Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1361 Потребителят е офлайн   айша_86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 January 2011 - 10:22 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 12 January 2011 - 08:57 PM, написа:

чета тука и и почнах да се съмнявам в правилността на храненето на мойто куче ...( пекинез )

Някакви забележки има ли по това -

Гранули има винаги малка купичка от които рядко си дояжда по малко .
Кремвиши на Тандем , наденица . 1-2 дена .
дробчета , пилешки бутчета варени 1-2 дена
супа с хляб , или помия някаква понякога :ab_041:
варено яйце 1 път седмично , плодове не иска ...

кокал - св. ребърце варено или огризано от нас от пържоли , хрущял от пилешките бутчета
белени тиквени семки - ( когато ям и аз )
Кости от пържоли ...г и държа в хладилника , и му давам
през ден два , мн ги обича ...
кисело , пресно мляко понякога ...

ВОДА ?? купичка 200гр в банята , сменява се ,и мие почти всеки ден ?

е страшна рецепта само тъка :oc_191: :oc_191: :oc_191: :ob_173:

#1362 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 13 January 2011 - 12:16 AM

ходейки на лов често намирам животни изядени от хищници винаги са започнати от вътрешностите , костите и кожата в повечето случай си остава
така че не залатайте на костите не са предпочитана храна
Прикачена снимка
този вълк скоро попадна в една хайка същата работа при хранене почва от вътре на вън,глава крайници и опашка остават непокътнати
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#1363 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 January 2011 - 12:43 AM

Този вълк законно ли го държиш/държите в тази клетка?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1364 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 January 2011 - 10:47 AM

Показване на мнениетоsergeevrott, в 12 January 2011 - 08:08 PM, написа:

Еми костите са ги разнесли чакалите ,лисиците и бездомните кучета ако огледаш периметара ще ги намериш.

тц, няма чакали ,няма лисици -все пак си познавам добре региона..
и никой не казва че костите са храна,а че биват изядени-вярно последно,но все пак ..не ядат само крака и глави ,не знам защо..
въпреки че реално чакалите и лисиците също са Канис..
та,незнам кой какво е гледал в клетка знам аз какво виждам ...

#1365 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2011 - 11:23 AM

Показване на мнениетоsamotnata, в 12 January 2011 - 05:09 PM, написа:

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 04:42 PM, написа:

Извинявай ама не можах да разбера ти с каква гранула храниш? Би ли споделила?

С гранула висок клас. Намерила съм тази, която се отразява най-добре на моето куче.
За вашето просто явно още не сте намерили коя е най-точната марка, вид /защото различните марки имат различни видове/ или вкус.
Пожелавам успех в търсенето.

Предполагам че не е тайна марката и ще ти бъда благодарен да я споделиш за което предварително ти благодаря.

#1366 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2011 - 11:29 AM

Показване на мнениетоDanidi, в 12 January 2011 - 11:21 PM, написа:

ходейки на лов често намирам животни изядени от хищници винаги са започнати от вътрешностите , костите и кожата в повечето случай си остава
така че не залатайте на костите не са предпочитана храна
Прикачен файл DSC00082.JPG
този вълк скоро попадна в една хайка същата работа при хранене почва от вътре на вън,глава крайници и опашка остават непокътнати

Качена снимкаИзвинявай за нахалството ама ще ти бъда благодарен ако кажеш къде мо га да намеря MASTЕRY PRO в БГ.Благодаря. Не съм я виждал във Варна, ако може да ми пратиш линк за някой он лайн магазин в БГ.

#1367 Потребителят е офлайн   IronHide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 01:24 PM

http://www.zoomagazi...cat=167&cat1=33
Tова е онлайн магазина в който аз намерих Вирбак. А във Варна, ако ти е близко, може да пробваш да питаш във Ветеринарна Клиника ПримаВет. Намира се на k-k "Св.Св.Константин & Елена" спирка "Марек", ул."Първа" 147. Там ми казаха че имат, но май не всички видове храни от тази марка.
User's Signature

Качена снимка

#1368 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2011 - 01:45 PM

Показване на мнениетоIronHide, в 13 January 2011 - 12:29 PM, написа:

http://www.zoomagazi...cat=167&cat1=33
Tова е онлайн магазина в който аз намерих Вирбак. А във Варна, ако ти е близко, може да пробваш да питаш във Ветеринарна Клиника ПримаВет. Намира се на k-k "Св.Св.Константин & Елена" спирка "Марек", ул."Първа" 147. Там ми казаха че имат, но май не всички видове храни от тази марка.

Значи гговорим за МАSTERY PRO na DOG'n'CAT International, които не са Virbac според (http://pro.dog-cat-i...maintenance.asp.) За съжаление не мога да ги видя в линка който си ми посочила. Благодаря

#1369 Потребителят е офлайн   IronHide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 01:59 PM

Ох извинявай,
Мислех че питаш за Virbac Vet Complex. Вече съвсем се побърках с тая храна :wacko:
Съжалявам за спама!
User's Signature

Качена снимка

#1370 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 January 2011 - 05:00 PM

Някой пробвал ли е тази храна IMAGINE?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1371 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 13 January 2011 - 06:05 PM

Аз съм я пробвала - със сьомга и ориз. Доволна съм много. В състава първата съставка е 30% сьомга, което ме устройва перфектно. Козината става супер.

#1372 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 06:10 PM

Чета темата от доста време и едно не мога да проумея ,защо все за тоя вълк говорите бе хора?В днешно време кучето има толкова общо с вълка колкото вие с маймуните,кучето е от хиляди години покрай огнището на човека и няма почти нищо общо с този ваш вълк.Човекът си е направил такава гавра с кучето като е създал толкова много и извратени породи (не искам да ги споменавам за да не обидя феновете им) че какъв вълк кви пет лева.Ако някои от всички пишещите тук си храни кучето като вълк моля нека сподели с мен своя опит, ще ми бъде много интересно,но много се самнявам,защото ако едно куче го държим гладно една седмица (както много често му се налага на вълка)и после му дадем 15 кила месо (колкото изяжда вълка като му се отдаде случай)то с вашето куче ще се случат много неприятни неща с фатален край.Така че,стига с тоя вълк вече.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1373 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 January 2011 - 06:15 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 13 January 2011 - 03:10 PM, написа:

Аз съм я пробвала - със сьомга и ориз. Доволна съм много. В състава първата съставка е 30% сьомга, което ме устройва перфектно. Козината става супер.

взех няколко килограма насипно с пуйка и ечемик мисля,ще видя как ще и се отрази :smile:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1374 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 January 2011 - 06:32 PM

Показване на мнениетоsergeevrott, в 13 January 2011 - 05:15 PM, написа:

В днешно време кучето има толкова общо с вълка колкото вие с маймуните,кучето е от хиляди години покрай огнището на човека и няма почти нищо общо с този ваш вълк.

И за толкова хиляди години да е настъпила промяна в зъбите му ? :ea_103: Няма !

Остават си зъби на хищник, пригодени да дробят месо и кости, а не плоски зъби на травопасно.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#1375 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 06:51 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 13 January 2011 - 05:10 PM, написа:

Понеже си много компетентна и имаш опит като търговец на храна (неуспешен) моля да обърнеш внимание на следните нещица (с уточнение, че храната е читава):
NUTRIENTS

Raw materials for animal food
Fresh salmon (>30%), rice, salmon flour, fowl oil, barley, brewer’s yeast, vegetable protein extracts, fish, fowl hydrolysate, beetroot pulp, chicory, (FOS), egg, linseed, zinc methionate, salt, monocalcium phosphate, potassium chloride, MOS, citric extracts, carnitine, taurine yucca, glucosamine and condroitine.

Надявам се тази марка да не стане заложник на спор, понеже хората са се постарали - прилично качество за ниска цена (предполагам). Това което искам да демонстрирам е, че не разбираш от състав на комерсиални храни, белким спреш да се пънеш и да си разчистваш стари сметки.
User's Signature

Качена снимка

#1376 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 07:40 PM

Показване на мнениетоdimo, в 13 January 2011 - 05:37 PM, написа:

Показване на мнениетоsergeevrott, в 13 January 2011 - 05:15 PM, написа:

В днешно време кучето има толкова общо с вълка колкото вие с маймуните,кучето е от хиляди години покрай огнището на човека и няма почти нищо общо с този ваш вълк.

И за толкова хиляди години да е настъпила промяна в зъбите му ? :ea_103: Няма !

Остават си зъби на хищник, пригодени да дробят месо и кости, а не плоски зъби на травопасно.

Особенно зъбите на Английския булдок са едно кам едно с тези на вълка.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1377 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2011 - 08:00 PM

Показване на мнениетоsergeevrott, в 13 January 2011 - 06:45 PM, написа:

Особенно зъбите на Английския булдок са едно кам едно с тези на вълка.

:ba_025: +

Да не говорим, че вече в половината породни стандарти допускат по няколко липси на зъби!
Значи ние като имаме много общи характеристики с неандерталците и трябва да живеем като тях, че и да се считаме за такива ..... много странна логика..... :mg_062:

Не мога да си обясня какви са тези суперглупави изказвания относно определени марки храни?! Всеки собственик си избира тази храна, която го устройва като качество, количество и цена. Едни се повлияват от една храна по-добре от друга. Въпрос на метаболизъм и вероятно други физиологични особености. Точно както и при хората - едни си мерят грамажите и пак наддават, защото не ядат правилната за тях храна, а други се разбиват от плющене на всичко вредно, но го изгарят без остатък. Какви са тези гръмки изказвания "Тази храна била боклук, пък онази била супер." Егати тъпотията! Да не говорим, че част от проблемите при храненето и усвояването на храната при кучетата зависят и от родствениците на кучето (точно както и при хората). Аз си имам много ярък пример в това отношение. За младата ни кучка смених сто марки храни плюс натурално хранене и пак ме питат "Защо не го храниш това куче?". Ами как да стане като една цяла линия в родословието й има този "проблем". Изглеждат като глисти до втората-третата година - само рагу и мускули, никаква мазнина. Един мой "фен" от клубните форуми реши да обясни на друг съфорумец как въпреки отношенията ни (по-точно кавгите ни по форумите) и аз съм "хранела" с храната, която той внасял. Интересно как от закупуването на един чувал реши, че съм "хранела" с тази храна!? Е, на моето куче не се отрази добре, но гледам на бретонката на комшията й действа супер. Сега да тръгна да плюя марката защото на моето куче не била дала отражение, така ли? Ами няма да стане. Храната си е добре, но не е за моето куче и точка. Седем години, по медицински причини, съм хранила натурално, демек по схема и определена диета с месо, зеленчуци и прочее, една от бабите. Просто така се налагаше и го правех. Това не попречи да развие онкологично заболяване. Дайте да не абсолютиризаме сега! Всеки си има своя концепция и разбирания по въпроса, но това не означава да се оплюва определена марка или начин на мислене.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1378 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2011 - 08:09 PM

Деси, хората сме така устроени - да разсъждаваме с клишета. Дори, когато имаме необорими доказателства за противното.

Попитали Айнщайн "Как се прави откритие?'
- Всички знаят, че нещо е невъзможно, но се намира човек, който не знае това и прави откритие.
User's Signature

Качена снимка

#1379 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2011 - 08:39 PM

Ами Владо сигурно си прав, просто си имам разнообразен опит, вярно само от 10-тина години, но все пак имам си някакви лични наблюдения. Ето, ти ми видя зверкинята в София през декември, видя и брат й от същото кучило. Видя как той е загладеничък, а тя е като радиатор, а тя е кучето с огромния апетит, нищо не отказваме. Майка й беше така допреди да роди, ела сега да я видиш. Точно сега е за показване, ама няма смисъл вече, освен ... след някоя година във ветеранския клас. Покрай нея, преди години, си говорих за този проблем с развъдчика, притежаващ един от дядовците й, намиращ се в Австрия. Тогава госпожата ми обясни, че и въпросния дядо бил точно такъв до около третата си година и че тя и досега си имала по няколко такива кучета, "издънки" в поколенията, които изглеждали като част от населението на Сомалия.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#1380 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 13 January 2011 - 10:02 PM

Аз уча и PR и това което мога да ви кажа е , че по-голямата част от потребителите питат своите приятели за мнение (или иначе казано ЛИДЕРИТЕ - те са именно такива, защото имат някакво високо социално ниво и мнение спрямо останалите и често , те са 1-вите в компанията (обществото)които пробват нов продукт) .Ако някои от този форум е виден КУЧКАР и каже е това бате е Дъ бест ,.50% от хората във форума ще пробват храната , а останалата половина която обича да пазарува обосновено (демек да проверява чете и съпоставя цена/количество/качество) пак ще вземат под внимание и мнението на лидера ...
Това е наи-добрия вид реклама (world of mouth) от уста на уста .

Не ме разбираите грешно но всяка 1 марка държи на своята реклама и никога качеството не отговаря на рекламата , в рекламата идеята е да се преовеличи или да се наблегне на позитивите ...ето педигри държат да подчертаят, че тяхната храна има страхотен аромат и това е така ...за качество не говориме
Та повечето хора обичат да се допитват до чуждото мнение и опит , въпреки че в случея всяка храна деиства различно на всяко куче.
User's Signature

Качена снимка

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема