Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6081 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2011 - 08:31 PM

ох ами за жалост мисля че нямат родословие.. смисъл като паспорт.. имат издаден от ветеринар,който уж потвърдил че това е чистокръвно хъски,но просто нещо не съм сигурна..затова исках да питам тук за малко съвет какво мислите вие за малчуганите.А някакъв начин има ли да се разбере дали едно куче е чистокръвно или не :? Не че няма да си го обичам като го взема ама все пак :?

#6082 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 May 2011 - 09:16 PM

Човешката простотия опа исках да кажа наука още не е измислила начин за проверяване на това, чрез тест или друг метод. Дали едно куче е родословно или не.
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#6083 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2011 - 12:13 PM

От картинката няма как да се рабере дали е родословно кучето или не .Единствено може да се види дали е хубаво на външен вид.По принцип е хубаво да е от развъдник защото там преди заплождането кучетата се подлагат на исзледвания и се изключва възможноста да се родят кучета с наследствени дефекти.По принцип като чета тук там за породата все се спомената за няколко заболявания характерни за тях.При така наречения "махлянски развъд" всичко е на сляпо и на късмет(може и да излязат свестни кучетазащото повечето родители са от развъдници).Не съм чувал някой да си направи труда да ги направи тези изследвания.Може да си вземеш и куче без документ за родословие но да знаеш че е развъдник от класа и родителите са номер едно.Давам ти за пример Иван Стоянов и неговия прочут вряг на Пампорово.Кучета та дрънкат само че на човека му е писнало на Качена снимка.... и не се занимава с клубове и други организации .Развъжда си кучета продава си човека и тва е.И тука леко по терлици навлизам в друг контекст на темата.Петенцето е напълно права и я подкрепям с две ръце.Човека полага много усилия за своите кучета било по линия на развъд било по линия на атракциите.Не се познавам лично с него но доста неща знам за дейноста му и личноста му.Не съм чул някъде да е дал изявление против нито един конкурентен развъдник за разлика от някои негови колеги.Гледа си кучетата и не се занимава с глупости и плюене по форуми вероятно защото не му остава време от работа.Няма да забравя когато за пръв път влезнах в този форум и споменах че моя Аксел е внук на куче от неговия впряг, някои хора как ме анатемосаха и почнаха да плюят човека като че ли е някой едва ли не махлянски развъдчик.Тогава се поинтересувах малко повече от развъдниците техните собственици и отношенията между тях.Станаха ми много неща ясни и спрях да се нервя .Влизам си тука и не ми дреме за мнението на определени хора.За мен Иван е много точен по отношения на много неща и може да е пример на много хора в отношението към породата.Нямам никакви лоши чуства към никой друг развъдник на хъски.Напротив уважавам труда им и постиженията им но не и отношенията им(на някои).Винаги когато са ме спирали на улицата и са заглеждали кучето ми и са ме питали от "къде да си взема хубаво куче" ,винаги съм изброявал всички развъдници без изключение,въпреки че по отношение на развъника на Иван Стоянов и на Любка Живкова имам по особенно отношение защото тези хора са мои идоли .Споменавам всички развъдници за да си направи човек своя избор за куче(не че всеки попитал е купил куче но все пак знае за съществуването им).Единия уважавам че кучето ми е потомък на красавците му другият, Любка защото познавам лично и знам колко обича породата а и изобщо животните(и нейните кучета са просто разкошни ).Тя е човек с огромно сърце и добра душа.Не съм я чул да поставя пари и срества пред любовта си към кучетата.Качена снимка .Нея също не съм чувал да каже лоша дума за колегите си конкурент(и на нея май от работа не и остава време да влезне тука).Та с тези редове искам да дам и одговор на някои хора (колегата дето пита за разъдници)които искат да си вземат кучета.Всеки да направи своя избор и да се радва на качествено куче-колежката Geriii.Geriii не ме разбирай погрешно че кучетата дето си показала на снимки са лоши.Не хубави са и са сладки но ако имаш възможност преди да го вземеш да му направиш едни контролни изследвания .Консултирай се с ветеринар дали не може да се установи от преглед и изследвания има ли вероятност да носи признаци на заболяванията които са рискови за породата.Знай че е много тежко да си вземеш едно такова сладурче и след месец два да почне например да куца(дисплазията).Тегло е за животното тегло е за тебе самата.Друг важен фактор ако си решила да го вземеш е да познаваш родителите 1-2 поколения наназад и да знаеш че са здрави и читави.Избора е твой -УСПЕХ .

П.П : Айде да багам да стягам лакомствата за рожденния ден на Аксел -ставаме на една годинка днес.

#6084 Потребителят е офлайн   koce Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2011 - 01:26 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 20 May 2011 - 10:13 AM, написа:

От картинката няма как да се рабере дали е родословно кучето или не .Единствено може да се види дали е хубаво на външен вид.По принцип е хубаво да е от развъдник защото там преди заплождането кучетата се подлагат на исзледвания и се изключва възможноста да се родят кучета с наследствени дефекти.По принцип като чета тук там за породата все се спомената за няколко заболявания характерни за тях.При така наречения "махлянски развъд" всичко е на сляпо и на късмет(може и да излязат свестни кучетазащото повечето родители са от развъдници).Не съм чувал някой да си направи труда да ги направи тези изследвания.Може да си вземеш и куче без документ за родословие но да знаеш че е развъдник от класа и родителите са номер едно.Давам ти за пример Иван Стоянов и неговия прочут вряг на Пампорово.Кучета та дрънкат само че на човека му е писнало на Качена снимка.... и не се занимава с клубове и други организации .Развъжда си кучета продава си човека и тва е.И тука леко по терлици навлизам в друг контекст на темата.Петенцето е напълно права и я подкрепям с две ръце.Човека полага много усилия за своите кучета било по линия на развъд било по линия на атракциите.Не се познавам лично с него но доста неща знам за дейноста му и личноста му.Не съм чул някъде да е дал изявление против нито един конкурентен развъдник за разлика от някои негови колеги.Гледа си кучетата и не се занимава с глупости и плюене по форуми вероятно защото не му остава време от работа.Няма да забравя когато за пръв път влезнах в този форум и споменах че моя Аксел е внук на куче от неговия впряг, някои хора как ме анатемосаха и почнаха да плюят човека като че ли е някой едва ли не махлянски развъдчик.Тогава се поинтересувах малко повече от развъдниците техните собственици и отношенията между тях.Станаха ми много неща ясни и спрях да се нервя .Влизам си тука и не ми дреме за мнението на определени хора.За мен Иван е много точен по отношения на много неща и може да е пример на много хора в отношението към породата.Нямам никакви лоши чуства към никой друг развъдник на хъски.Напротив уважавам труда им и постиженията им но не и отношенията им(на някои).Винаги когато са ме спирали на улицата и са заглеждали кучето ми и са ме питали от "къде да си взема хубаво куче" ,винаги съм изброявал всички развъдници без изключение,въпреки че по отношение на развъника на Иван Стоянов и на Любка Живкова имам по особенно отношение защото тези хора са мои идоли .Споменавам всички развъдници за да си направи човек своя избор за куче(не че всеки попитал е купил куче но все пак знае за съществуването им).Единия уважавам че кучето ми е потомък на красавците му другият, Любка защото познавам лично и знам колко обича породата а и изобщо животните(и нейните кучета са просто разкошни ).Тя е човек с огромно сърце и добра душа.Не съм я чул да поставя пари и срества пред любовта си към кучетата.Качена снимка .Нея също не съм чувал да каже лоша дума за колегите си конкурент(и на нея май от работа не и остава време да влезне тука).Та с тези редове искам да дам и одговор на някои хора (колегата дето пита за разъдници)които искат да си вземат кучета.Всеки да направи своя избор и да се радва на качествено куче-колежката Geriii.Geriii не ме разбирай погрешно че кучетата дето си показала на снимки са лоши.Не хубави са и са сладки но ако имаш възможност преди да го вземеш да му направиш едни контролни изследвания .Консултирай се с ветеринар дали не може да се установи от преглед и изследвания има ли вероятност да носи признаци на заболяванията които са рискови за породата.Знай че е много тежко да си вземеш едно такова сладурче и след месец два да почне например да куца(дисплазията).Тегло е за животното тегло е за тебе самата.Друг важен фактор ако си решила да го вземеш е да познаваш родителите 1-2 поколения наназад и да знаеш че са здрави и читави.Избора е твой -УСПЕХ .

П.П : Айде да багам да стягам лакомствата за рожденния ден на Аксел -ставаме на една годинка днес.

:rc_036: :rc_036: :rc_036: :wb_052:
User's Signature

тихо, коце спи!!!!

#6085 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2011 - 03:02 PM

Показване на мнениетоm_stoilkov, в 20 May 2011 - 10:13 AM, написа:

Кво да кажа освен....:rc_036:

Geriii кученцата са сладки, но няма как да знаеш дали са родословни, ако няма документ за това. Демек - НЕ паспорт издаден от ветеринар, a родословие. Иначе дали приличат на хъски, може би, но няма как да си сигурна дали наистина е. Както и аз моите. Все се шегувам и казвам, че приличат на хъскита, въпреки, че съм виждала дори бабата и дядото както се казва. Явно и ветеринарят не е запознат със значението на думата "чистокръвно". Успех и нека направиш най-добрия избор. :ae_085:
П.С. От снимката, която си прикачила на мен ми се струва, че лявото е женско, а не мъжко, както си написала. И ми е най-симпатично :)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6086 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2011 - 03:17 PM

Мерси много на всички за отговорите.Ще се посъветвам с ветеринар,макар че не на всички вече вярвам.Имам още няколко дена да реша.Въпреки че и моя приятел си е прав като казва каквото и да е ще си го обичам,но друго си е като зная реално какво е.Благодаря отново.. и.. скоро време ще се похваля с новия член на семейството.

#6087 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2011 - 11:35 PM

Показване на мнениетоGeriii, в 20 May 2011 - 03:17 PM, написа:

Мерси много на всички за отговорите.Ще се посъветвам с ветеринар,макар че не на всички вече вярвам.Имам още няколко дена да реша.Въпреки че и моя приятел си е прав като казва каквото и да е ще си го обичам,но друго си е като зная реално какво е.Благодаря отново.. и.. скоро време ще се похваля с новия член на семейството.

Определено е така само да е здраво.Моя като нема родословие да го обичам по малко ли ? Без него не мога .Извинете ме че пак ше разводня темата но исках да ви дам пример с мен.Няколко дена беше с разтройство милия опита докторката да мине без антибиодик но явно бактерията беше упорита и се наложи да му направят вливания със системи и антибиотик.Вярваш ли ми че все едно детето ми бе болно.Не съм спал тези дни и нощи докато беше болничък.Така съм се привързал към него че незнам.Всеки ден ходхме до клиниката и през абокатчето което му поставиха муправиха процедурите.Клечал съм по 30 мин докато му правят манипулациите.Така че вземеш ли кутре та дори да не е родословно те чакат много хубави и дано по малко лоши моменти.Човек така се привързва към тези сладури че немам думи.

ПП:Сега вече ссме добре и посрещнахме първия си рожден ден с лакомства и забавления

#6088 Потребителят е офлайн   FANFAN Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2011 - 09:07 AM

Бих казал,че човек не само силно се привързва към кучето си,но то става част от семейството, и когато то се разболее,грижите и тревогите са същите като към дете или родител...Когато моята Зита се разболя и вече не можеше да се движи,съм я носил на ръце,придържал съм я за да се нахрани и изходи...И когато разбрах,че вече няма шанс да се оправи,стигнах до решението за евтаназия.Беше тежко изпитание.Виждах още много живот в нея,тя до последно не изгуби веселия си нрав и блясъка в очите,но страдаше..Обвинявах се след това,че не съм взел постъпил правилно,че съм прибързал.С времето обаче осъзнах,че това е било най хуманното и благородно решение,което бих могъл да взема.И сега в мен останаха само спомините от прекрасните ни мигове с това уникално създание.В новият ни любимец Алтай виждам частица от Зита,и въпреки че той никога няма да я измести в сърцето ми,ще му дам цялата си обич,и заради неяКачена снимка Простете ми тези лични лирични отклонения,но мисля ,че много хора са преживели подовни изпитания,и това веше моят съвет как по лесно да се справят с тяхКачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#6089 Потребителят е офлайн   m_stoilkov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2011 - 10:16 AM

Показване на мнениетоFANFAN, в 21 May 2011 - 09:07 AM, написа:

Бих казал,че човек не само силно се привързва към кучето си,но то става част от семейството, и когато то се разболее,грижите и тревогите са същите като към дете или родител...Когато моята Зита се разболя и вече не можеше да се движи,съм я носил на ръце,придържал съм я за да се нахрани и изходи...И когато разбрах,че вече няма шанс да се оправи,стигнах до решението за евтаназия.Беше тежко изпитание.Виждах още много живот в нея,тя до последно не изгуби веселия си нрав и блясъка в очите,но страдаше..Обвинявах се след това,че не съм взел постъпил правилно,че съм прибързал.С времето обаче осъзнах,че това е било най хуманното и благородно решение,което бих могъл да взема.И сега в мен останаха само спомините от прекрасните ни мигове с това уникално създание.В новият ни любимец Алтай виждам частица от Зита,и въпреки че той никога няма да я измести в сърцето ми,ще му дам цялата си обич,и заради неяКачена снимка Простете ми тези лични лирични отклонения,но мисля ,че много хора са преживели подовни изпитания,и това веше моят съвет как по лесно да се справят с тяхКачена снимка

Качена снимка Качена снимка

#6090 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2011 - 12:23 PM

Ако човек подхожда с любов и отговорност към всичко, което прави, ако обича и уважава всяко живо същество поне колкото обича себе си, Земята би била най-прекрасното място за живот ! Всички сме тук обединени от любовта към сибирското хъски - не сме най- добрите и най-безгрешните, но поне може да се опитаме да бъдем !
Весели празници на всички ! :if_147:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6091 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2011 - 03:19 PM

Показване на мнениетоGeriii, в 20 May 2011 - 03:17 PM, написа:

Взимайки куче,то вече в твоите очи ще е уникално,без значение в какво ще се певърне един ден.Кучето не е само екстериор,то носи атмосфера,променя живота и стериотипа на бита ти,дава ти емоции...Един съвет от мен-принципно каквото и кученце да си вземеш,нека да го прегледа преди това ветеринар по възможност,да се увери в здравния му статус и ти да си спокойна,че взимаш здраво куче.Ветовете не са кинолози,за да определят на тази възраст до колко е в стандарта на породата си дадено куче.Но може да прецени колко едро ще стане.Има си вече специалисти,които дори и в бебе могат да прозрат,дали то покрива критериите за дадена порода.Паспорт на куче да се превежда като медицински картон с имунизации при дете.Породата е отбелязана про форма,ако кучето притежава отличителните черти на някоя порода, има само информативна цел.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6092 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2011 - 09:48 AM

Мерси много на всички за отговорите и за подкрепата :) радвам се че има такива позитивни хора като вас.. Страхотни сте :re_037:

#6093 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2011 - 10:17 AM

Здравейте,когато разхождам Айра,тя вярви винаги до едно и също място и иска да се връща към вкъщи,а пусна ли я в двора направо подивява.На какво може да се дължи това.. дали е уплашена от нещо или е друг проблем. :be_107:
User's Signature

Качена снимка

#6094 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2011 - 06:20 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 22 May 2011 - 10:17 AM, написа:

Здравейте,когато разхождам Айра,тя вярви винаги до едно и също място и иска да се връща към вкъщи,а пусна ли я в двора направо подивява.На какво може да се дължи това.. дали е уплашена от нещо или е друг проблем. :be_107:

Вероятно капризничи, не й позволявай да те командори, а отидете отвъд границата която тя поставя! Защото после няма да можете да мръднете на никъде, води я спокойно, без да я насилваш и без да й говориш и просължете след мястото , на което спира, може да я е страх или неувереност, но ти не се давай и си продължи разходката докъдето искаш!
User's Signature

Качена снимка

#6095 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2011 - 12:14 AM

Ами минаваме тази "граница" но не иска да върви,трябва да я влача.Тръгнем ли към вкъщи просто спринтира.. мислих,че е от някакъв шум,но дори късно вечерта е същото,а стане ли време за прибиране бяга с все сили ! :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#6096 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2011 - 07:28 PM

Показване на мнениетоHeskey_, в 23 May 2011 - 12:14 AM, написа:

Ами минаваме тази "граница" но не иска да върви,трябва да я влача.Тръгнем ли към вкъщи просто спринтира.. мислих,че е от някакъв шум,но дори късно вечерта е същото,а стане ли време за прибиране бяга с все сили ! :af_089:

Подръпвай я леко, не я влачи, и постепенно ще свикне . . .
User's Signature

Качена снимка

#6097 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 07:05 AM

Или и вземи наградки-играчка за разсейване или лакомство и след като премине границата,я награди.Мотивиряй я,че след нея я чака нещо приятно-те са хитри и си знаят интереса.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6098 Потребителят е офлайн   Ganchev_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 09:56 AM

Я кажете нещо за миенето на зъбите или друга алтернатива, че кожените кокали и другите неща за гризане не помагат особено.

#6099 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 01:28 PM

Направи кашичка от сода за пиене и стрит тебешир и с меко парцалче или четка за зъби,може и паста за зъби за да избегнеш евентуално появаванр на зъбен камък.Поне един път в седмицата е хубаво да се почистват и с лимонов сок.
User's Signature

Качена снимка

#6100 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2011 - 01:46 PM

Пастата за зъби предполагам трябва да е кучешка или поне такава за малки деца която не люти?
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема