Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 375
  • 376
  • 377
  • 378
  • 379
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7521 Потребителят е офлайн   xpresko Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 August 2012 - 05:38 PM

А от самосебе си дали ще зарасне ?

#7522 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2012 - 06:18 PM

Не пречи да го промиеш, все пак. Иначе риванол или кислородна вода - най-добре убиват бактериите.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#7523 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2012 - 09:43 PM

Много голяма ми се струва тая рана, за да не й се обърне внимание! Според мен трябва да се отиде на ветеринар, и определено да се промие и то нееднократно, ами всеки ден! Но, аз за такава рана бих завела кучето на лекар!
User's Signature

Качена снимка

#7524 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 August 2012 - 10:02 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 08 August 2012 - 08:13 PM, написа:

Неро също понякога си хапе лапата като Еди, но не си търка дупето никъде и след време си спира, като почистване го разбирам, защото също няма рани и такива неща! А за другото нямам, все още, идея! Пробвай да стоиш при него, но да не се взираш докато се храни, ами да си стоиш спокойно и да си правиш нещо, което няма общо с него!

Пробвала съм да не му обръщам внимание, но той пак стои и чака да си тръгна. Снощи само стоях около 15 мин. и той най-накрая реши да хапне, но може би защото беше адски гладен и много изморен....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7525 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2012 - 05:53 PM

Здравейте!
Чудих се дали да не задам този въпрос в "Груминг на сибирко хъски", но тъй като е по-скоро дилема, реших да задам въпросчето тук. Когато "получихме" нашето зверче, собственика (не е от развъдник) ни каза, че след няколко дни трябва да го изкъпем с шампоан против пърхот, който да разредим във вода и да "кисне" 10мин. Тогава кучо беше точно на два месеца. Ходихме до ветеринар и той ни даде някакав "медицински лечебен" шампоан (ако е важна марката, когато се прибера ще я запиша, но не е All Sistems нито biogroom). Той каза, че "ако искаме" можем да къпем кучето всяка седмица с него, после един път в месеца, докато не свърши, а след това да си минем на нормален шампоан.... Качена снимка Ииии... изкъпахме го преди две седмици, когато кучи беше на 2 месеца и два дни.... Знам, че не трябва да се къпят кучетата до третия месец (или то поне не е хубаво, а и не съм сигурна дали пърхота е чак толкова спешен случай)... Не съм го къпала от тогава, но ме гложди една съвест, че не слушам чичо доктор, а може би е необходимо.... Качена снимка Пърхота не е изобщо малко, стои си като паднал сняг най-вече по гръбчето и врата, преди да го изкъпем беше на люспички от определени места, като гнезда.... сега определено е по-ситен и не "извира" от едно място... Не го обясних много добре, но щом се забелязва на снимките му... Качена снимка
Ако някой може да ми каже в случая какво точно да направя, че не ми се иска да свърша някоя глупост...

Извинявам се, ако някъде, някой е задал сходен въпрос и вече е отговорено. От седмица ровя във форума и още не съм успяла да го "обходя" целия... Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#7526 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 August 2012 - 08:13 PM

Така и през ден да къпеш кучето този пърхут няма да свърши проблема е другаде!

Понякога идва от храната (образуването на такъв) или друг проблем.

Потърсете мнение на друг ветеринар (няма да кажа като другите сменете ветеринара, но и това е опция).

Съвет. Без да знам с какво храните кучето си, Ви препоръчвам да го храните със възможно най добрата гранула за него от премиум клас. Поне първите 15 месеца от живота му. Това е много важно за него!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7527 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 12:38 PM

Показване на мнениетоMeto, в 25 August 2012 - 08:13 PM, написа:

Потърсете мнение на друг ветеринар (няма да кажа като другите сменете ветеринара, но и това е опция).

Съвет. Без да знам с какво храните кучето си, Ви препоръчвам да го храните със възможно най добрата гранула за него от премиум клас. Поне първите 15 месеца от живота му. Това е много важно за него!

Благодаря ти за бързия отговор!
Преди да дойде при нас кученцето е хранено с пилешко месо, бульона и хляб.... Дойде с леко разстройство, първо давахме 1-2 дни сварен ориз и оризова водичка, после ветеринаря си ни даде Юкануба за стомахчето, а от няколко дни постепенно захранваме с Роял Канин. Поне 2-3 седмици, преди да дойде при нас съм се постарала да се образовам. Качена снимка Ветеринаря ни също не е някаквъв случаен гаражен доктор. Направих си проучване по интернет от мнения на други потребители и сега ходим в АНИМО в Люлин до Силвърцентъра. А всъщност там 2ма от тях ни казаха същото нещо - единия път лекарка, а другия път мъж.
Не яде никакви други глупости кучето, определено от храната козинката му изглежда в момента по-добре. Но от отговора ти долавям, че може би хич не си е шега работа тоз пърхут. А хич не искам да го къпя толкова често, че се притеснявам за здравето му. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7528 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2012 - 02:30 PM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 26 August 2012 - 12:38 PM, написа:

Преди да дойде при нас кученцето е хранено с пилешко месо, бульона и хляб.... Дойде с леко разстройство, първо давахме 1-2 дни сварен ориз и оризова водичка, после ветеринаря си ни даде Юкануба за стомахчето, а от няколко дни постепенно захранваме с Роял Канин. Поне 2-3 седмици, преди да дойде при нас съм се постарала да се образовам. Качена снимка Ветеринаря ни също не е някаквъв случаен гаражен доктор. Направих си проучване по интернет от мнения на други потребители и сега ходим в АНИМО в Люлин до Силвърцентъра. А всъщност там 2ма от тях ни казаха същото нещо - единия път лекарка, а другия път мъж.
Не яде никакви други глупости кучето, определено от храната козинката му изглежда в момента по-добре. Но от отговора ти долавям, че може би хич не си е шега работа тоз пърхут. А хич не искам да го къпя толкова често, че се притеснявам за здравето му. Качена снимка

Честото къпане изобщо не е за предпочитане! Еукануба не бих давала, може да са предразсъдаци, но съм чела такива ужасяващи неща за храната, че предпочитам да не рискувам! Роял канин за в началото е добре, погледни темата С какво храните хъскито си? и ще добиш представа, също така във форума си има тема за храненето и коя е най-добрата кучешка храна! Шампоаните, които ползвам са на Orme naturali италианска козметика, на прилична цена, доволна съм от качеството, разрежда се във вода!
User's Signature

Качена снимка

#7529 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 August 2012 - 08:09 PM

Ако шампоана е медицински и препоръчан от вет според мен трябва да спазите честотата на къпането.Когато моята имаше пърхут и падане на козината й изписаха шампоан, с който я къпех всеки ден докато не свърши шампоанчето и разликата беше видима.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7530 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 08:11 AM

Аз също съм чувала за тези шампоани, че трябва да се къпе така да се каже "по схема", за да има ефект. Ако чак толкова се притеснявате, потърсете мнението на друг ветеринар :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7531 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 27 August 2012 - 08:28 AM

Показване на мнениетоMiSs KiSs, в 26 August 2012 - 12:38 PM, написа:

Браво Ви казвам от сега, че сте си направили труда да проучите преди да вземете кученце, но никога не е достатъчно! Не съм сигурна дали е било най-добрия метод да се захрани малко кученце с пилешко месо, хляб и бульон. Още повече като се има на предвид, че е било с разтройство. Но вие сте се справил добре със ситуацията. Моята Зина като малка също имаше нещо като пърхот, но не съм я третирала с никакви шампоани освен с хубава гранулирана храна. Не съм я къпала до 5-6 месец. След известно време всичко си и мина. Сега хората по градинките ме питата с какво я храня защото имала много бляскава козина. Признавам си не е с най-качествената гранула, но от време на време включвам в менюто (зеленчуци, плодове, ядки особено сега когато са в изобилие и натурално хранене през зимата)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7532 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 10:41 AM

Flawless, благодаря ти, наистина разбрах какво имаш предвид. Бях чела темата "С какво храните хъскито си?", но как съм пропуснала точно страницата където е писано за звездите от 1 до 6 за храните... Качена снимка Разбрах грешката си и за Еукануба и за Роял Канин... май се спрях на Акана, ако мога да я закупя от някъде, ще пробвам. Определено държа храната да е от най-добрите, колкото и да ми струва това! На 100 места гледам, цъкля и все Роял Канин, Еукануба, Хилс... Качена снимка А то....

ShiBumi_GirL, твоето куче на колко е било когато се е налагало да го къпеш често? Аз нямам проблем да го къпя всяка седмица, щом така е казал ветеринаря, но не и преди да е минал всички ваксини и започне да излиза навън. Мислих, мислих и благодарение на вашите отговори, реших да изчакам края на септември, да видим тогава как е кучо и ако се налага ще го къпя колкото често каже вета Качена снимка

И накрая да изкажа благодарност и за милият отговор на nushcho! Качена снимка Колкото и да съм чела все се оказва недостатъчно, защото мнения много и човек се обърква, поне съм се спряла само на този форум и спрях да ровя по бате Гугле, че съвсем е бъркоч Качена снимка Много път ще извървим, много грешки ще направим, и на много неща ще се научим - живи и здрави! А за храненето на моето Джак, поради защо така са решили да го хранят... нинам, той си имаше и други проблеми (нещо като екземка на опашката, но вече е ок и дори си се окосми нормално). Не искам да обвинявам никого за нищо, ако сме искали всичко да е на шест, щяхме да се молим на развъдник за куче... но ние си взехме дръгелчо, който си го обичаме с всичките му проблеми и кусури. Качена снимка
Морковки много обича, но още ни е страх да даваме и най-много да получи едно малко резенче за наградка, банан една хапка, домат една хапка... :) Той е вииинаги гладен и каквото му попадне ще го изяде.

Хаде със здраве! И пак ще ви досаждам Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7533 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 27 August 2012 - 11:11 AM

Когато му давате по една хапка лакомства гледайте да е за награда за добро поведение или изпълнена команда. Специално за ученето на команди може да започнете веднага след като се е наместил в домашната среда. Тренирайте си например като му давате купата с менюто да му казвате седни и то да сяда и когато е спокойно и ви погледне в очите можете да му дадете купата с храната. Така се учи например на търпение и др......във форума има много писано за обучението така че добре сте се ориентирали да четете тук. И колкото повече задачки му давате и занимавате толкова по-щастливо ще бъде вашето пале :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7534 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2012 - 11:42 AM

Показване на мнениетоnushcho, в 27 August 2012 - 11:11 AM, написа:

Когато му давате по една хапка лакомства гледайте да е за награда за добро поведение или изпълнена команда. Специално за ученето на команди може да започнете веднага след като се е наместил в домашната среда. Тренирайте си например като му давате купата с менюто да му казвате седни и то да сяда и когато е спокойно и ви погледне в очите можете да му дадете купата с храната. Така се учи например на търпение и др......във форума има много писано за обучението така че добре сте се ориентирали да четете тук. И колкото повече задачки му давате и занимавате толкова по-щастливо ще бъде вашето пале :)

Качена снимка Още първата седмица се научихме да сяда по команда навсякъде из къщата, а когато е седнало пред купичката и ще му даваме храна стои мирно докато не пусна всички гранулки, погаля го или му кажа "яж" - чак тогава се стрелка да папка. След като успешно започна да сяда със и без лакомство (след около 3 дни) усвоихме "дай лапа" за един-два часа. Сега го прави с или без лакомство. От няколко дни се мъчим на команда "лягай", изпълнява я, но не е още съвсем гладко. Знае си името и търчи като ненормален, като го повикаш, да не би пък случайно да не му дадеш нещо за ядене (нали в началото така го учихме да идва, а и сега от време на време, да не сметне че го баламосваме). Но както казах по горе е гладник голям и за малко храна не салто, а троен тулуп ще направи Качена снимка

И за да не скапвам съвсем темата да питам - С какво мога да му "залъгвам" глада, четох още в началото на форума "За новаците във форума" следното: Е, тук за пръв път чух, че миксерите са вид храна, било то и за кучета, аз ги мислех за електродомакински уреди :) Като говорим за сухи храни: различавайте пълноценна гранулирана храна от микс. Миксовете съдържат обикновено смес от зърнени храни с малка добавка от мазнини и имат ниска хранителна стойност. Те не са пълноценни - използват се за добавака или нека кажа пълнеж. Ако кучето ви е лакомо, то няма да се засити от порцията пълноценна храна, която му се полага, а миксът ще му даде чувство за ситост.

Старая се гранулираната храна да е толкова, колкото трябва да бъде за малкото хайванче, но все не му стига... Дори да му давам пилешко или зеленчуци, все си мисля че не е хубаво да е по много, или поне трябва да му се намали дажбата от гранулите за деня. Не помня дали беше тук някъде, но четох, че ако му даваме натурална храна примерно 100-200 грама трябва да отнемем около 30-40 грама от дажбата гранули за деня... Има ли нещо вярно в това? И как да му заситя глада, без да го прехранвам и да затлъстее? Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7535 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 August 2012 - 12:07 PM

Нека да си вълчи апетит! Това ще помогне за обучението (по лесно залъгване със лакомства). Просто следете килограмите и давайте по преценка. По лошото е когато откаже храната и почва да Ви бърка дълбоко в здравето и психиката! :be_107:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7536 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2012 - 07:22 PM

Беше вече голяма не беше бебе.Но когато има кожен проблем трябва да се вземат навременни мерки.Щом това е препоръчано от вет смятам,че човека си разбира от работата,а и ако е добре подсушено кучето няма проблем.Нищо не пречи да потърсите мнение и от друг вет.
Другото може да започнете да го приучавате към сушене със сешоар.
Не давайте домати-във форума има тема,кои плодове и зеленчуци не е добре да се дават ще я потърся по-късно и ще гледам да я постна,но има и цял раздел за храненнето може и там да се зачетете.Другото,което се сещам да не се дава е грозде и шоколад :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7537 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 August 2012 - 08:22 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 27 August 2012 - 07:22 PM, написа:

Беше вече голяма не беше бебе.Но когато има кожен проблем трябва да се вземат навременни мерки.Щом това е препоръчано от вет смятам,че човека си разбира от работата,а и ако е добре подсушено кучето няма проблем.Нищо не пречи да потърсите мнение и от друг вет.
Другото може да започнете да го приучавате към сушене със сешоар.
Не давайте домати-във форума има тема,кои плодове и зеленчуци не е добре да се дават ще я потърся по-късно и ще гледам да я постна,но има и цял раздел за храненнето може и там да се зачетете.Другото,което се сещам да не се дава е грозде и шоколад :ba_025:

Застреля ме с тези домати? Защо? Давай темата да чета че са ни любими :ud_009: Аз знам и за семки от ябълки. Но моите като отидат и оберат нападалите ябълки по земята мислите ли че им ги вадя от устата и им чистя семките :ab_041: Тази сутрин си допълниха менюто с нападалите от силния вятър орехи, добре се справят с черупките без проблем. Но аз имам проблем с домашните че кучетата им изяждали зимнината, ами който свари той :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7538 Потребителят е офлайн   kokicha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 01 September 2012 - 09:53 PM

Здравейте, имам хъски на 5 месеца .. проблема му е че ... когато го пусна да играе с други кучета или просто го пусна .... веднага се прибира вкъщи (знае че след разходка има хапване .. не знам дали това е проблема) как мога да оправя този проблем? Друго такова куче не съм срещал .. да иска да се прибира ..

#7539 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2012 - 10:12 PM

по-добре давайте храната 1-2 часа след разходката,а не веднага :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7540 Потребителят е офлайн   kokicha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 12:51 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 01 September 2012 - 10:12 PM, написа:

по-добре давайте храната 1-2 часа след разходката,а не веднага :ba_025:

Дали това е проблема? Мислиш ли? Не ми се вярва в това да е проблема понеже знам че кучето се храни след разходка...

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 375
  • 376
  • 377
  • 378
  • 379
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни