Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#761 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2008 - 07:40 PM

ами така или иначе утре  ще ходя за още хапчета при лекаря и ще се съветвам, може и да е от това лекувах ме го за разтройство уж му мина давам му оризова вода и ориз+месце и има що годе ефект утре ще знам със сигурност, впрочем, оная готината лекарка дето ми каза че красавеца ми има рахит грешеше и имаме нов лекар
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#762 Потребителят е офлайн   Dark Jester Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 07 April 2008 - 05:34 PM

Вече цял месец нашата Тера кърви обилно, това нормално ли е. Четох че кървенето било част от разгонването в някакъв период от седмица. При нас откато е почнало само кръв  :-

#763 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 07:37 PM

Ако нещо те притеснява, заведи кучето на лекар. Тук виртуално едва ли някой би се наел да умува. Има признаци и симптоми, които трябва да се обяснят и да се видят. Ние тук все пак не сме лекари. Можеш да зададеш въпроса си във ветеринарния форум, но пак по-добре е ако имаш някакви притеснения да се видите с чичо доктор за преглед.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#764 Потребителят е офлайн   nikian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2008 - 09:16 PM

Здравей ,hrisipisi вьорьжи се с тьрпение .Като си смени зьбките ще престане да хапе ,купи и специален кокал от ветеринаря (от кожа ) ,а сьщо така и много гумени играчки. :wub: ;D :wub:
User's Signature

Качена снимка

#765 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 09:44 AM

имаме и кокали и играчки и пак хапе, все едно някой пластичен хирург се е пошегувал с мен и това е при условие, че не му давам, и драскотините, и охлузванията са по случайност
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#766 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 04:17 PM

За хапането по-строго възпитание, просто не му позволявай, щом си има и кокал и играчки, да си чеше венците с тях. :blink:
mimacat явно твоя сладур ще расте с много грижи и проблеми  :wub: ще ти трябва търпение и време, докато израсте всичко това  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#767 Потребителят е офлайн   Mawowa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 05:22 PM

Норт,когато тръгне да ме хапе,за да си почеше зъбките хубаво
аз му казвам строго "НЕ" и той взаеме,че си захапе лапичката
след като не може моята ръка... ;D ;D милото ми,растем много
бързо и трябва да се обучава навереме.  :wub:

#768 Потребителят е офлайн   mimacat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2008 - 09:39 PM

Не знам карам му се с НЕ натискам го  на земата и казвам НЕ, все едно нищо, с характер е, твърдоглав е, инат, адски своенравен и най-вече дивак и глезльо, още като дойде си пролича че е глезен и всичко му е било позволено, но с търпение се оправя, не се отчайвам, аз знам, че ще успея. Най-вече ВИ БЛАГОДАРЯ всеки ден сядам и се нахъсвам и вярвам. че ще му пречупя ината и ще види кой е шефа, желая си само успех  :yahoo:  ;D
Благодаря ви  ;)
User's Signature

#769 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 April 2008 - 09:03 AM

Аз стигнах до заключението, че Райа слуша само мен (как иначе, нали съм с нея денонощно). Онзи ден тя си дремеше в леглото, баща ми започна да я вика, показа и лакомство; тя само си отвори очите. Аз съвсем тихо казах "Райа, тук!" и душичката веднага скочи. Направо не повярвах, че слуша само мен. Тези дни убеждението ми се затвърди.
За хапането обаче имаме проблем! Мен не ме хапе. Много рядко, само на игра, но като кажа "Не!" спира и захапва нещо друго. Но когато доидат хора вкъщи; отначало ги ближе и им се радва, а след това започва да хапе дзверски и изобщо не ме слуша, когато забраната се отнася за други хора, а не за мен.
Пробвах всякакви начини; натриване на муцуната в земята, да я държа затисната така, както би направила майка и (нали кучките стискат муцунките на малките със уста, за да не хапят), нищо не помага  :(

#770 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 09:11 AM

И Прешъс правеше така като малка - при другите голям цирк ставаше, само мен слушаше, но сега е друго - по-научена е и слуша и други хора /които не са от семейството/, които са по-строги с нея. При тях разбира, че не тя е шефа и много слуша. Примерно на "редом" слуша повече Светлето /Svetleto - HUSKYLOVE /, отколкото мен.. В нейните ръце е направо агънце.
А на изложбено поведение вече слуша почти всеки, а преди не беше така..

#771 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 April 2008 - 09:24 AM

Е да, тя си е бебешок още  :blink: . Изобщо се не е отвърдила като характер и пр. От една страна е добре, че слуша само мен, но от друга не... Ще се оправиме и ние с времето; надявам се  ;)

#772 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 10:05 AM

Няма начин да не се оправите, щом сте се заели с възпитание. :blink:
Може да пробваш и да я изолираш от дошлите в къщи хора, като започне да приеграва с хапането: да я затвориш в баня, на тераса, на двора, ако имаш или просто в друга стая.Аз с Тара така направих няколко пъти при лигавене от нейна страна с гости у дома. Много бързо схвана, че ако има странични хора у дома, то тя трябва да си знае мястото и да не си показва рогата  ;D
И при децата се наблюдава подобно поведение в присъствието на външни хора у дома: те го използват като причина да се качат на главата на родителите си.Хитринки  ;)
User's Signature

Качена снимка

#773 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 April 2008 - 10:07 AM

Ще пробвам; Благодаря  :blink:

#774 Потребителят е офлайн   FaNt0m Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 10:57 AM

Говорите за възпитание, а не го учите на най-важното и то е да не се качва на леглото! Още по-голяма грешка е да спи с вас в леглото! Както знаете са си много своенравни, но за да ви слушат още на време трябва да им се покаже кой е шефа! Но всеки има право да си го възпитава както си иска все пак!  :blink:

#775 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 April 2008 - 11:12 AM

FaNtOm , моля те не критикувай без да знаеш. Райа не я пускам да се качва на стол и табуретка, пък камо ли на легло. Перфектно знае кой е The Big Boss  ;) .

#776 Потребителят е офлайн   FaNt0m Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 11:26 AM

Извинявам се явно не съм разбрал правилно!  ;)

#777 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 11:51 AM

Ооо, не, Тара няма достъп по легла, кресла и столове!!!  :blink: От малка си знае мястото и след няколко забрани и смъквания от дивана тя чудесно знае къде й е мястото.По принцип в хола много рядко се завърта.До масата за храна също й е забранено да идва и да души...прави го, но от далече. ;D
Да възпитанието е многокомпонентно и кучето от малко трябва да знае позволените за него места.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#778 Потребителят е офлайн   yay_plam Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 11:56 AM

Марк не влиза по стаите ни, камо ли в леглото, единствено на къщата си има диван за него

#779 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2008 - 01:35 PM

Цитат

Говорите за възпитание, а не го учите на най-важното и то е да не се качва на леглото! Още по-голяма грешка е да спи с вас в леглото! Както знаете са си много своенравни, но за да ви слушат още на време трябва да им се покаже кой е шефа! Но всеки има право да си го възпитава както си иска все пак!  :blink:

Това няма нищо общо с възпитанието и послушанието.
Какво ако кучетата ми се качват на леглото? Какво ако спят с мен?  :rolleyes:
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#780 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 April 2008 - 02:16 PM

Цитат

^_^
Моето куче се качва по леглата, по фотьойлите, където си иска... Не спи при мен, но сутрин идва да се погушкаме. Също така не го бия, мноого рядко се карам (общо два пъти). И, повярвай ми, няма никакво съмнение кой е шефа. Най-голямото наказание за нея е да я игнорирам. Колкото и да е инатлива, точно след пет минути идва да ми се подмазва и ми носи играчките си (ако е сгафила много, може даже да ми донесе кожения си кокал). Не мисля, че е кой знае какъв героизъм да тормозиш домашния си любимец... Е, въпрос на избор.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »