Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#3901 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 September 2009 - 08:53 PM

Цитат(martinis @ Sep 27 2009, 10:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Verji Pancheva @ Sep 27 2009, 09:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
АМи аз все си мисля,че просто защитава своето..но щом е проблем бихте ли ми казали какви мерки да взема..тя обожава хората,обича да й се радват...но не й да и пипат нейните си неща и мен..това са двете неща,за които винаги ръмжи и се зъби..Незнам от къде дойде това..

От любов към вас... защо не? smile.gif

Не, хъскитата не са такива кучета. Тези качества не са типични за тях. Една порода се състои не само от екстериор, характера на породата е нещо, което също е селектирано с много години и характеризира породата. Не бива да се поставя на второ място. ползвателните качества на породите се определят не само от тяхната физика а и от тяхното поведение, темперамент, характер... всичко това се унаследява генетично.
Не случайно в стандарта на всяка порода е описан и характера - това, което една порода е и съответно не е.
И ако някои хора си мислят, че агресията и охранителните качества са присъщи за всички породи кучета, само защото са кучета, то това изобщо не е така в действителност.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#3902 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2009 - 08:15 AM

вчера чичо ми ми каза че нещо ми има на кучето, защото ушите му още са кльопнали. аз мисля че е още малко, но ми трябва мнението на някои които вече е преминал през този период. той е на 48 дни Прикачена снимка
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

#3903 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 29 September 2009 - 08:40 AM

Мойта палвница беше с щрълнали уши още на 30 дена!Но си мисля, че може при някои по-късно да се случи това.Според мен всичко си му е ок на твойто сладко бонбонче. wub.gif
Аз имам въпрос - нормално ли е женско куче да прави сексуалните "номера" присъщи за мъжките подрастващи?И на каква възраст е нормално, защото Зина от няколко дена ми качва крака, а е на 3 месеца.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3904 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 29 September 2009 - 08:55 AM

Цитат(gabsito_94 @ Sep 29 2009, 06:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
вчера чичо ми ми каза че нещо ми има на кучето, защото ушите му още са кльопнали. аз мисля че е още малко, но ми трябва мнението на някои които вече е преминал през този период. той е на 48 дни Прикачена снимка

Ушите са нестабилни до 2 месец, за някой и големината е от значение...при куче с по голями уши по трудно се изправят.
В България основен проблем е факта,че всички разбират от всичко zz_020.gif

User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#3905 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 29 September 2009 - 10:31 AM

Новото момиче в моя живот има "малък" проблем. Дамата е леко изоставена... Отдавам го на липсата на време на нейните стопани. Вързана, мръсна, с отвратителна козинка и много нещастна. На няколко пъти я взимам в нас и е къпя и сресвам, но явно при нейния начин на живот това е недостатъчно. От няколко дни си мисля да съставя оздравителна програма и да въведа спешни анти кризисни мерки. Защото минавайки покрай нейното заграждение, гледката ми разваля настроението за целия ден. А това куче наистина заслужава много повече. Въпросите си разделям в три групи:

Козина//
Кученцето е с бежово-кафява козина. Освен пет часово сресване и отстраняване на излишни косми по цялото тяло, боклуци и тръни. Се нуждае и от много повече. Няма никакъв блясък на косъма, а на места те дори липсват! Въпроса е: Какви козметични продукти са нужни за това състояние?? Къде да ги търся??

Поведение//
Когато и да мина покрай нея винаги спи. Аз го отдаван на факта, че е вързана. Но леко съм притеснен. Тя не забелязва никой и нищо. Дори скитащите котки не и правят впечатление???? Когато сме излизали на среща, е много енергична и жизнена. Играе си дори със сенките на дърветата. А сега сякаш е изгубила желание за живот...

Етика//
Понеже това нашето е любов от пръв поглед. Сърце не ми дава да е гледам така. Искам да я взема при мен!!! Въпреки, че вече съм набелязал няколко довода за "иск за осиновяване" и съм почти сигурен във своя успех. Някак се чувствам странно и си мисля, че нямам право да искам подобно нещо. Все пак кучето си е тяхно и те решават как да се "грижат" за него. Дайте някой друг съвет в тази насока!

User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#3906 Потребителят е офлайн   jorji Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2009 - 03:20 PM

Брато, говори със стопаните и тогава прави стратегия си.
Зависи какви хора са,
но според ако наистина си зарязват кучето не са заклети моралисти и най-вероятно пари в брой ще свършат работа.

#3907 Потребителят е офлайн   stefi_t Икона

Публикувано: 01 October 2009 - 01:51 PM

Zdraveite, moeto xaski e na 7 meseca! Kato izklu4a tova 4e e palava i mnogo diva, ot izvestno vreme prez dva 4asa iska da xodi na razxodka, no problema e v tova 4e po4va da vie i kakvoto i da pravq dokato ne izleze na van ne spira! Drugiq problem e, 4e ne iska da sedi sama v ka6ti! V momenta vinagi ima nqkoi v nas, no 6te se stigne i to tam 4e prez denq nqma da ima nikoi i neznam kakvo 6te stava? Do sega ne ni e pravila takiva problemi ! MOLIA vi pomognete sas savet i predlojete dobro u4ili6te za ku4ete! Saglasna sam da napravq vsi4ko kakvoto trqbva za da moje vsi4ko da e nared!

Мод: Моля, пишете на кирилица!

#3908 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2009 - 08:55 PM

и аз искам да питам относно клепналите уши , взех един маник на 3 месеца но все още е с клепнали уши, притесняваме дали ще успее да ги изправи.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3909 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 02:38 PM

Имам въпрос . . . днес видях, че на задното краче долу, малко над лапичката, и до единия нокът Неро има малко кръгче без козина !!! Някой може ли да ми каже на какво се дължи това и как да го лекуваме? Не изглежда да е разранено или ударено . . .
User's Signature

Качена снимка

#3910 Потребителят е офлайн   polinnka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 03:05 PM

Цитат(Flawless @ Oct 4 2009, 01:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам въпрос . . . днес видях, че на задното краче долу, малко над лапичката, и до единия нокът Неро има малко кръгче без козина !!! Някой може ли да ми каже на какво се дължи това и как да го лекуваме? Не изглежда да е разранено или ударено . . .

кейти го има същото, ветеринарката ми каза че може като й се сменява козината или се е наранила някаде
User's Signature

Качена снимка

#3911 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 06:00 PM

Моя Арес започна да избеснява. гризе ми ръкавите и крачолите, целите ми ръце са нахапани. дали това е защото от 12 до 18:30 седи сам (аз неискам да го оставям но трябва да ходя на училище) или е заради зъбките? има си и играчки , но не ги поглежда.
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

#3912 Потребителят е офлайн   bugsbunni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 06:08 PM

И при нас е така. Оправията е като порасне ( ако е малък ). Иначе ако досажда много му се скарай или ако не иска да те разбере го шамаросай с някой вестник. Тогава имаш гарантирани 2-3 мин. спокойствие. ab_041.gif Щом порасне ще спре сам. Поне при другите кучета които съм гледал ставаше така.

#3913 Потребителят е офлайн   kikex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2009 - 07:30 PM

Айки утре става на 3 месеца , а все още е с клепнали ушички , нормално ли или да тичам при доктора .
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#3914 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 04 October 2009 - 08:53 PM

Цитат(gabsito_94 @ Oct 4 2009, 07:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Моя Арес започна да избеснява. гризе ми ръкавите и крачолите, целите ми ръце са нахапани. дали това е защото от 12 до 18:30 седи сам (аз неискам да го оставям но трябва да ходя на училище) или е заради зъбките? има си и играчки , но не ги поглежда.

И при нас е така,просто избягвам ръцете ми да са и играчка.Осигури му повече и интересни играчки дкато те няма за да не си намери сам(я обувки,я кабели).Аз на Зина съм взела една картинг гума и съм я вързала с парцал за да си я влачи.От всички играчки които има тази не и е омръзнала.Много се кефи и на писукащи гумени.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3915 Потребителят е офлайн   mboge Икона

Публикувано: 05 October 2009 - 03:14 PM

Здравейте , първо да ви представя нашата красавица Джесика , за която имам два въпроса.

1. Вече е на почти 2 години и днес и дойде за втори път , намерил съм и приятел и се интересувам дали е готова за поколения или да изчакам още?

2. До сега красавицата ни живее с нас вътре в къщи , но човеците ще ставаме с един повече :) та не мисля , че бебе и куче ще могат да съжителстват , колкото и да не ми е приятно , хубавото е че живееме в къща и има двор , в който мога да отделя място за нея искам да ми дадете насоки как да и обособя място за живеене така че да не се мъчи , защото е част от семейството ни и не искаме да страда!!

#3916 Потребителят е офлайн   acmed Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 09:00 PM

Цитат(polinnka @ Oct 4 2009, 04:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>

кейти го има същото, ветеринарката ми каза че може като й се сменява козината или се е наранила някаде

Същия проблем го имаше и моето куче и ветеринаря ми каза че се заразило от друго куче с кучешка краста май беше

#3917 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 October 2009 - 09:14 PM

Цитат(acmed @ Oct 6 2009, 10:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(polinnka @ Oct 4 2009, 04:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Същия проблем го имаше и моето куче и ветеринаря ми каза че се заразило от друго куче с кучешка краста май беше

Старото ми куче Мечо, също имаше демодекоза която започна по този начин - с малка разничка на лапичката.Ако действаш бързо може да се разминеш с безвреден шампоан и няколко къпания.При по напреднал стадии се дават и хапчета които са доста вредни за черния дроб (това са думите на моя ветеринар).Само да поясня, че не съм лекар и преди да преминете към каквото и да е лечение посетет ветеринар!!! Успех
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3918 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 10:15 PM

От крастата не стават ли рани? Той няма рана . . . как започва крастата?

Имам и друг въпрос . . . казаха ми да не пипам Неро за ушите поне до осмия месец, защото иначе щели да му клепнат . . .това вярно ли е???
User's Signature

Качена снимка

#3919 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2009 - 10:21 PM

Това за ушите не е съвсем вярно, доколкото знам. Могат да клепнат, само ако се пречупи хрущяла (или каквото е там, не помня вече), а това става с мноооооооооого мачкане.
Съседското куче имаше демодекоза, тя започна с плешиво петно на муцунката, което кучето чешеше, впоследствие стана голяма рана без козина отстрани. До днес има белег и там е по-розово, отколкото по другата част на муцуната. Лечението продължи доста, 2 ваксини, хапчета....
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#3920 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2009 - 07:19 AM

Чара откакто се разгони не ме слуша хич , вчера беше капака след като я виках 20 пъти с гранули с пръчки и няма бяга в кръг на един метър от мене , вече сме към края на разгонването , тази сутрин ме слушаше , голяма е откачалка...
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема