Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4201 Потребителят е офлайн   bezmalvniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 December 2009 - 07:11 PM

Цитат(magi_77 @ Dec 4 2009, 09:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте re_037.gif
От няколко дни се сдобихме с хъски - на година и осем месеца / подарък /. Много е сладка и любвеобилна . В момента в който я видяхме се влюбихме в нея . Разбира се много добре с децата и и с нас . Днес като се прибрахме от работа и съседка ни каза , че е виела . Един минал - не било на хубаво , друг минал - пак не било на хубаво , а преди няколко дни друг съсед ми каза , че при пълнолуние хъскитата виели . Вярно ли е това или просто още не е свикнала с нас , с мястото... Като се приберем от работа, ходим на разходка из квартала и града / макар , че тя е пусната на свобода в двора , а той е доста голям / . Не мога да разбера какво и липсва dh_188.gif - няма да е обич , защото от нас я получава в изобилие .
Та въпроса ми конкретно е - нормално ли е хъскито да вие и защо

Здравейте,честито за вас ,че се добихте с нов член в семействотот си.Не каза как се казва твоето диоване хихих. af_089.gif та за въпроса дали е нормално кучето ти да вие.нормаелно е да вие,когато я осатвиш сама.по принцип хъскитата не обичат да си седят сами ,понже треа да свикне с присъствието на компания.например моя макс каот беше бебе го оставяме самичък у нас ,защото нисе налага да работим.но нямам избор и анщите съседи ми казват че той мн вие защотот се чувства самотно,никога не мисе е налагало да го оставям повече от 3 часа.постеппено е свикнал без нашето присъствие.той сега е на 1,7 години. голям щурак е каот види мояат физиономия,че се радвам да го виждам енергичен,коеот го кара да излизаме на раходка ,ч ем у е писнало да си седи в нас .добреч е иамте двор кдето да потича,то и моя макс го пускам на полянката кдето да иам осветление и д атича на воля af_089.gif ud_009.gif гледам го как само живна като луда глава dog.gif

#4202 Потребителят е офлайн   runtime_error Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:компютри, мрежи, програмни езици, кучета , пътувания, автомобили, високи скорости

Публикувано: 05 December 2009 - 08:25 PM

Как успя толкова много правописни грешки да направиш. Те са повече от думите. ud_009.gif Успях да преброя около 26 грешки.

#4203 Потребителят е офлайн   bezmalvniq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2009 - 08:34 PM

[quote name='runtime_error' date='Dec 5 2009, 07:25 PM' post='727999']
Как успя толкова много правописни грешки да направиш. Те са повече от думите. ud_009.gif Успях да преброя около 26 грешки.

голяма работа,не обръшам вниамние на правописните си грешки. ea_103.gif ab_041.gif тук да не правя курсова работа все ми е едно.......как е твоето куче нещо да се похвалиш

#4204 Потребителят е офлайн   StanEti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 December 2009 - 11:35 PM

Здравейте! Днес се сдобихме с кученце ab_041.gif . Второ за нас, година и половина след като първото ни хъски почина. Трябваше ни време докато раните зараснат. Утре ще го представя и ще кача снимки. Един въпрос обаче ме гложди. Кученцето е на 39 дни и все още няма първа ваксина. Човекът, от когото го взех смята, че е излишна и ме съветва направо да направя втора. Аз също съм чувала такива мнения, но все пак се притеснявам. Знам, че ако отида на ветеринар веднага ще ми каже да го ваксинирам за да вземе парите, нязависимо от това кое е по-добро за кученцето. Затова искам вешето мнение. Веднага ли да го ваксинирам или да изчакам и направо да сложа втора ваксина? Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#4205 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 09:26 AM

Цитат(StanEti @ Dec 5 2009, 10:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте! Днес се сдобихме с кученце ab_041.gif . Второ за нас, година и половина след като първото ни хъски почина. Трябваше ни време докато раните зараснат. Утре ще го представя и ще кача снимки. Един въпрос обаче ме гложди. Кученцето е на 39 дни и все още няма първа ваксина. Човекът, от когото го взех смята, че е излишна и ме съветва направо да направя втора. Аз също съм чувала такива мнения, но все пак се притеснявам. Знам, че ако отида на ветеринар веднага ще ми каже да го ваксинирам за да вземе парите, нязависимо от това кое е по-добро за кученцето. Затова искам вешето мнение. Веднага ли да го ваксинирам или да изчакам и направо да сложа втора ваксина? Благодаря предварително.

Кученца се взимат ваксинирани и обезпаразитени след 45 ден.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#4206 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 09:40 AM

Първата ваксина се прави около 40тия ден, така че не сте изпуснали срока.
Хубаво е да се направи тази ваксина, иначе ако сте за парите можете да си "играете със съдбата" и да не направите нито една. dry.gif
И да, кученцето наистина не е хубаво да се отделя от майката преди 45-50ти ден, някои казват и след втория месец...така че смятайте колко отговорен и вещ е човека, който ви го е дал.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4207 Потребителят е офлайн   StanEti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 December 2009 - 10:14 AM

Още утре ще го заведем за ваксина. Просто минаха повече от 10 години откакто гледахме малко куче, забравила съм много неща. Тогава бях още дете. Далеч съм от мисълта да се скатавам заради парите, просто си мислех, че сме закъснели и затова се притесних.
User's Signature

Качена снимка

#4208 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 06 December 2009 - 11:39 AM

Не сте закъснели, точно на време. smile.gif Мое лично мнение е подобни съвети да вземате само от добър ветеринар, а не от други хора, защото в днешно време всеки се мисли за голям спец.

Мналата седмица си говорехме със една жена собственичка на хъски и тя ми каза че давала ментови лукчета на кучето си ud_009.gif (така и казал намси кой) понеже било полезно заради някаква си захар?!?!?Кучето и изглеждаше съвсем наред.Наистина незнам до колко е полезно, но аз не бих пробвала.Все пак в природата няма от къде да си откъсне лукчета че да е естествено.Вие какво мислите за лукчетата,някой чувал ли е нещо подобно?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4209 Потребителят е офлайн   ivetkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2009 - 11:08 AM

искам да ппопитам нещо за калциите. редно ли е, на кучето да се дават човешки калции? и ако да в,какви дози да ги давам? благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#4210 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2009 - 11:11 AM

Има си калций за кучета.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4211 Потребителят е офлайн   ivetkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2009 - 11:13 AM

Цитат(xael @ Dec 12 2009, 11:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Има си калций за кучета.

знам,попитах дали може да им се дават и такива за хора
User's Signature

Качена снимка

#4212 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 12 December 2009 - 11:42 AM

Цитат(ivetkaa @ Dec 12 2009, 11:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Има си калций за кучета.

Моя ветеринар ми каза,че мога да давам от тези(човешки),даже ми ги показа в клиниката.Аз питам-ама тези не са ли за хора?Отг. да, няма проблем.
И аз взех от тях,щом даже в самата клиника ми ги показаха,пък и излизат по евтино,60табл. около 6 лв.Иначе кучешкия май го гледах около 60 стотинки на таблетка и се дава всеки ден, а човешкия 1 табл за 10 кг 10 дни в месеца.Тоест даваш в понеделник и после в четвъртък.
П.С. Това е мнението на вет от ОВК Варна ( една от най-добрите в града),но все пак може да попиташ и твоя,да ти е мирна главата.
Но първо ако му даваш качествена храна може и без калций.Мен ме попита вета каква храна давам (тогава Кенелс) и каза че трябва да давам и калций.За сегашната незнам,но понеже пак не е от най- най ,пак давам калций.оххх написах го!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#4213 Потребителят е офлайн   syndrome Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 December 2009 - 12:53 PM

Аз на Лиза и давам таблетки калции - българско производство.На опаковката пише Калций-Мултивит.На големи таблетки са които разделям на 3 защото кутрето ми е още малко и по такава схема му се дават.

#4214 Потребителят е офлайн   ivetkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2009 - 01:58 PM

Цитат(nushcho @ Dec 12 2009, 11:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(ivetkaa @ Dec 12 2009, 11:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Има си калций за кучета.

Моя ветеринар ми каза,че мога да давам от тези(човешки),даже ми ги показа в клиниката.Аз питам-ама тези не са ли за хора?Отг. да, няма проблем.
И аз взех от тях,щом даже в самата клиника ми ги показаха,пък и излизат по евтино,60табл. около 6 лв.Иначе кучешкия май го гледах около 60 стотинки на таблетка и се дава всеки ден, а човешкия 1 табл за 10 кг 10 дни в месеца.Тоест даваш в понеделник и после в четвъртък.
П.С. Това е мнението на вет от ОВК Варна ( една от най-добрите в града),но все пак може да попиташ и твоя,да ти е мирна главата.
Но първо ако му даваш качествена храна може и без калций.Мен ме попита вета каква храна давам (тогава Кенелс) и каза че трябва да давам и калций.За сегашната незнам,но понеже пак не е от най- най ,пак давам калций.оххх написах го!!

благодаря ти много.точно същите имам и аз
User's Signature

Качена снимка

#4215 Потребителят е офлайн   syndrome Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2009 - 11:10 PM

Здравейте!
Имам малко шашав въпрос.Лиза в момента кара трети месец.По колко пъти на ден е нормално да ака? Защото тя честичко го прави, но си го обяснявам с това, че е все още бебе :)

#4216 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 01:00 AM

Ми често си акат бебетата. И пишкат още по-често. Не се притеснявай, ако не е разстройство, значи нещата са ок :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4217 Потребителят е офлайн   Deq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 10:43 PM

Здравейте,
Имам малко хъски и имам въпрос.Вижда се от лентичката колко е голям,обаче кученцата другите от кучилото са със сините очи /бащата е с кафяво и синичко око/,но моят Марад май е с кафяви очи ....Покрая са сиви,но в средата са кафяви,в началото ми се струваше,че са му отворени зениците много,обаче май не е от това.Нормално ли е?А е чистокръвен...
User's Signature

Качена снимка

#4218 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2009 - 10:47 PM

Няма такова нещо като чистокръвно куче, на всички кучета кръвта им е чиста.
Нормално е да е с различни от на братчетата и сестричетата си очи, нали ви е уникален :)
Това, че не е със сини очи, не значи че не е породисто куче, но и това, че е със сини също не го прави хъски. Прочети стандарта на породата (закачена е темата като важна) и ще видиш кои са допустимите цветове :)
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

#4219 Потребителят е офлайн   Deq Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 09:13 AM

Много благодаря за отговора,досега не съм гледала хъски,само кавказки и всичко ми е ново и все още не мога да свикна.Преди месец умря моята кавказка и след като дъщеричката ми поиска от дядо Коледа куче,случайно попаднах на красивото сибирско хъски.Преди 5 години съм гледала такова малко куче и някой от нещата съм забравила.Засега храня с храна от консерви за малки кученце и давам калции...
User's Signature

Качена снимка

#4220 Потребителят е офлайн   neznainata Икона

• Just a dream
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2009 - 11:41 AM

Моля, ама много моля - спрете консервите и калция. Вземете хубави гранули висок клас - Юкануба, Хилс, Роял Канин (и др., но в никакъв случай Педигри или Фрискас) за малки кученца - те ще осигурят всички необходими в-ва на вашето кученце. Тук има цял раздел за храненето, прочетете в него кое, какво и защо.
П.С. Съжалявам за вашето куче...
User's Signature

Качена снимка
Doesn't matter.

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • Последна »