Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 05 January 2011 - 10:54 PM
Публикувано: 06 January 2011 - 12:58 AM
Дарки, в 05 January 2011 - 09:59 PM, написа:
Неро се научи на втория ден къде да ходи и успяваше винаги да изписка и да отиде, пък и винаги имаше някой да го наглежда, първия ден се изпишка и изака на земята в къщи, защото не можеше да стиска и какво напрах, издебнах го и като клекне да пишка, го хващаш и го носиш в банята, и понеже не може да стиска си се изпикава там и даваш награда!!! Просто и ясно, никакви пелени не съм ползвала, никакви вестници, никакви памперси, хващаш и носиш и като го направиш няколко пъти и няма да имаш проблем! Но за целта си освободи малко време да му ходиш по дупето и като го видиш, че е готов . . .го носиш където го искаш!
Обясни на баща ти, че така не става както я мисли и че само утежнява положението, не го тупайте с вестник или каквото и да е там, действайте със спокоен и положителен подход!
Пробвайте, бъдете упорити и ще стане!
Публикувано: 06 January 2011 - 11:01 AM
Публикувано: 06 January 2011 - 01:37 PM
k1champion, в 06 January 2011 - 02:50 AM, написа:
Няма да му навреди! Неро има чип, но на тази етап е на практика безполезен, защото ако не дай си Боже стане нещо и кучето изчезне, никой не може да го намери посредством чипа, защото, както пишеш ти, няма база данни, в която да се провери . . .
Публикувано: 06 January 2011 - 01:53 PM

Публикувано: 06 January 2011 - 01:57 PM
Публикувано: 06 January 2011 - 02:13 PM
Flawless, в 06 January 2011 - 10:40 AM, написа:
Съмнявам се да се изпуска без да иска. Странното е, че спи в него и там си играе...

Публикувано: 06 January 2011 - 07:06 PM

1- В началото на Декември купих на Хера нова хранилка и поилка.. От хранилката си яде- всичко е точно, НО не иска да пие вода? ИЗОБЩО! В началото мислех, че е заради едно петънце на дъното- купих Меглио и го измих, но без резултат.. Като излезнем на разходка яде много сняг? При Вас така ли е? (само да поясня- кучето живее на двор)..
2- Интересно ми е, по колко пъти на ден разхождате Вашите любимци? Също така по колко време?
Ще чакам отговорите Ви. Може би във форума много пъти са се констатирали тези въпроси, за което се извинявам, ако е така

Публикувано: 07 January 2011 - 12:12 PM
За разходките - иска ли питане, разхождай колкото можеш повече, стига врмето да ти позволява това. Ако не, то за възрастно куче са достатъчни две разходки на ден. Добре е поне едната от тях да е над 1 час.
За малки, млади и стари кучета две извеждания на вън не са достатъчни.

JulyVell Siberians
Публикувано: 07 January 2011 - 10:42 PM
Huskypower, в 07 January 2011 - 11:17 AM, написа:
Според мен две изтощителни разходки вършат идеална работа! Извеждаме Неро сутрин и вечер по около два часа тичане и игри и му стигат иделано!
Що се отнася до водата, мисря, че може да е от купичката . . . Неро не искаше да пие от алуминиевите купички, които продават и сега му сменихме с друго и пие по-често! Иначе редовно пие от другата купа, на две места в къщата има купи с вода, а лятото и на терасата, сега замръзва и си пие! Пробвай да върнеш старата купа!
Публикувано: 08 January 2011 - 01:13 AM
Публикувано: 08 January 2011 - 07:54 PM
SuZeNCeTOoo, в 08 January 2011 - 12:18 AM, написа:
Не действа, защото подходът ти е абсолютно грешен! Когато кучето е уплашено, стресирано, нервно и всичко друго освен спокойно, не се гали, не му се говори и не се успокоява!
Това е куче, а не човек и при него не действат човешки методи за справяне със стрес! Това, което трябва да направиш е да стоиш спокойно, да не говориш, можеш да казваш само "Не", да я дръпваш рязко и еднократно, за да коригираш поведението и да не изпадаш в паника! Защото се получава следното: тя се паникьосва, ти изпадаш в паника, защото тя е неспокойна и тя още повече се изнервя, защото усеща, че и ти не си ок!!! Когато ти си спокойна и тя е спокойна, защото копира поведение!
Просто спри да й говориш и да я галиш и успокояваш! Кажи и на хората да не я закачат, като е нервна! Тя трябва да отиде при тях, а не те при нея! Не поощрявай такова поведение!
Публикувано: 10 January 2011 - 08:48 PM
SuZeNCeTOoo, в 08 January 2011 - 12:18 AM, написа:
Бе я се стегни! Кфи са тия работа ся??? Изпъчи се, глътни корема, вдигни брадичката, отпусни ръцете... Демонстрирай присъствие, покажи увереност и самочувствие, Да, започни от твоето поведение...Куч просто, ще те копира. Не, не е нужно да дърпаш, да галиш, да строяваш, да командориш, да поощряваш. Отпусни се, отпусни и повода!. Опънатия повод, означава напрежение. Не сигурната походка, означава ммм... Несигурност!? Дай възможност куч да усети настроението ти.
Хъм, човечец... Не ми пука, просто, ще го подмина. Тук и сега аз съм твоят човек. Аз извършвам действието. Другите са само предмети! Един, втори, трети и ще стане :-) Куч просто, ще те копира. Е, понякога има по-сложни казуси. Не го насилвай животинчето. И мен ме е страх от някой хора....
Разходката трябва да носи наслада и релакс :-) Не страх и неувереност!

I do believe that you don't have to walk this road alone
Публикувано: 10 January 2011 - 11:43 PM