Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 27 April 2010 - 12:32 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 27 April 2010 - 06:27 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 27 April 2010 - 07:52 AM
Джек е почнал февруари, а те първа почна да пуска косми на поразия, но все още не се веят космати кълба вкъщи.
Арвен почна в началото на април, вече е значително по-плешива и у тях се носят кълба козина.
Тя ще приключи със смяната на козина до 2-3 седмици най-много, а Джек ще си го мотая до юли...и миналата година беше така.
Тоест, той сменя козина по буквално 6 месеца, а тя за 1 месец се съблича.
...Няма справедливост...
(за да се изясним с изразите
пуска кълба от козина= остава още малко преди да свали напълно козина,
пуска малко козина, все още не се скубе толкова=започна скоро да сменя козина,
нямам обезкосмени черни дрехи, но черния цвят се забелязва=сменя козина, но не достатъчно старателно)
И друго-почесват ли се повече като сменят козина?
Публикувано: 27 April 2010 - 08:53 AM

Публикувано: 27 April 2010 - 09:39 AM
Да ви питам... и миналата година като започна да сменя козината намали яденето. Сега прилича повече на хрътка отколкото на хъски, храни се след 5-тото ми казване "Яж!", изобщо е мъка! Опитвах няколко дена я оставих да реши сама кога е гладна- е тя не се сеща да яде с дни! Такова чудо само при нас има. Чуда се да започна ли бирена мая или нещо друго ще ми препоръчате? Кой какво използва и прави в такива случаи?
Публикувано: 27 April 2010 - 11:05 AM
xael, в 27 April 2010 - 05:57 AM, написа:
Джек е почнал февруари, а те първа почна да пуска косми на поразия, но все още не се веят космати кълба вкъщи.
Арвен почна в началото на април, вече е значително по-плешива и у тях се носят кълба козина.
Тя ще приключи със смяната на козина до 2-3 седмици най-много, а Джек ще си го мотая до юли...и миналата година беше така.
Тоест, той сменя козина по буквално 6 месеца, а тя за 1 месец се съблича.
...Няма справедливост...
(за да се изясним с изразите
пуска кълба от козина= остава още малко преди да свали напълно козина,
пуска малко козина, все още не се скубе толкова=започна скоро да сменя козина,
нямам обезкосмени черни дрехи, но черния цвят се забелязва=сменя козина, но не достатъчно старателно)
И друго-почесват ли се повече като сменят козина?
Мойте и двамата започнаха да сменят началото на април - Ахак сравнително по-малко, но при Ник е ужас! Ресане, ресане и пак кълба се носят,а за дрехите - окосмени са всичките

Публикувано: 28 April 2010 - 11:12 AM
Но от веднъж, не вярвам да му стане нещо

Публикувано: 28 April 2010 - 01:05 PM
Виксън отказва да яде зеленчуци и се опитвам да намеря компромисно решение.
Публикувано: 28 April 2010 - 01:22 PM

Tali, в 27 April 2010 - 09:44 AM, написа:
Да ви питам... и миналата година като започна да сменя козината намали яденето. Сега прилича повече на хрътка отколкото на хъски, храни се след 5-тото ми казване "Яж!", изобщо е мъка! Опитвах няколко дена я оставих да реши сама кога е гладна- е тя не се сеща да яде с дни! Такова чудо само при нас има. Чуда се да започна ли бирена мая или нещо друго ще ми препоръчате? Кой какво използва и прави в такива случаи?
При Виксън количеството на изяденото е пряко пропорционално на натоварването през деня. Колкото повече километри са избягани, толкова повече е и изяденото. В момента движението му е повече и съответно яде по два пъти на ден, сам си търси

Храним го смесено. Някъде бях чела, че е хубаво да се дава пчелно млечице - не съм го изпробвала.Може първо да опитам действието му върху себе си

Публикувано: 29 April 2010 - 05:33 PM

Публикувано: 29 April 2010 - 08:16 PM
Ариел, в 29 April 2010 - 05:38 PM, написа:
Не е ли по-добре масло от риба за тази цел? Принципно даването на бирена мая също е добре за козината...
Публикувано: 30 April 2010 - 06:09 PM
jaspermmm, в 29 April 2010 - 08:21 PM, написа:
Не е ли по-добре масло от риба за тази цел? Принципно даването на бирена мая също е добре за козината...
Ако някой тук ми каже,че е по-добре-почвам и тях.Давала съм на овчарката като малка до година рибено масло по препоръка на вета,но за растежа и като цяло.Не знам дали е добре за зряло хъски,при това и кастрирано.Не тича свободно много на ден и не искам да затлъстее.А бирената мая,поне при хората,повишава апетита.

Публикувано: 30 April 2010 - 07:20 PM
Ариел, в 30 April 2010 - 06:14 PM, написа:
Ако някой тук ми каже,че е по-добре-почвам и тях.Давала съм на овчарката като малка до година рибено масло по препоръка на вета,но за растежа и като цяло.Не знам дали е добре за зряло хъски,при това и кастрирано.Не тича свободно много на ден и не искам да затлъстее.А бирената мая,поне при хората,повишава апетита.
От рибеното масло не се затлъстява!Хората го пият профилактично, та даже и за лекуване на болести. Как си набавя Омега 3 и 6? При хората то спомага и за по-лесното разграждане на мазнините, подобрява обмяната на веществата. Но нека някой с повече практически опит даде мнение по този въпрос.
Публикувано: 30 April 2010 - 07:33 PM
Ариел, в 30 April 2010 - 06:14 PM, написа:
Тук в България видях някакво на Trixie Cod liver oil,не зная колко е добро и подходящо. За хората се препоръчва рибено масло извличано от мускулната тъкан на рибата, не това от черен дроб. Зехтин за какво? В него има само омега 9 и е много по-вероятно от него да трупне кила, от колкото от рибеното масло.
Публикувано: 30 April 2010 - 08:38 PM
Необходимите хранителни вещества кучето трябва да си набавя от качествена храна не от добавки.
Всеки един организъм е отделна индивидуална вселена...потребностите при всеки индивид са различни.Аз използвам през пролетта витамини или бирена мая месец и половина и рибено масло през есента.
Хубавата козина при кучетата е първо наследство и второ хубава храна.

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 30 April 2010 - 08:51 PM
Петя Кръстева, в 30 April 2010 - 08:43 PM, написа:
Необходимите хранителни вещества кучето трябва да си набавя от качествена храна не от добавки.
Всеки един организъм е отделна индивидуална вселена...потребностите при всеки индивид са различни.Аз използвам през пролетта витамини или бирена мая месец и половина и рибено масло през есента.
Хубавата козина при кучетата е първо наследство и второ хубава храна.
Какво да правят обаче хората, които не могат да си позволят хубава храна? Принципно да, най-добре е витамините и микроелементите да се набавят по естествен път. Тогава от хранителни добавки почти няма нужда. Но колко често може да осигуриш риба на кучето си, при това качествена такава? Има хора, които хранят кучетата си само естествено, тогава баланса се постига още по-трудно. Има кучета, които не обичат и не ядат зеленчуци и плодове....Принципно консултирането със специалист е най-удачното, но четенето и ззадаването на въпроси също помага. Разбира се трябва да се пподхожда трезво и да не се действа сляпо.
Публикувано: 01 May 2010 - 11:41 AM