Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 16 September 2009 - 07:53 PM
Та 150 г Орижен при ~4000 ккал/кг дават 600 ккал. (не съм проверила точно калорийната стойност, но там някъде е). С това не можеш да изхраниш 25-килограмов стаф, значи трябва да му дадеш поне 300 г. и ето ти двойна доза протеини.
Общо взето бях правила подобно изчисление и преди, за моето куче, излезе същото: че ако храниш чисто с Орижен, се получава 4г/кг протеини дневно, много е.
Публикувано: 16 September 2009 - 08:00 PM
Публикувано: 16 September 2009 - 08:05 PM
За да разбереш дали храната е достатъчно, наблюдавай кондицията на кучето, а не влажния му поглед. И помни, че подрастващо куче по-добре да е кльощаво, отколкото прехранено.
Публикувано: 17 September 2009 - 07:38 AM
За да разбереш дали храната е достатъчно, наблюдавай кондицията на кучето, а не влажния му поглед. И помни, че подрастващо куче по-добре да е кльощаво, отколкото прехранено.

Бургас,морето и неговите хора.
Публикувано: 18 September 2009 - 04:52 PM
Благодаря :)))
P.P:Не знам какво става,но името на храната не се изписва.Храната,написана с бг букви е Брит
Публикувано: 18 September 2009 - 09:22 PM

Публикувано: 19 September 2009 - 12:13 PM
Ще изброя между какво се чудя, в скобички процентите протеини/мазнини според производителя (както съм ги намерила в нет-а де)
Nutra Nuggets Professional (30% / 20%)
Nutra Nuggets Performance (26% / 18%)
Chicopee puppy (24.3 / 14.3 )
Chicopee adult (26.5 / 16.3)
Diamond Hi-Energy (24% / 20% )
Purina Dog Chow Adult ACTIVE (30% / 16%)
Nutra gold ( puppy ли да е? Тя е яла за възрастни кучета със съомга)
Kenells favourite active (или там за спортуващи/работещи кучета както се казва, не съм сигурна, а не можах да я намеря в нет-а)
Може да ми препоръчате и 2-3 от тези изброените, все ще ги изяде

Публикувано: 20 September 2009 - 08:18 AM
Ще изброя между какво се чудя, в скобички процентите протеини/мазнини според производителя (както съм ги намерила в нет-а де)
Nutra Nuggets Professional (30% / 20%)
Nutra Nuggets Performance (26% / 18%)
Chicopee puppy (24.3 / 14.3 )
Chicopee adult (26.5 / 16.3)
Diamond Hi-Energy (24% / 20% )
Purina Dog Chow Adult ACTIVE (30% / 16%)
Nutra gold ( puppy ли да е? Тя е яла за възрастни кучета със съомга)
Kenells favourite active (или там за спортуващи/работещи кучета както се казва, не съм сигурна, а не можах да я намеря в нет-а)
Може да ми препоръчате и 2-3 от тези изброените, все ще ги изяде

Ами аз ще си позволя да препоръчам да НЕ храниш с Diamond Hi-Energy-ниско качесство на вложените продукти,то си проличава по цената. С Purina Dog Chow Adult ACTIVE,също не препоръчвам,нисък клас на цената на среден. Нутрите са добри,и голд и нъгетс,няма да сгрешиш ако предпочетеш тях.Chicopee,също не са им лоши храните,канадците се представят добре.Kenells favourite-среден клас храна,холандска,не е лоша храната но Нутрите по си заслужават,малко по скъпи са но и в качеството разликата е голяма.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 21 September 2009 - 08:53 AM
Някой знае ли кои храни са немски по произход и кои от тях са добри?Питам защото имам възможност да вземам храна направо от доставчик и ми казаха че храните са немски и качествени,но все още не знам кои марки и най-вероятно като ми ги кажат пак нищо няма да ми говорят.Искам да се подготвя да избера по-доброто,защото може би ще избирам само по телефона.До сега се хранихме със Фрискес джуниър,след 3кг чувалче минахме на Кенелс Фаворит джуниър.Ще е по-добър вариант някоя немска храна (горе - долу на цената на кенелс) или да си останем със старата?
Благодаря!
Публикувано: 21 September 2009 - 10:08 AM
Някой знае ли кои храни са немски по произход и кои от тях са добри?Питам защото имам възможност да вземам храна направо от доставчик и ми казаха че храните са немски и качествени,но все още не знам кои марки и най-вероятно като ми ги кажат пак нищо няма да ми говорят.Искам да се подготвя да избера по-доброто,защото може би ще избирам само по телефона.До сега се хранихме със Фрискес джуниър,след 3кг чувалче минахме на Кенелс Фаворит джуниър.Ще е по-добър вариант някоя немска храна (горе - долу на цената на кенелс) или да си останем със старата?
Благодаря!
Качествени немски храни за които се сещам в момента са Bosch, Mera Dog, Happy Dog, Belcando и Bewi Dog. Ако бъркам нека някой ме поправи. Чувала съм добри отзиви и за петте марки, но не съм хранила с тях и нямам преки наблюдения. Въпреки, че не съм запозната с ценовия клас на Kennel's Favorite най-вероятно си се свързал с вносителя на Bosch.

Публикувано: 21 September 2009 - 10:14 AM
Благодаря!
Качествени немски храни за които се сещам в момента са Bosch, Mera Dog, Happy Dog, Belcando и Bewi Dog. Ако бъркам нека някой ме поправи. Чувала съм добри отзиви и за петте марки, но не съм хранила с тях и нямам преки наблюдения. Въпреки, че не съм запозната с ценовия клас на Kennel's Favorite най-вероятно си се свързал с вносителя на Bosch.

Кенелс джуниър купувам (от скалд) 5кг-24лв. 20кг-72лв.До колкото знам е среден клас.
Публикувано: 21 September 2009 - 05:31 PM
Имам си стафче на 4месеца!Живея в малък град и нямам голям избор на храни!Засега я храня с Фрискас джуниър,но ако някой може да ми препоръча нещо по-добро и на приемлива цена ще съм много благодарна!Знам че за стафовете е важно да имат добре развита мускулатура..............Отворена съм за всякакви съвети

Публикувано: 21 September 2009 - 08:58 PM

Публикувано: 22 September 2009 - 08:00 AM

Леле, защо ли се зачитам от време на време, ебати смеха става. Абе я разкажи как се подменя съдържанието на консерва може да понаучиме някоя нова технология.........
Публикувано: 24 September 2009 - 10:22 PM

Леле, защо ли се зачитам от време на време, ебати смеха става. Абе я разкажи как се подменя съдържанието на консерва може да понаучиме някоя нова технология.........
Извинявай "sladur" ако съм те засегнал с нещо,но май не си схванал сарказма?Имах предвид че в някои магазини подменят храната,като сменят етикетите на консервите или като дават на УМОПОМРАЧИТЕЛНО ниска цена уж скъпи храни насипно,които разбира се са със смесено съдържание и от други храни.(Такъв номер ми скроиха 2 пъти вече и ми писна)
Публикувано: 25 September 2009 - 08:50 AM

Извинявай "sladur" ако съм те засегнал с нещо,но май не си схванал сарказма?Имах предвид че в някои магазини подменят храната,като сменят етикетите на консервите или като дават на УМОПОМРАЧИТЕЛНО ниска цена уж скъпи храни насипно,които разбира се са със смесено съдържание и от други храни.(Такъв номер ми скроиха 2 пъти вече и ми писна)
Това не е ли подсъдимо?Или поне за глоба(ГОЛЯМА)