Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 05 August 2008 - 01:09 PM
Къпането се прави рядко,общо 3-4 къпания за година,доколкото зная :blink:.Като е толкова малко кученцето и не излиза още навън,не му е необходимо къпане на този етап.Нали скоро сте сложили и първата ваксина?
Публикувано: 05 August 2008 - 01:25 PM
МОД: Пиши на кирилица!!!
Публикувано: 05 August 2008 - 03:13 PM
Ама сега да я видиш как плува и се хвърля във водата на язовира, като змиорка е бърза:хвърля се от бегом, със скок,грабва пръчката, която съм й хвърлила и изскача на брега. ;D ;D ;D Държи пръчката със зъби, обаче не ми я носи...колко пъти пробвах и все това прави. :-Колкото и пръчки да й хвърля, влиза във водата, плува, вади ги навън и си ги складира на определено място.И сина пробва- и при него така,голям е инат момата ми.
Публикувано: 06 August 2008 - 09:17 AM
Друга небходима за нас команда беше "ГОРЕ!",при което тя бързо се научи да се качва по стълбите.Съответно и "ДОЛУ!"-слизането.За малко кученце това не е толкова лесно.
След това можеш да продължиш със "СЕДНИ!", "ЛЕГНИ!","ДАЙ ЛАПА" и други вече забавни изпълнения.Горните три команди обаче трябва да ги знае,за да ти е по-лесно в ежедневието с малкия Ричи :blink:
Публикувано: 06 August 2008 - 10:31 AM
Публикувано: 06 August 2008 - 10:40 AM

JulyVell Siberians
Публикувано: 06 August 2008 - 10:57 AM
Тара никога не е ходила по нужда там,където спи или си играе.Дори и на двора си има отделно място за нуждите, доста отдалечено от мястото й за спане и игра. ;)
Дори често я пускаме навън, на улицата, където тя прескача до една полянка и там си свършва набързо работата и пак обратно в двора се шмугва.Избягва дори двора да цапа...тори полянката, че да растат храсталаците по-големи. ;D
Публикувано: 06 August 2008 - 11:23 AM
Публикувано: 06 August 2008 - 11:47 AM
Цитат
Разгледай по-подробно, по-бавно ... как така нищо няма да чатнеш?
Разгледай и нашия подфорум - има говорилня ( където да си говориш с Монеци / ;D /), фотогалерия, където да пускаш снимки, и т.н.
Тук задавай въпроси, но първо може да потърсиш с търсачката, дали нещо не е обсъдено вече ...
Иначе лесна команда, която да научи бързо - няма. Трябва ти много постоянство. Не започвай с много команди. Нека първо да научи примерно само НЕ и ЕЛА, но трябва да ги знае и изпълнява, а не да слуша, само когато той си реши.
Кученцето знае ли вече "НЕ"? Когато те захапе, когато се заиграе с някоя обувка, или нещо друго, което не трябва да прави - казваш му НЕ и го тупваш по муцунка/дупе (лекичко). Твоят Ричко би трябвало бързо да схване ...
Пробвай и с "ЕЛА" - казваш му името за да ти обърне внимание и след това казваш "ела", той е малък и сигурно веднага ще дойде при теб - тогава му даваш награда (гранулка, кучешка бисквитка)
Винаги използвай една и съща дума, за да я запомни ( не веднъж Ела, после "Тук", после "При мен", после "идвай" ... избери си едно)
Давай му награда като дойде, за да разбере, че е направил нещо хубаво.
Публикувано: 06 August 2008 - 12:02 PM
Мен ми беше втръснало на морето да ми закачат кучето, да го галят и снимат...ама големи лиготии, че искаха и да ми го купят на каквато аз предложа цена.
Хей Victoria ами ти що се смееш на пропуснатата буква ;) :blink: :P и аз видях вчера, ама карай...какво да се прави, като бърза човек ;D
Публикувано: 12 August 2008 - 05:53 PM
Публикувано: 12 August 2008 - 10:39 PM
Цитат
Трудно е да се каже. Обикновенно кучетата свикват, но като не познаваме кучето ти е трудно да се прецени. За това мисля, че едва ли някой тук може да ти даде обективен отговор на този въпрос. Какъв пол е "каракачанката" и какъв пол мислиш да е хъскито? Заедно ли ще живеят? В случай на конфликт дали имаш възможност да ги разделяш? Все пак характера на кучето ти никак не е за пренебрегване.

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 August 2008 - 07:36 AM
Цитат
Сегашното ми куче е момче, на 5 години и половина, с буен, властен и "резервиран", към чужди хора/животни, характер. Ако всичко мине по план и се сдобия с хъскито, което искам, ще се наложи да живеят заедно. Поне 1-2 години със сигурност. Вариантите да ги разделя са доста несигурни и ще трябва да поработя върху тях като план Б. Иначе интересното на Барки (каракачанката ми) е, че преди 1-2 години, в периодите, в които оставаше по-дълго сам в двора (да, имаше такива :kisel: ) си отглеждаше всевъзможни улични кутрета, които само си намираха нови начини да влизат в двора. Беше някакъв ужас направо. Но той си ги гледаше, нищо че се е сдърпвал с няколко съседски кучета.