Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3001 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2009 - 12:46 AM

Аз все още нямам хъски . . . но също смятам, че само гранули не е добре да се дават. . . колкото и пълноценно да е не е като истинско месце или ориз или нещо друго . . . що се отнася до подправките . . . на кучето може да му се готви отделно без подправки или когато се приготвя за хората да му се отдели , ако на някой не му е възможно да го прави отделно, лично за мен . . . майка ми предложи да му готвим и каза, че дори предпочита този варянт - не само гранулите . . . мисля, че двете неща трябва да се съчетаят, особено що се отнася до малко кученце!
User's Signature

Качена снимка

#3002 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 08:24 AM

Обоснови си мнението защо не е добре да се дават само гранули. Не се заяждам, просто искам да видя доводите ти. Има много "за" и "против" натуралното хранене, доста е написано по темата в раздел "Хранене".
Правилното и балансирано натурално хранене е доста трудно, не е само "ориз и месце", както всички си мислят. И никога не съм подценявала това хранене.
За мен е най-важно кучето да се чувства добре и храната да му влияе добре.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3003 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 08:26 AM

Аз искам да попитам относно моето кученце (Йорк)!Притеснявам се относно козинката му мисля,че ще я сменя,но не съм сигурен!Има едни бели косъмчета,които са по цялата козина. Ето и баща му.Черен,лъскав-а бе с една дума прекрасен.Гигант като се изправи е някъде около 1.90 м.Ако стане като него ще бъде перфектно,но и нямам такива амбиции важното да е добре.Та така искам да попитам евентуално ще почернее ли и ако трябва да му давам някакви витамини или хапчета за избутване на този бял косъм.

П.С Кученцето е на 3 месеца!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3004 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 11:34 AM

За феновете на гранулите и за феновете на естествената храна- защото е голям спор, ще напиша "идеалната диета" според моя ветеринар, който преди да е доктор на кучето, ми е личен приятел, освен това има голям опит и прочее, искам да кажа, че му имам много доверие на човека:

Основното ядене на кучето е месо с ориз, а може и грис (пилешко)- шийки, воденички, или фенери, най-добре фенери + воденички, сервирано с бульон и малко хлебец. Отделно е добре да се дава SA-37 по доза според животното и начина на живот. Също ми е казал 200-300 грама кисело мляко на 2-3 дни, 1-2 сурови яйца седмично, може и извара да му се дава, с цел да се разнообразява менюто. Един път седмично вместо основното си ядене да яде гранули, така ми е казал. Една-две перли рибено масло на ден в периодите когато си сменя козината. Също така от време на време (1 път на седмица/десет дена) да яде риба- замразена/сурова. Кокали никога като основна храна, а за занимавка и разнообразие. Човешки яденета- НЕ (с някакви малки изключения като баница например, но в малки количества и по-скоро за лакомство, отколкото за основно ядене).

Ако искаш да го зобиш да яде повече му завишаваш дажбите с 20ина % и му даваш бирена мая. Не е много полезно, естествено, но това се прави от много хора, които искат мъжките да станат "машини".

Естествено тази диета е за северно куче, което много се движи, достигнало е възраст 2 години и е здраво. Докато стане на 6 месеца яде само гранули и калций. До 6 мес възраст ядеше 4 пъти на ден, докато стане на 9 месеца- 3 пъти на ден, като стана на годинка постепенно от 2 пъти стигна да яде само веднъж, вечер.

Около тази идеална диета вече може да се състави различна доближаваща се до нея според възможностите на стопанина и това какво иска да прави с кучето.

Аз лично искам моето да яде възможно най-близка до естествената си среда храна и да не дебелее, а да е грациозно и да има добра космена покривка.

В квартала имам едни приятели с хъски, което го гледат по другия начин- основно гранули, дават му бирена мая и 1-2 пъти седмично кренвирши... Е то е страшен плондир, но те така си го харесват. Всеки си решава сам.

До колегата по-горе с въпроса за космите- не знам какво да ти кажа, ако кученцето е това от аватара, според мен няма нужда да се притесняваш. Друго- моята кучка като си сменя зимна/лятна козина през зимата е малко по-тъмна козината, не знам защо, но е така.

#3005 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 11:50 AM

Много благодаря !!!Да това е кученцето от аватара,ако искаш погледни има снимки и в галерията (3-част)!Притеснявам се относно козинката му,но ще последвам примера с рибното масло ;]
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3006 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 11:52 AM

А нещо някакви витамини за подпомагане за премахването на косъма (белия дето е избил) ????
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3007 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 12:33 PM

Защо трябва да го махаш? Отново чисто човешки капризи - "ама искам"... Това е куче, не става с "искам". Отделно, през лятото козината е по-светла, през зимата - по-тъмна. Според мен - за да се събира или отблъсква повече слънчева светлина/топлина, но това си е мое мнение.
Когато даваш висок клас гранулирана храна, няма нужда от добавки като калции. За всякакви добавки е най-добре да се консултираш с ветеринаря, защото това е малко кученце все пак.
И отново - има бутон "Редактирай". Използва се, когато имаш да добавиш нещо в поста си, но си забравил.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3008 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 07:47 PM

Добре де по-спокойно!Храня го с храна лъки,но мисля да го сменям на Роял или на Хилс!А относно Редактора-нещо ми се бъгясва и в фотогалерията също!А за козината да и аз съм на същото мнение!Просто гледам тук,че хъскитата в моя град са черно-бели ама много черно а все пак също е пролет!Имам също един друг въпрос-Добре,че във нашия град има избор на ветеринари!Значи на моето хъски са сбъркали дозата за ваксиниране (то е около 10 килца,а те са го боднали с доза за 30 кг)!Много е безжизнен (мисля,че организма се бори с високата доза ваксина и не е много във настроение),съдя по това,че когато го взехме от родната му къща той беше типично хъски!Постоянно в движение,игрив,без никакви признаци,че е болен или нещо от този сорт!Все пак е на 3 месеца,но може би е от депресията по новия дом,а пък и ваксината....!Та ако може да ми дадете някакъв съвет за по-бързото му "оздравяване" !!

П.С А къде съм казал:Искам кучето ми да е със черен косъм ?!?!?!?!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3009 Потребителят е офлайн   ЦоКо Икона

• WoLf
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2009 - 10:03 PM

Лелеле и тия доктори не ти ли казаха какво може да му стане след такава предозировка а относно цвета както знаеш не всички са черни Хъскита а отнсото твойто куенце е рано точно да се каже какъв цвят ще дали ще е чисто черно плътно или сребърно черно така че каквото стане и това сиг. съм че няма да го изхвърлиш ако ще да е и лилаво ;)

#3010 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 01:49 AM

Показване на мнениетоneznainata, в Apr 5 2009, 09:24 AM, написа:

Обоснови си мнението защо не е добре да се дават само гранули. Не се заяждам, просто искам да видя доводите ти. Има много "за" и "против" натуралното хранене, доста е написано по темата в раздел "Хранене".
Правилното и балансирано натурално хранене е доста трудно, не е само "ориз и месце", както всички си мислят. И никога не съм подценявала това хранене.
За мен е най-важно кучето да се чувства добре и храната да му влияе добре.

Струва ми се, че не е добре да се дават само гранули, защото това малко или много е изкуствено добита храна- затова мисля, че трябва да се съчетаят двете . . . но си абсолютно права когато казваш, че основното и най-важно нещо е кучето да се чувства добре . . . напълно е вярно!
User's Signature

Качена снимка

#3011 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 07:09 AM

Опаа никой не е казал само гранули!Ето пример днес сутринта-преди малко му занесох ориз със воденички(нарязани на ситно)!Омете всичко за части от секундата!Гранули му давам рядко и то по малко иначе му давам попарки,ориз със различни меса,пушени филенца и пушено-варени кренвирши!А относно цвета ако ще и розово да стане никога няма да го изхвърля!Просто се надявам да стане черно-бяло,защото ми харесва цветовата гама,а пък гена какво си е намислил-негова си работа!!

Поздрави!!! ;]
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3012 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 06:11 PM

Показване на мнениетоkostadinoff94, в Apr 6 2009, 08:09 AM, написа:

Опаа никой не е казал само гранули!Ето пример днес сутринта-преди малко му занесох ориз със воденички(нарязани на ситно)!Омете всичко за части от секундата!Гранули му давам рядко и то по малко иначе му давам попарки,ориз със различни меса,пушени филенца и пушено-варени кренвирши!А относно цвета ако ще и розово да стане никога няма да го изхвърля!Просто се надявам да стане черно-бяло,защото ми харесва цветовата гама,а пък гена какво си е намислил-негова си работа!!

Поздрави!!! ;]

Напротив . . . нямаше да повдигам въпроса, ако не ставаше дума само за гранули, но и това се каза . . .т.е ако ставаше въпрос за смесено хранене, чудесно, но някои споделиха, че хранят кучетата си само с гранули и аз , без намерение да се конфронтирам с който и да било ,изразих мнението, че според мен това не е достатъчно!
User's Signature

Качена снимка

#3013 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 07:45 PM

Да и аз го подкрепям !!! :ba_025: :ae_085: :beer: :ns22:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3014 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2009 - 07:49 PM

Това е абсолютно излишен спам, според мен. Привърженици на натуралното хранене, смесеното хранене и само гранули има и винаги ще има. Аз пък не подкрепям вашето мнение.
kostadinoff94 , пиши в Говорилнята как е кученцето, справя ли се вече с предозирането? А ветеринарите нищо ли не ви дадоха, след като са "свършили" работата?
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3015 Потребителят е офлайн   Bini Икона

• Over the rainbow
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 11:46 AM

Показване на мнениетоboyar, в Apr 4 2009, 09:50 PM, написа:

Neznainata, карай я по- полека... Домашно приготвената храна не е за пренебрегване е без подправки разбира се. Що се отнася до готовата суха храна, какъвто и клас да е тя малко или много вреди на дом. любимец. Да и аз храня Макс с гранули но порасне ли ще се постарая да му давам от тях колкото се може по-рядко.

Само да вмъкна, че при polinnka ставаше въпрос за мляко с хляб (, което да вметна не е хубава храна, защото много лесно може да получи разстройство от прясно мляко) и за човешка храна, буквално от масата (цитирам: "яде каквото яде и семейството ми"). Никой не е говорил за домашно приготвена, специално за кучето, както би трябвало да е, за това си на съвсем различна тема.

Не оставайте с впечатление, че съм против храненето на кучето с готвено, напротив, ако имате време и това е страхотна алтернатива, но НЕ и мляко с хляб или храна от масата, която е предназначена за хора. Ако кучето се храни с готвено, то задължително трябва да е специално приготвено за него с всички нужни витамини, добавки и т.н.
Във форума за храненето има доста теми, но ви съветвам да потърсите една, написана от потребител Vabank, която е описала всичко повече от ясно (темата, ако не се лъжа, е за BARF диетата, но пак ставя ясно какво трябва да има в паницата на кучето, за да се нарече храната му полезна). Ето и тема с рецепти.

И извинете на Всички, които казвате, че не е хубаво (дори вредно ?!) да се дават само гранули, ама не се говори ей така, знам, не знам, ама да си кажа мнението. И аз мога да реша, че не е хубаво да се дава вода, защото от прекалено много вода - кучето пишка повече, ама не си измислям глупости, нали?!
Колкото и да повтарят някои хора, че само гранули е вредно, няма да променят истината и малкото разумни хора, пишещи тук ще разберат кое е правилно и кое не. В много развъдници хранят кучетата си през целия им живот само с гранули (ПАК повтарям - хубава марка, Любимец и други такива боклуци изобщо не ги причислявам към висок клас храна, с която трябва да се храни кучето) и кучетата живеят дълъг, пълноценен и щастлив живот. Развиват се отлично (тяло, козина..), не знам какво искате повече?

Спирам с излишния спам, както е написала neznainata, тук никога няма да се разберем.
Винаги ще има хора с различни мнения, привърженици на различни типове хранене и такива, които само си мислят, че знаят кое е полезно за едно куче и кое не.
Успех на всички с храненето на вашите кучовци, надявам се да изберете някой от полезните начини.

#3016 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 09:03 PM

Цитат

Ще продължавам с тези витаминки!А да попитам едно въпросченце,защо Аджаба има бели косми при положение,че едно хъски пак на същата възраст няма косми?!Какво трябва да му давам,за да го избута този косъм и защо търбуха му се пръска,а иначе гръбначето му е изпъкнало?!Храня го по 4 пъти на ден на принципа по-малко,но по-често!Моля помогнете ми!

Как така няма косми? Имаш предвид, че няма бели косми ли? Всяко хъски е различно и индивидуално, както са и всички хора по земята. Не можеш да искаш твоето кученце да бъде същото като на еди кой си. Все пак това е работа на генетиката и на природата, няма как да го "избута" тоя косъм.
Правилната дажба ли му даваш? Понякога кученцата изглеждат слаби, а пък всъщност не са. Премери го.
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3017 Потребителят е офлайн   kostadinoff94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 09:07 PM

Не бе просто казвам,че между черната проредява и бяла козинка!А относно хранетето наедрява,но не му се лепи ...;[
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#3018 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2009 - 09:32 PM

Обезпаразитено ли е вътрешно? Според мен може да се дължи на глисти
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#3019 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2009 - 08:30 AM

костадиноф боядисай го с блажна боя бе мен (: мани ги тия витамини при тях ефекта е временен, пък и с тях не можеш от чисто черно да го направиш чисто бяло, примерно ((:

пс: давам решение на проблема на момчето, нека не се приема като спам :P

#3020 Потребителят е офлайн   karol5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2009 - 11:48 AM

виж , човек явно ти не си се интересувал достатъчно от породата , преди да си вземеш хъски, или поне по нищо не личи да си се интересувал предварително, влез в гогъл и напиши цвето при сибирското хъски, там ще ти излязат всички възможни цветове и ще видиш , че черното си има разновидности , така да се изразя!

http://www.geocities...zkybg/temi.html

http://hyski-dog.hit...%20na%20SH.html

http://siberian-husk...asic/?df=284243
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153