Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 10 August 2012 - 06:18 PM
Публикувано: 11 August 2012 - 10:02 AM
Flawless, в 08 August 2012 - 08:13 PM, написа:
Пробвала съм да не му обръщам внимание, но той пак стои и чака да си тръгна. Снощи само стоях около 15 мин. и той най-накрая реши да хапне, но може би защото беше адски гладен и много изморен....
Публикувано: 25 August 2012 - 05:53 PM
Чудих се дали да не задам този въпрос в "Груминг на сибирко хъски", но тъй като е по-скоро дилема, реших да задам въпросчето тук. Когато "получихме" нашето зверче, собственика (не е от развъдник) ни каза, че след няколко дни трябва да го изкъпем с шампоан против пърхот, който да разредим във вода и да "кисне" 10мин. Тогава кучо беше точно на два месеца. Ходихме до ветеринар и той ни даде някакав "медицински лечебен" шампоан (ако е важна марката, когато се прибера ще я запиша, но не е All Sistems нито biogroom). Той каза, че "ако искаме" можем да къпем кучето всяка седмица с него, после един път в месеца, докато не свърши, а след това да си минем на нормален шампоан....

Ако някой може да ми каже в случая какво точно да направя, че не ми се иска да свърша някоя глупост...
Извинявам се, ако някъде, някой е задал сходен въпрос и вече е отговорено. От седмица ровя във форума и още не съм успяла да го "обходя" целия...

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)
Публикувано: 25 August 2012 - 08:13 PM
Понякога идва от храната (образуването на такъв) или друг проблем.
Потърсете мнение на друг ветеринар (няма да кажа като другите сменете ветеринара, но и това е опция).
Съвет. Без да знам с какво храните кучето си, Ви препоръчвам да го храните със възможно най добрата гранула за него от премиум клас. Поне първите 15 месеца от живота му. Това е много важно за него!

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 26 August 2012 - 12:38 PM
Meto, в 25 August 2012 - 08:13 PM, написа:
Потърсете мнение на друг ветеринар (няма да кажа като другите сменете ветеринара, но и това е опция).
Съвет. Без да знам с какво храните кучето си, Ви препоръчвам да го храните със възможно най добрата гранула за него от премиум клас. Поне първите 15 месеца от живота му. Това е много важно за него!
Благодаря ти за бързия отговор!
Преди да дойде при нас кученцето е хранено с пилешко месо, бульона и хляб.... Дойде с леко разстройство, първо давахме 1-2 дни сварен ориз и оризова водичка, после ветеринаря си ни даде Юкануба за стомахчето, а от няколко дни постепенно захранваме с Роял Канин. Поне 2-3 седмици, преди да дойде при нас съм се постарала да се образовам.

Не яде никакви други глупости кучето, определено от храната козинката му изглежда в момента по-добре. Но от отговора ти долавям, че може би хич не си е шега работа тоз пърхут. А хич не искам да го къпя толкова често, че се притеснявам за здравето му.

Публикувано: 26 August 2012 - 02:30 PM
MiSs KiSs, в 26 August 2012 - 12:38 PM, написа:
Преди да дойде при нас кученцето е хранено с пилешко месо, бульона и хляб.... Дойде с леко разстройство, първо давахме 1-2 дни сварен ориз и оризова водичка, после ветеринаря си ни даде Юкануба за стомахчето, а от няколко дни постепенно захранваме с Роял Канин. Поне 2-3 седмици, преди да дойде при нас съм се постарала да се образовам.

Не яде никакви други глупости кучето, определено от храната козинката му изглежда в момента по-добре. Но от отговора ти долавям, че може би хич не си е шега работа тоз пърхут. А хич не искам да го къпя толкова често, че се притеснявам за здравето му.

Честото къпане изобщо не е за предпочитане! Еукануба не бих давала, може да са предразсъдаци, но съм чела такива ужасяващи неща за храната, че предпочитам да не рискувам! Роял канин за в началото е добре, погледни темата С какво храните хъскито си? и ще добиш представа, също така във форума си има тема за храненето и коя е най-добрата кучешка храна! Шампоаните, които ползвам са на Orme naturali италианска козметика, на прилична цена, доволна съм от качеството, разрежда се във вода!
Публикувано: 26 August 2012 - 08:09 PM
Публикувано: 27 August 2012 - 08:28 AM
MiSs KiSs, в 26 August 2012 - 12:38 PM, написа:

Браво Ви казвам от сега, че сте си направили труда да проучите преди да вземете кученце, но никога не е достатъчно! Не съм сигурна дали е било най-добрия метод да се захрани малко кученце с пилешко месо, хляб и бульон. Още повече като се има на предвид, че е било с разтройство. Но вие сте се справил добре със ситуацията. Моята Зина като малка също имаше нещо като пърхот, но не съм я третирала с никакви шампоани освен с хубава гранулирана храна. Не съм я къпала до 5-6 месец. След известно време всичко си и мина. Сега хората по градинките ме питата с какво я храня защото имала много бляскава козина. Признавам си не е с най-качествената гранула, но от време на време включвам в менюто (зеленчуци, плодове, ядки особено сега когато са в изобилие и натурално хранене през зимата)
Публикувано: 27 August 2012 - 10:41 AM
Flawless, благодаря ти, наистина разбрах какво имаш предвид. Бях чела темата "С какво храните хъскито си?", но как съм пропуснала точно страницата където е писано за звездите от 1 до 6 за храните...

ShiBumi_GirL, твоето куче на колко е било когато се е налагало да го къпеш често? Аз нямам проблем да го къпя всяка седмица, щом така е казал ветеринаря, но не и преди да е минал всички ваксини и започне да излиза навън. Мислих, мислих и благодарение на вашите отговори, реших да изчакам края на септември, да видим тогава как е кучо и ако се налага ще го къпя колкото често каже вета

И накрая да изкажа благодарност и за милият отговор на nushcho!

Морковки много обича, но още ни е страх да даваме и най-много да получи едно малко резенче за наградка, банан една хапка, домат една хапка... :) Той е вииинаги гладен и каквото му попадне ще го изяде.
Хаде със здраве! И пак ще ви досаждам

Публикувано: 27 August 2012 - 11:11 AM
Публикувано: 27 August 2012 - 11:42 AM
nushcho, в 27 August 2012 - 11:11 AM, написа:

И за да не скапвам съвсем темата да питам - С какво мога да му "залъгвам" глада, четох още в началото на форума "За новаците във форума" следното: Е, тук за пръв път чух, че миксерите са вид храна, било то и за кучета, аз ги мислех за електродомакински уреди :) Като говорим за сухи храни: различавайте пълноценна гранулирана храна от микс. Миксовете съдържат обикновено смес от зърнени храни с малка добавка от мазнини и имат ниска хранителна стойност. Те не са пълноценни - използват се за добавака или нека кажа пълнеж. Ако кучето ви е лакомо, то няма да се засити от порцията пълноценна храна, която му се полага, а миксът ще му даде чувство за ситост.
Старая се гранулираната храна да е толкова, колкото трябва да бъде за малкото хайванче, но все не му стига... Дори да му давам пилешко или зеленчуци, все си мисля че не е хубаво да е по много, или поне трябва да му се намали дажбата от гранулите за деня. Не помня дали беше тук някъде, но четох, че ако му даваме натурална храна примерно 100-200 грама трябва да отнемем около 30-40 грама от дажбата гранули за деня... Има ли нещо вярно в това? И как да му заситя глада, без да го прехранвам и да затлъстее?

Публикувано: 27 August 2012 - 12:07 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 27 August 2012 - 07:22 PM
Другото може да започнете да го приучавате към сушене със сешоар.
Не давайте домати-във форума има тема,кои плодове и зеленчуци не е добре да се дават ще я потърся по-късно и ще гледам да я постна,но има и цял раздел за храненнето може и там да се зачетете.Другото,което се сещам да не се дава е грозде и шоколад

Публикувано: 28 August 2012 - 08:22 AM
ShiBumi_GirL, в 27 August 2012 - 07:22 PM, написа:
Другото може да започнете да го приучавате към сушене със сешоар.
Не давайте домати-във форума има тема,кои плодове и зеленчуци не е добре да се дават ще я потърся по-късно и ще гледам да я постна,но има и цял раздел за храненнето може и там да се зачетете.Другото,което се сещам да не се дава е грозде и шоколад

Застреля ме с тези домати? Защо? Давай темата да чета че са ни любими

Публикувано: 01 September 2012 - 09:53 PM
Публикувано: 01 September 2012 - 10:12 PM