Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#1641 Потребителят е офлайн   sislito Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 August 2008 - 12:31 PM

Ами аз го водих но ветиринаря ми каза че иска да го заведа във Варна при специалист а и даже не искаше да ми бие втората ваксина защото можело да се наложи операция  :(

#1642 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 August 2008 - 12:45 PM

ами какво чакате да сатене по-зле
вземемто го заведете

#1643 Потребителят е офлайн   ir4eto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 12:48 PM

здравейте , хъскито ми е на 45 дни - може ли някой да ми каже на каква възраст е позволено да се къпят и опасно ли е да му влезне вода в ушите .  :kuchence:

#1644 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 01:09 PM

ir4eto пази го да не му влезе вода в ушите,че тогава ще стане проблем
Къпането се прави рядко,общо 3-4 къпания за година,доколкото зная :blink:.Като е толкова малко кученцето и не излиза още навън,не му е необходимо къпане на този етап.Нали скоро сте сложили и първата ваксина?
User's Signature

Качена снимка

#1645 Потребителят е офлайн   ir4eto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 01:24 PM

да - сложихме му обаче преди да го купим е живяло в двор и е доста изцапанко  :blink: а ми се иска да е чистичко и да си спи с мен  ;)

#1646 Потребителят е офлайн   vankonenov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 01:25 PM

moneci ричко прави същите неща, които описа ;D цял ден спа под чадърчето, но малко го е страх от водата, защото като го доближих до нея, той си намокри краченцата  ;D iи не искаше да се доближава пак, може би защото за първи път отива на моренце  ;)

МОД: Пиши на кирилица!!!

#1647 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 03:13 PM

И Тара беше така като малка vankonenov, страхуваше се от водата и бягаше от морето.За 10 дни на море така и нито веднъж не се престраши да влезе, само мокреше по-малко крачетата. ;D ;)
Ама сега да я видиш как плува и се хвърля във водата на язовира, като змиорка е бърза:хвърля се от бегом, със скок,грабва пръчката, която съм й хвърлила и изскача на брега. ;D ;D ;D Държи пръчката със зъби, обаче не ми я носи...колко пъти пробвах и все това прави. :-Колкото и пръчки да й хвърля, влиза във водата, плува, вади ги навън и си ги складира на определено място.И сина пробва- и при него така,голям е инат момата ми.
User's Signature

Качена снимка

#1648 Потребителят е офлайн   vankonenov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 04:57 PM

хахха сладурана  ;D ричко също се втурва след предметите които му хвърля ,но рядко ми ги носи повечеро пъти бяга да не го стигна  ;D а случайно да ми кажеш някоя лесна командичка на която бързичко да го науча  :P ;)

#1649 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 09:17 AM

vankonenov аз още от втория месец започнах да уча Тара на поне няколко команди:бързо ги усвои да си призная.Още от първия ден на вземането й,от 56 ден при нас, започнах да я уча на "ЕЛА ТУК!", втората команда беше "РЕДОМ!"-да върви до крака ти, без да се дърпа наляво, надясно или напред:друга команда-забрана по-точно беше строгото "НЕ!",което казвах по 100 пъти на ден. ;D
Друга небходима за нас команда беше "ГОРЕ!",при което тя бързо се научи да се качва по стълбите.Съответно и "ДОЛУ!"-слизането.За малко кученце това не е толкова лесно.
След това можеш да продължиш със "СЕДНИ!", "ЛЕГНИ!","ДАЙ ЛАПА" и други вече забавни изпълнения.Горните три команди обаче трябва да ги знае,за да ти е по-лесно в ежедневието с малкия Ричи :blink:
User's Signature

Качена снимка

#1650 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 10:31 AM

здравеите имам едно питане ако може някои да даде савет, мита бамбина вече е на 7 месеца и 2 седмици, но все още прави белите вътре,изспускасе нощем и през деня когато няма никои вкъщи, върши си работата в стаята дето живее.  та въпроса ми е дали ако нощем я оставя в антрето и неи дам достап до стаятаи а само до банята кадето ходи само като и скимне ,ще спре да пишка в стаята си нощем.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1651 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2008 - 10:40 AM

Ами опитай, ние как да знаем? ;)
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1652 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 10:57 AM

kikex може би трябва повече време да я разхождате навън,за да се изхожда там.След хранене, след пиене на вода...навън.
Тара никога не е ходила по нужда там,където спи или си играе.Дори и на двора си има отделно място за нуждите, доста отдалечено от мястото й за спане и игра. ;)
Дори често я пускаме навън, на улицата, където тя прескача до една полянка и там си свършва набързо работата и пак обратно в двора се шмугва.Избягва дори двора да цапа...тори полянката, че да растат храсталаците по-големи. ;D
User's Signature

Качена снимка

#1653 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 11:23 AM

тя постоянно е на вън живея в къща и почти през поголяма част съм си в къщи и тя е навън, на двора наистина си има място и само там ходи но останели за малко сама в къщи винаги я свършва някаква, а нощем същата работа.  вече си мисля че яко я мързи да се разкарва до банята.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1654 Потребителят е офлайн   vankonenov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 11:24 AM

Монеци ами да ми кажеш няколко по лесни неща с които да почна за да научи командите защото гледах в форума за команди но нищо не чатнах  :rolleyes: :sos: :P

#1655 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2008 - 11:47 AM

Цитат

Монеци ами да ми кажеш няколко по лесни неща с които да почна за да научи командите защото гледах в форума за команди но нищо не чатнах  :rolleyes: :sos: :P

Разгледай по-подробно, по-бавно ... как така нищо няма да чатнеш?
Разгледай и нашия подфорум - има говорилня ( където да си говориш с Монеци /  ;D /), фотогалерия, където да пускаш снимки, и т.н.
Тук задавай въпроси, но първо може да потърсиш с търсачката, дали нещо не е обсъдено вече ...
Иначе лесна команда, която да научи бързо - няма. Трябва ти много постоянство. Не започвай с много команди. Нека първо да научи примерно само НЕ и ЕЛА, но трябва да ги знае и изпълнява, а не да слуша, само когато той си реши.
Кученцето знае ли вече "НЕ"? Когато те захапе, когато се заиграе с някоя обувка, или нещо друго, което не трябва да прави - казваш му НЕ и го тупваш по муцунка/дупе (лекичко). Твоят Ричко би трябвало бързо да схване ...
Пробвай и с "ЕЛА" - казваш му името за да ти обърне внимание и след това казваш "ела", той е малък и сигурно веднага ще дойде при теб - тогава му даваш награда (гранулка, кучешка бисквитка)
Винаги използвай една и съща дума, за да я запомни ( не веднъж Ела, после "Тук", после "При мен", после "идвай" ... избери си едно)
Давай му награда като дойде, за да разбере, че е направил нещо хубаво.

#1656 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 12:02 PM

:blink:да, понеже Victoria е с по-малко кученце от мен, тя доста подробно и правилно ти е описала нещата с командите vankonenovТака трябва да започнеш от някъде.Пробвай мъника ти като начало да си научи името, да реагира към теб като го викаш.Давай наградки като дойде на "ЕЛА" или "ЕЛА ТУК",като разбере, че "НЕ!" значи да не прави нещо, което стопанина не иска да бъде правилно.Докато сте заедно и на море, доста неща можете да научите.
Мен ми беше втръснало на морето да ми закачат кучето, да го галят и снимат...ама големи лиготии, че искаха и да ми го купят на каквато аз предложа цена.
Хей Victoria ами ти що се смееш на пропуснатата буква ;) :blink: :P и аз видях вчера, ама карай...какво да се прави, като бърза човек ;D
User's Signature

Качена снимка

#1657 Потребителят е офлайн   vankonenov Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 12:29 PM

монеци на мен ми предлагаха 1000 лв за ричко аз им казах да се разкарат и блгодаря много и на двама ви  :wub: ;D но мисля че на морето кадето ще сме постоянно заедно че ще свикне и ще го науча на това онова  ;) :yahoo:

#1658 Потребителят е офлайн   Rayko Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2008 - 05:53 PM

Привет от мен. Обмислям варианта да си взема хъски, но ме притеснява, че в двора, в който ще го гледам от 4 години живее каракачанската ми овчарка, който хич не си пада социален тип. Мислите ли, че ще има проблеми или ще се стига до ексцесии?

#1659 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2008 - 10:39 PM

Цитат

Привет от мен. Обмислям варианта да си взема хъски, но ме притеснява, че в двора, в който ще го гледам от 4 години живее каракачанската ми овчарка, който хич не си пада социален тип. Мислите ли, че ще има проблеми или ще се стига до ексцесии?

Трудно  е да се каже. Обикновенно кучетата свикват, но като не познаваме кучето ти е трудно да се прецени. За това мисля, че едва ли някой тук може да ти даде обективен отговор на този въпрос. Какъв пол е "каракачанката" и какъв пол мислиш да е хъскито? Заедно ли ще живеят? В случай на конфликт дали имаш възможност да ги разделяш? Все пак характера на кучето ти никак не е за пренебрегване.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1660 Потребителят е офлайн   Rayko Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2008 - 07:36 AM

Цитат

Трудно  е да се каже. Обикновенно кучетата свикват, но като не познаваме кучето ти е трудно да се прецени. За това мисля, че едва ли някой тук може да ти даде обективен отговор на този въпрос. Какъв пол е "каракачанката" и какъв пол мислиш да е хъскито? Заедно ли ще живеят? В случай на конфликт дали имаш възможност да ги разделяш? Все пак характера на кучето ти никак не е за пренебрегване.

Сегашното ми куче е момче, на 5 години и половина, с буен, властен и "резервиран", към чужди хора/животни, характер. Ако всичко мине по план и се сдобия с хъскито, което искам, ще се наложи да живеят заедно. Поне 1-2 години със сигурност. Вариантите да ги разделя са доста несигурни и ще трябва да поработя върху тях като план Б. Иначе интересното на Барки (каракачанката ми) е, че преди 1-2 години, в периодите, в които оставаше по-дълго сам в двора (да, имаше такива  :kisel: ) си отглеждаше всевъзможни улични кутрета, които само си намираха нови начини да влизат в двора. Беше някакъв ужас направо. Но той си ги гледаше, нищо че се е сдърпвал с няколко съседски кучета.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни