Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#81 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 March 2008 - 11:32 AM

Със същия успех можеш да го храниш с трици  :blink:

#82 Потребителят е офлайн   ov4arka.bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 09:29 AM

Dara,  аз очаквам сериозно мнение по отношение на видовете храни на българския пазар. Не защитавам определена марка храна, но във форума прави впечатление явната реклама на известни марки вносни храни с много високи цени. Мисля, че  трябва да се отдаде заслужено внимание и на най-популярните храни на нашия пазар.

#83 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 March 2008 - 09:47 AM

Това което Дара е казал за тази храна е всеизвестен факт.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#84 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 March 2008 - 09:48 AM

Шарените храни , каквато е Любимец, са нищо повече от химия и не съдържат нищо полезно за кучето , дори напротив много са вредни.Може кучето ви засега да няма проблеми, но с възрастта, ако продължавате да го храните с това, ще се появят доста сериозни .

Цитат

Не защитавам определена марка храна, но във форума прави впечатление явната реклама на известни марки вносни храни с много високи цени. Мисля, че  трябва да се отдаде заслужено внимание и на най-популярните храни на нашия пазар.

Вносните храни не случайно са с високи цени, за разлика от шаренийте, те са поне съдържат нещо по- истинско.
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   dox Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 10:24 AM

е ако е само "нещо по -истинско" заслужават ли си парите от 7,50 - 9,00 лева на килограм.....

#86 Потребителят е офлайн   mmouse Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 10:54 AM

Винаги си заслужава да дадеш повече пари за по-добро качество.
Намерих си Роял Канин на много добра цена, та сега за пръв път ще я пробвам.
Досега съм най-доволна от канадската "Канутра" - с качествата на Р.Канин, но на двойно по-ниска цена (на такава я намирам :))
Купувайте си цели чували, гледайте храната да няма различни формички и цвят - търсете еднакви кафеви гранули. Не си купувайте рекламирани по ТВ храни. Четете етикета със състава.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   ov4arka.bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 11:06 AM

наистина няма нищо случайно във високите цени на всички храни, които са повече от 5лв/кг!Но аз си задавам въпроса: как е възможно цената на 1кг гранули  да е равна на цената на 1кг месо без кости, на 2кг колбаси и тн???

#88 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 11:34 AM

Цитат

наистина няма нищо случайно във високите цени на всички храни, които са повече от 5лв/кг!Но аз си задавам въпроса: как е възможно цената на 1кг гранули  да е равна на цената на 1кг месо без кости, на 2кг колбаси и тн???

Ми много е просто, ако сте прочели темите за хранене..
Във висококачествените гранули има всичко необходимо- витамини, минерали, калций, фосфор, омега 3 и 6 и куп други Необходими добавки за кучето. В месото какво има? Не ми казвайте, че съдържа всичко необходимо за вашето псе.. Ако храните с готвено, то ще ви излиза в пъти по-скъпо от това да храните с гранула супер премиум. Защото ще се налага да добавяте всичко гореспоменато отделно.
Но какво да Ви се обяснява.. та Вие храните с Любимец, явно не Ви интересува много много какво блъскате в устата на песа. Ай со здраве.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   ov4arka.bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 12:37 PM

загубихме някъде добрия тон. Аз лично нямам нищо против да наричате моето 64-килограмово куче "псе". В съседна Сърбия всички кучета са "псета". Нека към всички любимци се отнасяме с уважение, не всички любимци имат собственици с възможности!
Но да се върнем в темата: Реална ли е цената на прехвалените храни? И кои са скъпите съставки в гранулата?

Цитат

В месото какво има? Не ми казвайте, че съдържа всичко необходимо за вашето псе.. 
Вие го казахте
Кои са основните съставки в гранулата?

#90 Потребителят е офлайн   Kamenagi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 26 March 2008 - 08:32 PM

Цитат

загубихме някъде добрия тон. Аз лично нямам нищо против да наричате моето 64-килограмово куче "псе". В съседна Сърбия всички кучета са "псета". Нека към всички любимци се отнасяме с уважение, не всички любимци имат собственици с възможности!
Но да се върнем в темата: Реална ли е цената на прехвалените храни? И кои са скъпите съставки в гранулата?

Цитат

В месото какво има? Не ми казвайте, че съдържа всичко необходимо за вашето псе.. 
Вие го казахте
Кои са основните съставки в гранулата?

Има си етикет, на него пише. Четете ли ги изобщо?

#91 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2008 - 09:57 PM

Не е необходимо да се задълбавате в цените на храните. Има си храни за всеки джоб. По принцип цената съответства на качеството, но не само. Цената на храните се определя, както от вложените продукти, така и от други неща като маркетинг, реклама, стандартност и др. Факте е, че има храни от премиум и супер премиум класа на много прилични цени. Човек лесно може да се ориентира като прочете многото теми или като попита ветеринарния си лекар или продавача в добър зоомагазин (не в бакалията или супермаркета). Факт е, че масовите марки от суперите имат пазарен дял около 80% в цял свят, но това се дължи на "потребителското мислене" на хората а не на качествата им.
@ov4arka.bg, сравнете няколко марки храни по отношение на състав, дневна дажба и вкус, попитайте хора, които са ги ползвали и си изберете. Ако дадена марка струва 3-4 лева и има скъпа реклама, значи реалната й цена е поне наполовина. Не е много лесно да се направи информиран избор, но такъв е само за добро, както за бюджета Ви, така и за здравето на кучето.

Цитат

Досега съм най-доволна от .............. - с качествата на ................, но на двойно по-ниска цена

Това може да бъде доста заблуждаващо твърдение. По какви критерии сравнявате качествата на двете храни?
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   papy20 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 10:06 PM

здравейте.искам да попитам някой има ли мнение за холандската храна KENNELS FAVOURITE?

#93 Потребителят е офлайн   ov4arka.bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 08:32 AM

реалната себестойност на премиум и суперпремиум е около 2лв/кг. Разликата до 7лв/кг и повече е труд, реклама, трнспорт, разходи за склад и разнос, печалба на вносители, дистрибутори, собственици на клиники, зоомагазини, маркети.
Може би ще попитате как съм стигнал до този извод? Отговарям: От етикета на торбата. Там са записани съставките на храната. Не е посочен процента им на участие в общия компонентен състав. Но това не е фирмена тайна и всеки може да го намери в интернет!

#94 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 09:29 AM

Като ви чета постовете виждам , че сте очарован от качествата на сухата храна "Любимец" ......... :rolleyes:
Има два варианта :
1.Работите във фирмата произвеждаща "Любимец"
2.На втория етаж няма никой  ;D

Предвид скорошната ви регистрация и писането само в тази тема тендирам към точка 1.  ;)

Аз по принцип не съм фен на "топчетата" като храна, но никога не бих хранил с ТАКИВА БОКЛУЦИ  като "Любимец"  по-добре храни с хляб , защото другото си е трици и кой зне още кви боклуци :rolleyes:

#95 Потребителят е офлайн   ov4arka.bg Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 11:20 AM

Любимец, когато се зададе въпрос по-дадена тема във форума се очаква да има дискусия. Не трябва да се "плаче". Наистина има и тъжни моменти, свързани с пазара на храните за домашни любимци. Във форума очаквайте да се включват сериозни хора със смислени въпроси и отговори, но ако това Ви пречи, моля, информирайте аудиторията!

#96 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2008 - 03:53 PM

Някой знае ли нещо повече за Nutra Gold- Holistic Formulas? Ако имате впечатления- моля, споделете! Моя приятелка храни кучака с тази за възрастни кучета и е доволна, но бих искала да прочета и повече мнения!
Благодаря предварително!  ;)
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#97 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 06:25 PM

Виждам, че тук сте против българските храни... Аз нямам намерение да вземам страна, защото не разбирам. Но каква е разликата в това дали ще взема шарени бг гранули за 1.60 кг или едноцветни не - български гранули за 1.60 кг? Естествено, че по - качествените храни са на по - висока цена, но не виждам как може да се изхранва някой огромен пес със Роял Канин, примерно, освен ако нямаш мноооооооооого пари в излишък. А за триците.... не, че на някой го препоръчвам де, напротив, ама мой познат си храни пекинеза от 5 години с ярма и хайвана е в цветущо здарве....
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 07:05 PM

Цитат

Естествено, че по - качествените храни са на по - висока цена, но не виждам как може да се изхранва някой огромен пес със Роял Канин, примерно, освен ако нямаш мноооооооооого пари в излишък.

Не говори глупости, като явно не разбираш какво приказваш.  ;)
Изхранвам с РК "огромен пес", но не съм фалирала!  ;) И обяснението е просто- когато храниш с качествена гранула, грамажа е много по-малък от грамажа, който трябва да даваш дневно от евтина бг храна. Ако от Любимец трябва да даваш по кило на ден, то от РК ще даваш по 500гр. ;) И те така..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 08:58 PM

Аз продължавам да не разбирам защо се сравняват РК и Любимец. Има доста марки, които ценово стоят между тях. Казано иначе, по-добре е да се храни кучето с икономична храна, отколкото с остатъци и сух хляб. Но ако човек се интересува от благосъстоянието на животното едва ли това е избора му. А ако, човек няма средства да осигури качествени грижи, в това число качествена храна просто не си взема куче. Не е ли пределно ясно. И едва ли е оправдание кучетата по автокъщи например да се хранят с най-евтината храна, защото е скъпо с другата??? Не разбирам какъв е проблема на lonesome. Специално за пекинез да се пести от цената на храната като говорим за 100-120 грама ми се вижда кощунствено.
User's Signature

Качена снимка

#100 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 10:15 PM

Сигурно съм в грешка, просто съм настроена малко по - различно, защото около мен положението е по - различно и виждам неща, които вие най - вероятно няма къде да видите, ама като са ми малко годините и нямам право на глас просто си трая и гледам да се оправят нещата... Дворното куче го храня с най - евтината храна, защото такива са ми възможностите. Ако аз не купя от джобните си пари храна, каквато и да е, ще яде сух хляб. И на брат ми кучето се налага да изхранвам, напоследък доста често. На мен просто парите не ми стигат за по - висок клас храна! Аз нямам проблем! За дворното куче се грижа колкото мога, докъдето ми стигат възможностите. А къщното, разбира се, получава много повече грижи. Винаги купувам възможно най - качествената храна, която мога да си позволя, купувам консерви, паучове, пастети, защото ми е и капризна "бабичката". Аз не бих си набъркала ярма на кучето, никога! Просто това виждам и това казвам!
User's Signature

Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема