Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1101 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 26 January 2010 - 11:03 AM

Цитат(alexy @ Jan 26 2010, 08:54 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(paloma_blanka @ Jan 25 2010, 12:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А, чакай! Не можеш да ме убедиш, че от храната кучето ти пожълтява! Преди време се спореше, че и от Рояла също пожълтяват... да бе да...

Да бе да, ама ДА!Абсолютно е нормално да се получи разлика в пигментацията в следствие на храненето.Има вещества и съединения които влияят директно(като Каротин) и индиректо чрез влияние върху жлезите(като някои протеини) върху пигментацията на козината и кожата.Не казвам че е редно но е нормално да се получи.Това означава прекомерно високо ниво в организма на даденото съединение или в-во.

Хммм... много интересно - от Ориджен имам малки наблюдения за въздействието му върху собственото си бяло куче и още 2-3, но с Роял се хранят почти всички Дого в клуба, както и доста големи развъдници на породата по света и кучетата не са им пожълтели до сега. Друг е въпроса, че може специално стафовете да имат някакви пигменти, които "избиват" от дадена съставка, защото само собствениците на стафове се оплакват от пожълтяване след използване на Ориджен.
User's Signature

Качена снимка

#1102 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 January 2010 - 05:02 PM

Цитат(paloma_blanka @ Jan 26 2010, 09:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
......... може специално стафовете да имат някакви пигменти, които "избиват" от дадена съставка, защото само собствениците на стафове се оплакват от пожълтяване след използване на Ориджен.

Нямала съм "оцветяващи" проблеми с Ориджен и Акана, напротив - доволна съм.
И Genesis се отразява много добре на моите кучета.

#1103 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов и ловни кучета

Публикувано: 26 January 2010 - 05:40 PM

тази която най добре се отразява на кучето и джоба ae_085.gif храни много докато пробваш всички и кучето остаря
User's Signature

Дани- 0888514135 номер в Сьрбия 00381638318063
Качена снимка

#1104 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 26 January 2010 - 08:45 PM

ние тук говориме, говориме..... а няма нито един специалист диетолог койби тествал всички храни на БГ пазара. Говорим само от своето суб'ективо мировосприятие, дори не са базирани от това как восприема тази храна куче!
Накой консултирал ли с вет за избор на храна? а този вет занеще нещо за диетология? Някой от вас има ли представа какво е диетология? Много мен кефят изрази "тази храна уврежда черен дроб"- а какво знаете за този орган? Черен дроб е филтр на организма и най вече го уврежда вода, химични съедения(консерванти,красители...), мазнините, следвани от протеини и углеводи, по принцип през черен дроб минава всичко. Бъбреци също е филтр, но от друг сорт.
Може да "убиете" черен дроб с най качествен зехстин! стига да го пиете по една чаша с утрин.
п.с. какво е черен дроб може да научите в интернет.
между другото в царевица няма нищо и нищо полезно за кучета. Кучета не перерабатват царевица и грах.
Фибри от грах исползват за "база" на млечни бактерии и други неща. А царевица е само пълнител с провитамин А.
p.p.s
Глютен и кучета http://www.latin.ru/monomakh/p214.htm
и автоматичен превод http://translate.goo...6lr%3D%26sa%3DG
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#1105 Потребителят е офлайн   shehi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 01:25 AM

Здравейте,
правихме хиляди опити, за да угодим на кучето си, така че сухата храна да му е вкусна.
Тъй като, поради малка грешка (разглезване по-скоро) не я научихме от самото начало.
Беше захранена с Хилс. После купувахме Happy Dog Линк
Но не й харесваше. Последно бяхме взели Роял. Мисля, че се оказа вкусна за нея, но за първи път пръцкаше доста от суха храна.
Сега съм отново в чуденка какво да вземем.
Спрях се на Eukanuba, Bosch или Happy Dog Toscana.
Ако имате мнение и за проблема с Роял-а, т.е. дали изобщо това е проблем и означава, че нещо я дразни.
Кучето е ето това коли Вики
Питам вас, защото, търся освен полезна, и вкусна храна. За Бош съм чувала, че не е особено вкусна?

#1106 Потребителят е офлайн   Monte Kristo Икона

Публикувано: 28 January 2010 - 07:20 PM

Хора трябва ми помощ... Намерих си една марка кучешка храна - Cookie (Румънска), много съм доволен но не мога да се свържа с вносителя в България. Искам да знам дали може да доставят направо на мен. Ако някой знае нещо по въпроса(например някакъв номер), ще съм му много благодарен. smile.gif

#1107 Потребителят е офлайн   husko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2010 - 08:33 PM

Охх моляви се някои ще ми аж ли на тази храна каде пише цената и как се поръчва ето линк http://www.josera-pe...line/junior.php
User's Signature

Качена снимка

#1108 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2010 - 08:03 PM

Имам питане относно канадската храна Genesis. Между другото явно имат изнесено производство понеже на чувала е написано Made in Germany. На всички български сайтове където проверих и храната се предлага за продажба, се чете изречение като "... без жито, без царевица, без соя..." а на самият САЙТ НА ПРОЗИВОДИТЕЛЯ ясно се вижда посочена още в началото като трета съствка в изброяването на съдържанието в ляво царевица (corn). Не е ли това явно противоречие и леко подвеждащо като информация в сайтовете на предлагащите я търговци в България?

#1109 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 30 January 2010 - 11:04 PM

Да и аз го забелязах това. Мисля, че най-добре си е да гледаш производителя какво е написал.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1110 Потребителят е офлайн   mona0506 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2010 - 02:47 AM

Sabor Vida -Бразилската на Шанкови е най -добрата. С нея си храня кучетата от самото начало.Отлични показания,в различна конфигурация от % но съдвржание на отделните компоненти според предназначението.Правят добри цени на постоянните клиенти и развъдници.Никога нямат кучетата газове и се видимо ,доволни...
User's Signature

"Ако хората обичаха така,както кучетата ни обичат - то светът би бил рая"

#1111 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog&quot;s

Публикувано: 31 January 2010 - 03:14 AM

Цитат(mona0506 @ Jan 31 2010, 01:47 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Sabor Vida -Бразилската на Шанкови е най -добрата. С нея си храня кучетата от самото начало.Отлични показания,в различна конфигурация от % но съдвржание на отделните компоненти според предназначението.Правят добри цени на постоянните клиенти и развъдници.Никога нямат кучетата газове и се видимо ,доволни...

Аз също си изхранвам кучетата с храната на Коцето Шанков.Пловдив,отлична е 1 класа,на сносна цена ,идват веднага на крака !!!Тя не е само Sabor vida,,,,имат и още видове . Пробваите в Canina.bg za www.guabi-bg.com
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#1112 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 31 January 2010 - 11:14 AM

Цитат(Archiball @ Jan 30 2010, 09:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да и аз го забелязах това. Мисля, че най-добре си е да гледаш производителя какво е написал.

аз гледам винаги чувала- какво пише директно на него. От опит - има и роял канин "чист за вегетерианци"
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#1113 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 11:36 AM

След четене по чужди форуми ми направи впечатление, че има две фирми за които не бях чувал а се оказа, че масово ги посочват като едно от най-доброто, което може да се вземе относно качествена гранулирана кучешка храна. Става дума за TASTE OF THE WILD и INNOVA. Мисля, че и двете са GRAIN-FREE а TASTE OF THE WILD определено ме впечатли силно с избора си на съставки, като да кажем месо от бизон, елен, пъдпъдък и т.н. и над 30% протеин. Явно никак не е случаен изборът на име за храните им. Някой има ли идея дали някоя от двете марки може да бъде намерена в БГ? А дали някой четящ форума и живеещ в чужбина храни с някоя от посочените марки и ако да, бих оценил да сподели впечатления. smile.gif

#1114 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 01:00 PM

Няма ги в Бг. smile.gif
Innova не е grain free, с ориз е, но поне няма царевица. ae_085.gif
За месото от бизон и елен нищо не знам... Трябва да се чете. ae_085.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#1115 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 February 2010 - 06:49 PM

TASTE OF THE WILD е и на много добра цена в САЩ гладал съм я в онлаин магазините

#1116 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 03 February 2010 - 08:15 PM

Цитат(Mataka @ Feb 3 2010, 06:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
TASTE OF THE WILD е и на много добра цена в САЩ кладал съм я в онлаин магазините

извинявам се за офф-а, един приятел сега се връща от САЩ, ама не мога да го накарам да се натовари с 15 кг чувал от тази храна...няма ли някакъв начин да се направи някаква обединена поръчка и да си поръчваме от там? md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#1117 Guest_Mataka_*

Публикувано: 03 February 2010 - 10:42 PM

Цитат(Archiball @ Feb 3 2010, 08:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
извинявам се за офф-а, един приятел сега се връща от САЩ, ама не мога да го накарам да се натовари с 15 кг чувал от тази храна...няма ли някакъв начин да се направи някаква обединена поръчка и да си поръчваме от там? md_064.gif

30lb e чувала т.е 13.5 в ebay струва 40$ а в в другите сайтове стига до 45$ каква цена само... то и др марки са долу горе с аналогични цени ама тука всичко е по-скъпо защото сме по-богати... Не знам колко ще се оскъпи поръчката с доставката не съм пазарувал с ebay. Дано някои почне да я внася тая храна и цената да не е повече от 50-55$

#1118 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2010 - 12:19 AM

Mataka, Не мисля че е възможно да намериш тази цена на храната в Европа.Същата тази храна в Испания струва за 13.5кг 62евро.Говорим за онлайн магазин на директните вносители на марката.
Иначе, един ден направих запитване в друг онлайн магазин за доставка до България-50 евро за 13.5кг.,във всяка една фирма за доставка се заплаща на кг.
Ако някой се интересува,сайтът им в Испания е доста подробен като обяснение на използваните продукти и с преводач не е лош превода.Ако има интерес и не се приема като реклама ще го добавя като линк.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#1119 Guest_Mataka_*

Публикувано: 04 February 2010 - 01:13 AM

Ако някои ми обесни защо цените в Северна Америка са едни а в Европа други ще съм му много благодарен... но според мен се е логично храната стрва 40$ на едро ще е 30$ сигурно... тва е направо убиствена надценка от 56лв в америка на дребно на 124лв в Испания 200% надценка...

Даи линк да видим

#1120 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2010 - 01:20 AM

http://www.diamondfood.net/portada.htm
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема