Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#661 Потребителят е офлайн   sheme7a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 March 2008 - 12:29 PM

Цитат

Хъскито е от кучетата, които са готови да ти бъдат приятел до край, но не е готово да ти бъде роб.

Ти го каза най точно  :->)
User's Signature

Качена снимка

#662 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 03:25 PM

Преди малко се върнах от новия лекар на цезар и бях леко казана уплашена и шокирана  :o , разтройството му се дължало на рахит, толкова съм ядосана на предния  :gnqv:  :viking: че нямам думи не мога да повярвам че има такива хора вярвате ли ми че съм адски уплашена и ядосана на тъпия п...с
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#663 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 03:28 PM

Оле миличкото :oТолкова съжалявам :(Кажи подробности..какво лечение ще предприемете?
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#664 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 03:41 PM

лекарката каза че е в начален стадий би му витамин А даде му гентамицин през устата и ударна доза калций за куче тежащо към 15 кг и каза че като се затопли и с ударната доза калций която ще се прилага периодично ще се управи бързо, което ме успокоява и радва много, докторката ми каза че през зимата има много такива случаи при животни родили се през зимата. Важното е бързо да се оправят предните лапи и да излекуваме рахита
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#665 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 03:53 PM

лелеее милото, ох дано се оправиии

#666 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 03:54 PM

Трябва и много слънце,кокото повече,толкова по-добре.Дано бързо да се оправи милото :(
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#667 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 04:06 PM

Да, съчувствам ти mimacat, че доктора ти е бил не в час :samoubiec: и сте изтървали малкия сладур.Дано е в начален стадии и да се оправи, след мерките, които сте взели!  :kuchence:Не съм и предполагала, че разсройството може да е и признак на рахит: стискам палци и успех в лечението, че тези дни не се очертава слънчево.
User's Signature

Качена снимка

#668 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 04:28 PM

Добре е че е в начален стадий, но дори и да има слънце ни е рано да излизаме, чак др месец средата може, аз вярвам и знам че бебето ми ще се оправи
User's Signature

#669 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 04:56 PM

Цитат

Добре е че е в начален стадий, но дори и да има слънце ни е рано да излизаме, чак др месец средата може, аз вярвам и знам че бебето ми ще се оправи

mimacat смени лекаря! :huh:
За първи път чувам подобно нещо от рахита да се получава зверско разстройство :o :rolleyes:
Не съм ветеринарен лекар, но лично според мен това не може да е причината. Всички хъскита, като малки имат по-меки стави и понякога много лека степен на рахит, но това изобщо не е проблем и се израства. Не съм видяла до сега хъски с диагноза рахит, та камо ли за такива усложнение които говориш на кученце, което още не е влезнало във фазата на интензивен растеж.
Потърси друг лекар.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#670 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 05:09 PM

Цитат

Цитат

mimacat смени лекаря! :huh:
За първи път чувам подобно нещо от рахита да се получава зверско разстройство :o :rolleyes:
Не съм ветеринарен лекар, но лично според мен това не може да е причината. Всички хъскита, като малки имат по-меки стави и понякога много лека степен на рахит, но това изобщо не е проблем и се израства. Не съм видяла до сега хъски с диагноза рахит, та камо ли за такива усложнение които говориш на кученце, което още не е влезнало във фазата на интензивен растеж.
Потърси друг лекар.

тРИ ДЕНА ПИХМЕ ЛЕКАРСТВО И НЕ ПОМОГНА, което при нормално разтройство помага веднага  лекарката ми каза да отида лично с него прегледа го не че му е сложила диагноза рахит но каза че има и определено вр трябва да приемаме повече калций, може и аз да съм преувеличила за което се извинявам но страшно много се притеснявам за пръв път гледам куче и от най малкото се притеснявам, както каза ти не си лекар.
Простете ако съм преувеличила поне за мен е разбираемо
User's Signature

#671 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 05:39 PM

По принцип е хубаво за толкова сериозно нещо да чуеш мнението на няколко специалисти, ако си нямаш доктор, на който наистина да вярваш, а с времето ще си намериш и такъв!

#672 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 06:01 PM

Поисках второ мнение от зет ми той е ветеринар ама бачка в чужбина и каза, че е възможмо
User's Signature

#673 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 06:28 PM

Ако АЗ отида на при вет.лекар, заради това, че кученцето ми от 3 дена има разстройство и той ми каже, че има рахит, просто ще му пожелая лек ден и повече няма да стъпя при него.
Отивам там с проблем разстройство, а не да ми правят общ преглед и да ми лекуват нещо си друго :huh: :huh: :huh: :huh: :huh: Простете възмущението ми, но до сега след гледане на десетки мои и чужди кучета, такава идиотска диагноза не бях дори чувала.
Да не говорим, че за нивото на калций и има ли недостиг от него се правят изследвания.
Всеки решава за себе си, аз съм загрижена за кученцето. Дано да е от смяната на храната и да се оправи животинчето.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#674 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 06:36 PM

Моля те не ме разбирай погрешно лекувахме го за разтройство и като не даде резултат лекарката  ми каза лично да заведа малкия прегледа го и каза че и др път е имала такива случаи, храната си е същата, както ти ми каза и продължаваме така
User's Signature

#675 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 21 March 2008 - 06:43 PM

Аз ще подкрепя Huskypower и аз не съм чувала такова нещо досега. Смятам че е добре да сложиш бебето малко на диета / оризова вода + малко ориз и сврено пилешко месо ...примерно / нещо дразни стомаха му и трябва да се разбере от какво е. Или към сегашната суха храна добави орза с оризовата вода.
Не смятам, че рахита има нещо общо с диарията.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#676 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2008 - 06:44 PM

какъв ти рахит    :samoubiec:  ..... то е на 50 дена куче...  :huh:

не мога да поставям диагноза, но смекта и млечно кисели бактерии биха помогнали, а и да не помогнат няма да навредят в никакъв случай. Да не говорим че за спиране на разстройство има и по-силни неща, но там си трябва вет. лекар.

mimacat опитваме се просто да помогнем.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#677 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 21 March 2008 - 06:48 PM

И аз това казвам, не може да имат общо.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#678 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2008 - 11:06 PM

ема недейта така, може действително нещата да са сериозни, но бих питала и още и още лекари, защото не всеки става и разбира, др иска да ти вземе парите и т.н.

#679 Потребителят е офлайн   CUKI Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 08:17 AM

хера е на 3 месеца..та въпроса ми е трябва ли да й давам калций?единия вет казва,че щом я храня с храна среден клас е задължително, а другия вет точно обратното  :rolleyes: :rolleyes:
User's Signature

В мъглата всички забравяме че един ден гордо ще се опнем на 2м под земята. И тогава няма да има значение кой колко пари има в банковата сметка или дали кучето му е родословно !

#680 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2008 - 10:19 AM

Аз давах една опаковка по половин таблетка на ден и това беше. Може да даваш, но не бива да се прекалява т.е. да дадеш една опаковка и после да спреш е ок. ;)

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни