Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 03 January 2013 - 12:14 PM
( o ) xus, в 02 January 2013 - 11:50 AM, написа:

Според мен хъскито не е подходящо за апартамент, ще ти кажа защо, но по-дълго обяснено. Аз виждам във всяко куче само добри качества, но ние хората като едни експлоататори и според това кое ни угажда на нас, делим тия добри качества на лоши и добри. И накрая става това, че не можем да оценим истински животинката. Хъскито има добри качества които не се добре съвместяват с ограничения затворен живот в едно тесно помещение като апартамента. Хъскито е свободолюбиво, своенравно, говорещо, енергично. А няма нищо по-тъпо от това да да се бориш срещу природата, да се бориш срещу природно заложените черти у животното.
GeniousL, в 02 January 2013 - 10:13 PM, написа:
Не съм се отказал от хъскито, но вече се замислям дали да го взема.
Относно другите породи кучета, повече харесвам големите кучета. Има ли породи, подобни на хъскито, които да могат да се гледат в апартамент?
Харесвам умните кучета, които възприемат нещата, с не много дълъг косъм, но не и много къс.
Честно казано, не знам дали има порода, отговаряща на това описание, но все пак се чудех дали можете да ми препоръчате нещо подобно.
ПП. Отново повтарям, че не съм се отказал от хъскито, никой от тук ли не гледа хъски в апартамент?
Здравейте и за много години!
GeniousL, така както описваш какво куче искаш май трябва да отидеш в магазин за играчки

Живота с хъски /пък е ни само с хъски/, а и с всяко куче е както приключение така и голям компромис и толерантност. Помисли си много добре дали си готов за това

Поздрави!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 03 January 2013 - 10:48 PM

Публикувано: 03 January 2013 - 10:58 PM
North95, в 03 January 2013 - 08:48 PM, написа:

Разходките започват след 3-тата ваксина. Дотогава му изразходвайте енергията вътре, те бързо се уморяват и лесно заспиват. Хубаво е още от сега за свиква с нашийник, за да ви е лесно, когато започнете разходките.
Препоръчвам ето тези типове нашийници: My link и My link
Публикувано: 04 January 2013 - 08:37 AM
Публикувано: 04 January 2013 - 10:04 AM
Кучето се възпитава от първия ден в дома ви, къде да ходи, какво да прави, какво да не яде, но с команди аз почнах на 2 месеца. През това време в процеса на игра съм го викала с Ела, за да свикне и защото чрез игра по-бързо се учи и така!
Лично аз за малко куче препоръчвам с нагръдник да се извежда, и за него е по-добре! Нагръдникът да не е от типа, който се закопчава на гърба и се пъхат двата крака, а такъв който се пъха веднъж през главата и после единия крак! Хем е по удобно, хем по-лесно се слага на диво кученце!
Публикувано: 04 January 2013 - 10:28 AM
GeniousL, в 03 January 2013 - 07:51 PM, написа:
В колко голям апартамент живееш?
Също така, по колко разходки на ден правите и по колко време всяка?
Извинявай за закъснението на отговора.
Апартамента ми е около 100кв.м., но кучетата им е разрешено да взизат само в хола, който е около 40кв.

P.S. Само да добавя, че периода до около година на кучето е най-труден. Приготви се за издълбани дивани, наядени крака на столове, дупки в стената и други пакости

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 04 January 2013 - 02:41 PM
Flawless, в 04 January 2013 - 10:04 AM, написа:
Кучето се възпитава от първия ден в дома ви, къде да ходи, какво да прави, какво да не яде, но с команди аз почнах на 2 месеца. През това време в процеса на игра съм го викала с Ела, за да свикне и защото чрез игра по-бързо се учи и така!
Лично аз за малко куче препоръчвам с нагръдник да се извежда, и за него е по-добре! Нагръдникът да не е от типа, който се закопчава на гърба и се пъхат двата крака, а такъв който се пъха веднъж през главата и после единия крак! Хем е по удобно, хем по-лесно се слага на диво кученце!
Благодаря много за отговорите. :)
Публикувано: 04 January 2013 - 06:56 PM
North95, в 04 January 2013 - 12:43 PM, написа:
МАНМАТ продукти може да купите единствено и само чрез он-лайн магазина http://www.manmat.bg/ , но ако сте от София, няма проблем да разгледате продуктите на МАНМАТ и да пробвате, в удобно за вас и нас време

Мод: Моля да използвате личните съобщения за рекламиране на търговски продукти. В противен случай постовете ще бъдат трити.
Публикувано: 05 January 2013 - 02:03 PM
Аз все още не съм си взел куче, но се чудя кой е най-ефективният начин да се научи кученцето, да не пишка и ака вкъщи. Четох много начини, някои учат да се пишка в-у хартия, четох и че като се затвори в клетка, когато ни няма, то ще се научи по-дълго, защото кученцата не цапат леглото си.
Все пак не ми се иска да го затварям, затова бих искал да чуя вашия опит с хъскитата, как сте ги научили на това?
Публикувано: 05 January 2013 - 06:05 PM
hrisi14, в 04 January 2013 - 04:56 PM, написа:
North95, в 04 January 2013 - 12:43 PM, написа:
МАНМАТ продукти може да купите единствено и само чрез он-лайн магазина http://www.manmat.bg/ , но ако сте от София, няма проблем да разгледате продуктите на МАНМАТ и да пробвате, в удобно за вас и нас време

Мод: Моля да използвате личните съобщения за рекламиране на търговски продукти. В противен случай постовете ще бъдат трити.
На конкретен въпрос, давам конкретен отговор!

Многоуважаеми "АНОНИМЕН" МОД все пак мисля, че имам право да отговоря, това не е реклама!

Публикувано: 06 January 2013 - 09:59 AM
GeniousL, в 05 January 2013 - 02:03 PM, написа:
Аз все още не съм си взел куче, но се чудя кой е най-ефективният начин да се научи кученцето, да не пишка и ака вкъщи. Четох много начини, някои учат да се пишка в-у хартия, четох и че като се затвори в клетка, когато ни няма, то ще се научи по-дълго, защото кученцата не цапат леглото си.
Все пак не ми се иска да го затварям, затова бих искал да чуя вашия опит с хъскитата, как сте ги научили на това?
Оффф, много се дразня на такива въпроси! Най-ефективно е като му седиш на главата и само да мръдне си готов да го хванеш преди да се изпишка или изака и да го заведеш на мястото, на което искаш да си върши нещата! Не го затваряй в клетка!
Публикувано: 06 January 2013 - 03:01 PM
Публикувано: 07 January 2013 - 09:53 PM
Иначе това за хигиенните навици е често задаван въпрос, но ако това пишкане и акане ще притеснява теб, родители или близки, по-добре не взимай куче или се приготви да чистиш много пъти на ден и много дни. Когато вземеш мъника ще си по на ясно с навиците му, ще пробваш варианти и ще избереш най-удачния за теб.

JulyVell Siberians
Публикувано: 10 January 2013 - 11:02 AM
Публикувано: 10 January 2013 - 02:34 PM

Публикувано: 11 January 2013 - 10:23 AM
Letty, в 10 January 2013 - 11:02 AM, написа:
Дано не е станал някой фал! Наистина и за Аляска и за всички хора и кучета около нея ще е по-добре да се кастрира! Така че продължавай да си настояваш за кастрация! За хапчетата, ти самата си казала, че е вредно, ако има вариант да се избегнат ще е най-добре! Обясни на майка ти, че така се спестяват страшно много проблеми, че за здравето на Аляска е по-добре, а не всички кучета напълняват, но ако има склонност ще купите специална храна или ще намалите дажбата на тази, която давате в момента! Че като я кастрирате рискът от някои болести чувствително намалява и че темперамента на кучето няма да се промени. Пък и уличните кучета ще спрат да досаждат!