Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1321 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 January 2011 - 07:41 PM

когато говорим за увреден стомах-спор няма,и аз съм ЗА ..говорим за общия случай,в който взимате бебе на 50 дни и веднага почвате с гранулата,или още по зле-когато се захранва кученцето се захранва с накисната гранула..да,лесно е..
но бихте ли захранили бебето си с консерва,или с бургер вместо с пюре и каша ??и кое е по добре за него?

#1322 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 11 January 2011 - 08:25 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 11 January 2011 - 10:35 AM, написа:

Показване на мнениетоMyDuality, в 10 January 2011 - 08:27 PM, написа:

За мен е абсурдно да се храни само с консерванти маце , колкото и висок клас да е храната пак месеото е в проценти не е на 100% ...
понеже не смятам ,че е нужно да изчета 1 тон книги за кучешкото хранене смятам че е достатъчно да знам няколко вида храни които са полезни и да ги комбинирам с гранули ...
Съмнявам се , че ти знаеш за себе си как да се храниш правилно , само ми кажи колко си висока и колко кила си да видиме дали ти знаешкакво да ядеш, че и ти се извъди експерт по храненето .
Абсурдно е стопаните да ядат МС доналдс и да четата тонове как трябва да се храни кучето им ....това е обсебване ...
:db_046:

Не си спомням някъде да съм споменала, че кучето ти трябва да се храни само с гранула. А маце ще викаш на наборките си, не на мен. Към мен с малко повече уважение. Така, както аз не ползвам епитети за теб. Ясно?
Очевидно стана, че си тук само да пишеш, пишеш, пишеш, без да научиш и грам от това, което хора направили си труда да изучат, опитат, сгрешат, и т.н. се опитват да обяснят. Ок, не приемай съвети, ама поне не раздавай неправилни такива на другите.
А аз с какво се храня и как изглеждам не е твоя работа и не е обект на обсъждане в този форум. По-скоро да беше питала кучетата и котките ми как изглеждат?
Ма защо ли, след като от това няма да излезе сеир или някоя друга дразга.
Успех с храненето и отглеждането на кучето.
Сега пак си спомних защо отдавна не влизам да пиша там, където те срещна.

Е как изглежда твоето куче?
И какво те притеснява да говориш за себе си ? Смешно е това издребняване с тази храна.
За вас всеки които има различно мнение трябва да бъде нахулен и убит с камани .
Ще съветвам които си искам както си искам , не мисля че вие трябва да ме съветвате кои да съветвам , главите за това са на раменете всеки сам да си отсеива информацията и да си преценява какво да прави.
А /маце/ какво е убидното , от кое поколение сте , странна реакция...
User's Signature

Качена снимка

#1323 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 08:41 PM

navar, да имам интерес да препоръчам EUKANUBA, но никой не може да ме обвини в лъжи и некомпетентност. Поради ще си позволя да поясня сметките.

За 65 кг куче днешната дажба е 415 г. Дажбата е ниска, но това е именно поради качеството на съставките и 100% животинския протеин. Ако си дадеш труда да прочетеш СЪСТАВА ще видиш, че няма нито един продукт, който би отхвърлил в натуралното хранене. Тоест тук храната е "сготвена" и обезводнена.

И сега да посмятаме:

Често срещана цена на чувал 15 кг е 110 - 120 лв. (7,33 лв. за кг)
7,33 х 0,415 = 3,43 лв. на ден. Е сбъркал съм с 13 ст. :md_064:

Аз съм последния човек, отричащ натуралното хранене, но за тези пари (освен ако не ми предложиш адекватна рецепта на тази стойност) не виждам по-добра оферта.
User's Signature

Качена снимка

#1324 Потребителят е офлайн   IronHide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 08:55 PM

Мили ми хорица,
Виждам че добре сте се заяли тука един с друг...не искам да ви развалям веселбата, по-скоро пиша за съвет. Кучето ми е супер капризно, готви му се през ден, варено пилешко(няма зъби за по-сериозни кости), ориз, макарони или кус-кус...ами спря да яде...пробвахме с гранули...Роял Канин, Проплан, Еукануба, Дог Чоу, всякакви други по-ниско разрядни храни, но освен газове и диария, нищо друго не получи...и апетита му изчезна :dry: Вчера обаче се появи едно промоционално пакетче на Virbac Vet Complex за възрастни кучета...ми аз толкова настървен не съм го виждала :ud_009: примляскава доволно :zz_227: и като прахосмукачка обира пода.
Някой да ги е пробвал и да ми каже дали си заслужава да хвърля поредните три цифрички в магазина, или ще са просто пари на вятъра?
User's Signature

Качена снимка

#1325 Потребителят е офлайн   айша_86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 09:48 PM

Показване на мнениетоIronHide, в 11 January 2011 - 08:00 PM, написа:

Мили ми хорица,
Виждам че добре сте се заяли тука един с друг...не искам да ви развалям веселбата, по-скоро пиша за съвет. Кучето ми е супер капризно, готви му се през ден, варено пилешко(няма зъби за по-сериозни кости), ориз, макарони или кус-кус...ами спря да яде...пробвахме с гранули...Роял Канин, Проплан, Еукануба, Дог Чоу, всякакви други по-ниско разрядни храни, но освен газове и диария, нищо друго не получи...и апетита му изчезна :dry: Вчера обаче се появи едно промоционално пакетче на Virbac Vet Complex за възрастни кучета...ми аз толкова настървен не съм го виждала :ud_009: примляскава доволно :zz_227: и като прахосмукачка обира пода.
Някой да ги е пробвал и да ми каже дали си заслужава да хвърля поредните три цифрички в магазина, или ще са просто пари на вятъра?

здравейте относто храната за която питате не мога да ви посаветвам ,но и ние имаме същия проблем
с гранулите не ги яде а и дори да ги куса ги ,,връща,, :zz_020: единственото което яде е месо никакви гранули нито
Еукануба нито Роял нито Педигри!

#1326 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 January 2011 - 11:34 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 11 January 2011 - 07:46 PM, написа:

navar, да имам интерес да препоръчам EUKANUBA, но никой не може да ме обвини в лъжи и некомпетентност. Поради ще си позволя да поясня сметките.

За 65 кг куче днешната дажба е 415 г. Дажбата е ниска, но това е именно поради качеството на съставките и 100% животинския протеин. Ако си дадеш труда да прочетеш ще видиш, че няма нито един продукт, който би отхвърлил в натуралното хранене. Тоест тук храната е "сготвена" и обезводнена.

И сега да посмятаме:

Аз съм последния човек, отричащ натуралното хранене, но за тези пари (освен ако не ми предложиш адекватна рецепта на тази стойност) не виждам по-добра оферта.

само да уточним ,че екструдацията всъщност не е сготвяне и изсушаване,ама нейсе..
и за 65 кг куче спящо по цял ден на дивана може и да са достатъчни 450 грама,но за работещо куче-тц..
все едно да сравняваш дневния порцион на хора по 65 кила..единия който цял ден мръхти/лешпери/лентяйства,и за около час се разхожда по алеята,другия който цял ден се товари физически/спортува,копае канали,мъкне тухли -все тая..
калорийния баланс може да бъде различен в пъти

#1327 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 11 January 2011 - 11:36 PM

Мили ми хорица,

Прикачена снимка
една от най добрите гранули за сега произведени по специална технология ,най близко до готвената храна
при цена от няколко лв на кг.няма как да се сбърка с нея
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1328 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 11:38 PM

Показване на мнениетоnavar, в 11 January 2011 - 10:39 PM, написа:

За 65 кг куче днешната дажба е 415 г. Дажбата е ниска, но това е именно поради качеството на съставките и 100% животинския протеин. Ако си дадеш труда да прочетеш ще видиш, че няма нито един продукт, който би отхвърлил в натуралното хранене. Тоест тук храната е "сготвена" и обезводнена.

И сега да посмятаме:

само да уточним ,че екструдацията всъщност не е сготвяне и изсушаване,ама нейсе..
и за 65 кг куче спящо по цял ден на дивана може и да са достатъчни 450 грама,но за работещо куче-тц..
все едно да сравняваш дневния порцион на хора по 65 кила..единия който цял ден мръхти/лешпери/лентяйства,и за около час се разхожда по алеята,другия който цял ден се товари физически/спортува,копае канали,мъкне тухли -все тая..
калорийния баланс може да бъде различен в пъти

доберманите ми са по цял ден на двора и при този студ минаха на 900гр и пак слабеят
User's Signature

Качена снимка

#1329 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 January 2011 - 11:41 PM

Прикачена снимка
форма на кучето при голяма дажба и постоянно движение
User's Signature

Качена снимка

#1330 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2011 - 01:11 AM

..да имам интерес да препоръчам EUKANUBA, но никой не може да ме обвини в лъжи и некомпетентност.
.... Дажбата е ниска, но това е именно поради качеството на съставките и 100% животинския протеин. ...

За да бъде протеина в една храна 100 % с животински произход, то в тази храна не трябва да има нищо друго освен животински продукти. В EUKANUBA като гледам животинските продукти не са повече от 25-30 %, останалото е зърно, което също дава протеин, но от групата на растителните протеини.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#1331 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 January 2011 - 01:19 AM

Показване на мнениетоnavar, в 11 January 2011 - 10:39 PM, написа:

Екструдацията е един толкова "здравословен" метод за приготвяне на храни, че се стигна до следното :

НАРЕДБА № 37 ОТ 21 ЮЛИ 2009 Г. ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ НА УЧЕНИЦИТЕ

В сила от 15.09.2009 г. Издадена от Министерството на здравеопазването Обн. ДВ. бр.63 от 7 Август 2009г.

Чл. 6. В ученическите столове, бюфети и в автоматите за закуски и напитки не се предлагат:

1. ............

2. екструдирани зърнени продукти с добавена мазнина;

Повечето кучешки храни съдържат над 60 % зърно, включват и животински мазнини, и са получени чрез екструдиране.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#1332 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 11:54 AM

Показване на мнениетоDanidi, в 11 January 2011 - 10:41 PM, написа:

Мили ми хорица,
Виждам че добре сте се заяли тука един с друг...не искам да ви развалям веселбата, по-скоро пиша за съвет. Кучето ми е супер капризно, готви му се през ден, варено пилешко(няма зъби за по-сериозни кости), ориз, макарони или кус-кус...ами спря да яде...пробвахме с гранули...Роял Канин, Проплан, Еукануба, Дог Чоу, всякакви други по-ниско разрядни храни, но освен газове и диария, нищо друго не получи...и апетита му изчезна Качена снимка Вчера обаче се появи едно промоционално пакетче на Virbac Vet Complex за възрастни кучета...ми аз толкова настървен не съм го виждала Качена снимка примляскава доволно Качена снимка и като прахосмукачка обира пода.

Прикачен файл IMG1143A.jpg
една от най добрите гранули за сега произведени по специална технология ,най близко до готвената храна

Помощ. Не мога да видя какво пише на чувала?

#1333 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 12:01 PM

Показване на мнениетоredy, в 11 January 2011 - 01:46 AM, написа:

Показване на мнениетоvlado zoo, в 10 January 2011 - 10:24 PM, написа:

Показване на мнениетоVesela_5, в 10 January 2011 - 10:36 PM, написа:

Майко мила,...

А такива като теб по-добре да не се обаждат. То бива наглост, ама като твоята е изключителна рядкост. Чудя се как имаш очи да се показваш пред хората още!

Ехее тая тема се е превърнала в...... "търговци се бият за наивни клиенти" :ab_041:

А владо явно се изживява като тартора на търговците :af_089: , извинявам се ако съм сбъркал за владо но просто беше толкова явно как всеки си дърпа чергата към себе си :af_089:

Ето аз как храня

Качена снимка

Качена снимка

Не отричам сухата храна изцяло , но ми е смешно как форума се ползва за промиване на мозъци ....ако не храниш със суха храна кучето ти отива на вет.!! Колко нагло от ваша страна. А знаете ли за делата водени от собственици на умрели кучета и котки вследствие на суха храна . За мен не е нормално цял живот кучето да си знае само поредната купичка топчета за деня . Но всеки си има глава на раменете и си решава сам.

Колега ти с всичките тия кокалаци които даваш заедно с месото май ти ще опреш до ветеринар,не ме разбирай погрешно и аз готвя но с чисто месо плюс качествена гранула.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1334 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 12:24 PM

не всеки може да си позволи казани в апартамента :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#1335 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 12:25 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 10:59 AM, написа:

Мили ми хорица,
Виждам че добре сте се заяли тука един с друг...не искам да ви развалям веселбата, по-скоро пиша за съвет. Кучето ми е супер капризно, готви му се през ден, варено пилешко(няма зъби за по-сериозни кости), ориз, макарони или кус-кус...ами спря да яде...пробвахме с гранули...Роял Канин, Проплан, Еукануба, Дог Чоу, всякакви други по-ниско разрядни храни, но освен газове и диария, нищо друго не получи...и апетита му изчезна Качена снимка Вчера обаче се появи едно промоционално пакетче на Virbac Vet Complex за възрастни кучета...ми аз толкова настървен не съм го виждала Качена снимка примляскава доволно Качена снимка и като прахосмукачка обира пода.

Virbac-MASTERI :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1336 Потребителят е офлайн   Vessy cc Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 12:44 PM

Здравейте, аз искам само да споделя, че 13 г. си хранех боксера с домашна храна, като преобладаваха шийки с бульон и хляб (не харесваше гранули). Никога не е имал проблеми и изглеждаше страхотно, ветеринарите му се чудеха как на 13г. е все още жив.
Планувам да си взема куче от едра порода и за по-балансирано хранене и правилен разтеж съм се ориентирала към гранулите, но от друга страна и аз съм малко скептично настроена към тях - ротвайлерката на приятелят ми е хранена с гранули, като стана на 10г. получи разширяване на хранопровода и умря от това (не твърдя, че е от гранулите!).
Чета, чета и не мога да преценя кой е по-добрия тип хранене, може би смесения :dry:

#1337 Потребителят е офлайн   IronHide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 12:44 PM

Много благодаря за отговора Danidi,
Мисля да пробвам с Virbac Vet Complex Senior dog. Дано не му мине бързо мерака и за тях :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#1338 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 01:21 PM

Показване на мнениетоDanidi, в 12 January 2011 - 11:30 AM, написа:

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 10:59 AM, написа:

Мили ми хорица,

Virbac-MASTERI Качена снимка

Благодаря. Но не съм я виждал във Варна, ако може да ми пратиш линк за някой он лайн магазин в БГ.

#1339 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 January 2011 - 01:33 PM

Аз едно не мога да разбера , чисто месо ...какжо по дяволите...? В кокала също има полезни неща ..костния мозък примерно ? А пък самия кокал почиства зъбите а и ако се даде соров, тои е доста по-приятен за хапване не е толкова твърд и остър...
Аз за себе си не готвя само чисто месо , а кучето ще яде ...вие бъзикате ли се хахаха
Горките вълци в гората кои ли им готви и кои ли им дава гранулки сигурно са мн болни ...
А да да ви кажа... как ми казаха ,че кучето ми щяло много бавно да оздравее от краста ако не яде специалната храна която е 20кинта 800гр хахаха е още при 1-вата инжекция се виждаше ефекта ... само беше нужно да яде повечко агнешко ... (казаха ми че кучето ми е с мн сериозна краста и 12 инжекции едва ли ще помогнат ...е кучето ми беше здраво на 6-тата инйекция )

SAMOTNATA
Както в един твои пост каза кога си взе куче кога почна да разбираш ... аз живея с кучета от пеленаче , винаги в нас е имало болл кучета очастващи по изложби , с доказани качества ... се си мисля ,че трябва да поназнаивам нещо а и човека до които винаги се допитвам за всичко е господин Васил Горолов . Така че поне веднъж не си мисли, че разбираш от всичко и че знаеш за всеки всичко ... защото мога да се басирам ,че аз на 20г знам доста повече и съм се нагледала на доста повече кучета и изпълнения
User's Signature

Качена снимка

#1340 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 January 2011 - 01:48 PM

Показване на мнениетоnavar, в 11 January 2011 - 06:05 PM, написа:

още един потребител,който избягва да комуникира с мен-"фен клубът" ми се увеличава..

А, ша прощаваш, аз съм една от първите във "фен клуба". Ма това е защото не обичам да си говоря с радиото.
Значи първо искаше някой, който не е хранил само с гранули. Намери се, оказа се, че примера не ти харесва. Ма това е защото не доказва твойта теза. И сега да повторя за осемнайсти път - никъде не казвам, че натуралното хранене е лошо, напротив. Но аз съм по 10 часа на работа, а когато не работя уча. Предпочитам да изкарам кучето час и половина навън, а да му сложа после за 5 мин гранула, отколкото час и половина да седя над "казана" и да го разходя 5 мин. Освен това не мисля, че мога да си позволя да намеря и купя всички съставки, които искам да има в това сготвено. Да не говорим за изходният продукт. Само сега не ме обвинявай, че съм лош стопанин щот не ми се виси над печката и съм потърсила по-удобният вариант. Както казах и това съм правила, не свърши добре.
Просто приеми най-накрая, че не е само твойто, и че може би наистина малка част от гранулите вършат работа. Защото ако не беше така нямаше да има толкова добре изглеждащи кучета, хранени толкова време само на гранула. Факт. Също както аз не отричам че има толкова добре изглеждащи кучета хранени с натурално. И стига спорил само за спорта, че толкова ми омръзна, за останалите потребители не знам. Глупаво е вече.

MyDuality, явно не си виждала как умира в мъки и гърч куче, перфорирано от кокал? Обади ми се като видиш /не ти го пожелавам, обаче/. Иначе, да, костният мозък има полезни вещества и именно затова вълците чупят костите и ядат само него, а костите оставят. Ма тва за кой ли път, колко ли хора го обясняват, а баба едно си знае, едно си бае.
Фактът, че на 20 години "тооолкова много кучета си имала/видяла/отгледала" не само не е за хвалене, ами и не говори нищо добро. Мен не ме е срам да кажа, че лично мое куче съм имала и имам само едно, ма поне е живо и здраво и все още е у нас.
А аз не съдя за теб по това колко кучета имаш, а по това какво говориш и какви съвети даваш.
И продължавам да не виждам къде моето мнение се различава от това на двете страни пишещи тук, просто не всичко от "натуралното" хранене е правилно. Това се опитвам да обясня, ама кой ли чете, важното е да се дръгнем тук.
А защо обръщението ми е обидно - ами защото е признак на ниска култура. Никога към непознат не можеш да се обръщаш, като към близък в кръчмата. ;)
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема