Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5521 Потребителят е офлайн   pebals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 January 2011 - 03:01 AM

мойто е на три месеца и ляга сяда и дава лапа... само че като давам ядене само сяда а като иска някоя играчка пък ляга, преди ядене не иска да легне каквото и да правя защото е под голямо напрежение докато купата е в ръката ми хахах...
но не може да свикне с котката тя хъска а то я лае и не може да се отучи да спре да хапе крака чехли ръце :) дайде съвет

#5522 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 02:38 PM

Поредният новобранец,който с регистрирането си и отваря пост за нещо дъвкано от миналия век.Айде да прочетете темите във форума и ако не откриете поне 10 такива запитвания и резонни отговори,тогава да отваряте подобна на свой ред.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5523 Потребителят е офлайн   lireni Икона

Публикувано: 13 January 2011 - 05:29 PM

Здравей те! Аз съм новобранец в този форум и ако проблема ми е обсъждан моля предварително да ме извините.
Има Сибирско хъски на 3 год. и е разгонено от 27-28 12.2010г. и онзи ден на 9.01.2011г. се откачи от синджира и избяга с едни големи кучета даже с едното се бяха закачили, сега ме е много страх да нее забременяла някои ако знае как мога да разбера по рано и да ли има някакви инжекции или др начин да я предпазим от раждане моля да ми помогнете. Предварително благодаря.

#5524 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 January 2011 - 06:11 PM

Инжекции няма, но още не е късно да я кастрираш мисля. Хич не ти трябва да ти виси на съвеста кучило изтърсаци нали?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5525 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 13 January 2011 - 06:20 PM

Рядко съм на едно мнение с Мето, но тук има право!
След като не сте в състояние да я опазите. Най-доброто решение е кастрацията.
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#5526 Потребителят е офлайн   bubazzz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 07:47 PM

Здравейте, нова съм във форума и доста попрочетох, извинете ме ако има вече такъв въпрос.
Моя Роки е на 2 месеца много е дребен (ветеринаря каза, че е защото не можем още да се изчистим от глистите) въпреки дребните си размери и това, че е съвсем бебок се опитва от няколко дни да се прави на много лошо куче. Започна да ми ръмжи без причинно, а от два дни посяга даже да ме хапе...сега и да ме ухапе едва ли на мен ще ми стане нещо, но ме е страх и като порасне да не си остане същия :dh_188: Не съм го удряла, гледам да не повишавам тон...карам му се от време на време. Когато започне да ми ръмжи му казвам "Роки НЕ" а тои се ядосва още повече и се засилва да ме хапе :dh_188:

#5527 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 January 2011 - 08:10 PM

Какво да разбираме под дребен? Тва дребен заради глисти пък сефте го чувам. Тоз ветеринар да не си е купил дипломата от лидъл на промоция? За опити да хапе чак ме съмнява още от 2 месечно да го прави. Но ако наистиан тръгна да ти посяга хващаш го за вратлето и го притискаш до земята. Не силно чак да квичне от болка и не леко да успее да се отърве. Просто 1-2 минути така за да разбере, че няма да е неговата а твоята! Поне това е моя метод други сигурно ще ти дадат и други съвети. Успех!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5528 Потребителят е офлайн   bubazzz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 08:30 PM

Казвам, че е дребен, защото е на 2 месеца не съм сигурна как точно се мери, но го премерих около 28..9см от гръбнака до земята и тежи 4кг. изглежда доста кльощав.А ветеринаря каза, че става рахитичен и ми даде да му давам калций всеки ден.

ПП: Мерси много за съвета, веднага пробвах щом ми изръмжа и определено действа. Сега ме гледа доста очудено и сякаш изплашено обаче.

#5529 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 January 2011 - 10:16 PM

Някои казват, че от хъски слуга не става, а ставало верен спътник. Аз моите ги отглеждам като мои деца, като част от мен. Но съм на мнение, че трябва само по физиономията ми да разберат, че са сгафили жестоко и това се получава вече при мен (ако изключим някои издънки). Страх трябва да има, но трябва да е умерен, а не при всяко едно твое движение кучето да се стряска от теб със мисълта да не би пак да съм направил нещо нередно. Както наказваш безкомпромисно така и трябва да похвалиш кучето.
User's Signature

#5530 Потребителят е офлайн   sstoilov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Фотография, Музика, Кинология, Интернет, SEO, GNU Linux

Публикувано: 13 January 2011 - 10:27 PM

Показване на мнениетоbubazzz, в 13 January 2011 - 05:35 PM, написа:

Казвам, че е дребен, защото е на 2 месеца не съм сигурна как точно се мери, но го премерих около 28..9см от гръбнака до земята и тежи 4кг. изглежда доста кльощав.А ветеринаря каза, че става рахитичен и ми даде да му давам калций всеки ден.

ПП: Мерси много за съвета, веднага пробвах щом ми изръмжа и определено действа. Сега ме гледа доста очудено и сякаш изплашено обаче.

И твоето кученце е джудже :)) А по-въпроса за ветеринара, що не чуеш и второ мнение. Аз чак от тук тоя ветеринар, не го харесах!
User's Signature

I do believe that you don't have to walk this road alone

#5531 Потребителят е офлайн   bubazzz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 11:33 PM

Ами защото ветеринаря е добър майка ми ползва услугите му почти 20 години....всички животни, които сме имали сме ги водели при него и наистина си разбира от работата!
Гледам, че някои от вас дават бирена мая на кучетата си, Роки е много капризен по отношение на храната, давам му пилешко месце и консерви, нищо друго не ще вече. Ветеринаря каза, че кучетата наедрявали повече от телешкото месо и мисля да почна да му взимам телешка кайма, моя малък ли е много за бирена мая...нали няма да му навреди?

#5532 Потребителят е офлайн   pebals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 05:34 AM

сега аз да кажа нещо... мойто също като беше на 2 месеца беше с 3 сантиметра по нисък от твоя :) прав е за глистите ветеринаря, аз на мойто хъски го обезпаразитих и почна малко да наддава но на 2 месеца и половина беше станал колкото е твоя сега :) и пак го обезпаразитих и глей кво става :) пак изкара глисти но тоя път само в едно ако... и като се почна са е с 2 сантиметра над нормата за 3 месечно куче хахах 40 санта... така че прав е вета... и друго давай бирена мая по едно хапче на ден само една седмица... и през това време не давай калци... че моя се просра и от двете едновременно... друго зимай калция дето е с витамини не само калции и е за 5 килограмово куче и го дели на две... и две седмици давай после спри за една...
така по тази схема мойто се развива най добре, сам си изградих схемата като експериментирах и видях ефекта как е най добър... също го карайте и много да тича по топка или някаква играчка така много по полезно за костите от каквото и да било... мойто също на два месеца му се въртяха коленцата нестабилно но от много тичане за два дена станаха много стабилни :)

#5533 Потребителят е офлайн   kremy3 Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 11:17 AM

Здравейте и от мен :) И аз съм нова, с женско хъски на почти 4 месеца :)
Относно големината само да споделя, че и моето на два месеца и половина бесхе 4.5кг, а е напълно здраво. Предполагам, че е нормално и не бива да се притесняваш. В момента е на почти 4 месеца, тежи 11кг и е в прекрасна форма ;)

#5534 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 03:56 PM

Да питам, по повод нещо , което Meto беше казал . . . защо хъскитата, не знам за другите кучета, се търкат в краката! В смисъл като си ходим, обикновено като се прибираме от разходка и той започва да се търка и да се гали, но нямам обяснение защо! Някой може ли да ми каже? И още нещо, бихте ли ми отговорили на въпроса, каква трябва да бъде снимката в паспорта на кучето?
User's Signature

Качена снимка

#5535 Потребителят е офлайн   bubazzz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 05:52 PM

Показване на мнениетоpebals, в 14 January 2011 - 04:39 AM, написа:

сега аз да кажа нещо... мойто също като беше на 2 месеца беше с 3 сантиметра по нисък от твоя :) прав е за глистите ветеринаря, аз на мойто хъски го обезпаразитих и почна малко да наддава но на 2 месеца и половина беше станал колкото е твоя сега :) и пак го обезпаразитих и глей кво става :) пак изкара глисти но тоя път само в едно ако... и като се почна са е с 2 сантиметра над нормата за 3 месечно куче хахах 40 санта... така че прав е вета... и друго давай бирена мая по едно хапче на ден само една седмица... и през това време не давай калци... че моя се просра и от двете едновременно... друго зимай калция дето е с витамини не само калции и е за 5 килограмово куче и го дели на две... и две седмици давай после спри за една...
така по тази схема мойто се развива най добре, сам си изградих схемата като експериментирах и видях ефекта как е най добър... също го карайте и много да тича по топка или някаква играчка така много по полезно за костите от каквото и да било... мойто също на два месеца му се въртяха коленцата нестабилно но от много тичане за два дена станаха много стабилни :)

Благодаря ти много :smile: ще започна така да му ги давам калция и маята
А за глистите...вече няколко пъти го обезпаразитявам, обаче още не може да се изчисти не изхвърля много глисти ...само веднъж видях след последното обезпаразитяване, но вета каза, че и един глист да е имало значи има яйца от този глист в него и трябва пак да се обезпаразити докато не спре да изкарва

#5536 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2011 - 07:24 PM

Показване на мнениетоbubazzz, в 13 January 2011 - 04:52 PM, написа:

Здравейте, нова съм във форума и доста попрочетох, извинете ме ако има вече такъв въпрос.
Моя Роки е на 2 месеца много е дребен (ветеринаря каза, че е защото не можем още да се изчистим от глистите) въпреки дребните си размери и това, че е съвсем бебок се опитва от няколко дни да се прави на много лошо куче. Започна да ми ръмжи без причинно, а от два дни посяга даже да ме хапе...сега и да ме ухапе едва ли на мен ще ми стане нещо, но ме е страх и като порасне да не си остане същия :dh_188: Не съм го удряла, гледам да не повишавам тон...карам му се от време на време. Когато започне да ми ръмжи му казвам "Роки НЕ" а тои се ядосва още повече и се засилва да ме хапе :dh_188:

Да изкажа моето не толкова компетентно мнение.....относно това, че се правел на лошо куче...Според мен няма причина дда се притесняваш. Той е бебе. В момента повече от всичко на света му се иска да играе по цял ден... Забележи, ако започва да ти ръмжи безпричинно ( да не е породено от някое твое движение, от някоя дума или каквото и да било), то тогава съм почти сигурна, че го прави на игра. Пример: Еди докато не навърши 2 месеца, нито лаеше, нито ръмжеше, пък да ти хапе ръцете - ъпсурд. Но след това започна да вири дупе, което за мен означава, че ме подканя за игра, да ръмжи, да джавка, и да хапе ръцете ми. Даже е доста непохватен и скача направо срещу лицето ми с отворена уста и нищо не го интересува. Вече имам разбит нос на 2-пъти, както и разбита уста, засега веднъж :ab_041: Нормално е да хапе, сега му растът зъбките. Ако ти е толкова неприятно, всеки път щом понечи да те захапе, (предполагам не стиска със сила и злоба, това ти ще го прецениш), му подавай някоя играчка, за да му отвлечеш вниманието или казвай "не" с равен тон, без да викаш. Изтощавай го, играйте повече,доколкото ти е възможно. И бъди спокоен/на, със сигурност този период с хапането на ръцете ще отмине, не вярвам да си остане така. А относно глистите, незнам дали възможно, но ако го извеждате навън, съмнявам се да е от това де, но мисълта ми е да не го извеждате навън докато не му се сложи 3-тата ваксина. Ако съм сгрешила с нещо, моля поправете ме :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#5537 Потребителят е офлайн   bubazzz Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 January 2011 - 09:48 PM

Ами да може и на игра да е, но доста кучета сме отглеждали в къщи и нямам спомен така да са реагирали ...надявам се наистина да отмине. Не го извеждам, чакам да му мине и последната ваксина която е след 15 дни.

#5538 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 04:35 PM

Абе хора, да ви питам към колко месечна възраст кучето се оформя като окраска , защото гледам, че еди започна по ушите и гърба да става бежаво-кафяв? А и друго - възможно ли е Фронтлайна да му оцвети козината, като се има впредвид, че е бяла....? И още нещо - гледам, че започнаха 1-2 зъбчета да му се клатят, възможно ли е от това да не иска да яде?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#5539 Потребителят е офлайн   North face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:siberian husky, akita,amerikan akita pomeran, grooming and handling.

Публикувано: 20 January 2011 - 02:51 PM

Невярвам от Фронтлайна да е оцветяването, но бялите кучета много често се влияят от храната например ако има моркови в менюто или повечко бета каротин избиват жълто рижи отенъци.Ако бялото куче не е с черен пигмент още по често се забелязва това " избиване " на цвят. По въпроса със зъбките да нормално е по време на смяна да има промени в поведението.
User's Signature

Golden Nicol siberan huskies
Качена снимка

Сибирско хъски - истината е повече от две сини очи

#5540 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2011 - 03:20 PM

Ако кучето глътне ако от някоя котка, предполагам може да се зарази с нещо. Какви мерки трябва да се вземат това да се избегне трябва да се обезпаразити вътрешно или...?При нас има много котки страшно много една жена ги гледа но са си улични и направо навсякаде е минирано и вече на 2 пъти вадя от устата на кучето ... направо ужас и тези котки стават все повече и повече и никой не иска да се занимава с тях........Качена снимка не влизало в тяхната работа само с кучета се занимавали.....

User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема