Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 16 September 2008 - 04:23 PM
Публикувано: 16 September 2008 - 05:47 PM
Цитат
Aми, зависи. Сизър Милан казва, че храни кучетата си след разходка, защото по този начин те са си я "заслужили". Много добре се отразява на възпитанието. Ако пък е малко пале, е по-добре преди разходка според мен, за да може да се изака и изпишка след това, както си му е редът :)
Публикувано: 16 September 2008 - 08:44 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 17 September 2008 - 12:56 PM
Публикувано: 17 September 2008 - 01:13 PM
Мисля, че с душач (от плат, не метален) ще е по-добре. ;)
Публикувано: 19 September 2008 - 11:29 AM
може ли някой да ми обясни как хъскитата успяват да се измъкнат от всякакви места?!
ето например моите двете, онзи ден им довършихме новите къщички и заграждения, снощи ги пуснахме за първи път там да са си на по - добро и хубаво място и да не са вързани/ като казвам вързани говоря за вечер когато ние спим/ и въпреки това към 12 часа се чува страшно виене , лаене и какво ли още не сякаш някой ги коли, ставам аз и отивам и какво да видя и двете навън. ограждението е високо 2 метра със телена ограда, закопана в земята поне 1 метър , но не са я изкопали това го видях и има бетонни блокчета от двете страни, затова реших че са се покатерили и са я скочили иначе не виждам как биха могли и незнам какво да правя, бих искала да ме посъветвате . но това не е най - лошото двете са ми удошили котето и като отидох да ги прибирам ми го оставиха в карката, това защо беше нямам си идея , но толкова ми стана зле и напров не исках да ги виждам, то беше толкова мъничко, не е успяло да им се измъкне :'( , а до тогава все им се карах като го конеха и уж ме бяха разбрали дори последните 3 дена то ядеше с тях, незнам вече какво да ги парвя и къде де ги прибира, моля ви се дайте съвет
Публикувано: 19 September 2008 - 10:06 PM
Не мога да разбера защо повечето хора винаги прибягват до душачи и строги нашииници, вместо да научат кучето да ходи редом. А и съм чула, че човек трябва да знае как да използва тези нашииници, а не просто да ги сложи и да води кучето и да разчита, че то ще ходи кротко до него.
За Райа в началото бях решила да купя строг нашииник, защото от дърпането имах чувството, че ще стана културистка :rolleyes: . Но размислих, а и с подкрепата на Apso я научих да ходи "Редом!" на повод и без повод. Когато искам да спре да ме дърпа казвам "По- бавно!" и свивам ръка (знакът ни за команда "Ред!"). Моят съвет е да научиш кучето си да ходи "Редом!".
П.П.
Знам, че някой ще каже, че командата се учи трудно, или че с тези нашииници е по- лесно и т.н. Всеки си има мнение. За мен най- лесно е това с командата. Ако кучето реши, че трябва да се дърпа, то ще го направи със или без такъв нашииник, трябва всеки да има вълшебна думичка, с която да провокира послушание.
Публикувано: 20 September 2008 - 10:43 AM
Цитат
Не мога да разбера защо повечето хора винаги прибягват до душачи и строги нашииници, вместо да научат кучето да ходи редом. А и съм чула, че човек трябва да знае как да използва тези нашииници, а не просто да ги сложи и да води кучето и да разчита, че то ще ходи кротко до него.
За Райа в началото бях решила да купя строг нашииник, защото от дърпането имах чувството, че ще стана културистка :rolleyes: . Но размислих, а и с подкрепата на Apso я научих да ходи "Редом!" на повод и без повод. Когато искам да спре да ме дърпа казвам "По- бавно!" и свивам ръка (знакът ни за команда "Ред!"). Моят съвет е да научиш кучето си да ходи "Редом!".
П.П.
Знам, че някой ще каже, че командата се учи трудно, или че с тези нашииници е по- лесно и т.н. Всеки си има мнение. За мен най- лесно е това с командата. Ако кучето реши, че трябва да се дърпа, то ще го направи със или без такъв нашииник, трябва всеки да има вълшебна думичка, с която да провокира послушание.
Tali, правилно смяташ, че трябва да се научи на редом и да няма такива душачи и темподобни, но аз съм с грешно впечетление останала, понеже аз за 5-6 път го водя на разходка и Рикито иска всичко да подуши, заради това се дарпа... ;)
П.П:Аз съм се объркал, че то се дърпа нарочно, просто му е интересно...
П.П.2:Да попитам, да му позволявам ли където то иска да ходим, тоест то да ме води или аз да му определям местенцата... :blink:
Публикувано: 20 September 2008 - 09:36 PM
Публикувано: 20 September 2008 - 10:18 PM
Публикувано: 20 September 2008 - 10:34 PM
Правени ли са му кръвни изследвания ?

JulyVell Siberians
Публикувано: 22 September 2008 - 05:10 PM
нямам много опит в гледането на малки кучета и затова сигурно ще се срещаме доста често тук във форума да ви искам съвети...така че свиквайте :rolleyes: ;D
Публикувано: 22 September 2008 - 05:47 PM
На тази възраст не би трябло да си търсят стопани :- .
Кученцата се дават поне след 43-ия ден, след направена първа ваксина!
Толкова малки биха могли да ядат гранули стартер за кученца под 2 месеца, накиснати във вода и с времето да се мине на по-малко накиснати и после твърди гранулки.