Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 14 October 2009 - 05:14 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 14 October 2009 - 09:31 PM
Може да е ухапано от някакво насекомо, от разните жилещи се подува мястото, където е ужилено.
Публикувано: 14 October 2009 - 10:09 PM

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!
Публикувано: 15 October 2009 - 08:57 PM
Публикувано: 15 October 2009 - 09:49 PM
Веднага му навий болтовете ! Ако ме разбираш !

Публикувано: 15 October 2009 - 11:09 PM
А за другото, на 4 месеца е нормално кучето вече да започва да се опитва да доминира, или ако вече е доминант, то мисля, че се затвърдява. В смисъл- досега всичко е било на игра... ушкем, или поне за пред вас... може да не сте забелязали доминантност, или просто си опитва късмета да "пребори" алфата, за да заеме мястото му. Мойта започна от 7, или 8 месечна възраст и помна, че периода на "борене" за лидерска позиция продължи почти два месеца. Дойде ми като гръм от ясно небе тогава, Райа вече беше поотраснала... както и да е, няма да навлизам в подробности.
Неро е още малък, възползваите се. Затвърдяваите своето алфа място (ако сте вие босът в "глутницата") по време на играта... Как го правя аз- Райа обича да дърпаме играчките. Дърпаме, когато вида, че започва да дърпа прекалено силно и Цъквам, което значи да пусне предмета, пуска го, давам команда, която и да е и чакам да ме погледне в очите (погледър в очите е разносилен на искане на позволение) и получава отново играчката. Също така когато тя се опитва да ме доминира (вече установих, че е веднъж годишно по едно и също време

Това правя аз, когато видя опити за доминантност.
Също така е важно да познаваш и предугаждаш деиствията на кучето си. Неро тепърва се изгражда като тип нервна система, характер, бла-бла-бла... Винаги може да има изненади от него (на 4 месеца), но ако усетиш, че ще последва нервност, или някакъв вид агресия веднага задаваш командата, която изпълнява винаги, най- бързо и при всички случаи. Така ние избягвахме доста опити да ме пребори и буквално да ме събори на земята за да ми се качи на главата (буквално, като буквално). Вече съм се ошлайфала де

И задължително спираи агресията на момента!!! Винаги изисквай пълно изпълнение, като кажеш НЕ- значи НЕ, като кажеш СЕДНИ- значи СЕДНИ, а не КЛЕКНИ примерно... колкото да отбие номера...
Ииии... май написах всичко, което мислех

Публикувано: 18 October 2009 - 11:57 AM
И сега искам да попитам защо когато кучето е с мен или жена ми по отделно се държи като ангел , но когато се съберем двамата започва да се държи като ненормален?

Публикувано: 18 October 2009 - 12:37 PM

Имам въпрос относно храненето, искам моя куч да хапва риба от време на време да кажем на седмица 2 пъти. Скумрията от магазина не ми се струва удачна, тъй като даже аз не я купувам за себе си. Мисля да взимам жива риба: Шаран, Толостолоп или Бяла риба. Проблемът идва тук, че какво правим с костите? Даваме на куч само филета? Моля някои опитен да сподели.

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 18 October 2009 - 12:44 PM
Публикувано: 18 October 2009 - 12:46 PM

Публикувано: 18 October 2009 - 12:52 PM

Публикувано: 18 October 2009 - 01:25 PM

Също така са бъкани с консерванти, оцветители, сол и кой знае какво още. Човешките консерви не са за препоръчване за хора, камо ли за животни.
Да, цацата варена, преди това изкисната, заради солта.
Публикувано: 18 October 2009 - 01:34 PM

Публикувано: 18 October 2009 - 01:47 PM
И какво като е прясна....също може да има много болести които вървят промоция с нея......рибата преди да се дава трябва да премине през някаква термична обработка ако искате да сте сигурни примерно може да я пъхнете във фризера за 1 2 дена