Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#4801 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 27 April 2010 - 12:32 AM

Пак ли почвате с родословие и неродословие или да ви почвам аз ? :eg_033:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#4802 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 06:27 AM

Мето,никой не се изтъква тук дали му е родословно кучето.Мен ме попитаха дали знам нещо за произхода му,понеже прилича на друго куче и може да имат родствена връзка.Тали-ти ме разбра само от един пост,а на друг въртя едно и също,явно повредата не е в моя телевизор.Ананас бих дала на кучето си,ако преценя,че няма твърди жилки,които да раздразнят стомаха му или не е кисел.А рибата тон бих си я хапнала аз-май повече обичам рибни продукти от Арес,а и за какво са гранулите.После иди го върни пак на тях.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#4803 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 07:52 AM

По колко време сменят домашните ви любимци козина?
Джек е почнал февруари, а те първа почна да пуска косми на поразия, но все още не се веят космати кълба вкъщи.
Арвен почна в началото на април, вече е значително по-плешива и у тях се носят кълба козина.
Тя ще приключи със смяната на козина до 2-3 седмици най-много, а Джек ще си го мотая до юли...и миналата година беше така.
Тоест, той сменя козина по буквално 6 месеца, а тя за 1 месец се съблича.
...Няма справедливост...
(за да се изясним с изразите
пуска кълба от козина= остава още малко преди да свали напълно козина,
пуска малко козина, все още не се скубе толкова=започна скоро да сменя козина,
нямам обезкосмени черни дрехи, но черния цвят се забелязва=сменя козина, но не достатъчно старателно)

И друго-почесват ли се повече като сменят козина?
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#4804 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 08:53 AM

Същата история е и при нас.Арес почна с подкосъма още януари,от 2 седм.минахме плавно към падане на горен косъм,почесва се и се похапва импулсивно някъде до 10 пъти на ден,когато ми е пред погледа,де. Пада по малко,не е обилно,но и не спира и вечно има за четкане.Но каквото бе юли месец-ох,майко....
User's Signature

#4805 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 April 2010 - 09:39 AM

Ние и миналата година започнахме да я сменяме началото на април, тази също така. При нас трае най- много месец. При интензивно ресане от моя страна кулминацията минава и до две седмици, но сега нямам толкова време.Останали са ни проскубани само "гащите", а иначе сме "голи". Да, чеша се и то най- вече там, където козината се сменя (ние вървим от главата към опашката, за вас не знам.
Да ви питам... и миналата година като започна да сменя козината намали яденето. Сега прилича повече на хрътка отколкото на хъски, храни се след 5-тото ми казване "Яж!", изобщо е мъка! Опитвах няколко дена я оставих да реши сама кога е гладна- е тя не се сеща да яде с дни! Такова чудо само при нас има. Чуда се да започна ли бирена мая или нещо друго ще ми препоръчате? Кой какво използва и прави в такива случаи?

#4806 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 11:05 AM

Показване на мнениетоxael, в 27 April 2010 - 05:57 AM, написа:

По колко време сменят домашните ви любимци козина?
Джек е почнал февруари, а те първа почна да пуска косми на поразия, но все още не се веят космати кълба вкъщи.
Арвен почна в началото на април, вече е значително по-плешива и у тях се носят кълба козина.
Тя ще приключи със смяната на козина до 2-3 седмици най-много, а Джек ще си го мотая до юли...и миналата година беше така.
Тоест, той сменя козина по буквално 6 месеца, а тя за 1 месец се съблича.
...Няма справедливост...
(за да се изясним с изразите
пуска кълба от козина= остава още малко преди да свали напълно козина,
пуска малко козина, все още не се скубе толкова=започна скоро да сменя козина,
нямам обезкосмени черни дрехи, но черния цвят се забелязва=сменя козина, но не достатъчно старателно)

И друго-почесват ли се повече като сменят козина?

Мойте и двамата започнаха да сменят началото на април - Ахак сравнително по-малко, но при Ник е ужас! Ресане, ресане и пак кълба се носят,а за дрехите - окосмени са всичките :ab_041: Миналото лято след морето беше така при Ахак, а при Ник - не. Не знам тази година как ще е! А наистина се чешат повечко и то там където пада повече козинка. Споко Гери и тая ще мине, после пак ама - такива са ни косматковците! :ab_041:

#4807 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2010 - 05:57 PM

Показване на мнениетоАриел, в 27 April 2010 - 06:32 AM, написа:

А рибата тон бих си я хапнала аз-май повече обичам рибни продукти от Арес

Да разбирам, че няма да му навреди по никакъв начин?
User's Signature

Качена снимка

#4808 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 06:25 AM

Показване на мнениетоFlawless, в 27 April 2010 - 06:02 PM, написа:

Показване на мнениетоАриел, в 27 April 2010 - 06:32 AM, написа:

А рибата тон бих си я хапнала аз-май повече обичам рибни продукти от Арес

Да разбирам, че няма да му навреди по никакъв начин?

Не казвам,да е основното му хранене.Внимавай и да не е мазен соса на рибата,да е без подправки,да не е кисел.
User's Signature

#4809 Потребителят е офлайн   Athanna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Интереси: древни езици и култури, литература, свирене на пиано, пеене, музика, писане (поезия и кратки форми), short movies making, фотография, фотообработка, рисуване, танцуване, white sensations, джаз, цветя и животни
Публикувано: 28 April 2010 - 11:12 AM

Мммда... Понеже и аз съм почитателка на този тип рибка (вкъщи винаги имаме скътани няколко лимончета и консерви), успях да google-на само, че консервите на Рио съдържали "скрита" сол, богати на фосфор, витамин В6 и рядко срещания В12... И да, на сайта им няма информация за съдържание на сол. Няма да се учудя, ако е вярно (например картофките и месото в МС Долалдс съдържат "скрита" ЗАХАР, и то доста). Просто, някои консервирани и пакетирани продукти, както и fast или т.нар. junk food не винаги изписват в графа "съдържание" всичко, което съдържат.
Но от веднъж, не вярвам да му стане нещо Качена снимка
User's Signature

The best compliment they made me ever, is that we look very much alike with my dog.
~Athanna

#4810 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 April 2010 - 11:38 AM

При нас е ужасно.
Всеки ден го сресвам м/у 30-45 минути преди училище, след това пускам прахосмукачка, а като се прибера, всичко е в косми, особено дивана. :Д
Сменя козина още от февруари.

#4811 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 April 2010 - 01:05 PM

Един въпрос, някой използвал ли е елда, като добавка към храната и заместител на ориза? Елдата е отличен източник на растителни белтъчини. Съдържа всичките осем незаменими аминокиселини, много богата е на желязо,не повишава кръвната захар. Укрепва капилярите, пречиства черния дроб и е много полезна за червата -това е действието и върху човешкия организъм. Запознат ли е обаче някой с действието върху животинския по-специално при кучета?
Виксън отказва да яде зеленчуци и се опитвам да намеря компромисно решение.
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#4812 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 April 2010 - 01:22 PM

:r_181:

Показване на мнениетоTali, в 27 April 2010 - 09:44 AM, написа:

Ние и миналата година започнахме да я сменяме началото на април, тази също така. При нас трае най- много месец. При интензивно ресане от моя страна кулминацията минава и до две седмици, но сега нямам толкова време.Останали са ни проскубани само "гащите", а иначе сме "голи". Да, чеша се и то най- вече там, където козината се сменя (ние вървим от главата към опашката, за вас не знам.
Да ви питам... и миналата година като започна да сменя козината намали яденето. Сега прилича повече на хрътка отколкото на хъски, храни се след 5-тото ми казване "Яж!", изобщо е мъка! Опитвах няколко дена я оставих да реши сама кога е гладна- е тя не се сеща да яде с дни! Такова чудо само при нас има. Чуда се да започна ли бирена мая или нещо друго ще ми препоръчате? Кой какво използва и прави в такива случаи?

При Виксън количеството на изяденото е пряко пропорционално на натоварването през деня. Колкото повече километри са избягани, толкова повече е и изяденото. В момента движението му е повече и съответно яде по два пъти на ден, сам си търси :r_181: усуква се покрай купата си, докато не си получи порцията. Бирена мая даваме целогодишно, максимум по 3 таблетки на ден. Към храната добавям и олио от сьомга. В момента е 25 кг,от зимата не е мръднал...тоест килограмите не се влияят от приема на бирената мая, както и апетитът му.
Храним го смесено. Някъде бях чела, че е хубаво да се дава пчелно млечице - не съм го изпробвала.Може първо да опитам действието му върху себе си :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

"Всеки ден по нас хвърлят камъни. Важното е какво градим с тях? Мостове или стени?"
Х.Дж.Браун

#4813 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 April 2010 - 05:33 PM

Сега Тали ме подсеща,че и нашето скубане започна от главата и мина надолу.При хълбока е ад,да не говорим,че вече и подкосъм и косъм падат-едните са към края,а другите тепърва набират скорост.Пи биотин на Догис за косопада и май само на лъскавина си пролича.Давам и зехтин регулярно-тук някъде четох,че е добре за козината по една супена лъжица 3 пъти седмично.
User's Signature

#4814 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 April 2010 - 08:16 PM

Показване на мнениетоАриел, в 29 April 2010 - 05:38 PM, написа:

Сега Тали ме подсеща,че и нашето скубане започна от главата и мина надолу.При хълбока е ад,да не говорим,че вече и подкосъм и косъм падат-едните са към края,а другите тепърва набират скорост.Пи биотин на Догис за косопада и май само на лъскавина си пролича.Давам и зехтин регулярно-тук някъде четох,че е добре за козината по една супена лъжица 3 пъти седмично.

Не е ли по-добре масло от риба за тази цел? Принципно даването на бирена мая също е добре за козината...
User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#4815 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2010 - 06:09 PM

Показване на мнениетоjaspermmm, в 29 April 2010 - 08:21 PM, написа:

Не е ли по-добре масло от риба за тази цел? Принципно даването на бирена мая също е добре за козината...

Ако някой тук ми каже,че е по-добре-почвам и тях.Давала съм на овчарката като малка до година рибено масло по препоръка на вета,но за растежа и като цяло.Не знам дали е добре за зряло хъски,при това и кастрирано.Не тича свободно много на ден и не искам да затлъстее.А бирената мая,поне при хората,повишава апетита.
User's Signature

#4816 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 April 2010 - 07:20 PM

Показване на мнениетоАриел, в 30 April 2010 - 06:14 PM, написа:

Ако някой тук ми каже,че е по-добре-почвам и тях.Давала съм на овчарката като малка до година рибено масло по препоръка на вета,но за растежа и като цяло.Не знам дали е добре за зряло хъски,при това и кастрирано.Не тича свободно много на ден и не искам да затлъстее.А бирената мая,поне при хората,повишава апетита.

От рибеното масло не се затлъстява!Хората го пият профилактично, та даже и за лекуване на болести. Как си набавя Омега 3 и 6? При хората то спомага и за по-лесното разграждане на мазнините, подобрява обмяната на веществата. Но нека някой с повече практически опит даде мнение по този въпрос.
User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#4817 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 April 2010 - 07:33 PM

Показване на мнениетоАриел, в 30 April 2010 - 06:14 PM, написа:

Тук в България видях някакво на Trixie Cod liver oil,не зная колко е добро и подходящо. За хората се препоръчва рибено масло извличано от мускулната тъкан на рибата, не това от черен дроб. Зехтин за какво? В него има само омега 9 и е много по-вероятно от него да трупне кила, от колкото от рибеното масло.
User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#4818 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2010 - 08:38 PM

Моето мнение е, че с хранителните добавки трябва да сме предпазливи. Всичко зависи от състоянието на организма. Безразборната консумация на калций, рибено масло, бирена мая и витамини може да навреди повече от колкото да помогне.
Необходимите хранителни вещества кучето трябва да си набавя от качествена храна не от добавки.
Всеки един организъм е отделна индивидуална вселена...потребностите при всеки индивид са различни.Аз използвам през пролетта витамини или бирена мая месец и половина и рибено масло през есента.
Хубавата козина при кучетата е първо наследство и второ хубава храна.
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#4819 Потребителят е офлайн   jaspermmm Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 April 2010 - 08:51 PM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 30 April 2010 - 08:43 PM, написа:

Моето мнение е, че с хранителните добавки трябва да сме предпазливи. Всичко зависи от състоянието на организма. Безразборната консумация на калций, рибено масло, бирена мая и витамини може да навреди повече от колкото да помогне.
Необходимите хранителни вещества кучето трябва да си набавя от качествена храна не от добавки.
Всеки един организъм е отделна индивидуална вселена...потребностите при всеки индивид са различни.Аз използвам през пролетта витамини или бирена мая месец и половина и рибено масло през есента.
Хубавата козина при кучетата е първо наследство и второ хубава храна.

Какво да правят обаче хората, които не могат да си позволят хубава храна? Принципно да, най-добре е витамините и микроелементите да се набавят по естествен път. Тогава от хранителни добавки почти няма нужда. Но колко често може да осигуриш риба на кучето си, при това качествена такава? Има хора, които хранят кучетата си само естествено, тогава баланса се постига още по-трудно. Има кучета, които не обичат и не ядат зеленчуци и плодове....Принципно консултирането със специалист е най-удачното, но четенето и ззадаването на въпроси също помага. Разбира се трябва да се пподхожда трезво и да не се действа сляпо.
User's Signature

Качена снимка

Х.Дж.Браун

#4820 Потребителят е офлайн   daydreaming Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 May 2010 - 11:41 AM

Купих пипета на Frontline, но продължава да се чеше. Миналият ден открих жива бълха. Тъй че съм отворена за алтернативи! От кой продукт сте доволни? И още един въпрос, нормално ли е на 11 месеца и 18 дни, все още да не са паднали млечните кучешки зъби?
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема