Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5021 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 30 June 2010 - 03:16 PM

Доколкото знам е по добре първо разходка после храна. Все пак никой не би искал на пълен стомах да тича ;), а след разходка какъв глад ги хваща не е истина :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5022 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 03:33 PM

А някой друг, който мие зъбите на кучето? Колко често и става ли с човешка четка за зъби?
User's Signature

Качена снимка

#5023 Потребителят е офлайн   ralna Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 June 2010 - 04:40 PM

Показване на мнениетоMeto, в 30 June 2010 - 01:21 PM, написа:

Доколкото знам е по добре първо разходка после храна. Все пак никой не би искал на пълен стомах да тича ;), а след разходка какъв глад ги хваща не е истина :)

Аз и това съм го пробвала, но ако ги изкарам гладни, душат навън и си търсят нещо за ядене, а като ги нахраня, гледат веднага да се изходят и затова варианта като са наядени да ги извеждам повече ме устройва. Спестява ми време, все пак имам и други отговорности и не мога да ги извеждам повече от 3-4 пъти на ден.
User's Signature

Качена снимка

#5024 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 30 June 2010 - 10:31 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 30 June 2010 - 01:38 PM, написа:

А някой друг, който мие зъбите на кучето? Колко често и става ли с човешка четка за зъби?

Аз но не много често,че са много :bm_008: използвам същата паста но имам една кучешка четка която е като напръсник,пъхам си палеца и така по лесно търкам. При повечето от кучетата " борбата е безмилостна " :ac_007:
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#5025 Потребителят е офлайн   MickeyYP Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 01 July 2010 - 06:10 AM

Злати,как като напръстник?
Нашата е с дръжка,с дължината/големината на човешка четка,само че "главата" и представлява чаталче,на което от вътрешните страни има косъмчета и като миеш,обхваща зъбите от двете страни.Мисля си,обаче,че твоят вариант ще е по-удобен за ползване,освен ако четириногите не ти дъвчат ръката,де...Че както споменах-Примо вече издъвка четката-леко е разчекната горе.

#5026 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 07:10 AM

Показване на мнениетоralna, в 30 June 2010 - 02:45 PM, написа:

Аз и това съм го пробвала, но ако ги изкарам гладни, душат навън и си търсят нещо за ядене, а като ги нахраня, гледат веднага да се изходят и затова варианта като са наядени да ги извеждам повече ме устройва. Спестява ми време, все пак имам и други отговорности и не мога да ги извеждам повече от 3-4 пъти на ден.

Хм... Възможно най-неправилното решение. Вярно, хъскитата не са особено (да не кажа никак) склонни към превъртане на стомаха, но белята може да се случи при всекиго. Ако кучето се извежда непосредствено след хранене, това трябва да става за няколко минути - колкото да се изходи. Дълга разходка може да се прави чак няколко часа след хранене. Или, което е по-логичният вариант - преди.
Много тичане и игра на пълен стомах могат да доведат и до камара други проблеми, не само до превъртане, към което - както казах - хъскитата по принцип въобще не са склонни, благодарение на силната мускулатура на стомаха и конструкцията на тялото. Не, че ако човек се постарае достатъчно, няма да се стигне до превъртане... Но: като се почне от дребни смущения в храносмилането, стомашни болки и се свърши до вероятност от инвагинация (т.е. една чревна намотка да бъде всмукана в друга) - опасности много. Кучето е така... устроено, да го наречем, че след нахранване да легне да спи. Да не забравяме, че в природата кумчо вълчо излапва МНОГО мръвка и гледа да легне да храносмила... Дори едновремешният режим на хъскито в природата е включвал нахранване вечер и "лека нощ деца".

#5027 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 10:15 AM

Дали е гладен или не-при разходка-Арес и до ден днешен(вече е на 2.4 год.) все гледа да докопа нещо за хапване от земята и да си го дъвчи по пътя.Предимно изпуснати тестени закуски.Практикувам задължително еднократно ядене след последната разходка вечер,като през деня слагам няколко гранули в купата да си има-от зор заман.Иначе се е получавало повръщане,ако вечер,на свит стомах,нападне купата и толкова бързо излапа съдържанието и,че след 10 мин връща несмляна храна-и то на дебелия килим.Мерси!И още едно важно нещо-при разходка гледам да пие вода,а не да се върне жаден и да му се надуе корема от дългия водопой.И някъде 15 мин.,след като се е хидратирал,му слагам и купата с храна.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5028 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 02:15 PM

Всъщност, твърдението, че хъскитата не са предразположени към превъртане на стомаха е напълно погрешно! Всички ветеринари, които съм посещавала, а и не само ветеринари, са ми обръщали специално внимание на това, че точно хъскитата не трябва да правят нищо, освен може би да се разхождат бавно, след като са яли!
Иначе Неро изобщо не е лаком . . . нашата мерна единица е "да не е гладен", щом се е наял, ако ще гала вечеря да има с най-ароматни ястия няма да припари . . .
Днес беше гладен като вълк гладувал една седмица, което е необичайно, но отново след като се наяде отиде и си легна и в момента спи . . . въпреки, че в кухнята се яде.
По време на разходката има вода, така че винаги когато е жаден да може да пие, и смятам, че както при диетуването се препоръчва като огладнееш да пиеш вода, това и тук може би би имало същия ефект . . .
Само в краен случай, както беше тази сутрин, му се даде да хапне малко преди да излезе, но той не е тичал след това, така че няма проблем . . .
User's Signature

Качена снимка

#5029 Потребителят е офлайн   Lucky14 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 04:13 PM

Здравейте. Моят сладур е почти на 4 месеца. Бих искал да ви попитам няколко въпроса,ако може разбира се , и предварително се извинявам ако тези въпроси са били зададени, просто не винаги мога да изчета целите теми. Бих искал да попитам на каква възраст кученцата си сменят зъбите, защото колкото повече чета ,толкова по различни отговори намирам. Аз също съм съгласен, че хъскито и изобщо всякакво куче не бива да се извежда непосредствено след хранене, затова искам да попитам колко време трябва да се изчака след папкане за да го изведа:). Също искам да ви попитам на каква възраст хъскито се 'укротява' (ако мога така да се изразя. Под укротява имам предвид кога спира хапането по ръце или крака (понякога). Разбирам, че това е на игра, но искам да знам дали ще стихне, защото не може да спре напълно разбира се. А вие как сте с яденето на боклуци по улиците? Все глдеам да го разхождам на чисти места, но той винаги намира какво да сдъвче. Не винаги е така, но честичко. Съжалявам за многобройните въпроси,но това ми е първото куче и искам в някои моменти не знам какво да правя и искам да подходя по най-подходящия начин за мен и кученцето. Благодаря,ще се радвам ако получа отговори макар и не на всички въпроси.
ПС:Последени въпроси обещавам :)-През колко време обезпаразитявате вашите любимци (и витрешно и външно) и какви продукти използвате? Нашииниците против паразити предпазват ли от кърлежи или само от бълхи? И последно :) вие миете ли зъбите на кучетата си?
Благодаря.

#5030 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 July 2010 - 04:32 PM

Първо; всичко при всяко куче е индивидуално, но като цяло;
*зъбките се сменят около 4-тия месец.
*укротяването зависи напълно от стопанина, не от самото куче. Когато ти сам успееш да въведеш ред, тогава кучето ти се счита за укротено.
*обикновено първо се наиграваме и след това се храним, но ако ни се наложи извънредно излизане изчаквам около 30, 40 минути да слегне храната.
* вътрешно обезпаразитявам на три месеца, външно пак- на 2, 3 най- много.
* ние сме с такъв нашииник от октомври и досега (да чукна на дърво) не сме хващали нито бълхи, нито кърлежи, докато с капките все си имахме по някой кърлеж или бълха.
* Зъбите не ги мия... взимам от лакомствата, които се водат почистващи зъбите.

#5031 Потребителят е офлайн   Darichkaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 05:56 PM

Здравейте приятели! Имам хъски от 3 дни и забелязвам, че има проблеми с ходенето по голяма нужда. Когато го взехме от развъдника и той беше с още няколко кученца, всички от които бяха отбити от майките и се хранеха самостоятелно с гранули. Забелязах, че на мястото в клетката, където ходят по нужди има по - рядко ако, но не знаех дали е от моето куче... Той е на 51 дни, има паспорт и му е бит само някакъв серум. Бях на ветеринар още когато го взех и той ми каза, че е по-добре да изчакаме, за да свикне няколко дни с обстановката и тогава да правим първата ваксина, но при положение, че има диария трябва да изчакаме да се оправи и тогава. От както е при мен забелязвам, че диария ту има, ту няма и като цяло до снощи проблемът беше отшумял, но днес се появи отново. Храня го само с Роял Канин за бебета, дозировката му е 100 грама на ден, разпределени на 4 дози по равно пред определен период от време. Днес се обадих на ветеринаря, но той не беше в града и утре ще го заведа. Каза ми да не прекалявам с храната и да му дам малко кисело мляко. Нормално ли е това? Дадохме му преди 2 дни хапче за вътрешно обезпаразитяване, защото вет каза, че може да е и от това, че не е вътрешно обезпаразитен и тогава стихна, но днес пак се появи... Въпросът ми е дали е добре да му се дава кисело мляко? И има ли някаква опасност да му стане нещо? Благодаря предварително!

#5032 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 06:53 PM

Първо, дозата на Роял Канин за хъски на примерно 2 месеца не е 100 грама, а е 240 грама, ако храните с Medium Junior или около 200 грама, ако храните със Starter. Ще си уморите животното от глад - на който (лекар или продавач в зоомагазин) ви е казал тази доза му дайте съвет да прочете внимателно дозировките на опаковката. Пише "тегло на животното в ЗРЯЛА възраст", което за хъски е средно 20 кг.
Второ, много е вероятно "нестабилното" изпражнение да се дължи на вътрешни паразити, които хапчето "не ги лови" - изоспори например. Хубаво е да се направи копропроба, т.е. да се провери прясно изпражнение за наличие на въпросните изоспори или някоя друга дребна гадост. Разбира се, ту-гъсто-ту-рядко може да е резултат и просто от стреса при смяната на местожителството, та дори и от смяната на състава на водата (тя и в един град на различни водопроводи е различна, пък за различни градове съвсем да не говорим...) и в течение на още няколко дни кученцето да привикне, но... най-добре говорете с лекаря и дайте изпражнение за проба.
Киселото мляко в никой случай не е лоша добавка към храната - няма да навреди, особено ако е качествено... тоест - от истинска крава, още по-добре коза, с истинска закваска. Кое от магазинските става - честно не знам :wb_052:
Тази мода да се продават кученца със серум е много странна, бих казала, и освен да разбие ваксинационната схема, умът ми не го побира за какво друго може да се използва. Освен ако предположим, че в дадения развъдник има проблеми със заразни заболявания и затова малките се серумират преди продажба... тоест, казано в прав текст - за да не се гътнат първите няколко дни от парвовироза или коронавирус... хм. Но, да: ако е слаган серум, действието му е около 14 дни и трябва да се изчака преди поставянето на ваксината, иначе животното няма да изгради имунитет. Друг е въпросът, че кученца БЕЗ ВАКСИНА (за която знаем и реално вярваме, че е сложена!) не бива да се купуват... Имайте, с други думи, известни подозрения, че след изтичането срока на серума може нещо да се случи и бъдете в готовност.

#5033 Потребителят е офлайн   Lucky14 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 08:09 PM

Много благодаря на Tali за отговора. Сега обаче имам друг проблем-Лъки налапа цял чорап и го глътна.(cry) Вече не знам какво да правя,не можах да му го извадя от устата!!!!!!!!!!!!

#5034 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2010 - 08:44 PM

Обадете се на ветеринаря си, защото чорапа ми се вижда доста опасно нещо :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#5035 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 09:41 PM

Ако не изходи чорапа до няколко дни, през които дни трябва да го наблядавате, може също и да го повърне . . . тичайте при ветеринар и той ще ви каже . . .
User's Signature

Качена снимка

#5036 Потребителят е офлайн   shifter Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2010 - 10:25 PM

В кратък текст - наблюдавайте извънредно внимателно кучето и се надявайте да изходи успешно чорапа. След което отпразнувайте щастливото отърване на косъм! За щастие, през хъскитата по принцип минават (и излизат) абсолютно невероятни неща...
Но: при всякакви тревожни симптоми - повръщане, отказ от храна, разстройство, вялост (дори и само едно от всичките тези...) - тичайте на лекар, обяснете за какво става дума и се гответе за операция, тъй като засядането на чуждо тяло в стомаха или червата е изключително опасно и в рамките на доста кратко време може да доведе и до смъртта на животното. В случай, че чорапът не излезе до 3-4 дни, дори и ако животното се чувства добре, храни се, пие вода и е игриво, посоката също е към ветеринаря...
Разумен съвет за гълтащите разни неща животни е човек да си има под ръка кислородна вода, с която лесно и бързо може да се предизвика повръщане, ако се даде непосредствено или поне сравнително скоро след гълтането на предмет.

#5037 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2010 - 10:21 AM

Показване на мнениетоLucky14, в 03 July 2010 - 04:18 PM, написа:

Здравейте. Моят сладур е почти на 4 месеца. Бих искал да ви попитам няколко въпроса,ако може разбира се , и предварително се извинявам ако тези въпроси са били зададени, просто не винаги мога да изчета целите теми. Бих искал да попитам на каква възраст кученцата си сменят зъбите, защото колкото повече чета ,толкова по различни отговори намирам. Аз също съм съгласен, че хъскито и изобщо всякакво куче не бива да се извежда непосредствено след хранене, затова искам да попитам колко време трябва да се изчака след папкане за да го изведа:). Също искам да ви попитам на каква възраст хъскито се 'укротява' (ако мога така да се изразя. Под укротява имам предвид кога спира хапането по ръце или крака (понякога). Разбирам, че това е на игра, но искам да знам дали ще стихне, защото не може да спре напълно разбира се. А вие как сте с яденето на боклуци по улиците? Все глдеам да го разхождам на чисти места, но той винаги намира какво да сдъвче. Не винаги е така, но честичко. Съжалявам за многобройните въпроси,но това ми е първото куче и искам в някои моменти не знам какво да правя и искам да подходя по най-подходящия начин за мен и кученцето. Благодаря,ще се радвам ако получа отговори макар и не на всички въпроси.
ПС:Последени въпроси обещавам :)-През колко време обезпаразитявате вашите любимци (и витрешно и външно) и какви продукти използвате? Нашииниците против паразити предпазват ли от кърлежи или само от бълхи? И последно :) вие миете ли зъбите на кучетата си?
Благодаря.

За нашийника-изчакай поне да стане на 6 месеца и тогава му купи такъв-има за по 3,6 8 месеца и цената е различна.Дотогава ще ти стане ясно какъв да е.Зимата аз му го махам,че и срокът му се е изчерпал и само слагам пред 10 дена някъде пудра за бълхи и кърлежи.За хапането-то няма да спре,но ще намали силата,след като му покажеш,че ти причинява болка,а и с времето постоянните зъби стават достатъчно тъпи,че да не причиняват прорезни рани.Улягането на характерът е около 2-та година,но това е хъски и дефиницията"улегнало куче"при него е малко преувеличана.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5038 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 July 2010 - 12:04 PM

Някой може ли да ми каже нещо по- конкретно за скритото разгонване?
Снощи с вета стигнахме до заключението, че Райа прави едно такова, ако вече не го е направила почти. Поговорихме си доста, каза, че признаците били едва забележими, та искам да попитам на някой случвало ли му се е? Някой да каже за него позовавайки се от личния опит...

#5039 Потребителят е офлайн   Lucky14 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2010 - 12:12 PM

Здравейте отново. Благодаря на всички за отговорите. Относно чорапа-още не го е изкарал. Днес отидох при вета и той ми даде една консерва за чувствителен стомах и каза да му давам само от нея (а по принцип от консерви получава разтройство така, че дано да го изкара така) и също ми каза да го извеждам повече да му давам да яде повече и утре пак да мина. Не ми се струва мн компетентно това негово мнение, вие как мислите?!

#5040 Потребителят е офлайн   Wooolf Икона

Публикувано: 08 July 2010 - 11:23 AM

И аз имам един въпрос : Какво се прави при положение че имаш малко кученце (хъски) на приблизително 50 дена и трябва да го оставиш само вкъщи ? ... защото просто е възможно да се случи когато например човек е по работа или на училище точно когато няма никой и то остава самичко ?

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни