Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 26 March 2008 - 09:29 AM
Публикувано: 26 March 2008 - 09:47 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 March 2008 - 09:48 AM
Цитат
Вносните храни не случайно са с високи цени, за разлика от шаренийте, те са поне съдържат нещо по- истинско.

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]

Публикувано: 26 March 2008 - 10:54 AM
Намерих си Роял Канин на много добра цена, та сега за пръв път ще я пробвам.
Досега съм най-доволна от канадската "Канутра" - с качествата на Р.Канин, но на двойно по-ниска цена (на такава я намирам :))
Купувайте си цели чували, гледайте храната да няма различни формички и цвят - търсете еднакви кафеви гранули. Не си купувайте рекламирани по ТВ храни. Четете етикета със състава.
Публикувано: 26 March 2008 - 11:34 AM
Цитат
Ми много е просто, ако сте прочели темите за хранене..
Във висококачествените гранули има всичко необходимо- витамини, минерали, калций, фосфор, омега 3 и 6 и куп други Необходими добавки за кучето. В месото какво има? Не ми казвайте, че съдържа всичко необходимо за вашето псе.. Ако храните с готвено, то ще ви излиза в пъти по-скъпо от това да храните с гранула супер премиум. Защото ще се налага да добавяте всичко гореспоменато отделно.
Но какво да Ви се обяснява.. та Вие храните с Любимец, явно не Ви интересува много много какво блъскате в устата на песа. Ай со здраве.
Публикувано: 26 March 2008 - 12:37 PM
Но да се върнем в темата: Реална ли е цената на прехвалените храни? И кои са скъпите съставки в гранулата?
Цитат
Кои са основните съставки в гранулата?
Публикувано: 26 March 2008 - 08:32 PM
Цитат
Но да се върнем в темата: Реална ли е цената на прехвалените храни? И кои са скъпите съставки в гранулата?
Цитат
Кои са основните съставки в гранулата?
Има си етикет, на него пише. Четете ли ги изобщо?
Публикувано: 26 March 2008 - 09:57 PM
@ov4arka.bg, сравнете няколко марки храни по отношение на състав, дневна дажба и вкус, попитайте хора, които са ги ползвали и си изберете. Ако дадена марка струва 3-4 лева и има скъпа реклама, значи реалната й цена е поне наполовина. Не е много лесно да се направи информиран избор, но такъв е само за добро, както за бюджета Ви, така и за здравето на кучето.
Цитат
Това може да бъде доста заблуждаващо твърдение. По какви критерии сравнявате качествата на двете храни?
Публикувано: 28 March 2008 - 08:32 AM
Може би ще попитате как съм стигнал до този извод? Отговарям: От етикета на торбата. Там са записани съставките на храната. Не е посочен процента им на участие в общия компонентен състав. Но това не е фирмена тайна и всеки може да го намери в интернет!
Публикувано: 28 March 2008 - 09:29 AM
Има два варианта :
1.Работите във фирмата произвеждаща "Любимец"
2.На втория етаж няма никой ;D
Предвид скорошната ви регистрация и писането само в тази тема тендирам към точка 1. ;)
Аз по принцип не съм фен на "топчетата" като храна, но никога не бих хранил с ТАКИВА БОКЛУЦИ като "Любимец" по-добре храни с хляб , защото другото си е трици и кой зне още кви боклуци :rolleyes:
Публикувано: 28 March 2008 - 11:20 AM
Публикувано: 28 March 2008 - 03:53 PM
Благодаря предварително! ;)

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 28 March 2008 - 06:25 PM

Публикувано: 28 March 2008 - 07:05 PM
Цитат
Не говори глупости, като явно не разбираш какво приказваш. ;)
Изхранвам с РК "огромен пес", но не съм фалирала! ;) И обяснението е просто- когато храниш с качествена гранула, грамажа е много по-малък от грамажа, който трябва да даваш дневно от евтина бг храна. Ако от Любимец трябва да даваш по кило на ден, то от РК ще даваш по 500гр. ;) И те така..
Публикувано: 28 March 2008 - 08:58 PM
Публикувано: 28 March 2008 - 10:15 PM