви се за издълбани дивани, наядени крака на столове, дупки в стената и други пакости :ab_041: Но какво са тези "движимости" :ab_041: пред любовта, която ще ти даде кучето и "филма" в който ще те вкара :ab_041: :ab_041: :ab_041: Прецени много добре дали си струва :md_064:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#7650 Потребителят е офлайн   North95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 02:41 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 04 January 2013 - 10:04 AM, написа:

Нашийниците на МанМат са много хубави, ние сме с такъв, няма нужда да го сменята в бъдеще, защото той се регулира, поне този който имам аз!
Кучето се възпитава от първия ден в дома ви, къде да ходи, какво да прави, какво да не яде, но с команди аз почнах на 2 месеца. През това време в процеса на игра съм го викала с Ела, за да свикне и защото чрез игра по-бързо се учи и така!
Лично аз за малко куче препоръчвам с нагръдник да се извежда, и за него е по-добре! Нагръдникът да не е от типа, който се закопчава на гърба и се пъхат двата крака, а такъв който се пъха веднъж през главата и после единия крак! Хем е по удобно, хем по-лесно се слага на диво кученце!

Благодаря много за отговорите. :)

#7651 Потребителят е офлайн   North95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 02:43 PM

А може ли някой да ми каже магазин за нашийници МАНМАТ където да го купя или трябва да го поръчам по интернет.

#7652 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2013 - 06:56 PM

Показване на мнениетоNorth95, в 04 January 2013 - 12:43 PM, написа:

А може ли някой да ми каже магазин за нашийници МАНМАТ където да го купя или трябва да го поръчам по интернет.

МАНМАТ продукти може да купите единствено и само чрез он-лайн магазина http://www.manmat.bg/ , но ако сте от София, няма проблем да разгледате продуктите на МАНМАТ и да пробвате, в удобно за вас и нас време :smile:

Мод: Моля да използвате личните съобщения за рекламиране на търговски продукти. В противен случай постовете ще бъдат трити.

#7653 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2013 - 02:03 PM

Не знам дали това е точната тема, или трябва да попитам в темата за хигиенните навици, но бих искал да попитам хора, които имат хъски.

Аз все още не съм си взел куче, но се чудя кой е най-ефективният начин да се научи кученцето, да не пишка и ака вкъщи. Четох много начини, някои учат да се пишка в-у хартия, четох и че като се затвори в клетка, когато ни няма, то ще се научи по-дълго, защото кученцата не цапат леглото си.
Все пак не ми се иска да го затварям, затова бих искал да чуя вашия опит с хъскитата, как сте ги научили на това?

#7654 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2013 - 06:05 PM

Показване на мнениетоhrisi14, в 04 January 2013 - 04:56 PM, написа:

Показване на мнениетоNorth95, в 04 January 2013 - 12:43 PM, написа:

МАНМАТ продукти може да купите единствено и само чрез он-лайн магазина http://www.manmat.bg/ , но ако сте от София, няма проблем да разгледате продуктите на МАНМАТ и да пробвате, в удобно за вас и нас време :smile:

Мод: Моля да използвате личните съобщения за рекламиране на търговски продукти. В противен случай постовете ще бъдат трити.

На конкретен въпрос, давам конкретен отговор! :smile:
Многоуважаеми "АНОНИМЕН" МОД все пак мисля, че имам право да отговоря, това не е реклама! :smile:

#7655 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2013 - 09:59 AM

Показване на мнениетоGeniousL, в 05 January 2013 - 02:03 PM, написа:

Не знам дали това е точната тема, или трябва да попитам в темата за хигиенните навици, но бих искал да попитам хора, които имат хъски.

Аз все още не съм си взел куче, но се чудя кой е най-ефективният начин да се научи кученцето, да не пишка и ака вкъщи. Четох много начини, някои учат да се пишка в-у хартия, четох и че като се затвори в клетка, когато ни няма, то ще се научи по-дълго, защото кученцата не цапат леглото си.
Все пак не ми се иска да го затварям, затова бих искал да чуя вашия опит с хъскитата, как сте ги научили на това?

Оффф, много се дразня на такива въпроси! Най-ефективно е като му седиш на главата и само да мръдне си готов да го хванеш преди да се изпишка или изака и да го заведеш на мястото, на което искаш да си върши нещата! Не го затваряй в клетка!
User's Signature

Качена снимка

#7656 Потребителят е офлайн   GeniousL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2013 - 03:01 PM

Офф, ми дразни се, аз пък ще питам. Предпочитам да задавам тъпи въпроси и да знам какво да правя, преди да го купя, отколкото да си нямам идея какво да правя, след като го взема. Като се дразниш, никой не те кара да отговаряш, представи си, че не всеки знае, колкото теб.

#7657 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2013 - 09:53 PM

Колкото хора и кучета, толкова и начини за приучаване към хигиенни навици. В общи линии става с дебнене, търпение и здрави нерви. Отнема известно време, което зависи и от човека и от кучето. Варианта с клетката за мен не е най-удачния (казвам го от личен опит).
Иначе това за хигиенните навици е често задаван въпрос, но ако това пишкане и акане ще притеснява теб, родители или близки, по-добре не взимай куче или се приготви да чистиш много пъти на ден и много дни. Когато вземеш мъника ще си по на ясно с навиците му, ще пробваш варианти и ще избереш най-удачния за теб.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#7658 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 January 2013 - 11:02 AM

Хора, помагайте! Еди живее при Аляска от няколко месеца, както знаете тя му е майка, но към края на декември се разгони. Убеждавах майка ми да кастрираме Аляска, хем за успокоение покрай Еди, хем, че и като се разгонва на оградата ни се събират всички улични кучета. Тя беше твърдо против. Предложих да кастрираме Еди щом не иска Аляска, отговара пак беше същия. Твърдеше, че ще ги пази. Досега ги пазеше, пускаше ги на смени да тичат на двора, вечер ги затваря в клетките, ако играят заедно досега винаги са били под наблюдение. Инциденти не е имало досега. Днес сутринта ми се обади да ми каже, че Еди през нощта е избушил оградата на клетката и е влязъл при Аляска, на която според мен й е 12ти/13-ти ден. Незнам дали са се заклещили, но сутринта майка ми го е заварила в нейната клетка. Казах й пак след като й отмине разгонването да изчакаме още 10-тина дни да се изчисти хубаво и да я караме на кастрация. Започна се нещо от сорта на "ама тогава трябва да я пазим 2 месеца да не скача и тича, ще стане дебела, тя и без това си има проблем с наднорменото тегло..." и тем подобни. Аз доколкото знам трябва само 10-тина дни да се пази, докато й махнат конците, или бъркам? След малко ще звъня на вет да каже какво да правим. На нея определено не й се гледат кученца, не искаме, но просто не ми го побира главата как ще я убедя да я кастрираме. Ще видя какво ще каже вет., ако може евентуално да й дадем някакви хапчета, въпрекки, че не ми се иска, понеже са супер вредни, докато успея да я убедя във времето да я кастрираме. Или Еди в краен случай, но Аляска е по-добре според мен, защото ще си облекчим положението откъм уличните кучета, които са постоянно на оградата, когато се разгони. Ще видя какво ще каже вет и ще пиша. Ако някой има предложения какво да правим да пише...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7659 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2013 - 02:34 PM

Ще ми отговорите ли на един въпрос - на вашите хъскита кога им щръкнаха ушенцата? Щото гледам разни едномесечни бебета вече са готови, а Съни е на 44 дена и още е с клепнали ушки Качена снимка
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#7660 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2013 - 10:23 AM

Показване на мнениетоLetty, в 10 January 2013 - 11:02 AM, написа:

Хора, помагайте! Еди живее при Аляска от няколко месеца, както знаете тя му е майка, но към края на декември се разгони. Убеждавах майка ми да кастрираме Аляска, хем за успокоение покрай Еди, хем, че и като се разгонва на оградата ни се събират всички улични кучета. Тя беше твърдо против. Предложих да кастрираме Еди щом не иска Аляска, отговара пак беше същия. Твърдеше, че ще ги пази. Досега ги пазеше, пускаше ги на смени да тичат на двора, вечер ги затваря в клетките, ако играят заедно досега винаги са били под наблюдение. Инциденти не е имало досега. Днес сутринта ми се обади да ми каже, че Еди през нощта е избушил оградата на клетката и е влязъл при Аляска, на която според мен й е 12ти/13-ти ден. Незнам дали са се заклещили, но сутринта майка ми го е заварила в нейната клетка. Казах й пак след като й отмине разгонването да изчакаме още 10-тина дни да се изчисти хубаво и да я караме на кастрация. Започна се нещо от сорта на "ама тогава трябва да я пазим 2 месеца да не скача и тича, ще стане дебела, тя и без това си има проблем с наднорменото тегло..." и тем подобни. Аз доколкото знам трябва само 10-тина дни да се пази, докато й махнат конците, или бъркам? След малко ще звъня на вет да каже какво да правим. На нея определено не й се гледат кученца, не искаме, но просто не ми го побира главата как ще я убедя да я кастрираме. Ще видя какво ще каже вет., ако може евентуално да й дадем някакви хапчета, въпрекки, че не ми се иска, понеже са супер вредни, докато успея да я убедя във времето да я кастрираме. Или Еди в краен случай, но Аляска е по-добре според мен, защото ще си облекчим положението откъм уличните кучета, които са постоянно на оградата, когато се разгони. Ще видя какво ще каже вет и ще пиша. Ако някой има предложения какво да правим да пише...

Дано не е станал някой фал! Наистина и за Аляска и за всички хора и кучета около нея ще е по-добре да се кастрира! Така че продължавай да си настояваш за кастрация! За хапчетата, ти самата си казала, че е вредно, ако има вариант да се избегнат ще е най-добре! Обясни на майка ти, че така се спестяват страшно много проблеми, че за здравето на Аляска е по-добре, а не всички кучета напълняват, но ако има склонност ще купите специална храна или ще намалите дажбата на тази, която давате в момента! Че като я кастрирате рискът от някои болести чувствително намалява и че темперамента на кучето няма да се промени. Пък и уличните кучета ще спрат да досаждат!
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема