Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#581 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2008 - 12:43 PM

очичките са лилави когато не са се избистрили, поне такива кученца съм виждали, а на кой ден незнам, става постепенно

#582 Потребителят е офлайн   Radost_t_d Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 March 2008 - 01:58 PM

При мойте когато не бяха се избистрили бяха сини.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#583 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 02:04 PM

Не са лилави, няма лилави очи, сини са, а могат да се променят до 2,5 /два месеца и половина имам предвид, не 5 месеца ;D/ месец максимум.

#584 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 04:08 PM

имам предвид че са толкова сини, че чак към лилаво, а не че са като виолетките(бонбоните)

#585 Потребителят е офлайн   Lub0^ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 07:01 PM

Така, днес в Морската градина един питбул нападна Макс и го захапа за ухото, веднага го заведох на ветеринар, да го види, ухото му беше разкърване, и все още е, с другия стопанин едър голям човек едва разкарахме пита от моя дивак, и неговото куче го захапа за пръста като ги разтъвавахме и той веднага хвана кучето си, аз звъннах на линейка да ги вземе, прибра го линейката и предполага ще е добре, а сега да се върна към Макс. Отидохме на вет и би 2 инжекции, проми раната, и му даде някакво прахче, каза след 2 дена да отидем пак. А въпроса ми е, може ли от тази кръв на ухото да углошее с едното уше, или не? :'(
User's Signature

Качена снимкаЦък тук :) (на картинката xD)

#586 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2008 - 09:56 PM

Цитат

А по въпроса на кой ден долу-горе се избистрят очите, някой може ли да ми отговори? И как изглеждат, когато не са избистрени? По-сини или по-тъмни?

Зависи от цвета на очите. Принципно се виждат какви ще бъдат още като проглеждат, но понеже са още мътни е възможно да не се забележи някое двуцветно оче. Просто в началото всички синеят. Започват да се избистрят, когато малките започнат да приемат вече и друга храна. На 45 дена вече със сигурност се вижда какви ще бъдат, но и след това още продължават да се избистрят - по-точно изсветляват. Кафявите кученца, чиито очи не са сини, като бебета имат сиво-зеленикав оттенък на очите, понеже при кафявите хъскита цвета на очите никога не може да е толкова тъмно кафяв, както е при другите /черни, сиви и т.н.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#587 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 March 2008 - 09:59 PM

Цитат

А въпроса ми е, може ли от тази кръв на ухото да углошее с едното уше, или не? :'(

Току така не се оглушава, успокой се. Не знам каква е раната, но мисля, че сте се отървали леко и ще се оправи бързо. Спазвай предписанията на лекаря.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#588 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2008 - 10:45 PM

Lub0^  аз ходих на полянката и ми разказаха какво е станало много лоша работа и най-лошото е че тези хора си разхождат питбулите без да ги интересува какво може да стане защото знаят че тяхните животни са по силни :angry:......моята вчера се зби с един питбул 4 годишен който не са го изкарвали сред други животни....и понеже ситуацията няма да се промени просто прави като мене- като видиш че има питбули слез долу на плажа и пусни кучето да побяга и да покопае :) а има и варянта да се уговаряме и да ги разхождаме...

#589 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 09:03 AM

Вчера и ние с Марк минахме оттам, но дори не се спряхме, имаше толкова много кучета-убийци, изобщо не мога да го пусна там, той е лош и тръгва да се бие, а онези кучета са с мн гадна захапка. Техните животни не са по-силни, хъскито е много бързо, но захапките са различни и едно захапване от пит-бул може да е фатално  :'(

#590 Потребителят е офлайн   melani Икона

Публикувано: 17 March 2008 - 09:25 AM

Кога може да се извежда вече на разходка малкото хъски?Имам хъски на 2 месеца ,опустошава всичко в къщи и ми се иска вече да го изкарвам,но незнам дали може.

#591 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 09:30 AM

След третата ваксина! И все пак можеше да си зададеш въпроса тук: http://dog.bg/forum/...ic,11832.0.html не е нужно за всеки въпрос нова тема, а и точно това е коментирано много пъти. ;)

#592 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 10:21 AM

Да, питбула не е нито по-силен, нито по-бърз от Хъскитата, но тази негова ужасна захапка му дава надмощие в прекия бой.Аз Тара въобще не я пускам, ако в радиус от 300-500 м. има питбул: просто се изнасяме като видя или се усъмня в присъствието на куче убиец. :-
А вчера в парка моето момиче се сдави с една голяма немска овчарка на 7 г.Уж стопанинът й каза, че била миролюбива и послушна, но още на 5-та минута се сдавиха: стана един въртоп от зъби, козина, ръмжене и хапане.Отново се сбиха за една клечка, която немската си беше заплюла явно за своя клечка, а Тара си я присвои.Немската овчарка се опитваше да избута Тара с тежестта на тялото си и да я събори на земята, но не успя.И двете ръмжаха и се хвърляхя една към друга.Накрая овчарката се опита да захапе Тара за задницата: нямаме никакви поражения, освен че отново се уплаших.Вече категорично се убедих от няколкото поредни сбивания, че две женски НЕ МОГАТ да играят заедно!
А с мъжките кучета няма проблем-играят заедно. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#593 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 March 2008 - 10:24 AM

Цитат

Да, питбула не е нито по-силен, нито по-бърз от Хъскитата, но тази негова ужасна захапка му дава надмощие в прекия бой.Аз Тара въобще не я пускам, ако в радиус от 300-500 м. има питбул: просто се изнасяме като видя или се усъмня в присъствието на куче убиец. :-
А вчера в парка моето момиче се сдави с една голяма немска овчарка на 7 г.Уж стопанинът й каза, че била миролюбива и послушна, но още на 5-та минута се сдавиха: стана един въртоп от зъби, козина, ръмжене и хапане.Отново се сбиха за една клечка, която немската си беше заплюла явно за своя клечка, а Тара си я присвои.Немската овчарка се опитваше да избута Тара с тежестта на тялото си и да я събори на земята, но не успя.И двете ръмжаха и се хвърляхя една към друга.Накрая овчарката се опита да захапе Тара за задницата: нямаме никакви поражения, освен че отново се уплаших.Вече категорично се убедих от няколкото поредни сбивания, че две женски НЕ МОГАТ да играят заедно!
А с мъжките кучета няма проблем-играят заедно. :blink:

Ще ме пощаваш ама да питам. Вече втори път обясняваш как кучето ти се е сбило с друго куче. И все другите кучета са виновни? Дали просто твоето  не си дава играчките и налита на бой и ръмжи, когато трябва да дели играчка с друго? И какво ли би написал собственика на другото куче в тази ситуация?

Цитат

две женски НЕ МОГАТ да играят заедно!
- или твоята?

п.п. Не те нападам, просто може би трябва да се замислиш дали е подходящо да пускаш кучето си с други женски, щом има проблем. Иначе става класика: "Бие ли се кучето?" , "Не" - те се сбиват - и после все другия виновен. Това е по повод на отговорните стопани и това, че трябва да пази и своето и кучетата на другите. Т.е. да имаме реална преценка за поведението на кучето ни и да не допускме конфликти, не дай си боже бой.
Отделно тя е малка и тези провокации никак не й въздействат възпитателно - би трябвало да избягваш всякави поводи за бой, иначе ще имаш много проблеми за в бъдеще и кучето ти може да не може да играе дори с мъжки.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#594 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 10:42 AM

Бушката е права. Прешъс играе с женски кучета пре-спокойно и никога не прави проблем. Две женски могат да си играят. Бие се само, ако те почнат да я бият, което е нормално .. защитава се. Понякога тя си го прави като им се "качва на главите", но това не е лошотия, ми бебешка игра.
Единственото куче, което не харесва е един женски ротвайлер, който така и не разбрах защо не харесва.

#595 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 March 2008 - 11:17 AM

Напъно съм съгласна с Бушката

Анук също няма проблеми с женските кучета
даже ако някоя стане по агресивна към нея
тя отива да се бута в мен
и да ми се кара да търгваме на някъде

имаме една немска овчарка в парка с която много си играеше
когато овчарката беше малка, но за съжаление
започна да става агресиван към Анук, а както разбрах и към други женски кучета
и вече като я видим си връзвам Анук и сменяме посоката

monenci
може би не трябва да събираш Тара с женски кучета

#596 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 11:25 AM

И аз ще подкрепя мненията досега. Може би наистина ще е по добре да спрете малко събирането с другите мадами. Според мен и теорията "две женски не могат.." или "две мъжки не могат..", само "мъжко и женско" - не е вярна. Аз също вярвах някога на това, защото ми се струваше логично, докато не разбрах, че това всъщност си е някаква измислица.
От личен опит мога да кажа че моето диване с всички се разбира, и понякога съжалявам, но това според мен трябва да се коментира в друга тема  ;)
Затова моя отговор и съвет е просто да поспрете или играта да става на места къдете няма мое и твое (полянка, ограждение и т.н.) и въпреки това да се внимава. Лека полека според мен нещата биха се нормализирали  ;) Късмет
User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#597 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 11:36 AM

Ами описвам ви ситуацията както си беше: от моя гледна точка, няма как да публикувам мнението на другия стопанин по разбираеми причини.Само като се разделихме той ми каза, че била заплодена наскоро и може би затова е раздразнителна в момента.Може би това трябваше да ми го каже в началото...
Другото което е , моето куче не излиза на разходка с играчки!!!Просто излизаме, за да бягаме по поляните,а не да се бием за клечки или играчки.
Второ: Тара не налита никога на бой първа и не ръмжи на другото куче!!!
Трето: при среща с друго куче,било женско или мъжко, то тя дружелюбно върти опашка и показва, че иска игра.И точно по такъв начин се държи, играе, скача, закача го с лапа или муцунка, близва го и пак бяга наоколо.Това на какво поведение ти прилича...на проблемно ли?
Преди да отидем при немската овчарка-Киара, Тара си играеше на поляната с друго куче, също немска овчарка, голямо, мъжко-Боби и си се забавляваха чудесно с игра и бягане наоколо.Обаче стопанина си тръгна, понеже закъснявали, а ние с Тара продължихме по друг маршрут и там срещнахме женската овчарка.Тя обикаляше и събираше клечки и ги носеше на стопанина си, който ме покани да пусна моето куче да си поиграели двете.Аз изрично го попитах дали неговото е приятелски настроено, за да не се сдавят, тъй като Ние сме по-малката и по-слабата страна.Той каза, че няма проблеми и аз пуснах Тара:тя отиде при овчарката, като приятелски махаше опашка, подушиха се внимателно и малко по-малко тръгнаха да обикалят наоколо.По едно време, ние както си говорехме със собственика на другото куче, Тара вдигна от земята една клечка и я понесе към нас.По принцип тя не си играе с клечки, не ми ги носи, но видя, че така прави другото куче.Овчарката като я видя, че носи клечка се приближи до нея и посегна да дръпне клечката от устата й.Тара се спусна да бяга с клечката, овчарката я настигна с ръмжене, опита се да я захапе и тогава Тара са завъртя и стана давенето.И определено Тара се защитаваше, дори и като почти ги бяхме разделили овчарката се обърна и гризна Тара за задницата.Ако Тара беше предизвикала боя, както се опитваш да вмениш, то стопанина на овчарката нямаше да тръгне да ми се извинява, че кучето му е заплодено и е по-агресивно.Той още в началото извика на кучето си да не гони Тара заради клечката, но вече беше закъсняла нашата реакция.Така стана сбиването, да второто ни по ред, в друг парк и с друго женско куче.И там боя стана по подобен начин и пак за клечка, която Тара домъкна от някъде и реши да ми я донесе, но лабрадорката не одобри това поведение, макар че тя вършеше същото със своя стопанин.Аз не смятам, че моето куче има проблемно поведение, или ще има такова занапред!!! Напротив-прекалено е приятелски настроена и доверчива.Дори на женския питбул с отрязаните уши и в белези от битки, който е на комшия от блока също върти опашка, макар, че винаги ни посрещат с ръмжене и нащтрек.Но човека казва, че кучето му е обучено за бой и веднага го дърпа настрани, за да минем ние през входа без проблеми.
След сбиването с женската овчарка ние се оттеглихме нагоре по поляната и там срещнахме 3-4 други кучета с техните стопани и там играхме с тях.Между групата от кучета имаше и едно женско куче, голямо с виснали уши и много дълга козина, не зная каква му е породата.При нашето приближаване то започна да ръмжи към Тара, която пак подчертавам се прилижи към тях с приятелски размахана опашка.Тара не отговори на това ръмжене и се заигра с другите кучета от групата.Женското се приближаваше неколкократно към Тара и изръмжаваше, но тя просто или не обръщаше внимание или играеше с други кучета.Стопанина на това куче ме увери, че тя само така си ръмжи, но не напада.За всеки случай аз реших да си тръгнем, за да не последва отново конфликт....това е.
Сори, че обяснявах по-обстойно, но това беше предизвикано от двата коментара!
User's Signature

Качена снимка

#598 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 March 2008 - 11:45 AM

Така, както го описваш си е самозащита. Важното е, че тя не е нападнала първа нито дори е ръмжала и предизвиквала.
Отделно е при самозащита колко се пали и дали само се защитава и гледа да се измъкне или се кефи да се побие и надвие,но това е нещо съвсем отделно.
Ако наистина е така, не ти остава друго, освен да следиш внимателно другарчетата за игра и да се оттегляте, ако видиш подобно поведение при други кучета.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#599 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 March 2008 - 12:15 PM

monenci

едва ли някой иска нещо да ти вмени
просто всеки споделя какво му е мнението
за случката
Все пак ти си била там и си знаеш най-добре какво точно се е случило

няма смисъл да се джавкаме

Цитат

не ти остава друго, освен да следиш внимателно другарчетата за игра и да се оттегляте, ако видиш подобно поведение при други кучета.

да не вземе да стане някой по-сериозен инцидент

:drugarche:

#600 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2008 - 12:23 PM

Мисля, че определено не се кефи от тези ситуации на сбивания: опашката й е подвита между краката, върви с наведена глава,...абе разваля й се настоението. :-
На Тара най й е кеф като се търчи с главоломна скорост, като се играе на поляната, скача се във водата, търкаляне по тревата, пак бягане... и въобще мисля, че има добра социализация.Мога да разбера кога й е хубаво и кога не е доволна.През всичките месеци, досега на съвместното ни съжителство нито веднъж не съм я чула да ръмжи при среща с друго куче-винаги е приятелка и търси игри.Иска ми се да не е толкова доверчива и дано с възрастта да не се зазяпваме толкова по другите кучета...за мен е ясно, че с женските почти винаги може да се очаква проблем.И другите стопани така казват, все има нещо вярно в това.Не би следвало да се отрича напълно:все пак всички гледаме кучета и ги наблюдаваме.Този нюанс на взаимоотношенията е доказан дори и в човешката психология:различните полове се сработват в колектив много по-лесно е по-ефективно, отколкото мъже с мъже или жени с жени.И в кучешкия свят това си има валидизация, не откриваме топлата вода сега.
Ако Тара предизвикваше сбивания нямаше да има захапвания по задницата-това поне е логично и при двата ни такива случая.Опита ни за отстъпление беше наказан с неразбиране, за съжаление.А освен това тя е едва на 10 м. и не може да се равни нито по ръст, нито по килограми с двете женски /овчарката и лабрадорката/.Но от друга страна не смятам, че е добре да се вре страхливо в краката ми при първия проблем и да търси закрила.Тара определено не е страхливо Хъски!!! ;D
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема