Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1041 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 September 2009 - 07:53 PM

Не приемаме, че се нуждае от 3г, от толкова се нуждаят подрастващи, бременни и кърмещи.
Та 150 г Орижен при ~4000 ккал/кг дават 600 ккал. (не съм проверила точно калорийната стойност, но там някъде е). С това не можеш да изхраниш 25-килограмов стаф, значи трябва да му дадеш поне 300 г. и ето ти двойна доза протеини.
Общо взето бях правила подобно изчисление и преди, за моето куче, излезе същото: че ако храниш чисто с Орижен, се получава 4г/кг протеини дневно, много е.

#1042 Потребителят е офлайн   Georgi-Kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Спорт,Кученца:D

Публикувано: 16 September 2009 - 08:00 PM

хора я дайте съвет,храня кучето си Royal Cannin Junior German Shepherd,и имам проблем.Калоричноста на храната е близо 4000 ккал,и си е написано в таблица по колко да му се дава и се пада че на моят куджо да давам 400 гр на ден.Обаче след като му дам заедно с хапчетата и другите предписани от вета витамини,то още е гладно и му давам по ниско калорична храна.Това опасно ли е и до каква степен,защото колкото и да ми се иска да спазвам режим,не искам да оставям кучето си гладно.В момента то е 29 кг на 6 месеца.
User's Signature

Качена снимка

#1043 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 September 2009 - 08:05 PM

Изобщо не му трябва повече храна. Ти защо реши, че е гладно, защото е лакомо ли? Това са две различни неща. В момента го прехранваш, което е изключително зле за подрастващо куче от едра порода. Ще натрупа бързо маса, която ще натовари неукрепналите кости.
За да разбереш дали храната е достатъчно, наблюдавай кондицията на кучето, а не влажния му поглед. И помни, че подрастващо куче по-добре да е кльощаво, отколкото прехранено.

#1044 Потребителят е офлайн   Georgi-Kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2009 - 10:42 PM

И аз така мисля,и засега му давам 50 грама отгоре,иначе той почва да гризе квото намери-пържоли,домати...:D
User's Signature

Качена снимка

#1045 Потребителят е офлайн   Bogomirov Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кучета,колоездене.

Публикувано: 17 September 2009 - 07:38 AM

Цитат(mil_ @ Sep 16 2009, 06:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Изобщо не му трябва повече храна. Ти защо реши, че е гладно, защото е лакомо ли? Това са две различни неща. В момента го прехранваш, което е изключително зле за подрастващо куче от едра порода. Ще натрупа бързо маса, която ще натовари неукрепналите кости.
За да разбереш дали храната е достатъчно, наблюдавай кондицията на кучето, а не влажния му поглед. И помни, че подрастващо куче по-добре да е кльощаво, отколкото прехранено.

User's Signature

Бургас,морето и неговите хора.

#1046 Потребителят е офлайн   Bogomirov Икона

• Member
  • PipPip
  • Interests:Кучета,колоездене.

Публикувано: 17 September 2009 - 07:41 AM

Послушаите mil г-н Костов. tb_195.gif
User's Signature

Бургас,морето и неговите хора.

#1047 Потребителят е офлайн   Dakel4y Икона

• #Space Monkey#
  • PipPipPip
Публикувано: 18 September 2009 - 04:52 PM

Някой има ли впечатления от храната ###### ???Изглеждат хубави,пише че са хипоалергенни и т.н-е,то няма да пише недостатъците де :)))Съни е яла от нея,но преди доста време,мисля че й беше харесала.

Благодаря :)))

P.P:Не знам какво става,но името на храната не се изписва.Храната,написана с бг букви е Брит
User's Signature

Не наранявай невинните-те не могат да ти отвърнат.

http://vbox7.com/play:14059782 -дайте ни живот

#1048 Потребителят е офлайн   Itsko_EliNka_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2009 - 09:22 PM

Ние сме взимали такава храна, но на кучето не подейства кой знае как нито за козина и т.н. Но незнам пробвай на твоето куче може да се отрази добре dry.gif

#1049 Потребителят е офлайн   Victoria Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 September 2009 - 12:13 PM

Каква храна да избера за хъски на 1.5-2год., което евентуално зимата ще живее навън и ще спортува.
Ще изброя между какво се чудя, в скобички процентите протеини/мазнини според производителя (както съм ги намерила в нет-а де)

Nutra Nuggets Professional (30% / 20%)
Nutra Nuggets Performance (26% / 18%)
Chicopee puppy (24.3 / 14.3 )
Chicopee adult (26.5 / 16.3)
Diamond Hi-Energy (24% / 20% )
Purina Dog Chow Adult ACTIVE (30% / 16%)
Nutra gold ( puppy ли да е? Тя е яла за възрастни кучета със съомга)
Kenells favourite active (или там за спортуващи/работещи кучета както се казва, не съм сигурна, а не можах да я намеря в нет-а)

Може да ми препоръчате и 2-3 от тези изброените, все ще ги изяде ab_041.gif

#1050 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2009 - 08:18 AM

Цитат(Victoria @ Sep 19 2009, 10:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Каква храна да избера за хъски на 1.5-2год., което евентуално зимата ще живее навън и ще спортува.
Ще изброя между какво се чудя, в скобички процентите протеини/мазнини според производителя (както съм ги намерила в нет-а де)

Nutra Nuggets Professional (30% / 20%)
Nutra Nuggets Performance (26% / 18%)
Chicopee puppy (24.3 / 14.3 )
Chicopee adult (26.5 / 16.3)
Diamond Hi-Energy (24% / 20% )
Purina Dog Chow Adult ACTIVE (30% / 16%)
Nutra gold ( puppy ли да е? Тя е яла за възрастни кучета със съомга)
Kenells favourite active (или там за спортуващи/работещи кучета както се казва, не съм сигурна, а не можах да я намеря в нет-а)

Може да ми препоръчате и 2-3 от тези изброените, все ще ги изяде ab_041.gif

Ами аз ще си позволя да препоръчам да НЕ храниш с Diamond Hi-Energy-ниско качесство на вложените продукти,то си проличава по цената. С Purina Dog Chow Adult ACTIVE,също не препоръчвам,нисък клас на цената на среден. Нутрите са добри,и голд и нъгетс,няма да сгрешиш ако предпочетеш тях.Chicopee,също не са им лоши храните,канадците се представят добре.Kenells favourite-среден клас храна,холандска,не е лоша храната но Нутрите по си заслужават,малко по скъпи са но и в качеството разликата е голяма.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#1051 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 21 September 2009 - 08:53 AM

Здравейте!

Някой знае ли кои храни са немски по произход и кои от тях са добри?Питам защото имам възможност да вземам храна направо от доставчик и ми казаха че храните са немски и качествени,но все още не знам кои марки и най-вероятно като ми ги кажат пак нищо няма да ми говорят.Искам да се подготвя да избера по-доброто,защото може би ще избирам само по телефона.До сега се хранихме със Фрискес джуниър,след 3кг чувалче минахме на Кенелс Фаворит джуниър.Ще е по-добър вариант някоя немска храна (горе - долу на цената на кенелс) или да си останем със старата?
Благодаря!

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1052 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 21 September 2009 - 10:08 AM

Цитат(nushcho @ Sep 21 2009, 09:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!

Някой знае ли кои храни са немски по произход и кои от тях са добри?Питам защото имам възможност да вземам храна направо от доставчик и ми казаха че храните са немски и качествени,но все още не знам кои марки и най-вероятно като ми ги кажат пак нищо няма да ми говорят.Искам да се подготвя да избера по-доброто,защото може би ще избирам само по телефона.До сега се хранихме със Фрискес джуниър,след 3кг чувалче минахме на Кенелс Фаворит джуниър.Ще е по-добър вариант някоя немска храна (горе - долу на цената на кенелс) или да си останем със старата?
Благодаря!

Качествени немски храни за които се сещам в момента са Bosch, Mera Dog, Happy Dog, Belcando и Bewi Dog. Ако бъркам нека някой ме поправи. Чувала съм добри отзиви и за петте марки, но не съм хранила с тях и нямам преки наблюдения. Въпреки, че не съм запозната с ценовия клас на Kennel's Favorite най-вероятно си се свързал с вносителя на Bosch. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1053 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 21 September 2009 - 10:14 AM

Цитат(paloma_blanka @ Sep 21 2009, 11:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(nushcho @ Sep 21 2009, 09:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!

Благодаря!

Качествени немски храни за които се сещам в момента са Bosch, Mera Dog, Happy Dog, Belcando и Bewi Dog. Ако бъркам нека някой ме поправи. Чувала съм добри отзиви и за петте марки, но не съм хранила с тях и нямам преки наблюдения. Въпреки, че не съм запозната с ценовия клас на Kennel's Favorite най-вероятно си се свързал с вносителя на Bosch. smile.gif

Кенелс джуниър купувам (от скалд) 5кг-24лв. 20кг-72лв.До колкото знам е среден клас.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1054 Потребителят е офлайн   Georgi-Kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 05:01 PM

Пробвайтее с Еукануба или Ройал Канин ,имат много разновидности,и да ви кажа честно...даже малко му завидях на малкия малчуган как мляскаше тия храни:D
User's Signature

Качена снимка

#1055 Потребителят е офлайн   manager Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 05:31 PM

Привет на всички:)
Имам си стафче на 4месеца!Живея в малък град и нямам голям избор на храни!Засега я храня с Фрискас джуниър,но ако някой може да ми препоръча нещо по-добро и на приемлива цена ще съм много благодарна!Знам че за стафовете е важно да имат добре развита мускулатура..............Отворена съм за всякакви съвети tb_195.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1056 Потребителят е офлайн   Georgi-Kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 September 2009 - 08:58 PM

http://zoomagazin.eu/index.php?zoo_p=2 ето тук има мнго разновидности,за всякакви породи и прочие,даже няма значение от кой град си защото имат доставка.Много е удобно тъй като някои малки "магазини" могат леееко да заменят съдържанието на предлаганите от тях консерви ,чували и т.н.Да не говоря за големите надценки,които в онлайн магазините са почти невъзможни. ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#1057 Потребителят е офлайн   sladur Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 08:00 AM

Цитат(Georgi-Kostov @ Sep 21 2009, 06:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://zoomagazin.eu/index.php?zoo_p=2 ето тук има мнго разновидности,за всякакви породи и прочие,даже няма значение от кой град си защото имат доставка.Много е удобно тъй като някои малки "магазини" могат леееко да заменят съдържанието на предлаганите от тях консерви ,чували и т.н.Да не говоря за големите надценки,които в онлайн магазините са почти невъзможни. ae_085.gif

Леле, защо ли се зачитам от време на време, ебати смеха става. Абе я разкажи как се подменя съдържанието на консерва може да понаучиме някоя нова технология.........

#1058 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2009 - 09:32 AM

Извинете за отклонението, но manager, защо сте оставили тази красавица без уши?!?! ud_009.gif
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#1059 Потребителят е офлайн   Georgi-Kostov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2009 - 10:22 PM

Цитат(sladur @ Sep 22 2009, 09:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Леле, защо ли се зачитам от време на време, ебати смеха става. Абе я разкажи как се подменя съдържанието на консерва може да понаучиме някоя нова технология.........

Извинявай "sladur" ако съм те засегнал с нещо,но май не си схванал сарказма?Имах предвид че в някои магазини подменят храната,като сменят етикетите на консервите или като дават на УМОПОМРАЧИТЕЛНО ниска цена уж скъпи храни насипно,които разбира се са със смесено съдържание и от други храни.(Такъв номер ми скроиха 2 пъти вече и ми писна)
User's Signature

Качена снимка

#1060 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 September 2009 - 08:50 AM

Цитат(Georgi-Kostov @ Sep 24 2009, 11:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(sladur @ Sep 22 2009, 09:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Извинявай "sladur" ако съм те засегнал с нещо,но май не си схванал сарказма?Имах предвид че в някои магазини подменят храната,като сменят етикетите на консервите или като дават на УМОПОМРАЧИТЕЛНО ниска цена уж скъпи храни насипно,които разбира се са със смесено съдържание и от други храни.(Такъв номер ми скроиха 2 пъти вече и ми писна)

Това не е ли подсъдимо?Или поне за глоба(ГОЛЯМА)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема