Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#5901 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 March 2011 - 08:02 PM

3 са ваксините... една имаше като я взехме... която беше бита на 40 дни ... като я взехме беше на 55... бихме и 2рата... днес и ударихме 3тата... и я срещнах с кучета които са на 100% ваксинирани, обезпразитени и прочие... и прочие...
User's Signature

Качена снимка

#5902 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 March 2011 - 08:39 PM

100 процента ваксинираните кучета, могат да пренасят болести, без да боледуват от тях, защото са изградили имунитет. Твоето още не е. Освен това аз лично силно се съмнявам, че някой е бързал да бие ваксина на 40 дена, защото толкова рано ваксина не се поставя. Освен ако няма вече някакви нови ваксини и нови видове имунни системи, които си купуваш към кучето. :ab_041: И друго, важно е не само колко, но и какви са поставените ваксини. Аз иначе започвам да извеждам бебета две седмици след поставена втора ваксина.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#5903 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 09:05 PM

:af_089: . :rc_036:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5904 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 11:55 PM

Ами не знам ветеринара по каква схема и как е биел..., но дефакто са минали 2 седмици след 2-рата... днес като би 3-тата го попитах "кога мога да я извеждам" каза вече може да я извеждаш няма проблем ... не ден не два... попитах го нали трябва да изчакам след 3-тата обясни ми нещо което не разбрах много и каза няма какво да чакаш... спокойно вече може...
User's Signature

Качена снимка

#5905 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2011 - 11:55 PM

Все пак не това ми беше въпроса... ама... здраве да е..
User's Signature

Качена снимка

#5906 Потребителят е офлайн   pebals Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 12:02 AM

дизел, в треата имаше ли за бяс от лубопитство пиам, не за друго а щото ние още нямаме бяс а сме на половин годинка :)

#5907 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 12:06 AM

Не мога да ти кажа... не им разбирам, не попитах ... вярвам му на сляпо, понеже се познава с баща ми от дълги години и ядат и пият заедно ...

До колкото разбрах Юни месец трябва да ни бие "общата ваксина" ... която също нямам представа какво е..., ако ти говори нещо...
User's Signature

Качена снимка

#5908 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 02:51 PM

Дизел, аз ще се опитам да отговоря на въпросите ти!
Мисля, че играта с пекинеза си е била само игра! Хъскитата, а от наблюденията ми особено женските, имат доста груба игра, така че не смятам, че там си имал проблем.
А за булонката, по-скоро Джеси да я е канила на игра и да я е закачала, не смятам, че е агресивна. Виждала съм много кученца, които като видят по-възрастно куче и се закачат точно така! Лаене, подхапване това е все едно им казва "хайде хайде, обърни ми внимание,играй с мен" и особено ако булонката си е стояла просто така без да й обръща внимание, става още по-интересна! Може да й се метне и на гърба и тн., но според мен е игра.
Както каза Нара, след време ще почнеш да различаваш, кога играят, дори и да е грубо и кога нещата са сериозни!

АСТ, малък ли е? Кавказката овчарка, ако е малка може да я запознаеш, но си прав, че трябва да си нащтрек и то не толкова за овчарката колкото за АСТ!
User's Signature

Качена снимка

#5909 Потребителят е офлайн   WhiteNoise Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:network, games, bikes

Публикувано: 27 March 2011 - 03:19 PM

Показване на мнениетоpebals, в 25 March 2011 - 12:01 AM, написа:

тва па да си селянин ебаси простата работа....
викни некои да го пребие тоа козар... а и верно тия селяндури на по 13 години как карат коли и мотори по селата като диви селски бекове

Е ти с тоя пост се вместваш в определението. Може би трябва стадото да е било с каракачанки, като в дефилето после да си събира хъскито в пликче ли? Моя Арес се научи точно от каракачанките да не приближава стада (поне докато още му е нахапана муцуната). Гъските вече също ги гледа от далече (след неприятно нахапване от 2 свободно пуснати покрай река Искър) и само на кокошките налита. Нося си по 100 кинта в джоба на разходки за евентуалн жертви.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#5910 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 March 2011 - 05:53 PM

Ако не можеш да си контролираш кучето, няма да го пускаш. Другите кучета каракачанки или други, които пазят нечие стадо са за това там. Да опазят стадото от нападение. В това число и куче. Тай, че не виждам никакво странно или лошо в това. Ако кучето ти го разкъсат кучета пазачи на стада, когато кучето ти е нападало стадото виновен си оставаш само и само ти.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5911 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 06:37 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 27 March 2011 - 02:51 PM, написа:

Мисля, че играта с пекинеза си е била само игра! Хъскитата, а от наблюденията ми особено женските, имат доста груба игра, така че не смятам, че там си имал проблем.
А за булонката, по-скоро Джеси да я е канила на игра и да я е закачала, не смятам, че е агресивна. Виждала съм много кученца, които като видят по-възрастно куче и се закачат точно така! Лаене, подхапване това е все едно им казва "хайде хайде, обърни ми внимание,играй с мен" и особено ако булонката си е стояла просто така без да й обръща внимание, става още по-интересна! Може да й се метне и на гърба и тн., но според мен е игра.
Както каза Нара, след време ще почнеш да различаваш, кога играят, дори и да е грубо и кога нещата са сериозни!

АСТ, малък ли е? Кавказката овчарка, ако е малка може да я запознаеш, но си прав, че трябва да си нащтрек и то не толкова за овчарката колкото за АСТ!

Това ми е от полза и определено беше така... булонката беше някак безлична... не искаше игра с Джеси ... стоя мирна и гледаше на другата страна... а наща само като и види гърба и я хапва за опашката...

Скоро ще пробваме пак ... с булонката...

Аст-а и Каракачанката са на 1 год и на 9 месеца съответно ...

Днес се запознахме с 2 хъскита... едното беше пуснато в двор и беше на видна възраст 5-6 месеца... харесаха се... не можем да ги отделим :Д

Другото хъски беше на 10 месеца... голям красавец..., но и той горкия на синджир.. :((( както и да е собственика излезе да види каква е тази дандания и му беше драго да види хъски ... много ни се възхити и ни направи забележка, че не я решем :ab_041: ... в началото кучето на синджира лаеше като побесняло .. после влезнахме в къщата и то спря... подушиха се отблизо, но имах 1 на ум ... и я държах по изкъсо .. "целунаха се" ... по муцунките поговорихме си още малко със собственика... и си тръгнахме по пътя...

Видяхме и агресивна немска овчарка която цял живот е живяла в двор и никога не е разхождана.. стресна Джеси или поне така изглеждаше... хич не искаше да я доближи ... заминахме си .. и сега Джеси е в двора и вероятно ще спи ... след дългата разходка... от 4 следобед до сега...

Успяхме да изядем половин салфетка... когато се опитах (още в началото) да и я махна ми ръмжеше и се обърна да ме охапе... в това време успях да изкарам част от салфетката... но 1/3 от носната кърпичка я глътна... :dry: скарах и се... и тя задряма...

Общо взето така ни мина деня днес... много хора се спираха да ни галят... много и се радваха ... други ги беше страх ... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#5912 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 07:54 PM

Показване на мнениетоДизел, в 27 March 2011 - 06:37 PM, написа:

Показване на мнениетоFlawless, в 27 March 2011 - 02:51 PM, написа:

Това ми е от полза и определено беше така... булонката беше някак безлична... не искаше игра с Джеси ... стоя мирна и гледаше на другата страна... а наща само като и види гърба и я хапва за опашката...

Скоро ще пробваме пак ... с булонката...

Аст-а и Каракачанката са на 1 год и на 9 месеца съответно ...

Днес се запознахме с 2 хъскита... едното беше пуснато в двор и беше на видна възраст 5-6 месеца... харесаха се... не можем да ги отделим :Д

Другото хъски беше на 10 месеца... голям красавец..., но и той горкия на синджир.. :((( както и да е собственика излезе да види каква е тази дандания и му беше драго да види хъски ... много ни се възхити и ни направи забележка, че не я решем :ab_041: ... в началото кучето на синджира лаеше като побесняло .. после влезнахме в къщата и то спря... подушиха се отблизо, но имах 1 на ум ... и я държах по изкъсо .. "целунаха се" ... по муцунките поговорихме си още малко със собственика... и си тръгнахме по пътя...

Видяхме и агресивна немска овчарка която цял живот е живяла в двор и никога не е разхождана.. стресна Джеси или поне така изглеждаше... хич не искаше да я доближи ... заминахме си .. и сега Джеси е в двора и вероятно ще спи ... след дългата разходка... от 4 следобед до сега...

Успяхме да изядем половин салфетка... когато се опитах (още в началото) да и я махна ми ръмжеше и се обърна да ме охапе... в това време успях да изкарам част от салфетката... но 1/3 от носната кърпичка я глътна... :dry: скарах и се... и тя задряма...

Общо взето така ни мина деня днес... много хора се спираха да ни галят... много и се радваха ... други ги беше страх ... :ab_041:

Радвам се, че ти е било от полза, просто много често го виждам, затова предположих, че просто си играе . . .става въпрос за булонката. Двете хъскита, много е хубаво, че сте се запознали и харесали! Може да я запознаеш с другите кучетата докато са сравнително малки особено тя, за да свикнат едно с друго или отсега да си знаеш, дали ще стане, зили ще ги избягваш евентуално.
Относно салфетката и ръмженето, да те предупредя, че много често ще ти ръмжи, ако й забраняваш или взимаш разни неща, но това определено не трябва да те спира, за да й покажеш, че не се страхуваш и че няма да стане нейното. Иначе ако те види, че спираш като ръмжи, после за всяко нещо ще ти се прави, понеже вижда, че така те държи настрана. Неро ме беше захапал жестоко като малък, защото награби едно сурово пиле, а аз исках да му го взема, и го взех въпреки всичко и въпреки, че му бях ядосана, но след това ставаше все по-лесно да му взимам неща! На кокалите от пресована кожа много си държат и много се зъбят, обаче и там трябва да си настоятелен.
Иначе, такова малко сладко, как няма да го галят и да му се радват, ама не им давай много, че после имат склонност да тичат след хората, колко хъски съм видяла тръгва след един, после минава покрай друг , който е по-интересен и сменя посоката и стопаните седят и викат, страшна работа . . .
User's Signature

Качена снимка

#5913 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 08:06 PM

Ааа, когато и дръпна купичката пълна с храна не ми ръмжи ... обаче като опъва колана и я галя по главата ръмжи и се извърта да хапе...

Наясно съм и никога не се спирам като ръмжи... утре ще взема и на някое дете да ръмжи... няма да стане тая... със салфетката беше борба...

Утре ще и купя "специален" гребен или там четка... да я сресвам .., че ме засегнаха ... :dry:

Дано успеем да се социализираме... за сега гледам да я пускам с по-дребни кучета или просто да са по-малки ... ще почакаме поне на 6 месеца да стане за да я пусна с по-едрите породи... иначе рискувам доста...

Като цяло днес мина по-добре... :dog: :beer:
User's Signature

Качена снимка

#5914 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 09:20 PM

Показване на мнениетоДизел, в 27 March 2011 - 08:06 PM, написа:

Ааа, когато и дръпна купичката пълна с храна не ми ръмжи ... обаче като опъва колана и я галя по главата ръмжи и се извърта да хапе...

Наясно съм и никога не се спирам като ръмжи... утре ще взема и на някое дете да ръмжи... няма да стане тая... със салфетката беше борба...

Утре ще и купя "специален" гребен или там четка... да я сресвам .., че ме засегнаха ... :dry:

Дано успеем да се социализираме... за сега гледам да я пускам с по-дребни кучета или просто да са по-малки ... ще почакаме поне на 6 месеца да стане за да я пусна с по-едрите породи... иначе рискувам доста...

Като цяло днес мина по-добре... :dog: :beer:

Като Неро беше малък, колкото нея, ни дадоха супер фин гребен, с който успявах да го реша, дори и сега върши работа за финално разресване. По-късно разбрах, че е за бълхи :ab_041: :ab_041: :ab_041: , но вършеше идеална работа за мабката бебешка козина! http://shopix.bg/Fer...-BYLHI-GRO-5838
User's Signature

Качена снимка

#5915 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 09:28 PM

Точно,.... и ние сме с една рунтава козинка сега.... като черно-бяла овчица е... ще отида до кварталния зоомагазин утре и ще потърся...

Благодарим за съветите! :beer: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#5916 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 10:03 PM

По случай козината и сресването ... с фурминатор ще може ли ...

А проблем ли ще е да го използвам и на котката..., ако не е проблем ще трябва ли да го почиствам с някакви химикали (хипоплорит, сапун, веро, етц)?

Колко горе-долу струва такъв "Фурминатор"?
User's Signature

Качена снимка

#5917 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 10:17 PM

Показване на мнениетоДизел, в 27 March 2011 - 10:03 PM, написа:

По случай козината и сресването ... с фурминатор ще може ли ...

А проблем ли ще е да го използвам и на котката..., ако не е проблем ще трябва ли да го почиствам с някакви химикали (хипоплорит, сапун, веро, етц)?

Колко горе-долу струва такъв "Фурминатор"?

Доколкото разбрах, това нещо не сресва, а реже козината и не е добро особено за хъскита, които , както знаеш, не се подстригват! Най-добре е да си вземеш гребен! Виж в грууминг на сибирско хъски!
User's Signature

Качена снимка

#5918 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2011 - 07:52 AM

Фурминатора на мен ми е много полезен когато Аляска сменя козината. С едно минаване свалям цяла шепа козина. Но вярно, че и реже / филира / косъма. Но пък съм доволна. На Еди незнам дали ще го ползвам, май не... Иначе преди 2 години групово си поръчахме няколко фурминатора от Англия и ни излезе по около 45 лв/бр. Тогава тук ги нямаше. Сега ги има навсякъде, но за малката не ти препоръчвам, Дизел. По-добре гребенче и четка. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#5919 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 07:56 AM

Има вид фурминатори,които не прерязват козината.В магазина на Карагьозов има преголям избор и за гребени,и за фурминатори.И след консултация,продавачката ти избира най-подходящото.Добре е да види и кучето,за да прецени още по-добре.Кучето,независимо от ръст и възраст,може да се пуска с различни други кучета.По правило големите не закачат малките,търпят ги и са толерантни към бебешките им проявления.Това също спомага за по-бързата социализация на малкото.Страхът идва не от кученцето,а от стопанина,че малкото някой нещо ще му направи.И този страх се предава на кученцето.
П.П.-не съм пи ар на този зоомагазин-изказвам личните си наблюдения и база за сравнение.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#5920 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2011 - 10:58 AM

И така да е... страх лозе пази... мисля ще се справим ..., ако свикне с по-дребните породи като порасне мисля няма да има проблем и с по едрите ...

Днес, ако не завали сме пак на дълга разходка... мисля, че и харесва... тоест определено и харесва... обаче прави като мопсовете... като се измори ляга/сяда където и да е...

За сресването и аз реших на този етап да не взимаме фурминатор... ще изчакам да стане на поне 1 година... :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема