Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5201 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 August 2010 - 12:23 AM

Показване на мнениетоMirkata, в 24 August 2010 - 04:48 PM, написа:

Здравейте на всички този въпрос е задаван със сигорност ако може да ме препратите на тема в която е обсъждан а ето го и него : Какво използвате против бълхи и кърлежи ?:ae_085:

Аз лично ползвам противопаразитна каишка на Kiltix и съм много доволна!
User's Signature

Качена снимка

#5202 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 25 August 2010 - 10:40 AM

Аз лично позвам пипети през лятото за хъскито, за другите две пудра че са по-мирни и мога да ги напудря спокойно. За зимата смятам да мина на каишка, но се колебая между няколко марки (Kiltix, Beaphar...)главно и цената ме възпира защото първата е 28 лв. а втората 5 лв. Незнам кое ще ми е по-изгодно...защото най-вероятно ще взема 1 каишка голям размер и ще я поделя между Нира и Чарли.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5203 Потребителят е офлайн   Mirkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 25 August 2010 - 12:19 PM

Благодаря ви за отговорите , ще взимам и аз каишка :ae_085:

#5204 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 12:51 PM

Ние сме използвали и Kiltix и Beaphar разлика нямаше. И с двете нямаше нежелани гости :ba_025: .От време на време и слагам малко пудричка по лапите и корема да съм по спокойна и сме нямали проблеми, а в нашият парк не е пръскано за паразити (тя се въргаля като магаре в тревата).

Как трябва да реагираш когато след теб почва да върви глудница улични кучета, когато друго куче тръгне да напада, когато минаваш по улицата и от дворовете почват да скачат по оградите огромни озверели кучета или малки зверчета, какво трябва да направиш ако въпросният звят скочи на портата и тя се отвори и се засили към теб и твоят питомец?????????????????????????????????????
User's Signature

Качена снимка

#5205 Потребителят е офлайн   gabsito_94 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 August 2010 - 06:14 PM

Ами и аз се чудя същото. Днес доката разхождах сутринта Арес един НОК тръгна да бяга към нас. Аз си викам ще се подушат и ще се махне, но като стигна до нас започна да се зъби. Арес тръгва и той да ръмжи, а аз седя и се чудя какжо да правя. Дръпнах го зад мен и стоя и гледам НОК-а какво ще направи. Гледахме се 30 секунди и той се обърна и се прибра в двора от който явно е излязал. След това 20 минути съм треперила, защото преди 10 години пак по същия начин едно куче ме беше нахапало.
User's Signature

To be nobody, but yourself,in a world which is doing it's best night and day,to make you everybody else,means to fight the hardest battle,which any human being can fight,and never stop fighting!

#5206 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 August 2010 - 07:05 PM

Взимаш кучето между краката си и чакаш евентуална атака от неканения гост за да можеш да реагираш. Други ползват спрейчета да подгонят кучето, но при някои кучета концентрацията на спрейчето идва в малко и това просто мотовира агресията на кучето. По трудничко е при мен щот под два крака две кучета не мога да взема. Но поне команда легни се изпилнява задоволяващо и едната ми ръка остава свободна.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5207 Потребителят е офлайн   Ganchev_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2010 - 11:45 PM

Здравейте !
Нов съм във форума, и от около седмица имам хъски.Кучето е чистокръвно, има си всички ваксини, чип и тн.Работата е, че е на почти 2 години, а предишния собственик не го е обучавал, не го е извеждал много и като цяло не се е грижил много за него.Имам някои въпроси относно хъскитата и ще съм много благодарен, ако някой може да ми отговори.Та нека да започна :ab_041:
- Понеже кучето вече голямо, ще мога ли да го възпитам ? Става въпрос за основни команди като "седни", "легни" и тн.
- Когато го разхождам се дърпа много.Мога ли да го науча да върви до мен и как да стане това ?
- По думите на предишния собственик, кучето до сега не се е разгонвало.Това нормално ли е ?
- Когато го разхождам и види друго куче просто подивява.Едва го удържам.Чудя се дали иска да си играе, или ако му отпусна повода ще се нахапят с другото куче.
- Щом види котка, отново подивява.Мога ли да го науча да не се дразни от котките, защото в къщи имам котка.
Иначе като цяло кучето е много дружелюбно и добро към хората.Не хапе и никога не е хапало.В момента му строя къща и така ...
Очаквам отговори.
Благодаря предварително !

Ето и няколко снимки на красавицата Дара:

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

П.П: Извинявам се, че смесих темата за представянето с тази :)

#5208 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 09:34 AM

Здравейте,Ганчев!Взех моето мъжко хъски на 1.5 години.То бе същото като поведение,само дето даваше лапа и сядаше-срещу лакомство или играчка в замяна само.Ще се научи.Има едно важно условие,обаче.Първо трябва да ви признае за шеф.След това почнете да изисквате от него.За разгонването-първото е нормално около 9-я месец да е.Не съм специалист,но мисля,че или не са забелязали кога са минавали тези цикли предишните стопани,или кучето има хормонален проблем и трябва да се консултирате с ветеринар.Тези кучета имат нужда от разходки,ако няма къде да го пуснете без да Ви избяга.Сутрин и вечер поне по един час тръгвайте по хладно и постоянно сменяйте маршрутите.Иначе му става безинтересно.Така и по-лесно ще си попълни "картата в главата си" на района,в койте вече живее.Прочетете за доминантното поведение,понеже тя ще се опита да ви го наложи.В природата им е и ако не успее,значи вие сте доминиращия за нея.За ходене редом-пак има теми тук-използвайте ги.При среща с друго куче аз имах доста проблеми.Арес скачаше с ръмжене,но с времето осъзнах,че реагира неагресивно и бурно,макар и да ръмжи срещу кучето.Той така си показва емоцията и желанието за игра.Ако се дърпа прекалено много,аз го поставям на земята легнал и го държа,докато не мине от превъзбуда към спокойно състояние.Усещам го по погледа и дишането.Използвах и строг нашийник,но само защото съм прекалено лека за него и това бе начина да го удържам по-лесно.Сега,след година,вече върви до мен като теленце с обикновен кожен нашийник,но улягането на темперамента в известна степен се дължи и на факта,че го кастрирах.Също поради тези поведенчески (и не само) проблеми.Както и за котките-рязка корекция с повода и поставяне на крака ми като преграда пред гърдите му,за да разбере,че не трябва да се отклонява от пътя.Наблюдавайте я когато мерне котка-почват да се зомбирват и не чакайте да скочи,а я разсейте с дума,с корекция,за да я отклоните от подобни мераци.Кучето може да и не е добре социализирано.Не избягвайте разминаване отблизо с други кучета.Добре е да се подушват и запознават.Освен когато е разгонена.Щом и строите сега къща,значи сте на двор.Това не означава,че тя не трябва да бъде разхождана пак.Хъски не обича да бездайства или скучае.Прави пакости,опитва се да избяга просто,защото навън винаги е по-нтересно и ще тича на воля.Това куче иска компания-моят я търси повече при хората,отколкото при себе подобните си.Занимавайте се с нея,когато не е яла,а вие сте с лакомство.И след като се е налудувала или разхождала.Дневно занимавки по 15 мин.са достатъчни и ще видите колко са възприемчиви,стига да са мотивирани.Само четете коя команда как се изисква.Тук има достатъчно писано.Успех!
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5209 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 11:14 AM

Здравейте Ганчев !
Към написаното от Ариел ще добавя само, че с хъски се съжителства с търпение и много, много любов !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#5210 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2010 - 12:23 PM

Показване на мнениетоTali, в 24 August 2010 - 01:54 PM, написа:

Мерила ли си я? Колко сантиметра е при холката? Да не би пък братчетата и сестричетата й да са от гигантските "хъскита", които средностатистическия българин смята за Нормални Хъскита Качена снимка а Тара просто да се е побрала в стандарта? И нас ни питат на колко месеца сме...

Вчера след дълго многократно мерене я изкарах 52 сантиметра и 14,6 килограма (дано килограмите да са така защото първо се премерих аз и после я взех и се премерих с нея и така останових колко е). Благодаря ви много за обяснението. Дано зимата напълнее повече. А биренета мая и аз така давам и на нея и харесва понеже си я хрупка. :be_107:

:dog:
User's Signature

Качена снимка

#5211 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 06:03 PM

Дара е прелестна . . . пожелавам ви взаимно да се радвате.

Сигурна съм, че с повече постоянство и отделено време ще може да се научи на всичко, освен това на година и половина тя не е старо куче, за да се безпокоите, че е късно, те се учат, както и ние, до гроб. Отделете й необходимото време и ще станат чудеса . . .
Според мен лаенето, когато види други кучета, особено ако са мъжки е покана за игра. Кучетата се карат с представители на своя пол, така че с други женски трябва предпазливо, но уверено. Важно е да общува със всякакви кучета, и вие да сте нащрек, но спокойни, тя ще усети всякакво напрежение, неувереност и тн и ще го използва срещу вас . . . в техния свят няма демокрация и следване на добър и любящ водач, а има водач и последователи, който водач е доминантен , не агресивен, и спокоен . . .

Можете ли да я пускате? Пускана ли е някога?
User's Signature

Качена снимка

#5212 Потребителят е офлайн   Ganchev_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2010 - 11:50 PM

Благодаря на всички за отговорите ! :ba_025:
Относно разходките съм наясно.Разхождам я два пъти дневно.Сутрин около 6 часа и вечер около 19 часа.
@Flawless
Само във двора е пусната.Иначе никога не е пускана свободно, защото няма къде.Също така се притеснявам да я пусна свободно из града, защото не знам дали ще се върне, дали няма да я блъсне някоя кола, или някой няма да прибере това толкова дружелюбно и красиво същество.
Имам още един въпрос:
Явно като малка не е къпана и сега се страхува от водата.Когато поливаме тревата и маркуча е на поставка, Дара се завърта покрай него и когато се напръска се опитва да хапе водата :ab_041: Даже сутринта, когато я водих на стадиона там си беше оставена пръскачката, но маркуча и беше спукан и него си хвърчеше вода.След като установи, че не може да ухапе водата започна да изтръгва тревата, там където падаше водата :D

#5213 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2010 - 10:12 AM

Според мен това не е страх. И моето куче се опитва да ухапе водата когато се пръска срещу него, но проблеми с къпането нямаме. Опитайте да я изкъпате като от време на време й давате по някое лакомство.Успех! :)

#5214 Потребителят е офлайн   Ganchev_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 12:53 PM

В най - скоро време ще пробвам, но по принцип бяга от водата.Цялата работа е, че в двора имаме езерце, чрез което през лятото може да се разхлажда и да си цопка на воля :D Но като гледам как бяга от водата се съмнявам, че ще влезе.

#5215 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 12:56 PM

Арес избягва да се мокри,големи разправии стават,като се караме към банята да мием поне лапи и корем с вода само.Веднъж го изкъпах за една година и той стоя вцепенен с едно ухо напред,а друго-опънато назад.Сега ще го къпя със сух шампоан
-ще видим има ли ефект от него или пак да мина да кандарми и вцепеняване с душа.Ганчев,из града дори да не Ви бяга,не я пускайте.Най-малкото,защото е забранено без каишка.
User's Signature

#5216 Потребителят е офлайн   Ganchev_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 10:19 PM

Напълних днес езерцето с вода на височина не повече от 35 см, за да не се плаши.С 300 зора я вкарах вътре, но веднага започна да се опитва да излиза.Не стоя повече от минута.Някакви идеи или съвети относно това как да я накарам да "заобича" водата ?

#5217 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 12:41 AM

Показване на мнениетоGanchev_, в 27 August 2010 - 09:24 PM, написа:

Напълних днес езерцето с вода на височина не повече от 35 см, за да не се плаши.С 300 зора я вкарах вътре, но веднага започна да се опитва да излиза.Не стоя повече от минута.Някакви идеи или съвети относно това как да я накарам да "заобича" водата ?

Трябва да стане постепено, а не да я вкарваш насила . . .
Сложи й каишката и повода и я заведи до езерцето, ако тя се дърпа, коригирай с рязко, но не грубо, дръпване, и отпускаш веднага, за да знае, че такова поведение не е позволено. След това, на твое място, аз бих влязла в езерото, и спокойно ще й покажа, че е хубаво, и няма причина да се страхува. Щом водачът на глутницата иска нещо, другите го правят. Тя може би ще седне или лигне отстрани, което е добре, защото показва, че се чувства комфортно в близост до езерото.Може и вие да я накарате да го направи.Може с водата леко да я мокрите по лапите и муцунката . . .
Хубаво е тези упражнения да ги правите след като сте били на дълга и хубава разходка, на която е изразходила енергията си. И на следващия ден повтарям и така докато не влезе.Като постепено ставате все по- настоятелен. Междувременно може да й хвърляте играчки или наградки във водата, за да ги лови.
Бъдете изобретателни и търпеливи. Аз лично така бих постъпила.
User's Signature

Качена снимка

#5218 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 06:28 AM

А защо искаш да я заобиква?Ако самата тя не желае да се мокри,ти защо ще я караш?Все пак имаш хъски,а не ретривър.За тях там,откъдето произхождат,водата е смърт,когато е от минус 20 надолу и може би гените я предупреждават за това.Кучето ти е достатъчно съобразително (налага го самата му порода),за да реши само дали и кога иска да влиза във водата.Знае,че има вода,в която може да нагази.Е-остави я сама да реши,след като явно ти показва,че не и харесва да влиза в нея-поне за момента.Ако е,за да се разхлажда в жегите.достатъчно и е да усети под краката си мокра земя-бетонна настилка или тревна и ще легне там-охлажда се по този начин също.
User's Signature

#5219 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2010 - 09:27 AM

Показване на мнениетоАриел, в 28 August 2010 - 05:33 AM, написа:

А защо искаш да я заобиква?Ако самата тя не желае да се мокри,ти защо ще я караш?Все пак имаш хъски,а не ретривър.За тях там,откъдето произхождат,водата е смърт,когато е от минус 20 надолу и може би гените я предупреждават за това.Кучето ти е достатъчно съобразително (налага го самата му порода),за да реши само дали и кога иска да влиза във водата.Знае,че има вода,в която може да нагази.Е-остави я сама да реши,след като явно ти показва,че не и харесва да влиза в нея-поне за момента.Ако е,за да се разхлажда в жегите.достатъчно и е да усети под краката си мокра земя-бетонна настилка или тревна и ще легне там-охлажда се по този начин също.

Извинявам се, но не съм склонна да се съглася . . . това, че редица хъскита обожават да са във вода, значи ли, че не са достатъчно съобразителни? Водата не е лошо нещо, тези кучета не живеят в условия на арктически студове и тн., където всичко е въпрос на живот , смърт и оцеляване . . .
Мисля, че този страх не бива да се насърчава . . .
Въпросът е да се покаже на кучето, че водата не е лошо място и няма причина да се страхува, оттам насетне то ще прецени кога иска да е вътре и кога- не.
User's Signature

Качена снимка

#5220 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2010 - 02:22 PM

Има ли някакъв проблем, че като ходим на разходка и по 3-4 пъти в седмицата пускам Тара да се мокри в реката?
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема