Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 04 January 2009 - 02:22 PM
П.П. Баня е едно от любимите ми местенца. Често пътувам до там по работа и мога с ръка на сърцето да кажа, че съм влюбена в градчето :blink:.
Публикувано: 04 January 2009 - 02:58 PM
Публикувано: 04 January 2009 - 10:45 PM
Цитат
Ето снимчици:

Малко голямо ми се вижда да е на 50 дни.
Сравнявам го с едно на 52тук и го сравнявам с мое на 45от днес.
Да не са те излъгали с рожденната дата?
Публикувано: 04 January 2009 - 11:34 PM
Цитат
Цитат
Ето снимчици:

Малко голямо ми се вижда да е на 50 дни.
Сравнявам го с едно на 52тук и го сравнявам с мое на 45от днес.
Да не са те излъгали с рожденната дата?
Ами тя всъщност е на 54 дни, но ето и една снимка за сравнение.

Публикувано: 04 January 2009 - 11:40 PM
Цитат
Ами тя не е от зооборса или магазин.. с един колега, двамата си взехме по едно.. и двете им пише тези дати на раждане.. надявам се, че човека от когото ги купихме не ни е излъгал :)
Публикувано: 05 January 2009 - 12:21 AM
Цитат
Цитат
Ами тя не е от зооборса или магазин.. с един колега, двамата си взехме по едно.. и двете им пише тези дати на раждане.. надявам се, че човека от когото ги купихме не ни е излъгал :)
Случайно се загледах и така ми се стори.Нищо лично.
Абе да не го тъпчеш с анаболи? ;D Майтап бе,красавица е!
Публикувано: 05 January 2009 - 01:01 AM
Публикувано: 05 January 2009 - 01:29 AM
Аз съм един от многото, които нямат време да прочетата всичко изписано по темата, но бих искал да попитам за някои неща отнасящи се до моето хъски.
Та първо бих започнал с факта, че 3 месечния ми звяр се кара винаги когато му направя забележка и винаги когато някой чужд човек(обикновено мой приятел) не си играе с него или просто му отказва, тъй като по една или друга причина въпросното псе хапе. Не че хапането му е застарашаващо, но острите му зъби дразнят всеки, който реши да си "играе" с него. :huh:
Второ: Тъй като беше болен отначалото и бяса му го биха доста късно, нямаше начин да излизаме и той свикна да ходи където свари. Така, че мислите ли, че той ще започне да се здържа като стане по голям примерно след 6-тия месец?
Трето: Решавашто ли е за него самия или по скоро за изграждане на добрия навик, храненетата да бъдат в строго определени часове или по скоро на тази възръст не е чак толкова фрапиращо, защото често се събуждам по обяди се налага да му разпределя храненетата до края на деня така, че да получи правилната доза.
Четвърто: Последно мисля, че трябва да ви попитам дали е някакъв проблем вследствие на късното ми ставане или просто от притиснение в негово лице, но не ми е ясно защо сутрешните кафеви порцийки биват изядени/изблизани?
Ако вече е писано точно по тези въпроси, моля просто да ми дадете препратки към старите теми. Благодаря ви най - очтиво. Надявам се някой ден да си срещнем зверовете. :blink: ;)
:sos: :sos: :sos:
Публикувано: 05 January 2009 - 02:08 AM
Второ: Когато се изпишка вътре, казвате пак "Не", но само ако сте го хванали в момента на престъплението. Когато си свърши нуждите навън - похвала, наградка.
Трето: Не е особено добре за кучето да стои гладно, докато вие се събудите. Аз имам същия навик-понякога спя до обяд, но сега си променям режима :) По-добре си навийте алармата, дайте му храна, и после пак можете да спите.
Четвърто: Мисля, че проблема се казваше копрофагия... Или ядене на екскрементите. Не знам на какво се дължи, има информация тук, мисля, че в темата за хигиена, но не съм сигурна.
Един съвет - пробвайте да ставате една седмица сутрин по-рано - към 8-9-10, нахранете кучето и следете дали тогава кучето яде "тортичките". Ако го хванете на местопрестъплението - веднага "Не" и го разкарвате от тортичката.
Публикувано: 05 January 2009 - 08:48 AM
jimmyfisher , дори да му бяхте били противобясната навреме и да бяхте започнали излизанията по-рано, вероятността на 3 месеца да си върши работата само навън, е нищожна. Търпение му е майката. Само дето, с тоя режим, не ми е ясно как ще се научи (нищо лично. Винаги съм мечтаела да спя до късно, само дето не ми се отдава) -обикновено пишкат веднага след събуждането, пък малко кученце няма да стиска 3-4-5 часа, докато се събудите. То и за голямо не е здравословно.
Публикувано: 05 January 2009 - 10:05 AM
Специално за украската на козината исках да попитам нещо. Моето има две сивички петна зад предните крачета. Възможно ли е да избият към бяло или черно или винаги ще си останат така? Като цяло окраската променя ли се с растежа? Появата на светлосиви косъмчета по черната козина какво означава?
Публикувано: 05 January 2009 - 01:28 PM
Ще се вслушам в това за ранното хранен, обаче стана ли в 8 за храна това означава - чистене, разходка и игра(да сметнем, че сам трябва да се справя с този проблем).
Доминантното поведение е ясно, просто исках вашето потвърждение.
А относно "тортичките" мисля, че те се случват в по ранните часове към 6, а после към 8 липсват. По скоро съм склонен да вярвам, че той го прави това вселдствие на притиснението от самотата, защото когато прекарах по коледните празници около 10 дена с него в една стая, той ме чакаше сутрин да стана и тогава вършеше всичко, за да мога да го изчистя, може би. Но сега от както сме в София на сутринта още към 8 вече има много локви и 2-3 изхождания, но в крайна сметка не ми се се иска пак да го свиквам да спим в една стая, защото така няма да добие никаква самостоятелност.
Относно играчките дал съм му всичко, което му е харесало + има още поне 10, които съм купил от магазина, но единственото, на което обръща краткотрайно внимание е кожения кокал и чехлите на приятелката ми, които за съжаление вече са скъсани всичките. ;D
Благодаря ви още веднъж за всичко, на мен мисля, че ми остава само чакане.
П.П.: Единственото, което ме притеснява, защотото за разлика от локвичките му не може да бъде почистено е доминантното му поведение, защото щтом на 3 месеца си позволяваме да слагаме всички, които влизат вкъщата на мястото им не искам да знам какво ще стане като станем 25-28 кг. :huh: :o
Публикувано: 05 January 2009 - 02:45 PM
Цитат
Специално за украската на козината исках да попитам нещо. Моето има две сивички петна зад предните крачета. Възможно ли е да избият към бяло или черно или винаги ще си останат така? Като цяло окраската променя ли се с растежа? Появата на светлосиви косъмчета по черната козина какво означава?
Окончателния косъм ще се види между 3-4 месец.
На приятел кученцето беше с жълто-кафяв и след 4-тия месец стана светлосив.
Но нямам поглед върху много кучета.А какво трябва да те притеснява двете сивички петна?Всяко Хъски има различна окраска и е уникално само за себе си.Няма две Хъскита с еднаква украска.А появата на светлосивите косъмчета евентуално е признак,че ще козината ще стане светлосива.Поне при нас беше така.
А в стремежа си,да се излъжат клиентите може някой да излъже за датата на раждане.Искат да покажат колко са им едни и красиви кученцата.Не казвам,че е станало така.Но разликата в размерите на 52 дневната Арабела с неговото е очебийна.Пак казвам,не искам никого да обидя.Не слагам моите малки тук,може аз да не съм полагал достатъчно грижи.Просто разгледах снимките за да ги сравня с моите малки,за да видя дали съм "в час".
Публикувано: 05 January 2009 - 02:55 PM