Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#2861 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 February 2009 - 03:49 PM

не 8 ми 10 и нагоре кила (: ама ще го нося, това не ми е проблем, чуденката ми беше по скоро дали няма да е вредно за черавцата му, че с тва преобръщане на стомаха се филмирах (: и определено не го надценявам, той сам ще си покаже в крайна сметка, но според мен поне 1,2 км докато се предаде :P

джими сега там ще има дебел сняг купи му снегоходки и пикел :D ако ви се провалят плановете за балкана, идвайте на песпонеделника в културния център на Родопа планина Широка Лъка (: тва е покана към всички (:

незнайна, просто и подавай шепа и я награждавай като я остави там, аз така правя и все още не съм го научил:P :lol: малкия(ама той си има по важни дела) главното успех и постоянство ти желая :rolleyes:

#2862 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 04:24 PM

Показване на мнениетоjorji, в Feb 23 2009, 02:49 PM, написа:

не 8 ми 10 и нагоре кила (: ама ще го нося, това не ми е проблем, чуденката ми беше по скоро дали няма да е вредно за черавцата му, че с тва преобръщане на стомаха се филмирах (: и определено не го надценявам, той сам ще си покаже в крайна сметка, но според мен поне 1,2 км докато се предаде :P

джими сега там ще има дебел сняг купи му снегоходки и пикел :D ако ви се провалят плановете за балкана, идвайте на песпонеделника в културния център на Родопа планина Широка Лъка (: тва е покана към всички (:

незнайна, просто и подавай шепа и я награждавай като я остави там, аз така правя и все още не съм го научил:P :lol: малкия(ама той си има по важни дела) главното успех и постоянство ти желая :rolleyes:

User's Signature

Качена снимка

#2863 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 04:31 PM

Тара нещо не яде тези дни.Вече една седмица й давам витамини за апетит с минерали и калций смесени.Нали няма проблем да изчерпя количеството им, още около 10 дни да давам?
Не прекалявам с дозата, по един сутрин на гладно давам.
Най-много да понадебелее преполагам :)
User's Signature

Качена снимка

#2864 Потребителят е офлайн   Helia Икона

• *JulyVell's Helia Sun*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2009 - 05:04 PM

Едва ли има проблем с даването на витамини.Да не би да се разгонва и затова да си е изгубила апетита?Или пък да е след разгонване :rolleyes:
User's Signature

There's worse things than prison - your mind!
Качена снимка

#2865 Потребителят е офлайн   boyar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2009 - 07:12 PM

Съветвам те да отидеш при личният си ветеринар. Проблемите могат да са доста. А що се отнася до витамините може да стане по голям проблем. До шестият месец на малките кученца се дават през 10 на дни калции. За другите витамини и минерали трябва задължително съвет с ветеринаря. Предозирането им не е желателно, започва да вреди вместо да помага.

#2866 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2009 - 11:44 PM

Искаме да питаме на женското хъски кога започват да му се сменят млечните зъбки , защото на нащо доло отпред му липсва едно зъбче и се притесняваме да не си го е счупила :huh: :mellow: :o :huh:

#2867 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 February 2009 - 11:54 PM

Няма точно определено време за смяна на зъбките. Като при човешките деца е.
Иначе на мойта хубавица започнаха да падат към 4-тия месец. Но пак казвам, че си е индивидуално.

#2868 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 09:15 AM

Здравейте на всички :P
Искам да запитам стопаните, които са се решили и са кастрирали кучетата си. И аз, като тях, реших Бленика да се оперира, но не знам дали постъпвам правилно. Тя няма никакви проблеми със здравето и няма да се запложда. Решила съм, че дори и да не е кастрирана няма да има бебета, но това си е операция.
Имаме запазен час за утре надвечер, и съм много притеснена. :unsure: Моля всички, които са минали през това, както и по-запознатите, да ми помогнат със съвети, че малко от малко да намаля напрежението. Най-вече искам да знам за грижите след операцията и горе-долу какво да очаквам.

Поздрави на всички :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

http://www.vbox7.com/play:d880ab65

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#2869 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 09:55 AM

според мен кастрацията не е хуманна манипулация! Някой да е питал животното иска/неиска да го кастрират? - сега ще има коментари от сорта "ама то за негово добро", "за него го правя", " не сме егоисти" и тн . Истината е че го правим главно за нас, да ни е лесно. Какво от това, дори в краен случай стане така, че кучето забременее? И за малките "мелесчета" ще се намери място под слънцето...Обаче кастрира ли се веднъж животното, връщане назад няма. При всички положения отнемаш нещо от духа им! Виждал съм доста животни след кастрация - започват да приличат на "мулета", губят живец, затлъстяват, губят от характера си...
решението според мен е - в кризисните периоди по-добре вземи част от свободата на животното и бъди свръх внимателна. Това е моето мнение, не съдя стопаните които прибягват до подобни методи на "съвременната медицина", но преди да сторят нещо толкова радикално е добре да се запитат "Правилно ли е или не е, и каква е моята причина" и после да бъдат искрени със себе си...

#2870 Потребителят е офлайн   monenci Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 10:43 AM

И на Тара към края на 4 м.почнаха да й падат млечните зъбчета.Особено ако има подходяща играчка за гризкане, или дърпане ще паднат по-лесно. Тара напр. много обичаше да ни носи разни свои играчки, топки и да ни ги пъха в ръцете, ние да ги държим, а тя да се мъчи да ги издърпа от ръцете ни.
Вече си се храни нормално.А витамините, който й давах са взети от нашата ветеринарка, с препоръка да се дават по 2 на ден, на гладно сутрин.Но аз й давах по една бройка, да не предозирам.Иначе си е игрива и в кондиция.
За кастрация и аз още не съм много навита...макар прочетеното "ЗА" и "ПРОТИВ" :unsure:
User's Signature

Качена снимка

#2871 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 10:47 AM

Работата е там, че през периода на разгонването дори да я пазя, тя изобщо не се чувства добре. И да, ако го правя ще го направя за нейно добро, не заради себе си. Повече от всичко искам кучето ми да е здраво и да не "губи живец". В крайна сметка всички кучета се кастрират, рано или късно, само че преди това "всеотдайните" им стопани ги заплождат едно 10 пъти, спечелват някой лев от кученцата, който изпиват в местната кръчма. Или другият, най-чест случай... "Искаме малки пухкави топки!" и край. Не ги интересува това, че отнемат хляба на сумати и хора. Съжалявам, но това ми е мнението. Някой ще се съгласят, други ще ме обвинят, трети ще съжалят кучето ми. И аз съм стопанин, и аз се колебая и мисля какво ще стане ако направя това и това.... знам че няма връщане назад. С останалата част от семейството го обсъждахме, и решихме, че не искаме малки, защото просто няма да можем нито да ги дадем, нито да положим така нуждните грижи... и на часове от операцията, все още колебанието присъства.
Не знам какво означава "свръх внимателна"?! Досега се е разгонвала 3 пъти... и свръх внимателен да си се побъркваш от притеснение, оставям на страна какво става с нея, че и в къщи.
Дали е правилно или не, се питам откакто посещавам форума и откакто си отворих очите за много неща.
User's Signature

Turn the lights down low, take it off, let me show, my love for you is insatiable...

#2872 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 10:59 AM

Цитат

Работата е там, че през периода на разгонването дори да я пазя, тя изобщо не се чувства добре.

природа... с хората по-различно ли е ?

окей ти си го решила значи, сори че те натоварих с мнението си.. спокойни дни и нощи!

#2873 Потребителят е офлайн   Rositoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 11:04 AM

Не, изобщо не си ме натоварил/а. Радвам се, че ми тоговори, но просто притеснението ми е огромно и... и аз не знам вече :blink:
User's Signature

#2874 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 05 March 2009 - 11:25 AM

Е определено не мога да приема мнението на jorji особено частта за мулетата :angry: Имам осем годишна женска, повечето тук я познават няма такова игриво куче след кастрацията изобщо не се е променила даже стана по добричка :)
Познавам и други кастрирани женски и нито еда от тях не е мързеливо муле с липса на живец.
Плюс това некастрираните женски след 5г възраст са по предразположени към рак,пиометра и т.н.
Прилагам и снимка на женската на моя приятел,която е кастрирана на 7м. а сега вече е на 4г. и се чувства прекрасно :P

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#2875 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 12:01 PM

За кастрацията много е говорено, много е изписано. Наистина след кастрация животните имат склонност към напълняване, което се оправя много лесно с повече движение и подходяща диета. Но в никакъв случай не губят живеца, плама който носят. Характера им може да се промени малко, но обикновено е към по-добро. Кастрацията също така намалява риска от някои болести.
Не мисля, че кастрацията се прави с цел на нас да ни е по-лесно. Какво ни улеснява тя? Веднъж-два пъти в годината трябва да бършем петънца от пода и да сме по-внимателни на разходките, това едва ли натоварва някого чак толкова, че да иска кастрация.
Rositoo, поздравления за отговорното решение. За грижите след операцията ще ти обяснят самите доктори, но аз знам, че не трябва да се дава храна 24 часа след нея. За водата не съм сигурна. Успех и дано всичко мине по вода.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2876 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 03:43 PM

Не смятам че е нехуманна манипулация, не смятам и че животното губи живец или затлъстява-всичко си е до индивидуално отношение на стопанина.
Имам позната, с която сутрин се засичаме на разходките. Женската й е на 15 години-кастрирана от 2-3 годишна възраст, пораснала съм с това куче и никога не ми е правило впечатление да не е била жизнена, а дори и в момента кучето е в добра физическа форма, въпреки годините си, че дори понякога се връзва на акъла на Джек за игра.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#2877 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 04:24 PM

ще ви пожелая само вие да не попадате в подобно на кучетата ви положение... на фона на гореизписаното тия приказки за равенството м/у животни и хора и безкористната любов, някак ми се виждат доста фалшиви... поредната самозаблуда, човека си остава егоист каквото и да твърди... не виждам оправдание за вземането на такова решение от името на някой друг. Говорил съм с мои приятели, които имат кучета - никой не е съгласен с кастрацията! Може да изглежда лекомислено, но поне постъпват често спрямо своите "приятели" - може и мойта среда да е крива, такива да сме безотговорници...та нали кучето е лична собственост, трябва да правим с него каквото сметнем за правилно... <_<

Цитат

Не мисля, че кастрацията се прави с цел на нас да ни е по-лесно. Какво ни улеснява тя?

хах как какво, решаваш един проблем завинаги (: БЕЗВЪЗВРАТНО

#2878 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 04:29 PM

майка ми преди години кастрира нашата котка и мисля, че ако има възможност да се върне назад нямаше да го направи...
инак успех в създаването на "чистата" раса :lol: (тва в кръга на шегата)

#2879 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 05:18 PM

Показване на мнениетоjorji, в Mar 5 2009, 04:24 PM, написа:

хах как какво, решаваш един проблем завинаги (: БЕЗВЪЗВРАТНО

Е, какъв е този т. нар. проблем? За хората, взели си женско куче, едва ли разгонването е проблем, именно защото са предпочели женско куче.
И не знам какво общо има тук "чистата раса"... Отново ли ще се обърне въпроса на родословни и неродословни?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#2880 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2009 - 05:58 PM

спор няма смисъл да водим, просто събрахме мнения, който трябва си прави изводи.

това за чистата раса беше шега, правейки аналогия с нацистите(и не само) (: те така за доброто на човечеството, са правили избора кой да има поколение и кой не (: ама в името на ... името сичко е разрешено :lol:

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни