Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 05 January 2009 - 03:13 PM
А това,че се сравняват размерите на малките кученца мисля,че единствено може да се прави някакво такова сравнения с две родословни кучета.Защо?Защото знаеш какъв е произхода им и знаеш какви гени носят.За разлика от неродословните (не го казвам с лоши чувства,нито се заяждам с някого ;)),за които такива данни да няма.В някое кученце може да има нещо от маламут,а в другото нещо друго.Едното като порасне ще стане доста едро,другото пък не...Отделно е това,че и между кучетата от едно кучило също има разлика.Едни са по-едри,други по-дребни.
Това,че някой може да ви излъже за рожденната дата на бебетата,може да стане само,когато си взимате кученце от някаква обява или пък от зоомагазин.
Публикувано: 05 January 2009 - 03:46 PM
Цитат
Такъв е случай и с нас.
Моя дребосък има братче, което е малко по-едро,
и тъй като мой приятел го взе, се чудехме - като порастнат дали разликата в размерите им ще е голяма?
Как смятате? Какъв процент от разтежа на кучето е генетично заложен и до колко растежа се влиае от
условията на живот и храненето?
като цяло обаче и двете кученца са едрички парчета (: викам скоро да им направим една фотосефия и ще ги пусна (: че доста работи питах отностно тях, а все още не съм ги представил :blink:
Публикувано: 05 January 2009 - 04:35 PM
Публикувано: 05 January 2009 - 04:57 PM
Цитат
Ми едно хапче е за 10 кг. маса.Щом Реджи има 5 кг. му даваш половин хапче.
И да се изходи,едва ли ще е повлияло хапчето първият път.Имат доста път до ануса изпражненията през дебелото черво. ;)
Тъй като е още малко,ако имаш "Пиператрин",можеш да му вкараш в устата по 2 кубика със спринцовка на килограм тегло.Ако е 4 кг-8 кубика течност.Така обезпаразитявам малките по препоръка на доктора.Трябва да е минало около 15 дена от някоя ваксина,тъй знам.
Публикувано: 05 January 2009 - 05:01 PM
Цитат
Отново раздаваме съвети, дозировки и рецепти, а въпроса изобщо не беше това... :-

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 05 January 2009 - 05:18 PM
Цитат
Ще се вслушам в това за ранното хранен, обаче стана ли в 8 за храна това означава - чистене, разходка и игра(да сметнем, че сам трябва да се справя с този проблем).
Доминантното поведение е ясно, просто исках вашето потвърждение.
А относно "тортичките" мисля, че те се случват в по ранните часове към 6, а после към 8 липсват. По скоро съм склонен да вярвам, че той го прави това вселдствие на притиснението от самотата, защото когато прекарах по коледните празници около 10 дена с него в една стая, той ме чакаше сутрин да стана и тогава вършеше всичко, за да мога да го изчистя, може би. Но сега от както сме в София на сутринта още към 8 вече има много локви и 2-3 изхождания, но в крайна сметка не ми се се иска пак да го свиквам да спим в една стая, защото така няма да добие никаква самостоятелност.
Относно играчките дал съм му всичко, което му е харесало + има още поне 10, които съм купил от магазина, но единственото, на което обръща краткотрайно внимание е кожения кокал и чехлите на приятелката ми, които за съжаление вече са скъсани всичките. ;D
Благодаря ви още веднъж за всичко, на мен мисля, че ми остава само чакане.
П.П.: Единственото, което ме притеснява, защотото за разлика от локвичките му не може да бъде почистено е доминантното му поведение, защото щтом на 3 месеца си позволяваме да слагаме всички, които влизат вкъщата на мястото им не искам да знам какво ще стане като станем 25-28 кг. :huh: :o
Според мен, и ти не би искал да те оставят в една стая сам при положение, че си толкова малък.И ти прави напук, за да му обърнеш внимание.........има нужда да му показваш всеки ден обичта си и да му обръщаш постоянно внимание, всяка минутка когато си свободен...Те са бебета, правят белички когато се чувстват пренебрегнати.Малко дисциплинка/имам в предвид, като направи някоя беля строг тон и твърдо не/ повече внимание сътворяват чудеса/не съм искал да те обидя в никакъв случай/извини ме, ако съм действал прибързано и не съм прав....това е според мен..... ;)
Публикувано: 05 January 2009 - 05:27 PM
Цитат
Цитат
Отново раздаваме съвети, дозировки и рецепти, а въпроса изобщо не беше това... :-
Реджи вече има 3-та ваксина. Това ще му е 2-ро обезпаразитяване. И ми дадоха 1 хапче Cestal Plus , като ми казаха да му дам половината. Другата половина кога трябва да я давам, или въобще трябва ли?
Публикувано: 05 January 2009 - 05:32 PM
Хапчета за вътрешно обезпаразитяве се дават на 2-2 и половина месеца, дали ще дадете тая половинка + още малко по-нататък или друго хапче-все тая.
Публикувано: 05 January 2009 - 06:04 PM
Цитат
Цитат
Ми сега какво да прави,като е на 3три ваксини? :rolleyes:
Да не обезпаразитява ли? :-
Първо обезпаразитяванепо препоръка на бивш преподавател в Старозагорския институт съм дал на 28 ден на малки кученца.Пак по негов съветбезплатен при това ;) се повтаря обезпаразитяването след първата ваксина за Паровероза,но да са минали поне две седмици.Затова двата пъти се давапрепоръчително пак от Д-р Марков старши "Пиператрин",защото кучето е още малко,за да не се предозира с хапчетата.Като се знае,че първата ваксина се прави между 39 и 45 ден,може и да е малко закъснял.Казвам,това което правя аз по препоръка на Ветеринарен доктор.
Всеки доктор е различен и е нормално да дават и различни съвети.А и не виждам какво лошо съм казал,след като човека пита.А и той се надявам,че си има личен ветеринарен доктор и просто се консултира,дали доктора му не бърка нещо.Страхува се за кученцето си,и това е нормално. ;)
Публикувано: 05 January 2009 - 06:10 PM
Публикувано: 05 January 2009 - 06:32 PM
Публикувано: 05 January 2009 - 06:42 PM
Цитат
Публикувано: 05 January 2009 - 07:06 PM
Iskam da Vi popitam neshto.Pred men stoi edna golqma dilema.Da q ostavq li ili ne? Problemat mi e 4e predi 3 meseca zakarah moeto momi4e pri maika mi i pri ba6ta mi da q gledat zashtoto imat strashno golqm dvor a pri men be6e v apartament.Ot togava 4uvstvam 4e tq e stanala po-jiznena.Osven tova tam tq sujitelstva s drugo ku4e-nemska ov4arka na neikata vazrast,koqto za jalost i tq e jenska i ponqkoga ne se razbirat mn mn dobre, no tova ne e problemat.Iskah da vi popitam kakvo mislite po vaprosat da si pribera beb4eto pri men v apartamenta obratno zashtoto ve4e zapo4va da mi stava mnogo ma4no za neq.Vijdam q samo sabota i nedelq.A useshtam 4e tam tq se 4uvstva mn dobre.Po cql den ti4at s neinata priqtelka iz dvora, brat mi e na 10godinki i mn si igrae s tqh.......A na men mi e mnogo ma4no za neq.Znam 4e dobroto re6enie za neq bi bilo da e navyn, no sarceto mi se kasa.Ve4e e na 1god i polovina.Chakam q da se razgoni i moje bi shte si imame bebenca, dai boje.Molq pomognete mi!Daite mi nqkakyv syvet! :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Публикувано: 05 January 2009 - 07:38 PM
А относно това дали да си земеш хъскито или да го оставиш тама ми предлагам ти ако искаш я остави след като се заплоди си зимаш едно хъскинце за тебе или обратното оставш едно кутре тама и си зимаш твойто :blink:
Публикувано: 05 January 2009 - 08:10 PM
Цитат
Iskam da Vi popitam neshto.Pred men stoi edna golqma dilema.Da q ostavq li ili ne? Problemat mi e 4e predi 3 meseca zakarah moeto momi4e pri maika mi i pri ba6ta mi da q gledat zashtoto imat strashno golqm dvor a pri men be6e v apartament.Ot togava 4uvstvam 4e tq e stanala po-jiznena.Osven tova tam tq sujitelstva s drugo ku4e-nemska ov4arka na neikata vazrast,koqto za jalost i tq e jenska i ponqkoga ne se razbirat mn mn dobre, no tova ne e problemat.Iskah da vi popitam kakvo mislite po vaprosat da si pribera beb4eto pri men v apartamenta obratno zashtoto ve4e zapo4va da mi stava mnogo ma4no za neq.Vijdam q samo sabota i nedelq.A useshtam 4e tam tq se 4uvstva mn dobre.Po cql den ti4at s neinata priqtelka iz dvora, brat mi e na 10godinki i mn si igrae s tqh.......A na men mi e mnogo ma4no za neq.Znam 4e dobroto re6enie za neq bi bilo da e navyn, no sarceto mi se kasa.Ve4e e na 1god i polovina.Chakam q da se razgoni i moje bi shte si imame bebenca, dai boje.Molq pomognete mi!Daite mi nqkakyv syvet! :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Ако съм на твое място колкото и да ми е мъчно щом там и е по добре бих я оставила поне за малко.Все пак ще я виждаш, а и не е при чужди хора.После може пак да си я вземеш при теб.Това все пак е куче - има нужда от движение и свобода, а в апартамента ги няма тези неща.И аз до скоро бях в апартамент, но се преместих в къща.Двора не е кой знае колко голям, но му е достатъчен да си лудее по цял ден.Даже скоро го къпах и го оставих вътре вечерта, за да не се разболее, а той цяла вечер скимтеше и буташе вратата за да излиза.. Но все пак решението е твое :)