Въпроси и отговори / за хъскита
Публикувано: 06 July 2011 - 07:47 AM
Публикувано: 06 July 2011 - 07:58 AM
Letty, в 06 July 2011 - 07:47 AM, написа:
И ние сме с тях - рояла и нутрама са със същите размери.
А аз храня и Джек с тая за 1-12 месеца, понеже двамата с тиранозавъра си менкат купите постоянно и си мислят, че има нещо различно в чуждата.

Публикувано: 06 July 2011 - 09:14 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 06 July 2011 - 09:29 AM
xael, в 06 July 2011 - 05:58 AM, написа:
А аз храня и Джек с тая за 1-12 месеца, понеже двамата с тиранозавъра си менкат купите постоянно и си мислят, че има нещо различно в чуждата.

Аха, ясно. Въртях тоя чувала, обръщах го да видя някъде да не пише, че е за дребни породи, ама никъде не пише. Явно са си такива малки. Моята приятелка храни лабрадора си с роял лабрадорската серия /1-12мес/, но ми се струва, че са по-големи от тея Нутра Нугетс-а....
Публикувано: 06 July 2011 - 10:48 AM
_Fallen_Angell_, в 06 July 2011 - 08:15 AM, написа:
Според мен начина е строг нашийник или душач и команда редом.....многооо време. След доста упоритост от твоя страна ще се получи, не се и съмнявам. Иначе с маркирането - Еди е на 9 месеца и не пропуска и той дърво, в реда на нещата си е :)
Публикувано: 06 July 2011 - 10:54 AM
_Fallen_Angell_, в 06 July 2011 - 10:15 AM, написа:
Ония ден гледах Сизър Милан (в епизод точно за дърпането) и той каза така: Ако излизаш с нагласата, че кучето ще те дърпа...то определено ще те дърпа. Трябва да си спокоен..да покажеш на кучето кой е водача и с отпусната ръка да го водиш...като да не ти минават мисли за дърпане или прочие...просто трябва да си с нагласата "една спокойна разходка".
Аз лично да ти кажа..сега това го правя...и мисля, че ми се получава (от време на време хаха) но още от ден-два го правя това. Иначе..като му кажа РЕДОМ...има ефект (само 2 до 5 секунди). Голям лудак..ама ще трябва да свикне да ходи нормално.
Публикувано: 06 July 2011 - 11:41 AM
Letty, в 06 July 2011 - 07:44 AM, написа:
значи като започнаха проблемите с нея (спря да яде , дигна температура и беше мн отпаднала ) я заведахме на лекар и казаха че било цистит след като 10 дена я лекуваха уж от цистит и нямаше подобрения я заведахме в клиниката на вет. ф. и там казаха че било лаймска болест и почнахме да и даваме витамин ц , доксициклин , б комплекс и аналгин , но кучето вместо да се оправя стана по зле . направи гърч , спря да яде и да пие вода , започнаха и проблемите с очите (почти нищо не вижда) , ако хапне нещо до 10тата мин го е повърнала 4 пъти и правиха изследвания на кръвта и още не могат да кажат от какво е болно кучето
Публикувано: 06 July 2011 - 12:21 PM
deteee, в 06 July 2011 - 09:41 AM, написа:
значи като започнаха проблемите с нея (спря да яде , дигна температура и беше мн отпаднала ) я заведахме на лекар и казаха че било цистит след като 10 дена я лекуваха уж от цистит и нямаше подобрения я заведахме в клиниката на вет. ф. и там казаха че било лаймска болест и почнахме да и даваме витамин ц , доксициклин , б комплекс и аналгин , но кучето вместо да се оправя стана по зле . направи гърч , спря да яде и да пие вода , започнаха и проблемите с очите (почти нищо не вижда) , ако хапне нещо до 10тата мин го е повърнала 4 пъти и правиха изследвания на кръвта и още не могат да кажат от какво е болно кучето
Мисля, че при лаймската болест не се уврежда зрението......... Включена ли е в момента на системи? Под лекарско наблюдение ли е ? Охххххххх, дано да се оправи!

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 06 July 2011 - 01:37 PM
Letty, в 06 July 2011 - 09:29 AM, написа:
xael, в 06 July 2011 - 05:58 AM, написа:

Аха, ясно. Въртях тоя чувала, обръщах го да видя някъде да не пише, че е за дребни породи, ама никъде не пише. Явно са си такива малки. Моята приятелка храни лабрадора си с роял лабрадорската серия /1-12мес/, но ми се струва, че са по-големи от тея Нутра Нугетс-а....
Даа,дребнички са нутрато, но какво от това..Ние ги хрупаме вече 2 месеца и сме изяли 2 чувалчета по 7,5 кг,доволни сме и не възнамерявам да му ги сменям поне още няколко месеца

Публикувано: 06 July 2011 - 01:50 PM
deteee, в 06 July 2011 - 11:41 AM, написа:
Доколкото аз съм запознат,проблеми с очите,централната нервна система,диария и повръщане се появяват при инфекциозния хепатит...Животинката се нуждае от сериозен специалист и адекватно лечение. Стискам палци да се пребори!
Публикувано: 07 July 2011 - 08:15 AM
ra4i86, в 06 July 2011 - 10:54 AM, написа:
_Fallen_Angell_, в 06 July 2011 - 10:15 AM, написа:
Ония ден гледах Сизър Милан (в епизод точно за дърпането) и той каза така: Ако излизаш с нагласата, че кучето ще те дърпа...то определено ще те дърпа. Трябва да си спокоен..да покажеш на кучето кой е водача и с отпусната ръка да го водиш...като да не ти минават мисли за дърпане или прочие...просто трябва да си с нагласата "една спокойна разходка".
Аз лично да ти кажа..сега това го правя...и мисля, че ми се получава (от време на време хаха) но още от ден-два го правя това. Иначе..като му кажа РЕДОМ...има ефект (само 2 до 5 секунди). Голям лудак..ама ще трябва да свикне да ходи нормално.
И аз го пробвах и действаше...Имам още един въпрос...Кажете някакъв начин когато му кажа "Дръж" да излае или изръмжи...
Скоро ще сложа снимка да видите зверчето :)
Публикувано: 07 July 2011 - 09:53 AM
Цитат
Допуснал/а си грешка в избора на породата. Когато взимаш хъски трябва да си много далеч от подобни мисли...

JulyVell Siberians