Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2241 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 January 2009 - 01:54 PM

не съм сигурен че има някакви паразити но просто за всеки случаи
User's Signature

Качена снимка

Човек се учи от грешките си,а умният човек от своите и от грешките на другите!

#2242 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 January 2009 - 01:58 PM

здравейте честита нова годива все пак нищо , че е на патерици :blink:, можете ли да ми кажете някой сайт , адрес или нещо подобно, където ще мога да си напавя картички с мойте лудетини?!
User's Signature

Качена снимка

#2243 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 January 2009 - 02:22 PM

kisiov, ако предположим, че предишното куче не е умряло от някаква гадна заразна болест (парво или гана нпр), мисля, че ще е достатъчно да минеш с белина или, да речем Доместос, няколко пъти. На твое място аз бих изчистила помещението и с чиста вода накрая (а най-добре с парочистачка, ако имате), да не се отрови хайванчето, ако реши да ближе пода. Ако подозираш, че има бълхи или яйца на бълхи, напудри едно хубаво преди белината.
П.П. Баня е едно от любимите ми местенца. Често пътувам до там по работа и мога с ръка на сърцето да кажа, че съм влюбена в градчето :blink:.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2244 Потребителят е офлайн   kisiov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 02:50 PM

Благодаря за отговора, радвам се че Баня Ви харесва!
:) само не разбрах с какво да напудря против бълхи :) 
User's Signature

Качена снимка

Човек се учи от грешките си,а умният човек от своите и от грешките на другите!

#2245 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 04 January 2009 - 02:58 PM

От всеки зоомагазин можеш да си купиш пудра против бълхи -повечето стават и за кучето и за помещението. Аз например съм доволна от пудра "Болфо", а тя става и за по-малки кученца. Производство на "Bayer" е.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2246 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 10:45 PM

Цитат

Разбира се и тя като вашите гризе всичко и ще се караме, но както е на 50 дни, така се научи да показва, че иска да излезе на терасата до тоалетна :) разбира се като се сърди пишка където и падне :) Нямам търпение да навършим 3 месеца и да се разхождаме :)
Ето снимчици:
Качена снимка

Малко голямо ми се вижда да е на 50 дни.
Сравнявам го с едно на 52тук и го сравнявам с мое на 45от днес.
Да не са те излъгали с рожденната дата?

#2247 Потребителят е офлайн   gpetkov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 11:34 PM

Цитат

Цитат

Разбира се и тя като вашите гризе всичко и ще се караме, но както е на 50 дни, така се научи да показва, че иска да излезе на терасата до тоалетна :) разбира се като се сърди пишка където и падне :) Нямам търпение да навършим 3 месеца и да се разхождаме :)
Ето снимчици:
Качена снимка

Малко голямо ми се вижда да е на 50 дни.
Сравнявам го с едно на 52тук и го сравнявам с мое на 45от днес.
Да не са те излъгали с рожденната дата?

Ами тя всъщност е на 54 дни, но ето и една снимка за сравнение.
Качена снимка

#2248 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 11:34 PM

Ако е взето от зооборса или зоомагазин, си е направо задължително да те излъжат за рождената дата... Особено зоомагазина...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2249 Потребителят е офлайн   gpetkov Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 January 2009 - 11:40 PM

Цитат

Ако е взето от зооборса или зоомагазин, си е направо задължително да те излъжат за рождената дата... Особено зоомагазина...

Ами тя не е от зооборса или магазин.. с един колега, двамата си взехме по едно.. и двете им пише тези дати на раждане.. надявам се, че човека от когото ги купихме не ни е излъгал :)

#2250 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2009 - 12:21 AM

Цитат

Цитат

Ами тя не е от зооборса или магазин.. с един колега, двамата си взехме по едно.. и двете им пише тези дати на раждане.. надявам се, че човека от когото ги купихме не ни е излъгал :)

Случайно се загледах и така ми се стори.Нищо лично.
Абе да не го тъпчеш с анаболи? ;D Майтап бе,красавица е!

#2251 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2009 - 01:01 AM

И това може да е станало... Човека може да си е имал причини да ви излъже, ама само той си знае дали е истина. Сладурана е, а за гризането - вземете й играчки за зъбките, както и кокали от пресована кожа (или друг тип играчки от пресована кожа, май съм виждала едни обувки...) ,
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2252 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:footbag, hiking, cycling
Публикувано: 05 January 2009 - 01:29 AM

Здравейте,
Аз съм един от многото, които нямат време да прочетата всичко изписано по темата, но бих искал да попитам за някои неща отнасящи се до моето хъски.
Та първо бих започнал с факта, че 3 месечния ми звяр се кара винаги когато му направя забележка и винаги когато някой чужд човек(обикновено мой приятел) не си играе с него или просто му отказва, тъй като по една или друга причина въпросното псе хапе. Не че хапането му е застарашаващо, но острите му зъби дразнят всеки, който реши да си "играе" с него. :huh:
Второ: Тъй като беше болен отначалото и бяса му го биха доста късно, нямаше начин да излизаме и той свикна да ходи където свари. Така, че мислите ли, че той ще започне да се здържа като стане по голям примерно след 6-тия месец?
Трето: Решавашто ли е за него самия или по скоро за изграждане на добрия навик, храненетата да бъдат в строго определени часове или по скоро на тази възръст не е чак толкова фрапиращо, защото често се събуждам по обяди се налага да му разпределя храненетата до края на деня така, че да получи правилната доза.
Четвърто: Последно мисля, че трябва да ви попитам дали е някакъв проблем вследствие на късното ми ставане или просто от притиснение в негово лице, но не ми е ясно защо сутрешните кафеви порцийки биват изядени/изблизани?
Ако вече е писано точно по тези въпроси, моля просто да ми дадете препратки към старите теми. Благодаря ви най - очтиво. Надявам се някой ден да си срещнем зверовете. :blink: ;)
:sos: :sos: :sos:

#2253 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2009 - 02:08 AM

Първо: Това ми звучи като доминиращо поведение. Как така той ще ви се кара? Повече информация по въпроса има в линка, който съм дала по-долу. Когато не искате да си играете с него, намерете му занимание - играчка, чехъл. Когато почне да  хапе, казвате строго "Не", дърпате ръка/крак или каквото хапе, и не му обръщате внимание. Показвате, че не ви е приятно. Хапе, защото е малък и го сърбят венците. Скоро ще почне да сменя зъбките и тогава ще е още по-зле. Най-добре играчка от твърда гума или дентална да му давате, така ще спомогнете сменянето (или поне аз така знам).
Второ: Когато се изпишка вътре, казвате пак "Не", но само ако сте го хванали в момента на престъплението. Когато си свърши нуждите навън - похвала, наградка.
Трето: Не е особено добре за кучето да стои гладно, докато вие се събудите. Аз имам същия навик-понякога спя до обяд, но сега си променям режима :) По-добре си навийте алармата, дайте му храна, и после пак можете да спите.
Четвърто: Мисля, че проблема се казваше копрофагия... Или ядене на екскрементите. Не знам на какво се дължи, има информация тук, мисля, че в темата за хигиена, но не съм сигурна.
Един съвет - пробвайте да ставате една седмица сутрин  по-рано - към 8-9-10, нахранете кучето и следете дали тогава кучето яде "тортичките". Ако го хванете на местопрестъплението - веднага "Не" и го разкарвате от тортичката.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2254 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 05 January 2009 - 08:48 AM

gpetkov, кученцето е сладурче. Не знам защо на другите им се вижда голямо -на мен ми се струва екстра за възрастта си.
jimmyfisher , дори да му бяхте били противобясната навреме и да бяхте започнали излизанията по-рано, вероятността на 3 месеца да си върши работата само навън, е нищожна. Търпение му е майката. Само дето, с тоя режим, не ми е ясно как ще се научи (нищо лично. Винаги съм мечтаела да спя до късно, само дето не ми се отдава) -обикновено пишкат веднага след събуждането, пък малко кученце няма да стиска 3-4-5 часа, докато се събудите. То и за голямо не е здравословно.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#2255 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2009 - 10:05 AM

gpetkov, страхотно кученце си имаш. Щом е по-едро това значи, че е получавало всичко необходимо още от утробата на майката.. поне така си мисля аз.

Специално за украската на козината исках да попитам нещо. Моето има две сивички петна зад предните крачета. Възможно ли е да избият към бяло или черно или винаги ще си останат така? Като цяло окраската променя ли се с растежа?  Появата на светлосиви косъмчета по черната козина какво означава?

#2256 Потребителят е офлайн   jimmyfisher Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:footbag, hiking, cycling
Публикувано: 05 January 2009 - 01:28 PM

ОК по същество, та благодаря за полезната информация и за труда ви най-вече :blink:
Ще се вслушам в това за ранното хранен, обаче стана ли в 8 за храна това означава - чистене, разходка и игра(да сметнем, че сам трябва да се справя с този проблем).
Доминантното поведение е ясно, просто исках вашето потвърждение.
А относно "тортичките" мисля, че те се случват в по ранните часове към 6, а после към 8 липсват. По скоро съм склонен да вярвам, че той го прави това вселдствие на притиснението от самотата, защото когато прекарах по коледните празници около 10 дена с него в една стая, той ме чакаше сутрин да стана и тогава вършеше всичко, за да мога да го изчистя, може би. Но сега от както сме в София на сутринта още към 8 вече има много локви и 2-3 изхождания, но в крайна сметка не ми се се иска пак да го свиквам да спим в една стая, защото така няма да добие никаква самостоятелност.
Относно играчките дал съм му всичко, което му е харесало + има още поне 10, които съм купил от магазина, но единственото, на което обръща краткотрайно внимание е кожения кокал и чехлите на приятелката ми, които за съжаление вече са скъсани всичките.  ;D
Благодаря ви още веднъж за всичко, на мен мисля, че ми остава само чакане.
П.П.: Единственото, което ме притеснява, защотото за разлика от локвичките му не може да бъде почистено е доминантното му поведение, защото щтом на 3 месеца си позволяваме да слагаме всички, които влизат вкъщата на мястото им не искам да знам какво ще стане като станем 25-28 кг. :huh: :o

#2257 Потребителят е офлайн   RoZaTa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2009 - 02:45 PM

Цитат

gpetkov, страхотно кученце си имаш. Щом е по-едро това значи, че е получавало всичко необходимо още от утробата на майката.. поне така си мисля аз.

Специално за украската на козината исках да попитам нещо. Моето има две сивички петна зад предните крачета. Възможно ли е да избият към бяло или черно или винаги ще си останат така? Като цяло окраската променя ли се с растежа?  Появата на светлосиви косъмчета по черната козина какво означава?

Окончателния косъм ще се види между 3-4 месец.
На приятел кученцето беше с жълто-кафяв и след 4-тия месец стана светлосив.
Но нямам поглед върху много кучета.А какво трябва да те притеснява двете сивички петна?Всяко Хъски има различна окраска и е уникално само за себе си.Няма две Хъскита с еднаква украска.А появата на светлосивите косъмчета евентуално е признак,че ще козината ще стане светлосива.Поне при нас беше така.
А в стремежа си,да се излъжат клиентите може някой да излъже за датата на раждане.Искат да покажат колко са им едни и красиви кученцата.Не казвам,че е станало така.Но разликата в размерите на 52 дневната Арабела с неговото е очебийна.Пак казвам,не искам никого да обидя.Не слагам моите малки тук,може аз да не съм полагал достатъчно грижи.Просто разгледах снимките за да ги сравня с моите малки,за да видя дали съм "в час".

#2258 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 January 2009 - 02:55 PM

Бък близо до годинка беше почти целят бял. В момента по гърба има много косми, които в края си са сиви. Доколкото аз съм запозната цвета им се мени доста с възрастта. Доста често, ако не и винаги, незнам, летния изимния кожук са с различни отенаци. Всъщност аз имам повече наблюдения върху светли кучета, може при по-тъмните да не е така. 
User's Signature

Качена снимка

#2259 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 05 January 2009 - 03:09 PM

И при тъмните е така. Виж разликата в маската при Зита през лятото
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка