Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 03 April 2008 - 08:56 PM
никъде не коментирам кой добър, кой лош. Дадох линк - прочети - там хората са написали сума неща. За историята си - също. К'ва машина, к'ви уреди?! Човекът, основал фирмата се казва Курт БОШ. Просто и ясно. Ето пак цитат и линк:
Цитат
Founding of the company by Kurt Bosch
http://www.bosch-tie...hp?x=geschichte
Там вляво има възможност да смениш дали да четеш на английски, немски или френски. Има и "други езици". Пробвай с четене. Ако не разбираш - кажи да превеждаме.
Разликата между европейска фирма, която лъже в етикета, и българска такава е в глобите, които ще трябва да плати едната поради строгия контрол и безхаберието на другата (нашата - българска - уви!). Така че никой не си позволява да "лепи етикети"... Затов аи хората предпочитат вносни храни, ако могат да избират.
И така и не ми става ясно ти дали се съмняваш в качеството само на БОШ, или и на Роял, Юкануба и Нутра да речем - и при тях просто на сайтове и продукция "само" е декларирано определно качество. Ами, който декларира нещо (в "белия" свят) си носи отговорност. Е - и печели име... А ако имаш нещо против определена храна - това е друга тема. Но така си кажи - "не харесвам БОШ, защото мразя еди-кой си".
Аз не съм дистрибутор на храни. Но такъв елементарен опит за манипулиране на мнението на хората е обиден.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 04 April 2008 - 08:25 AM
Публикувано: 04 April 2008 - 09:45 AM
Цитат
:yahoo:Еврика! Ти и твоето куче открихте топлата вода! :yahoo:
Три дена ли ти трябваха, за да стигнеш до тези заключения?!? ;D ;D ;D

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 04 April 2008 - 10:08 AM
Противодействието е:
Това се отнася и за домашните любимци.
Уважаеми, знаете ли, че "премиум" или "суперпремиум" е определение, което може да не се отнася за самата храна и нейното качество!! Например, "премиум" може да е самата опаковка или технологията, по която е произведена храната! Много силни марки използват за случая добавки като: екстракт от цикория, юка шидигера, екстракт от дяволски нокът, екстракт от чесън, анасон, мащерка, млечен бодил и др.
Така че тези, които много "знаят", да не злоупотребяват с думите "премиум" и "суперпремиум", защото манипулират мнението на хората.
Публикувано: 04 April 2008 - 10:34 AM
;D ;D ;D
[/quote]
Много интересно!:значи вие знаете че истинските кучета ядат месо а не топла вода с топчета и въпреки това непрекъснато величаете измислените храни на още по измислените търговци!
Сигурно всичките вие работите в фабриките за изкуствени храни!
Ми то като гледам на какви кучета сте стопани!
Публикувано: 04 April 2008 - 10:50 AM
;D ;D ;D
[/quote]
Много интересно!:значи вие знаете че истинските кучета ядат месо а не топла вода с топчета и въпреки това непрекъснато величаете измислените храни на още по измислените търговци!
[/quote]
Все още нямам куче, но от близо година съм във форума и мога да ви кажа, че кучетата на пишещите в темата са в отлично здраве не само заради "изкутвените храни", а и заради многото грижи от страна на стопаните им.
Като говорим, то първите хора са се разхождали облечени в кожи, разхождали са се с камъни, за да убиват храната си и са живяли в пещери, НО както виждате всичко се е променило и в днешно време нещата не стоят така. Същото е и при кучетата. А и плюс това не може хиляди, дори и милиони хора по целия свят да хранят кучетата си с тези "изкуствени храни" и животните им да са в перфектно здраве. Отделен въпрос е избора за храна на стопанина, защото каквото и да се говори само той може да реши с какво да храни кучето си - било то с месо, с гранули (български или вносни), с хляб, с разни готвени неща и т.н. Има много хора във форума, с много мнения и все различни. Така че мисля, че е безмислено да казвате, че храните били такива и онакива и да подлагате под съмнение качеството на кучетата от форума и грижите на стопаните им към тях.
Мони
Публикувано: 04 April 2008 - 10:57 AM
;D ;D ;D
[/quote]
[/quote]
Едва ли компетентно можеш да оцениш какви кучета имат стопаните,пишещи във форума,с оглед на това че си новичък така като гледам.Има тука мнооого статии и много неща са се изписали.Попрочети някой и друг ред и тогава се включвай с неподготвени изказвания!
Публикувано: 04 April 2008 - 03:55 PM
Цитат
Aз не знам - затова, когато се чудех с какво да храня, посетих сайтовете на няколко производители на храна, които разбрах, че се предлагат у нас. След като се спрях на две-три марки, попитах или прочетох теми с подобно съдържание в кучешки форуми на руски, английски и немски.
Пак се налага да цитирам какво пише на чист английски на сайта на прозводителя за храната, която кой знае защо предизивка такива дебати.
Цитат
А през 2004 има да кажем презаверка на качеството и ранга по нови международни стандарти:
2004
Цитат
Re-certification according to the new International Food Standard (IFS) requirements on highest quality levels
Ето и на немски, ако английския ви е по-слаб от немския:
Цитат
Ако разбира се този безсмислен спор продължи (безсмислен, защото по същата логика можем да оспорваме ранга премиум или хайпремиум на която ни хрумне марка от любов към спора и заяждането и лична омраза към някого си), ще се постарая да отделя време за следното. Ще напиша писмо (имейл естествено) до централата на БОШ и ще посоча, че на българския форум на сайта дог.бг потребители с никове ХХХ и УУУ заявяват, че производителят мами потребителите, когато поставя на етикета на произвежданата от него храна надпис за този ранг, без тя да отговаря на стандартите. Затова питам уважаемия производител дали би бил така добър да защити марката си. Вярвам, че ще ми отговорят и тогава ще публикувам изпратения ми отговор...

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 04 April 2008 - 08:16 PM
А тия смехории за месото, много се надявам, някой да не ги вземе на сериозно. Говорим за пълноценно и балансирано хранене, което не е само един продукт. А и кой са тия диви животни, родствени на кучетата, ядящи само месо и са и са в идеално здраве. Повечето диви животни страдат от болести, недоимък и паразити, имат къс живот, а не това искаме за нашите любимци май. А ако последваме диетата в природата, трябва да даваме на кучето плъхове, бръмбари, карантия със стомашно съдържимо и други "гадости". Едва ли някой го прави.
Публикувано: 06 April 2008 - 01:52 PM
Публикувано: 08 April 2008 - 01:48 PM
Цитат
На мен ми дадоха пликчета мостри от ориджинъл и адулт, продавачката ми ги нахвали, но моят хубостник не ще и да ги опита.Храня го най-често с храни на Даймънд, но от тези не иска. Дано напише някой, който е хранил с тези гранули.

прочети правилата за подписите
Публикувано: 08 April 2008 - 10:21 PM
Но като гледам как ги харесва кучо,вероятно следващият път ще взема чувал ;)
Публикувано: 09 April 2008 - 11:15 AM
Моето зверче примерно дриска от всякакви гранули без БГ марките и сме на готвено, да по-скъпо ми идва доста по-скъпо ми идва, но какво да го правя с нежно стомахче сме, надявам се след време като порасне да сме на гранули дай боже. На мнение съм, че всяко куче си е индивидуално и само собственика му знае какво харесва и не харесвам, но да го тормозиш с БГ храна :huh:

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 09 April 2008 - 02:12 PM
Цитат
А тия смехории за месото, много се надявам, някой да не ги вземе на сериозно. Говорим за пълноценно и балансирано хранене, което не е само един продукт. А и кой са тия диви животни, родствени на кучетата, ядящи само месо и са и са в идеално здраве. Повечето диви животни страдат от болести, недоимък и паразити, имат къс живот, а не това искаме за нашите любимци май. А ако последваме диетата в природата, трябва да даваме на кучето плъхове, бръмбари, карантия със стомашно съдържимо и други "гадости". Едва ли някой го прави.
Vlado zoo - прав си и не съвсем. Определено за балансираното хранене е така. От друга страна обаче, наскоро четох статия, че котките хранене само с мишки не страдат от заболявания на пикочните пътища (запушвания и др.) и от липса на витамини в организма. Така, че и природата си знае работата. Проблемите на пикочните пътища при котките ги докарва стопанина, хранейки само с гранулирани храни - Фрискас, Любимец, Бош...
Публикувано: 09 April 2008 - 03:02 PM
Цитат
Цитат
На мен ми дадоха пликчета мостри от ориджинъл и адулт, продавачката ми ги нахвали, но моят хубостник не ще и да ги опита.Храня го най-често с храни на Даймънд, но от тези не иска. Дано напише някой, който е хранил с тези гранули.
В момента моя калпазанин яде от Хепи дог - Премиум Крок Адълт - вече 3 седмици и съм доволна и аз и кучето - не слабее чувства се добре и акитата са добре оформени - като патрончета. И финансово по - добре ми се отразява. Ще ми се от време на време да му давам Хилс, но просто отказва да го яде - а и тия надути цени...Но по тоя проблем съм писала и преди във форума.