Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#7661 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2013 - 05:05 PM

Говорих с нашата вет от Враца, която се грижи за Аляска. Каза, че категорично няма да й даде хапчета, инжекции и тем подобни, а да я кастрираме към края на януари. Сега остава да убедя майка ми....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#7662 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 14 January 2013 - 02:10 PM

Зина и Нира са кастрирани и не мога да успея да ги угоя, тъпчат се здраво и имат апетит, супер активни са, но са ми слабички. Нашите също мислеха, че ще станат 100кила след кастрацията ама не. Естествено ако я тъпчеш с какво ли не и да не е кастрирана ще е прасе, въпреки че много бих желала моите малко да се усвинят поне за зимата....
Два - три дни след кастрацията най-много ще е унила и по заспала, тя сама ще се пази и ще си лежи. Когато се почувства по-добре вече ще играе, но наистина е хубаво една седмица поне да не е от най-активните игри. Кастрирай смело няма страшно стига доктора да е добър!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7663 Потребителят е офлайн   North95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2013 - 05:16 PM

Здравейте, искам да ви попитам дали някой може да ми предостави таблица за развитието на едно хъски- месеци и килогами. Благодаря предварително.

#7664 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2013 - 08:36 PM

Има си тема за това, ако бяхте поне малко потърсили, щяхте да я видите няколко реда по-долу, ама що да си губим времето - Размери на нашето хъски
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7665 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2013 - 01:39 AM

Бихте ли споделили с какво е най-добре да се разресва едно хъски? Интересува ме и какво ви е мнението за фурминаторите, защото има доста лоши отзиви за тях... Аз мисля да взема това, според вас подходящо ли е?
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#7666 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2013 - 09:23 AM

За мен това е най-удачния вариант двуредова с въртящи се зъбци
Иначе имаме и фурминатор, който го ползвам много, много рядко, евентуално в началото на пролеттна го ползвам, за да сваля доста козина. Иначе общо взето на мен хич не ми се нрави, понеже реже косъма.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7667 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 28 January 2013 - 10:07 AM

Аз ползвам това и съм много доволна
http://zoomagazin.eu...-dryjka-b-11389
не мисля че може такава козина (хъски) да се сресва с четка (мое мнение) просто не виждам как ще се махне линеещия подкосъм. По скоро с четка за някое късокосместо.
ЪЪъъъъъ.... извинявам се за невежеството....., но какво е .....фурминатор :wa_048: :blush:
Виждам картинки в гугъл, но как работи?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7668 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2013 - 10:47 AM

Нуше, виж в youtube, има много клипчета.
Иначе този гребен, който си постнала, става, според мен трябва да е с къси и дълги зъбци, без значение, дали е гребло или гребен. Имам и двата варианта, но определено ми е по-удобно с греблото, не се измаря ръката, така както с гребена. А иначе тези четки мисля, че се ползват по изложбите за финално завършване както се казва :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7669 Потребителят е офлайн   Didi168 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2013 - 02:06 PM

Показване на мнениетоLetty, в 28 January 2013 - 09:23 AM, написа:

Тази много ми харесва, май нея ще поръчам Качена снимка А само да питам тия зъби как се въртят? С батерия или от самото движение на четката?
User's Signature

... Don't remember where I was
I realized life was a game
The more seriously I took things
The harder the rules became...

Качена снимка

Качена снимка

#7670 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2013 - 02:31 PM

Показване на мнениетоDidi168, в 28 January 2013 - 12:06 PM, написа:

Показване на мнениетоLetty, в 28 January 2013 - 09:23 AM, написа:

Тази много ми харесва, май нея ще поръчам Качена снимка А само да питам тия зъби как се въртят? С батерия или от самото движение на четката?

Не е на батерия, сами си се въртят, на мен лично много ми харсва, супер много козина обирам с нея.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#7671 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 January 2013 - 10:32 AM

Това за въртенето предполагам е да не скубе? Ако е така и аз може да подменя гребена, че да му е по приятно на Зинкузавъра
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7672 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2013 - 12:35 PM

Ние сме с едноредов, с въртящи се зъбци тип гребло! Наистина е много добра покупка. Най-добре сваля пуха като почнат да сменят козината!
User's Signature

Качена снимка

#7673 Потребителят е офлайн   Snezhana7 Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Животни

Публикувано: 06 February 2013 - 05:59 PM

Добър вечер! :re_037:
Не знам дали е мястото тук да попитам, но имаме малък проблем Арън се "научи" /така да се каже/ да влиза в кокошарника когато е пуснат из двора и да души декоративните кокошки на баба вече си отидоха 3 дори последното кокошле го е изяло цалото без краката и главичката. :eg_033: :dh_188: Искам да попитам как мога да го отуча от това? Не искам вече да ги закача по-малко пък да ги души или да ги изяжда. :eyes:
User's Signature

"Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните" - И. Кант

#7674 Потребителят е офлайн   MiSs KiSs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2013 - 06:16 PM

Показване на мнениетоSnezhana7, в 06 February 2013 - 05:59 PM, написа:

Добър вечер! :re_037:
Не знам дали е мястото тук да попитам, но имаме малък проблем Арън се "научи" /така да се каже/ да влиза в кокошарника когато е пуснат из двора и да души декоративните кокошки на баба вече си отидоха 3 дори последното кокошле го е изяло цалото без краката и главичката. :eg_033: :dh_188: Искам да попитам как мога да го отуча от това? Не искам вече да ги закача по-малко пък да ги души или да ги изяжда. :eyes:

Има ли как да ограничите изобщо достъпа му до кокошкарника? Под ограничение разбирай 2м. ограда, за по сигурно зид, че да не прокопа. Просто не мисля, че ще е възможно да се "отучи". Това си е инстинкт, още повече - вече ги е опитал кооолко са апетитни...Качена снимка
Не, че пречи да почнете някакво обучение на "остави", "не" и сродни, но дори да ги научите перфектно, нали някой трябва да подаде командата, а доколкото разбирам той си щъка свободен по двора, без надзор от човек и със свободен достъп до манджата... Качена снимка И аз да съм, и аз няма да простя на кокошлетата.... мммм Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Винаги ще останеш в сърцето ми, Ричи (1992-2009)

#7675 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 February 2013 - 11:34 AM

Ние също избиваме кокошки наред, само да ни се отдаде възможност. Но пък по анимал планет гледах как ловджийско куче бретон шпаньол го научаваха само да ги гони, но не и да им навреди. От начало докато е малко го свикваха с близосттта им естествено под контрол. При нас се получи подобно с котките, Зина свикна с тях и сега не им обръща много внимание, но когато и се отдаде възможност ги закача уж на игра. Така веднъж за малко да си отиде едната котка която е толкова добра, че нищо не прави когато кучетата я носят насам натам като играчка. Но пък ако е чужда котка в двора ще полудеят да я докопат.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#7676 Потребителят е офлайн   floral Икона

Публикувано: 13 February 2013 - 10:57 AM

Zdraveite! Imame si hyski na 34 dena, edno malko bebe. Ednoto mu u6ence e izpraveno, drugoto ne. Kakva moje da e pri4inata?

Мод: Тук пишем на кирилица! Следващи такива постове ще бъдат трити.

#7677 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2013 - 12:04 PM

Показване на мнениетоfloral, в 13 February 2013 - 10:57 AM, написа:

Zdraveite! Imame si hyski na 34 dena, edno malko bebe. Ednoto mu u6ence e izpraveno, drugoto ne. Kakva moje da e pri4inata?

Спокойно, и другото ще се изправи! Някои се раждат и с две клепнали!
User's Signature

Качена снимка

#7678 Потребителят е офлайн   volchek Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2013 - 12:31 AM

Показване на мнениетоDidi168, в 28 January 2013 - 01:39 AM, написа:

Бихте ли споделили с какво е най-добре да се разресва едно хъски? Интересува ме и какво ви е мнението за фурминаторите, защото има доста лоши отзиви за тях... Аз мисля да взема това, според вас подходящо ли е?

Аз съм със такъв и съм много доволен.С въртящи зъби е за да не го скуби и както се вижда на едната снимка зъбите са на прожинки за да не го дере и гребена е много здрав.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#7679 Потребителят е офлайн   volchek Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 February 2013 - 01:11 AM

Искам да ви попитам дали някой се е сблъсквал с моят проблем и да ми дадете някакъв съвет или поне мнение.Проблема е следния,Чивас има проблем с тестисите,единият е в корема и изобщо не е развит а другия е подкожно задържан това го установих преди около месец и половина.Доктора ми ообясни,че това не е кои знае какъв пробем и няколко варианта за понататъшното му развитие.Първия вариант бил кастрация и то веднага,но после ми каза,че много трудно би намерил този който е в корема защото тои не е развит и е голям голкото грахово зърно.След това ми обясни ,че при 60% от тези случай тестисите стават туморни образувания след 5-6 година и тогава било по лесно да ги извади и ме посаветва да изчакам.Попитах го и за поколение,той ми каза че има шанс да има малки ,но мъжките ще имат същият проблем и каза да не го пускам а аз много искам той да има поколение.Имам една приятелка с женско хъски с три дни по голямо от моя и мислехме края на лятото или другото лято да пробваме да ги пуснем.Тя естествено знае за проблема и евентуалните последствияи пак го иска за баща.А и това с туморните образувания не ми звучи добре,та нали тумора е рак и как да разчитам,че ще е доброкачествен и няма да има метастази.Наистина много много искам Чивас да има поколение ,но ако здравето и живота му зависи от тази кастрация ще я направя още утре ама и това нестава или поне не при моя ветеринар защото каза че едвали ще открие този в корема.Ако отида при друг който ми гарантира че може да направи операцията от каде да знам че не ме е излъгал и да извади само единия тестис,а дугия да си го остави или изобщо да не го е търсил в корема и да остане опасноста от тумор.Моля помагайте

#7680 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 February 2013 - 01:26 AM

Кучето ти е крипторх:
http://forum.zoomani...p?f=128&t=10758
Кастрирай го когато е възможно и изобщо забрави за поколения и такива неща.Всички кученц в кучилото ще го имат.И така и техните кученца,който някой стопанин ще иска поколение и така ще се въдят болни кученца.
Виж колко хъскита си търсят дом,не създавай нови.Развъждането остави на развъдниците,които с това се занимават и най-важното знаят какво правят,а не заплождат на око ,защото им харесва окраската или защото нашето си куче си е най-хубаво.
Какво ще ги правиш тези малки?Ще им намериш стопани,а после?Виж къде свършват хъскитата вече по приюти и по улици.Хъски стана ''модерна'' порода и това е в неин ущърб.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема