Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4441 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Икона за мнението  Публикувано: 25 January 2010 - 02:33 AM

Мерси за отговора, Тали и Гери :)
Гери, той твоя Джек си мисля, че е изключително любвеобилен джентълмен, де и хората да бяха като него, гррр ... Много съм влюбена в него wub.gif

Колкото до храненето и бъркането в устата - усвоили сме го до съвършенство - от тая уста какво ли не съм вадила...

1. Стъклото - бях счупила един буркан кисели краставички, като след това изметох и измих пода - беше като огледален... Два пъти проверявам - нищо... Ден след това чувам Ериан да хрупка нещо... Като знам, че няма какво да е (вкъщи пода е винаги чист/ предметите са нависоко) изтръпвам, отварям устата, бъркам ровя- нищо. Премествам езичето и... изтръпнах... махнах стъклото...

2. Пирони - това го е намерила от старите наематели явно...

3. Гайки... На Ник сървърните джунджурии... Гризането включва и металните приставки на електрическата му завинтвачка, болтчета, кабелчета...

4. Игла за шиене - това в апартамента на майка ми... Там търсенето, намирането, локализирането и редът са в комплексно състояние... Видях я да отмъква един от хотелските комплекти за шиене... За части от секундата, още преди да дам вой "НЕЕЕЕ", иглата вече беше в устата й ... ДЯВОЛСКА работа!!! Слава богу-спасих я. За Ериан става дума.

5. Клечки за уши - Ери ги ненавижда, особено, когато влязат в действие. Беше изяла една. На сутринта повърна...

6. Изяде ми слушалките на мп3 плеъра, драконът му с дракон!

7. Лан кабела...

8. Мрази всичко, що е от хартия, явно й напомня за корекцията... Всичките ми стихосбирки, фрагменти и етюди са нагризани, (смъква си "гювеч" от дивана) някои редове дори липсват. Случвало ми се е да ги измъквам от устата й дори само след 20 минутен пазар, когато ме е нямало вкъщи!

9. Цветята... явно ги мисли за зарзават...

Установих, че ако се изпусне и за една минута от наблюдение, лошо... Сега идва другият проблем - на мен не ми коства нищо да съм с нея и да ми е в стаята под носа, но... Така май няма да я свикна лесно да остава сама dry.gif
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4442 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 January 2010 - 02:37 AM

Лелеее, само ние ли не спим ab_041.gif
lizka, разбира се, че нямах на предвид, че не може да се награждава без повод... Мисълта ми беше да не би да го галат докато е нервен, когато започне да ги ръмжи, когато има неприемливо поведение "да се опитват да го успокоят" както междувпрочем се убеждавам, че прави средностатистическия стопанин... Аз не съм се изразила правилно, ( точно като писах по- горния пост ми падна батериата на клавиатурата, после гледах за грешки... не съм го доогледала ) smile.gif Затова сме, да се поправяме ;)

#4443 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 January 2010 - 09:29 AM

О аз не съм те упрекнала, повярвай ми в първите 4-5 месеца Бък много рядко получаваше ласки и лакомоства, просто ей така, между другото, но това беше много важно за изграждането му като куче, когато вече характера е изграден, можем да си позволим повече свобода :)
User's Signature

Качена снимка

#4444 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 02:17 PM

Цитат(Tali @ Jan 24 2010, 11:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ще се опитам да обясна, дано успея да го направа разбираемо.
В ситуацията, когато кучето си пази храната- цялата ситуация се счита за доминантно поведение. Опитваш се да погалиш кучето- то ръмжи, ами ако не си отдръпнеш ръката, ами продължиш да го галиш... предполагам ще последва захапване. Човек веднага си дърпа ръката, тъй като това е инстинкта му за самосъхранение... Да се върнем към самото начало- Семейството се приема за глутница, от кучето. Което значи, че както всяка глутница, така и човешката трябва да има Алфа, Бета... някаква йерархия. Кучето не търси логика, то няма чувства- не се унижава, засрамва, не се обижда...! То търси Алфата в "глутницата" и ако може то самото става Алфа. Което означава, че се ползва от закрилата на този алфа, а ако то самото е лидер на "глутницата"- Алфата, на него се предоставя правото да си пази храната, да не слуша хората, да се качва на дивана и дори да си пази мястото... Това са правата на Водача- всичко, което си хареса е за него. Разбира се ние, хората с логиката и всичкия този ум, който имаме даром не можем да оставим едно куче, което не разбира нищо освен ако ние не го научим, да ни действа, Нали? И тук започва борабата за мястото Алфа.
Просто не е нормално кучето да си пази храната от собсвените си хора, Нара, разбери! Не подлагаш кучето на мъчение като му всимаш и махаш храната.
Как по- точно би го поощрила? Интересно ми е...! Кучето се храни, не можеш да го погалиш, защото ще изръмжи или ще те захапе- това дори и да е поощрение е поощрение в НЕправилния момент! Да му дадеш храна за награда?!- та то вече се храни и ти не можеш да направиш нищо! Да го възнаградиш с игра/ играчка?!- мислиш ли, че ще остави храната, която пази с такъв хъс заради някаква си игра? То е лидера, то определя правилата. И защо изобщо ще го поощряваш? За да го поощриш трябва да ти даде повод, а повод няма да ти даде ако продължаваш да търпиш ръмженето и зъбенето и бездействаш.

toMislawchu, Повярвай ми, кучето няма да ти се разсърди ако процедираш така, както ти казах smile.gif Само ще си помогнете за по- приятно съжителстване заедно ;) Все пак ще се заедно в добро и зло цял живот... :)

Както казах в миналия си пост - съгласна съм с това, което каза за доминантното поведение, така че обясненията ти бяха излишни.
Интересно ти е...? Ами, Тали, мисля си , че ясно казах - поощрение или наказание при съответно правилна и неправилна постъпка на кучето. И четейки поста ти нататък си мисля, че неразбирането е от твоя страна.
За мен този спор е несъстоятелен. Аз съм намерила подход, който съм сметнала за по - удачен и съм постигнала резултат чрез него, правилен или грешен за теб. А това, че кучето няма чувства или впечатления - може да функционират различно, но това не значи, че ги няма.
И отново - Нямам амбиции някой безусловно да се подчинява на всяка моя прищявка или да го превръщам в цирков артист :)

#4445 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 11:05 PM

"И отново - Нямам амбиции някой безусловно да се подчинява на всяка моя прищявка или да го превръщам в цирков артист :) "

ba_025.gif
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4446 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 11:31 PM

Цитат(lizka @ Jan 25 2010, 09:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
О аз не съм те упрекнала, повярвай ми в първите 4-5 месеца Бък много рядко получаваше ласки и лакомоства, просто ей така, между другото, но това беше много важно за изграждането му като куче, когато вече характера е изграден, можем да си позволим повече свобода :)

Нещо ми е малко странно-как може малко кутре в първите си месеци умишлено да получава малко награди и лакомства.То е като човешко бебе-и на него ли така не му се полагат подобни глезотии?А и как сте го научили на команди без подобни неща?ХарактерА на кучето не се ли изгражда с поощрения и похвали,с награди и подобни?Освен ако не искате сериозно куче пазач може би.
User's Signature

#4447 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 January 2010 - 07:27 AM

Цитат(Ариел @ Jan 25 2010, 11:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(lizka @ Jan 25 2010, 09:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Нещо ми е малко странно-как може малко кутре в първите си месеци умишлено да получава малко награди и лакомства.То е като човешко бебе-и на него ли така не му се полагат подобни глезотии?А и как сте го научили на команди без подобни неща?ХарактерА на кучето не се ли изгражда с поощрения и похвали,с награди и подобни?Освен ако не искате сериозно куче пазач може би.

Мисля,че не се разбрахте.Сигурна съм,че lizka имаше предвид,че като малък Бък много рядко е получавал лакомство или награда,без да направи каквото и да е в замяна.И това едва ли е от липса на обич,или от желание някой да ти се подчинява безпрекусловно-тук вече влизаме в темата за избиване на комплекс smile.gif
В момента моят глупочо е по същия начин и не мисля,че греша.Когато се занимаваме един с друг и учим дадено нещо се поощряваме или с лакомство,или с играчка.Ако ли пък реша,че искам сега,в момента,да му дам еди какво си,просто го карам да изпълни нещо елементарно като "седни" или "легни" например.Защото,да,аз искам не някой , а моето куче да ми се подчинява...поне близо до "безпрекусловно" ae_085.gif Не със страх,а с доверие и изградени взаимоотношения.

#4448 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2010 - 09:55 AM

Ариел мисля, че изобщо не си си направила труда да прочетеш другите ми постове, които наистина са малко по-дълги, но пък си залужава усилието. Нормално е ако си прочела само последният да не схванеш за какво говорим. MickeyYP ти го е обяснила перфектно. Да не мислиш, че е лесно да гледаш тая малка топка, да искаш да я вземеш горе в леглото и да я мачкаш, повярвай ми това е много по-трудно. Но благодарение на това имам куче с изграден характер, което е много щастливо между другото. Куче, което не е унищожило нищо в къщи и където и да било, което винаги мога да хвана след като съм пуснала на разходка, куче, което няма да се хвърли от горе ти, куче, което за да се качи на дивана те поглежда с въпросителен поглед, куче, което като заведа на лекар не се налага да упояваме, връзваме муцуни или слагаме намордници, защото ми има такова доверие и вяра в мен, че каквато и болка да изпитва ми се доверява. Няма да си правя труда повече да ти обяснявам, но ако решиш мога да ти кажа книгите, които сме прочели и от които сме се напътствали. Едната е изключително хубава.

А ако решиш, че не обичам кучето си може да прочетеш тази тема http://forum.dog.bg/-t20438.html Едва ли тя ще ви даде ясна предства за това, което сме преживяли, но поне малко ще схванете.

Напоследък малко ме ядосва като се опитва да се прави на мъж, като му кажа НЕ спира, но след малко пак вади рогата, явно е в труден период.
User's Signature

Качена снимка

#4449 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 10:39 AM

Цитат(lizka @ Jan 26 2010, 09:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ариел мисля, че изобщо не си си направила труда да прочетеш другите ми постове, които наистина са малко по-дълги, но пък си залужава усилието. Нормално е ако си прочела само последният да не схванеш за какво говорим. MickeyYP ти го е обяснила перфектно. Да не мислиш, че е лесно да гледаш тая малка топка, да искаш да я вземеш горе в леглото и да я мачкаш, повярвай ми това е много по-трудно. Но благодарение на това имам куче с изграден характер, което е много щастливо между другото. Куче, което не е унищожило нищо в къщи и където и да било, което винаги мога да хвана след като съм пуснала на разходка, куче, което няма да се хвърли от горе ти, куче, което за да се качи на дивана те поглежда с въпросителен поглед, куче, което като заведа на лекар не се налага да упояваме, връзваме муцуни или слагаме намордници, защото ми има такова доверие и вяра в мен, че каквато и болка да изпитва ми се доверява. Няма да си правя труда повече да ти обяснявам, но ако решиш мога да ти кажа книгите, които сме прочели и от които сме се напътствали. Едната е изключително хубава.

А ако решиш, че не обичам кучето си може да прочетеш тази тема http://forum.dog.bg/-t20438.html Едва ли тя ще ви даде ясна предства за това, което сме преживяли, но поне малко ще схванете.

Напоследък малко ме ядосва като се опитва да се прави на мъж, като му кажа НЕ спира, но след малко пак вади рогата, явно е в труден период.

Пропусна да споменеш и куче,което е почнало да проявява агресия спрямо други при разходка и сега вече се замисляш за намордник.В книгите,които със сигурност си изчел(а) до кора пише доста и за социализацията на кучето.
User's Signature

#4450 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 January 2010 - 10:44 AM

Цитат(Ариел @ Jan 26 2010, 10:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Пропусна да споменеш и куче,което е почнало да проявява агресия спрямо други при разходка и сега вече се замисляш за намордник.В книгите,които със сигурност си изчел(а) до кора пише доста и за социализацията на кучето.

Не ти прави чест да коментираш ситуация и хора по такъв начин,без да си била свидетел... Лек ден.

#4451 Потребителят е офлайн   toMislawchu Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 10:50 AM

Мхм.. Аз започнах да се упражнявам със моя любимец :P / вече 2ри ден / .. и вчера когато подложих храната ... приближи се тя.. погалих я и ми изръмжа.. 10 минутки упражнение и накрая я оставих да се наяде.. посегнах да я погаля .. и този път не ми отвърна злобно :P .. smile.gif .. след това сложих да пие малко водичка.. ии какво ? dh_188.gif пак почна да ръмжи :D ама беше толкова жадна че .. едвам се чуваше .. :X / но все пак ми изръмжа.. / разходихме се на вън :) и след това се прибрахме отново .. явно малко се е изнервила от упражненията .. :) когато започнахме да си играем.. почна да ме ръмжи по злобния начин :D със венците.. :) от време на време захапваше по-силнично .. когато и се скарам спира за 5-6 сек.. и отново ... Докато се въртеше из къщата.. намери 1 паднало листо от цветята.. взе си го тя и се сви между бюрото ми и леглото .. ( мястото е точно като за нея.. няма 1 педа разстояние.. ) посегнах от другата страна да го взема и не и не.. ръмжа , ръмжа.. надъфка си го и го остави.. и в крайна сметка неможах да го взема ... :)
.. цяла вечер умувам .. как така не ме изръмжа когато го погалих .. или е станало нещо без да искам :D / може би се радвам прекалено много :P / ba_025.gif

П.П започнах да чета една книга за обучение :P и се чудя.. / не съм стигнал до там / да ви попитам как да го разхождам в смисъл.. на каишка ли или да го пускам от време на време.. за 2рото .. много много не ми стиска .. започва да бяга след хората които минават.. а пък и преди 2-3 дена едно улично се опита да го стресира.. / не знам какви кучета се сабират до нашия блок .. / и съм забелязвал че пускат и питбул да се разхожда.. и малко ми е кофти да го разхождам вечер..
Също така .. съм чел , че най - добре е кучето да започне да се обучава след 6-8 месец :)
някакви мнения , съвети ? ако може кажете :P rc_036.gif

#4452 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2010 - 11:00 AM

Цитат(lizka @ Jan 26 2010, 08:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Ти явно имаш нужда от очила. Написала съм го!!! Това с намордника съм го писала не защото има нужда от него, а за да го наказвам когато ме ядосва. До сега Бък не е ухапал нито едно куче. Нито познаваш мен, нито кучето ми, но тук има много хора, които ни познават и знаят за какво говоря. Няма да се оправдавам пред теб защото не го заслужаваш. Агресия всъщност не знам дали съм употребила тази дума е леко превувеличено, ходи бута се и се ежи, НЕ ХАПЕ, не към всички кучета, а само с такива, с които не се познава. Когато има разгонена женска и ти накараш кучето си да легне и да не ходи при нея (без да го държиш), когато има мъжки, който се ежи и накараш кучето си да отстъпи и да дойде при теб и да легне без да го държиш, тогава може да си поговорим. Има много ситуации, в които е почти не възможно да контрулираш кучето си, ситуации, в които се отключва техният инстинкт за самосъхранение, но мисля, че няма нужда да ти обяснявам каквото и да е
User's Signature

Качена снимка

#4453 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 11:00 AM

Сложи някакъв кашон или някакъв предмет там където се крие, за да й
попречих да ходи там, когато отмъкне нещо.
Защото сега ще види, че там не можеш да я стигнеш и да й вземеш "гепнатото" и ще ходи все там да си крие нещата.
Джек си беше намерил също едно скривалище, та заради него половината стая пренареждах за да не може да се завира там, да си крие боклуците и да ме ръмжи.

(И ако повторя още веднъж там ще станат тамън 100 пъти)
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4454 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 26 January 2010 - 11:14 AM

Здравей toMislawchu,

Бързам да кажа, че кучето се възпитава/обучава още от първия ден.
Аз съм на мнение, че в градски условия кучето задължително трябва да е с повод. Защото освен към него си отговорен и към околните! Ако имаш възможност, пускай го само на заградени места. Така ще си сигурен/а , че няма да хукне на някъде. По този начин, ще сте по-спокойни, и ще може да се отдадете на възпитателен процес и забавления. А вече като сте на "зелено" и придобиете малко повече опит, може да си тичате, тичате...

Поздрави и успехи!
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#4455 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 12:11 PM

Цитат(MickeyYP @ Jan 26 2010, 10:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Ариел @ Jan 26 2010, 10:39 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Не ти прави чест да коментираш ситуация и хора по такъв начин,без да си била свидетел... Лек ден.

Форумът е място,където се коментират ситуации,които само са разказани,без да имаш възможност да ставаш свидетел.Друг е въпросът колко илюстративно са разказани.Лек ден и от мен!
User's Signature

#4456 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2010 - 12:38 PM

Защо пропусна да кометираш и моя пост. Можеше поне да се извиниш, че ме упрекна, че съм премълчала нещо, след като ти показах, че не съм го прмълчала.
User's Signature

Качена снимка

#4457 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 January 2010 - 01:06 PM

Ариел, защо е това заяждане? ud_009.gif
Няма безпроблемно куче! Дори най- послушното куче, най- доброто си има проблемни периоди, в които създава известни проблеми на стопанина си! Сега- как ще подходи стопанина към проблема си е негова работа! Как ще възпита кучето си- отново си е негова работа! Тук обменяме опит, даваме съвети, никой не се задължава да прави каквото му се казва и да чете книги!
Изобщо не разбирам заяждането...
Ами да, при мъжките кучета често възниква този проблем- към други мъжки кучета! Както lizka каза при забрана кучето и спира всякакви опити за доминация над другото куче! Това ако питаш мен е много, ама МНОГО трудно за постигане!!! Всеки може да ти го каже и много малко хора успяват да го постигнат този резултат!
lizka, БРАВО! Продължавай в същия дух!

#4458 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 January 2010 - 01:16 PM

toMislawchu, хубаво е да пускаш кучето да играе с други от неговия вид- да се социализира, НО разбира се на безопасно място.
За скачането по хора... имахме проблема като малки. Започнах да я вода на места, където има много хора- по този начин го преодоляхме, защото из навалицата тя просто се объркваше и спираше скачане и всичко. Също така в този период забранявах на хора да я пипат и да и се радват, отново заради скачането и прекаленото внимание към чужди. Сега сме до положение, при което напълно игнорира и отминава чуждите, и само при някои познати за нея хора се отзовава при повикване. Което мен ме устройва отлично- такова куче исках, такова имам!
Кучето започва да се възпитава И обучава още от първия ден в дома! Всеки ден се изгражда характера (до към 9-ти, 10-тия месец кучето няма строго изградена нервна система)- ти му помагаш да я изгради през този период. И е важно да ти има доверие...!
Другите неща xael ти ги е казала отлично!

#4459 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 01:43 PM

Цитат(Tali @ Jan 26 2010, 01:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ариел, защо е това заяждане? ud_009.gif
Няма безпроблемно куче! Дори най- послушното куче, най- доброто си има проблемни периоди, в които създава известни проблеми на стопанина си! Сега- как ще подходи стопанина към проблема си е негова работа! Как ще възпита кучето си- отново си е негова работа! Тук обменяме опит, даваме съвети, никой не се задължава да прави каквото му се казва и да чете книги!
Изобщо не разбирам заяждането...
Ами да, при мъжките кучета често възниква този проблем- към други мъжки кучета! Както lizka каза при забрана кучето и спира всякакви опити за доминация над другото куче! Това ако питаш мен е много, ама МНОГО трудно за постигане!!! Всеки може да ти го каже и много малко хора успяват да го постигнат този резултат!
lizka, БРАВО! Продължавай в същия дух!

Ако звучи като заяждане-моля за извинения.Кучето е каквото си го направи стопанинът и с две думи-тя си бере плодовете на възпитанието си сега-или може би се лъжа,но изказвам мнение.Ако моят самец се срещне с друг-аз го държа на къс повод и му давам възможност само да се подушат-те обикновено към това се стремят-да си кажат"здрасти".Само и намек да усетя,че ще има разпра-веднага съм го дръпнала и продължаваме кой откъдето е.
User's Signature

#4460 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 January 2010 - 02:12 PM

Това, че си бера плодове звучи все едно нещо не съм доволна. Искам да ти кажа, че имам прекрасно куче, което много ме радва и изпълва живота ми с щастливи моменти. Моето куче се разхожда свободно на поляната в морската градина, когато вървим е на повод (ако сме в морската и обикаляме, понякога е пуснат), незнам защо даваш този пример, той изобщо не отговаря на ситуацията, естествено, че като си каже здрасти с друго куче, или ги пускаме да си играят или всеки продължава по пътя си. Да не мислиш, че го държа муцуна в муцуна да се ръмжи с някой мъжкар.
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема