Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 376
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7541 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 02 September 2012 - 04:34 PM

проблем може да стане ако се е натичал на воля и като се прибере му дадеш да се налочи с вода или да се наяде-превъртане на стомаха.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7542 Потребителят е офлайн   kokicha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 07:47 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 02 September 2012 - 04:34 PM, написа:

проблем може да стане ако се е натичал на воля и като се прибере му дадеш да се налочи с вода или да се наяде-превъртане на стомаха.

Как ще се натича след като още като го пусна и си хваща пътя?
На този етап ме интересува проблема, за които попитах.

#7543 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2012 - 08:28 PM

Показване на мнениетоkokicha, в 02 September 2012 - 07:47 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 02 September 2012 - 04:34 PM, написа:

Как ще се натича след като още като го пусна и си хваща пътя?
На този етап ме интересува проблема, за които попитах.

Това е много странно нещо, за пъви път чувам! Смяташ ли, че може да сес трахува като е навън, да го плаши средата! Предлагам да излезете на разходка и да не го пускаш, но да сте на дълъг повод и да обикаляте мястото, да го опознавате, ако се задърпа го подканяш да тичате и така няколко пъти докато се почувства уверено!
User's Signature

Качена снимка

#7544 Потребителят е офлайн   kokicha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 September 2012 - 10:56 AM

Мястото сме го опознали много добре, не мисля че средата го притеснява.

#7545 Потребителят е офлайн   kokicha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 September 2012 - 05:51 PM

Здравейте отново, никой ли не може да ми помогне? Наистина ми е много неприятно! Днес го пуснах да играе със едно самоедче на 4 месеца .. игра 5 минути и си хвана пътя...

#7546 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 12:25 AM

Показване на мнениетоkokicha, в 08 September 2012 - 05:51 PM, написа:

Здравейте отново, никой ли не може да ми помогне? Наистина ми е много неприятно! Днес го пуснах да играе със едно самоедче на 4 месеца .. игра 5 минути и си хвана пътя...

Това е наистина много странно поведение! За мен трябва да седите вързани на мястоко, където се разхождате, полянка или парк и така да обикаляте половин час, да се разхождате, да тичате! Просто нямам логично обяснение защо се държи така, при все, че всички останали правят чудеса от храброст , за да излязат на разходка и на всичкото отгоре не искат да се прибират! Дръжте го там на по-дълъг повод да седи повече от 5-10 минути . . .
User's Signature

Качена снимка

#7547 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 September 2012 - 08:39 AM

Вземете си от тези поводи от 10 метра и на горе, които ги ползват за обучение. Идеята е добра. Следващото става лесно. Пускате да си играе с друго куче и ако тръгне да бяга към дома викате я обрано изпълнили награждавате и така. Ако и вие се включите в игрите няма да е никак зле. Успех!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#7548 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 09:03 AM

Хъски да си хване пътя?!?- да не повярваш! :ab_041:
Майтапът настрана- те са вечните търсачи на нещо ново, трудно вниманието им се задържа само на едно място, защото интелектът им е ненаситен за нова информация.Някой трябва да задоволява тази потребност и да ти кажа ли кой трябва да е този някой?! Мне- за домашно!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#7549 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 01:08 PM

Показване на мнениетоkokicha, в 01 September 2012 - 07:53 PM, написа:

веднага се прибира вкъщи

Боже къде има такива кучета, и аз искам такова :smile: Нашата дзверка ако не е на каишката да я прибера, сама никога няма да се прибере от улиците. Като сме по горите се върти около нас и няма проблем, но в града един път я изпуснах и ми трябваха след това 3 часа да я гоня по улиците докато я докопам да я прибера. :eg_033: Затова сега я пускам само като сме извън града, по улиците тренираме само закачена на колелото и се кефи да тича :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#7550 Потребителят е офлайн   kokicha Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 September 2012 - 10:16 PM

Да награждавам ли? Ако види че има храна в мен няма да се отдалечи повече от 50 санта. :md_064: Все пак ще пробвам. Благодаря!

#7551 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 14 September 2012 - 11:41 PM

Показване на мнениетоnushcho, в 28 August 2012 - 06:22 AM, написа:

Застреля ме с тези домати? Защо? Давай темата да чета че са ни любими :ud_009: Аз знам и за семки от ябълки. Но моите като отидат и оберат нападалите ябълки по земята мислите ли че им ги вадя от устата и им чистя семките :ab_041: Тази сутрин си допълниха менюто с нападалите от силния вятър орехи, добре се справят с черупките без проблем. Но аз имам проблем с домашните че кучетата им изяждали зимнината, ами който свари той :)

Не можах да ги намеря нещо във форума,но съм сигурна,че ги има преведени на Бг някъде в раздела за хранене.Поствам линк на английски,който лесно и достатъчно разбираемо може да се преведе с гугъл:
http://www.dog-whisp...co.uk/hints.htm
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7552 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 18 September 2012 - 10:40 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 14 September 2012 - 11:41 PM, написа:

Показване на мнениетоnushcho, в 28 August 2012 - 06:22 AM, написа:

Застреля ме с тези домати? Защо? Давай темата да чета че са ни любими :ud_009: Аз знам и за семки от ябълки. Но моите като отидат и оберат нападалите ябълки по земята мислите ли че им ги вадя от устата и им чистя семките :ab_041: Тази сутрин си допълниха менюто с нападалите от силния вятър орехи, добре се справят с черупките без проблем. Но аз имам проблем с домашните че кучетата им изяждали зимнината, ами който свари той :)

Не можах да ги намеря нещо във форума,но съм сигурна,че ги има преведени на Бг някъде в раздела за хранене.Поствам линк на английски,който лесно и достатъчно разбираемо може да се преведе с гугъл:
http://www.dog-whisp...co.uk/hints.htm

Благодаря за линка, но до колкото разбирам само листата на доматите са противопоказни, никъде не е писано за самия плод ( или аз не съм видяла)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7553 Потребителят е офлайн   pifona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2012 - 07:09 PM

Имам голям проблем. Преди 2 дена взех едно момче нз на колко и нз как се казва изоставен е. Гледан е в апартамент има навици обаче аз го гледам на двора вързан за сега защото иначе прескача или направо прояжда вратата и бяга. По цял ден лае не е спрял и не иска и да спира по цяла нощ също мислех си, че след 1-2 дена ще спре, но като гледам няма никакво намерение. Според мен е на около година и малко не ми е проблем лаенето, но е въпрос на време съседите да се обадат. А когато не е вързан това става само когато аз съм в двора, седи на външната врата и прави всичко възможно за да излезне.

#7554 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 28 September 2012 - 08:52 AM

Да не би да търси изход към дома? Малко ми напомня на Ласи :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7555 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 September 2012 - 11:15 AM

Качена снимка Вържи го на един дълъг повод и виж къде ще те заведе
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7556 Потребителят е офлайн   borislavpenchev Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 September 2012 - 01:02 PM

Здравейте имам хъски на 5 месеца, което не спира да вие когато излезем. Кучето е от около месец у дома и общо взето е послушен. През деня, когато се налага да е сам седи у приятели. Вече 3 ден опитвам със сериите излизания, като изкарва максимум 5 мин тих. Странното е, че първите няколко пъти седи 5 мин и е тих след което започва лекичко да скимти и след час и половина влизане и излизане от моя страна вече вие силно. Първите дни изкарваше и доста повече време сам 10-15 мин, но вече не. Имам чувството, че нещата се влошават. В никакъв случай няма да го изоставим, но все пак живеем в блок, в който повечето комшии са възрастни не проявяват никакво разбиране.
Моля ако някой има предложения как да се справим нека сподели. Също ако има специалист, който се занимава с подобни поведенчески проблеми или някакви медикаменти подходящи за възрастта.

#7557 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2012 - 01:56 PM

Показване на мнениетоborislavpenchev, в 28 September 2012 - 11:02 AM, написа:

Здравейте имам хъски на 5 месеца, което не спира да вие когато излезем. Кучето е от около месец у дома и общо взето е послушен. През деня, когато се налага да е сам седи у приятели. Вече 3 ден опитвам със сериите излизания, като изкарва максимум 5 мин тих. Странното е, че първите няколко пъти седи 5 мин и е тих след което започва лекичко да скимти и след час и половина влизане и излизане от моя страна вече вие силно. Първите дни изкарваше и доста повече време сам 10-15 мин, но вече не. Имам чувството, че нещата се влошават. В никакъв случай няма да го изоставим, но все пак живеем в блок, в който повечето комшии са възрастни не проявяват никакво разбиране.
Моля ако някой има предложения как да се справим нека сподели. Също ако има специалист, който се занимава с подобни поведенчески проблеми или някакви медикаменти подходящи за възрастта.

Кучето е като малко дете, иска повече внимание. Стреми се да го държите около вас колкото може по дълго и го оставяй сам постепенно отначало за по минута-две и така ще ги увеличаваш докато свикне, че винаги ще се връщаш при него. Не става за един ден и иска постоянство. Имай пред вид че кучето забелязва и помни много неща. Нашата например знае, че когато сме облечени официално /вероятно забелязва самия вид на дрехите/ за работа или другаде, няма да имаме време за нея и си мълчи. Но когато сме по домашно облекло или в спортен екип скача като луда от желание да излиза и да тича. И естествено тогава е време за игри, излизане и тичане.
User's Signature

Качена снимка

#7558 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 03:26 PM

Здравейте, Рея вече е на 7 месеца и днес се разгони за първи път. Та искам да попитам има ли нещо по-специално, което трябва да направя, не знам. Не искаме да я пускаме да си има бебета. Страх ме е обаче примерно да изляза да я разходя, защото из града има много бездомни мъжки и има ли вероятност да се опитат да я окачат, знам ли.
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

#7559 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 05:35 PM

Показване на мнениетоdieFee, в 01 October 2012 - 01:26 PM, написа:

Здравейте, Рея вече е на 7 месеца и днес се разгони за първи път. Та искам да попитам има ли нещо по-специално, което трябва да направя, не знам. Не искаме да я пускаме да си има бебета. Страх ме е обаче примерно да изляза да я разходя, защото из града има много бездомни мъжки и има ли вероятност да се опитат да я окачат, знам ли.

Ако не сте сигурни че можете да я предпазите като е навън от мъжки кучета е по добре да не излиза известно време докато и премине. Иначе си носете пръчка за да разгонвате евентуалните мераклии :smile:
User's Signature

Качена снимка

#7560 Потребителят е офлайн   dieFee Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 07:48 PM

Ах, значи няма да я изкарвам, страх ме е, само из двора ще си тича няколко дни. Дано само не намери начин да избяга, че става лошо.
User's Signature

Nothing truly good was ever easy!

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 376
  • 377
  • 378
  • 379
  • 380
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема