Имам следния проблем - Еди от около седмица /10 дни е започнал да си дъвче дясната лапа от страната на възглавничката. Като започне то е едно близане, ръпане, чешане луда работа. Козината му е станала розова отдолу. Рядко го прави, но като започне му е много трудно да спре. Преди месец ходихме на вет за аналните жлези, понеже доста често след разходка на прибиране към вкъщи си сядаше на дупето и го "търкаше" така да се каже в асфалта. Тогава вет-а ме попита дали си "ръпа" лапите, тогава отговора ми беше не, но сега започна. Може и нещо да се бъркам в това какво ме е попитал вет-а и дали има връзка, но все пак ще съм благодарна на дори предположения. Видимо няма рана, ожулване, порязване. Мислех, че може да му е сплъстена козината и проверих, но не, само е станала розова и много мека.
Друго нещо, което искам да споделя - От около 3-4 месеца, сипвам му ядене, казвам на място, той отива и ме чака да му сложа купата. Дотук добре. Само че сложа ли му купата, той се приближава и започва да ме гледа право в очите / в този момент аз се мъча да го гледам и аз продължително, докато той първи не си отмести погледа, понякога сме стояли много време гледайки се в очите, и винаги съм побеждавала

/ Така.....Не започва да яде, докато не се махна оттам. Изляза ли от терасата го чувам, че започва да яде. Вляза ли обратно пак там - спира. Нещо като респект ли да го разбирам, че е? Нали в глутниците, първо се храни водача? Аз за него водач на глутницата ли съм? Не мога да го разбера. А ако ме счита за водач на глутницата, защо понякога ми прави номера, не ме слуша например?