Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори / за хъскита

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (393 Страници) +
  • « Първа
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори / за хъскита

#6461 Потребителят е офлайн   elena19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 28 October 2011 - 08:09 AM

По въпроса за нашийниците и нагръдника-да кажа и нашия опит.
Преди ползвахме нагръдника само за пътуванията с кола- понеже Лара е на задната седалка и вързана с колан е по удобно и безопасно за нея с нагръдника,тъй като ако случайно набием спирачни е по-сигурно с него.
Живеем в централната част на Никозия и ежедневно ни се налага да пресичаме оживени улици и булеварди.Аз работя точно на главната улица и всяка вечер Ники и Лара идват да ме вземат,за да може да се разходим заедно.Да но една вечер имаше някакво събитие с много хора,почти нямаше място да се мине и се наложи да чакаме точно до улицата и колите.Да ама на една кола ауспуха изтрещя точно до Лара и тя така се стресна, че се измъкна от нашийника насред тълпата и колите.Изкара ми акъла.Добре,че не тръгна да се щуря, а се сгуши в мен.И колкото да е странно тя се дърпа повече с нашийника,отколкото с нагръдника.
Това са причините, които ме карат да използваме нагръдника на дълги разходки и в кола.Иначе ако правим някоя малка разходка,колкото да си свърши нуждите, използваме нашийника.
User's Signature

За човешкото същество вероятно най-трудното нещо,отредено му от съдбата на този свят,е да обича друго човешко същество...Работа като всяка друга,но без подготовка.

#6462 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 09:01 AM

Показване на мнениетоHuskypower, в 28 October 2011 - 12:20 AM, написа:

Не, не :ea_103: няма грам ирония! Не съм искала да прозвучи така, иначе, щеше да го разбереш със сигурност. :ab_041:
И още едно уточнение, не съм искала да кажа, че ти си не достатъчно запозната с породата. Казах го в общ план. Дори мисля напротив, че си от хората, които могат, схващат, преценяват и се учат бързо. Не на всеки се отдава да си възпита кучето и да може да се справя с его. Има хора, които не успяват цял живот.

Благодаря ти за думите, признанието ти значи много за мен! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#6463 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2011 - 09:02 AM

Показване на мнениетоelena19, в 28 October 2011 - 08:09 AM, написа:

И колкото да е странно тя се дърпа повече с нашийника,отколкото с нагръдника.

Не е странно и ние сме така!
User's Signature

Качена снимка

#6464 Потребителят е офлайн   Geriii Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 05:27 PM

Здравейте.Моля за малко помощ ако може и предварително се извинявам ако въпроса не е за тук.Имам проблем с малкия Рико.Верно е на 3 месеца само,и в момента каквото се докопа до устата му се хапе,но положението е малко вече зле с мен.Незнам какво да направя за да го накарам да спре да ме хапе навсякъде.Ръцете са ми целите в яко рани.Моя приятел започна от рано да се даржи по-строго с него, и въпреки че не бях много съгласна сега Рико има повече уважение каточе ли към него и почти не го хапе,но пък постоянно един вид ходи при него.. Както и като му се скара тои и Рико веднага престава със всичко.Моля за мало помощ да ми дадете идея какво мога да направя,за да престане поне да ме хапе.Знам че си играе,то се вижда,но незнам как да го накарам да ме слуша повече.Най-често аз го храня и по принцип винаги като ме види и ме гледа и следи какво ще направя защото очаква да го нахраня,и като му кажа нещо ако реши ще го направи ако не продължава да си стиска да си хапе или да си върши неговата работа.. Моля за малко помощ по въпроса,малка част от ръцете ми останаха без видими драскотини и ухапвания...

#6465 Потребителят е офлайн   Heskey_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 05:47 PM

Дайте му играчки.Хапи заради зъбките,всички бебета са така.Не се притеснявайте,ще спре може би след месец. :) :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#6466 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2011 - 06:22 PM

Този въпрос е дъфкан...що не си направихте труда да погледнете в раздел обучение на малкото куче?И по-малко го глезете.Той ви няма уважението.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#6467 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 11:50 AM

Като мия зъбите на Неро, венците му започват да кървят, преди само кътниците, а днес видях и един от кучешките зъби! Като спра да ги мия и спират на секунадата! Това признак за някакъв проблем ли е, иначе не са зачервени, а не мисял, че натискам много! Мия ги с кучешка четка и паста! Какво мислите?
User's Signature

Качена снимка

#6468 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 04:35 PM

А защо му ги миеш?
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6469 Потребителят е офлайн   confusion Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 07:27 PM

Бих искал да ви попитам понеже преди 1 седмица ,татко беше изкарал Макс на разходка и го беше пуснал в един двор на едно училище ,точно тогава извън училището една жена разкарвала нейно женско хъски ,което тогава беше разгонено и Макс минал през дупката в оградата и отишъл при нея и не знам какво точно е станало но когато татко отишъл да го махне се били заклещи ли това възможно ли е дая е ...... и ако я е ..... означавали че ще му спре разтежа ? или това е само за женските

П:С Макс е на 9 месеца а женското хъски е на 1 година и 5-6 месеца ?
User's Signature

Качена снимка

#6470 Потребителят е офлайн   Letty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 07:43 PM

Тази жена не е ли успяла да си опази кучето или поне да избута твоето, за да не се заклещат? За женската знам, че е рано, но за Макс незнам..
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

15.03.1997 - 10.12.2011 - R.I.P. Rino! Always in my heart...

#6471 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 08:01 PM

Показване на мнениетоLetty, в 30 October 2011 - 04:35 PM, написа:

А защо му ги миеш?

Ами мия му ги, защото се образува плака и зъбен камък и за да ги поддържам в добро състояние! Ветеринарите препоръчаха да ги мия . . .но вероятно търкам прекалено силно, знам ли! Пръскам ги и с един спрей , който премахва зъбната плака и камък, и той върши добра работа, може би няма да му ги мия и ще се придържам към спрея! Ти не миеш ли на твойте?
Работата е там, че в началото на годината счупи един зъб и тогава се паникьосах да не остане без зъби още преди да е навършил три години и почнах да правя каквото се сетиш! Като стана това направих пълна кръвна и изследване за калций и фосфор и всичко му е наред, ама явно някъде го е ударил и така . . . Вманиачих се да са му чисти зъбите, дано не съм преклила . . .
User's Signature

Качена снимка

#6472 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 08:10 PM

Да помислим....Макс е в пубертет.Дали ще е женска, или ще използва възглавница-крайният резултат ще е еднакъв. На 20-я месец кастрирах моя и...продължи още малко да расте.А би трябвало уж да спре. Станалото-станало.Не смятам, че трябва да се притеснявате за Макс.Жената трудно би опазила кучето си, а тръгне ли да я дърпа, докато са и заклещени-болката е ужасна и за двете животни, да не говорим, че може да има и травми.Май ще ставате сватя :ab_041: Мен по-ми е притеснено за женската.Почти е сигурно, че е хванала и ся кво праим?Определено баща Ви има вина-че е пуснал свободно кучето си, и особено, че е било в двор на училище.Замислям се, че заради безотговорността на едни, могат други скъпо да платят.Внимавайте за в бъдеще!
User's Signature

#6473 Потребителят е офлайн   confusion Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 08:21 PM

Показване на мнениетоАриел, в 30 October 2011 - 08:10 PM, написа:

Да помислим....Макс е в пубертет.Дали ще е женска, или ще използва възглавница-крайният резултат ще е еднакъв. На 20-я месец кастрирах моя и...продължи още малко да расте.А би трябвало уж да спре. Станалото-станало.Не смятам, че трябва да се притеснявате за Макс.Жената трудно би опазила кучето си, а тръгне ли да я дърпа, докато са и заклещени-болката е ужасна и за двете животни, да не говорим, че може да има и травми.Май ще ставате сватя :ab_041: Мен по-ми е притеснено за женската.Почти е сигурно, че е хванала и ся кво праим?Определено баща Ви има вина-че е пуснал свободно кучето си, и особено, че е било в двор на училище.Замислям се, че заради безотговорността на едни, могат други скъпо да платят.Внимавайте за в бъдеще!

Същност жената преди това ме караше да пускаме Макс и нейното куче защото нейната била много буйна през ноща и виела като е разгонена ,но аз не исках защото си мислех че Макс е прекалено малък за да стане нещо и понеже съм чел че хъскитата растат до 2 години и преди тази възраст не е хубаво да го пускаш да .... и не смятам че бащи ми е виновен едвали има виновен в тая ситуация даже неска се видяхме с жена и тя се надява нейното куче да е заченало мисля че нарочно е оставила кучетата да се .......
User's Signature

Качена снимка

#6474 Потребителят е офлайн   Нара Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 08:25 PM

:ud_009:

#6475 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 08:42 PM

Това обяснява, защо жената не е дръпнала кучката от Макс!
User's Signature

Качена снимка

#6476 Потребителят е офлайн   confusion Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 October 2011 - 10:14 PM

и сега на Макс разтежа ще спре ли или ?
User's Signature

Качена снимка

#6477 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 11:31 PM

Не!Жалко за женската с такава стопанка!!!Щом живеете в населено място, трябва да знаете, че е забранено да се пускат свободно кучета.Особено в дворове на градини, ясли, училища,Далеч съм от мисълта, че е негова вината кучетата да се заклещят-тя е отчасти.Дето се вика-в случая имаме съвина.Апропо-интересно ми е от кое населено място сте.Да следя след 4 месеца обяви за красиви бебета хъски от там.Явно жената не ще желае да прекъсне бременността на кучката си, но след 6 месеца пак ли така ще се опитва да облекчи състоянието и по време на разгонване?Въпросът ми е риторичен, едва ли сте в състояние да отговаряте от нейно име, но поне Ви насочвам да поразсъждавате за безотговорното заплождане.И какво коства на едно женско куче всяка една бременност и раждане, после кърменето.Дали ще и го причинява при всяко разгонване?Спирам, че се очертава доста мрачна и тъжна переспектива.Всъщност, надявам се вътрешно да не Ви се иска да ми отговорите- "това не е мой проблем, аз съм с мъжко".
User's Signature

#6478 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2011 - 11:53 PM

Здравейте!
От около 7 месеца ви чета доста обстойно. но сега за първи път пиша...
Имам мъжко (неродословно) хъски на 9 месеца. Детството мина много леко, без унищожения и някакви грандиозни проблеми...Още от малък го водя в парка, въпреки множеството препоръки, че не трябва да го пускам, защото е...хъски. Много исках да стане социален и да не излезе заядлив. Допреди известно време нямахме проблеми. Постепенно започна да обръща внимание само на женските. Още от малък, обаче, играе страшно доминантно с кучета, които му "лягат" - става дума за негови набори, бебета лабрадори, както и едно по-малко хъски. Издава страшни звуци, но и вече става все по-груб. Ясно е, че се прави на мъж, но ми е страшно неудобно от хората, чийто кучета са просто "по-нежни души"... Преди два дни се сби и с по-голям от него, страшно добър ретривър и определно моят си беше виновен за дупката, която получи, заради някаква глупава пръчка. Аз бях решила да му се карам, когато нещо такова се случи, но дали е правилно? Спрях му парка за няколко дни, но надали това е решението... Много моля за съвет как да стопирам тази доминантност?

#6479 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2011 - 12:48 AM

Показване на мнениетоbeep, в 30 October 2011 - 11:53 PM, написа:

Здравейте!
От около 7 месеца ви чета доста обстойно. но сега за първи път пиша...
Имам мъжко (неродословно) хъски на 9 месеца. Детството мина много леко, без унищожения и някакви грандиозни проблеми...Още от малък го водя в парка, въпреки множеството препоръки, че не трябва да го пускам, защото е...хъски. Много исках да стане социален и да не излезе заядлив. Допреди известно време нямахме проблеми. Постепенно започна да обръща внимание само на женските. Още от малък, обаче, играе страшно доминантно с кучета, които му "лягат" - става дума за негови набори, бебета лабрадори, както и едно по-малко хъски. Издава страшни звуци, но и вече става все по-груб. Ясно е, че се прави на мъж, но ми е страшно неудобно от хората, чийто кучета са просто "по-нежни души"... Преди два дни се сби и с по-голям от него, страшно добър ретривър и определно моят си беше виновен за дупката, която получи, заради някаква глупава пръчка. Аз бях решила да му се карам, когато нещо такова се случи, но дали е правилно? Спрях му парка за няколко дни, но надали това е решението... Много моля за съвет как да стопирам тази доминантност?

Хъски и Ретривъри, защо ли не се изненадвам!
Като бяхме на 10 месеца един кокер се опита да ни ступа, тогава Неро за първи път се скара с куче! Пърчките правят големи проблеми, както и топките и други подобни! Моят съвет е първо не го отделяй от общуването с кучета НЕ спирай парка, независимо колко лошо ти се струва, че става положението! Аз не изолирах Неро от други кучета и напредъкът е много голям! Заеми се, ако не си го направил/а вече, с възпитание! Сериозно и отговорно, защото доминантния характер трябва да може да се контролира! Неро си пада доминантен, но мога да го контролирам, дори когато има мъжки кучета, които не харесва! Изключение правят голъдните и едно две конкретни кучета! Правилно е да му се караш и да му казваш Не, за да знае, че боят за каквото и да било не се толерира! Но ти не го бий, защото няма логика! Също така , правиш добре, че го пускаш, трябва да хабите енергия, тичайте, играйте заедно, стани предпочитан/а от кучето! Говори му, за да знае кога си спокойна и кога ядосана и къде греши! Хвали го абсолютно винаги, когато прави нещата като трябва и се държи добре! Като навърши една година, може да стане по-лошо, да не харесва нито едно мъжко куче, но това не трябва да те обезкуражава! Ако имаше кой да ми го каже тогава, нямаше да е лошо, но сама го разбрах, което също не беше лошо! Та, след година, дори и да не понася повечето мъжки, нека се среща с тях, нека общува , но да го държиш под око, защото те не подбират с кого се карат, може да е 60 кг. ротвайлер или малък кокер . . .или питбул! И колкото повече расте, толкова повече трябва да тичате, да му говориш, да хабите енергия!
Спирай го когато прекали с доминантната игра, дърпаш го леко настрана и го караш да седне за една кратка пауза и като се успокои го пускаш!
Неро на 2 години и половина, още има трески за дялане, но мога да го контролирам, моята дума има тежест и разчитам абсолютно на него! Пускам го непрекъснато, среща се със всякакви кучета и мога да преценя да го оставя ли да се види с кучето или по-добре да е вързан! Но най важното, ако пуснато куче тръгне към вас, не дърпай своето в обратна посока, защото така ще го изнервиш! Вместо това кажи на стопанина на другото куче да си го прибере, ако няма време за това, ги оставяш да се видят винаги с очакването, че НЯМА да се скарат, но с едно наум! Ти с времето ще разбереш, кое куче може, кое-не, кога да го пуснеш и кога да се срещнат, но да е вързан!
Успех и поздравления, за отделеното време да четеш и да научаваш!
User's Signature

Качена снимка

#6480 Потребителят е офлайн   confusion Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2011 - 08:50 AM

Показване на мнениетоАриел, в 30 October 2011 - 11:31 PM, написа:

Не!Жалко за женската с такава стопанка!!!Щом живеете в населено място, трябва да знаете, че е забранено да се пускат свободно кучета.Особено в дворове на градини, ясли, училища,Далеч съм от мисълта, че е негова вината кучетата да се заклещят-тя е отчасти.Дето се вика-в случая имаме съвина.Апропо-интересно ми е от кое населено място сте.Да следя след 4 месеца обяви за красиви бебета хъски от там.Явно жената не ще желае да прекъсне бременността на кучката си, но след 6 месеца пак ли така ще се опитва да облекчи състоянието и по време на разгонване?Въпросът ми е риторичен, едва ли сте в състояние да отговаряте от нейно име, но поне Ви насочвам да поразсъждавате за безотговорното заплождане.И какво коства на едно женско куче всяка една бременност и раждане, после кърменето.Дали ще и го причинява при всяко разгонване?Спирам, че се очертава доста мрачна и тъжна переспектива.Всъщност, надявам се вътрешно да не Ви се иска да ми отговорите- "това не е мой проблем, аз съм с мъжко".

Напълно съм съгласен че това е било безотговорно и от стопанката на женското хъски и от баща ми до известна степен и разбира се, аз също съм ядосан и възмотен за станалото и за това че тя не се е опитала да спре подобно действие. Иначе Макс си го пускам в това училище от както беше на 2 месеца досега не е имало никога проблем (Училището е само първа смяна и следобяд няма жив човек ,но дори да има не се притеснявам ,защото знам ,че Макс не би навредил на човек или куче!)
User's Signature

Качена снимка

• (393 Страници) +
  • « Първа
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема