Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#1341 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 12 January 2011 - 02:07 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 12 January 2011 - 12:53 PM, написа:

Показване на мнениетоnavar, в 11 January 2011 - 06:05 PM, написа:

още един потребител,който избягва да комуникира с мен-"фен клубът" ми се увеличава..

А, ша прощаваш, аз съм една от първите във "фен клуба". Ма това е защото не обичам да си говоря с радиото.
Значи първо искаше някой, който не е хранил само с гранули. Намери се, оказа се, че примера не ти харесва. Ма това е защото не доказва твойта теза. И сега да повторя за осемнайсти път - никъде не казвам, че натуралното хранене е лошо, напротив. Но аз съм по 10 часа на работа, а когато не работя уча. Предпочитам да изкарам кучето час и половина навън, а да му сложа после за 5 мин гранула, отколкото час и половина да седя над "казана" и да го разходя 5 мин. Освен това не мисля, че мога да си позволя да намеря и купя всички съставки, които искам да има в това сготвено. Да не говорим за изходният продукт. Само сега не ме обвинявай, че съм лош стопанин щот не ми се виси над печката и съм потърсила по-удобният вариант. Както казах и това съм правила, не свърши добре.
Просто приеми най-накрая, че не е само твойто, и че може би наистина малка част от гранулите вършат работа. Защото ако не беше така нямаше да има толкова добре изглеждащи кучета, хранени толкова време само на гранула. Факт. Също както аз не отричам че има толкова добре изглеждащи кучета хранени с натурално. И стига спорил само за спорта, че толкова ми омръзна, за останалите потребители не знам. Глупаво е вече.

MyDuality, явно не си виждала как умира в мъки и гърч куче, перфорирано от кокал? Обади ми се като видиш /не ти го пожелавам, обаче/. Иначе, да, костният мозък има полезни вещества и именно затова вълците чупят костите и ядат само него, а костите оставят. Ма тва за кой ли път, колко ли хора го обясняват, а баба едно си знае, едно си бае.
Фактът, че на 20 години "тооолкова много кучета си имала/видяла/отгледала" не само не е за хвалене, ами и не говори нищо добро. Мен не ме е срам да кажа, че лично мое куче съм имала и имам само едно, ма поне е живо и здраво и все още е у нас.
А аз не съдя за теб по това колко кучета имаш, а по това какво говориш и какви съвети даваш.
И продължавам да не виждам къде моето мнение се различава от това на двете страни пишещи тук, просто не всичко от "натуралното" хранене е правилно. Това се опитвам да обясня, ама кой ли чете, важното е да се дръгнем тук.
А защо обръщението ми е обидно - ами защото е признак на ниска култура. Никога към непознат не можеш да се обръщаш, като към близък в кръчмата. ;)

Това за кокалите и костния мозък мн добре го знам . Куче умряло от кокал , това е краиния резултат без предиостория , какъв кокал е дадено , обрабботен или не и прочие ..че то има човек умрял от слунката си ...няма да ти казвам как съм се гърчила от слунка ....както и да е..
А кучетата които сме имали (аз и наще) не са просто за по година-2 , те са били изгледани от-до .. просто броиката е била голяма и са се застъпвали ;) Нз дали си чувала какво казва Сизър ...няма МОЕ куче , твое е ако живееш сама ...има ли семеиство е обшо ... нз как преценяваш твое-мое ..може би по името на документите ? В този случеи аз имам 2 кучета :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#1342 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 12 January 2011 - 02:11 PM

Когато човек няма доводи, с които да обори отсрещният, се хваща за малки, нямащи нищо общо неща.
Кокалите, погълнати, правят проблеми, независимо какви са и как са обработвани. Това, че веднъж, 5, 20 пъти не се случва нищо, не значи, че на следващият няма да се случи. Аз не обичам безсмислено да рискувам здраве и живот. Който иска, никой не го спира.
Мое куче означава Аз да се грижа за него, аз да вземам решенията, да поемам отговорността за здравето му, обучението му, храненето му. Ако някой друг прави тези неща, а аз само го галя, радвам му се или понякога го разхождам, това не е мое куче. Savy?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#1343 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 January 2011 - 02:21 PM

И по тази логика съм с 2 кучета , а по твоята логика и 2-те кучета ли трябва да живеят под 1 покрив ? :db_046:

То принципно тази тема е направена всеки да каже за него и неговото куче коя е наи-добрата храна ..то е ясно ,че всеки си храни кучето както иска ... Аз се старая да храня моята както хранят американските булдоци в американските развъдници само че ,с по-евтини продукти ...
И често се допитвам до по-разбиращи хора от мен ...

Хаиде качи 1 снимка на кучето ти в стоика .
User's Signature

Качена снимка

#1344 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 January 2011 - 02:42 PM

Ето така изглежда моето куче , по начина по които го храня 1кг храна на ден (общо гранули , месо , плодове и зеленчуци)
кучето е на 8 месеца 28кг Прикачена снимка
Прикачена снимка

Приемам коментари и забележки .

За жалост на другото куче снимките в стоика са на някои диск ...ето нещо подобн на стоика ..
14месеца 38кг
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#1345 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 January 2011 - 03:08 PM

А, не, аз няма да падам дотолкова, че "да си мерим" стойките.
Това е за тийн форумите, не за тук. Моето куче няма снимка в "стойка", защото не е изложбено и ми се струва безсмислено да му правя такива.
А куче на годинка-две с всяка храна би изглеждало добре, виж на 7 вече ще е друга работа, ама не само на външен вид.
Аз спирам до тук. Явно няма смисъл отново да се хабя. Връщам се на първоначалният си замисъл където пишете ти или навар да подминавам с усмивка.
Всичко хубаво.
User's Signature

#1346 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 January 2011 - 03:13 PM

да,има кучета умрели от хранене с кости,но не виждам някой да твърди че костите са храна..
и ,спрете с глупостите -вълците ядат кости,не ги чупят за да изядат мозъка...
даването на големи кости си има положителните страни,и вероятността да се перфорират червата от голям телешки кокал е почти нулева,тъй като кучето изяжда само ябълките..
аз съм виждал кучета които умират от бъбречна недостатъчност заради хранене с гранули ,и какво доказва това??

гранулите стават за ядене,реално и ярмата става....но природата е създала кучето хищник,и неговата храна са други животни...
ако отречеш това, Коки значи по добре да не казваш че си биолог

#1347 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 January 2011 - 03:15 PM

хахахаха , ставаш комична ....нали ми викаше да не питам ти колко кила си а да питам за кучето , а ти дори не искаш да покажеш как изглежда...ясно колко е добра храната с която го храниш... нз кое е този без доводите...
Тези 2 кучета също не са изложбени ... снимка в стоика си има замисъл , наблудаване на кучето как расте , кости дали нещо не е изкривено и прочие ...

Аз пък сум мн съгласна с навар в повечето случеи.
User's Signature

Качена снимка

#1348 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 January 2011 - 03:20 PM

Съфорумката даже твърди, че костите са полезни за някои неща.
И пак стигаме до момента на разликите и качеството.
Да, от ябълката няма да умре, но повечето кучета, свикнали да хрупат кокали ядат докато могат, не спират само пред ябълката. Перфорация става от пилешки, но пък от телешките какви запушвания стават....
И за гранулите си прав, ама за некачествените, в които има само глутен, овкусители, оцветители.
И да, кучетата са хищници, ядат месо, как да отрека, като е вярно.
И моето куче яде месо, под формата на гранула. В моята храна има достатъчно месо, с малката разлика, че е обезводнено.
И реално още не се наричам биолог, един важен изпит ми остана ;)

И с теб спирам до тук, защото мразя и адски много ми омръзва да ляляме едно и също всеки път.
Приятен ден.

П.п.MyDuality, кучето ми не е тайна как изглежда. Заповядай в подфорума и темата за снимки, ще намериш колкото искаш. Но пак ти казвам, няма да ти падам на нивото да си мерим снимките. Как "изглежда" едно куче не се вижда на снимка ;) Заповядай ако искаш и на живо да я видиш. Или да попиташ лекарите й какво й е здравословното състояние, за какво ги посещаваме и от какво не се оплакваме.
Ако си мислиш, че така ще се убедиш колко е качествена храната ми. Макар мен да ме съмнява.
И точно защото си мисля, че каквото и да сложа и кажа ти пак ще си знаеш сляпо твоето и няма да спреш да се държиш хлапашки аз спирам да пиша.
И на теб приятен ден.
User's Signature

#1349 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 03:21 PM

Е аз съм биолог, тоже, за разлика от Самотната, която още следва. И то съм с претенции за относително добри познания. Та да кажа пак вълците не ядат кокали. Навар, отглеждал ли си вълк, защото аз - няколко. Очевидно е, че се заприказва за кокали заради снимката с фенери шийки и казани.
User's Signature

Качена снимка

#1350 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 January 2011 - 03:35 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 12 January 2011 - 02:25 PM, написа:

Да, от ябълката няма да умре, но повечето кучета, свикнали да хрупат кокали ядат докато могат, не спират само пред ябълката. Перфорация става от пилешки, но пък от телешките какви запушвания стават....
И за гранулите си прав, ама за некачествените, в които има само глутен, овкусители, оцветители.
И моето куче яде месо, под формата на гранула. В моята храна има достатъчно месо, с малката разлика, че е обезводнено.

И с теб спирам до тук, защото мразя и адски много ми омръзва да ляляме едно и също всеки път.
Приятен ден.

П.п.MyDuality, кучето ми не е тайна как изглежда. Заповядай в подфорума и темата за снимки, ще намериш колкото искаш. Но пак ти казвам, няма да ти падам на нивото да си мерим снимките. Как "изглежда" едно куче не се вижда на снимка ;) Заповядай ако искаш и на живо да я видиш. Или да попиташ лекарите й какво й е здравословното състояние, за какво ги посещаваме и от какво не се оплакваме.
Ако си мислиш, че така ще се убедиш колко е качествена храната ми. Макар мен да ме съмнява.
И точно защото си мисля, че каквото и да сложа и кажа ти пак ще си знаеш сляпо твоето и няма да спреш да се държиш хлапашки аз спирам да пиша.
И на теб приятен ден.

хахахах мн се зъбавлявам , при мен е нормално да се държа детински защото съм на 20 , а твоето извинение какво е... не моля те, не ми отговаряи , като по-голяма е редно ти първа да отстъпиш хахах
явно от това което написах до сега си прочела само СОРОВО МЕСО :db_046:
Снимките в стоика показват както плюсовете така и дефектите на кучето ... Фсеки 1 вид фотография си има смисъл , и ако от 1 снимка неможеш да прецениш кучето то това не е грашка на кучето а на зрителя или нн фотографа
User's Signature

Качена снимка

#1351 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 January 2011 - 03:42 PM

MyDuality, ще помоля да се придържаш към темата и да спреш писането на оффтопици! Мисля, че ако имаш нужда да кажеш нещо повече на samotnata, може да го направиш на ЛС! И за бога, на 20 години е срамно да пишеш на български по този начин :ea_103:

#1352 Потребителят е офлайн   charlie2008 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 05:37 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 12 January 2011 - 02:25 PM, написа:

Приятен ден.

И на теб приятен ден.

Извинявай ама не можах да разбера ти с каква гранула храниш? Би ли споделила?
Аз храних доста време с Орижен а Акана- които са нмер едно по състав в САЩ и Канада, всичко с кучето беше наред(козина, мускули,ако и т.н.) само дето не искаше да ги померише , че се налагаше да му я овкусявам със зехтин. Сега преминах на Еукануба с агнешко. От която почна да слабее и не си изяжда цялата порция. Сега се принудих да смесвам еукануба с роял канин сенситив които имат някаква добавка за злояди кучета, та сега яде и търси за още. Давайте препоръки. Не мога да му готвя-сори, но пък искам да храня с най доброто. Само да добавя че моя Джак умира за евтина БГ храна от 1.50 кг.

#1353 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 January 2011 - 06:00 PM

Показване на мнениетоvlado zoo, в 12 January 2011 - 02:26 PM, написа:

Е аз съм биолог, тоже, за разлика от Самотната, която още следва. И то съм с претенции за относително добри познания. Та да кажа пак вълците не ядат кокали. Навар, отглеждал ли си вълк, защото аз - няколко. Очевидно е, че се заприказва за кокали заради снимката с фенери шийки и казани.

не ,не съм отглеждал вълк ,ама всяка година за по 3-4 месеца живеем врата до врата,и знам какво оставят след тях от убито животно( за съжаление от моите) .. и знам какви лайна серат -а си мисля че доста добре си личи по лайната какво е ял кумчо вълчо...
и не само телешки и конски,а и кучешки .. ето една снимка какво остава от куче,след като глутницата мине през него според вас къда са костите :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1354 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 12 January 2011 - 06:04 PM

Показване на мнениетоcharlie2008, в 12 January 2011 - 04:42 PM, написа:

Извинявай ама не можах да разбера ти с каква гранула храниш? Би ли споделила?

С гранула висок клас. Намерила съм тази, която се отразява най-добре на моето куче.
За вашето просто явно още не сте намерили коя е най-точната марка, вид /защото различните марки имат различни видове/ или вкус.
Пожелавам успех в търсенето.
User's Signature

#1355 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 January 2011 - 06:23 PM

Верно ли? Няколко? Това колко ще рече и със каква цел ако не е тайна?

П.С. Извинявах се за офф'а, но просто не се сдържах да попитам :mg_062:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#1356 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 January 2011 - 07:50 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 12 January 2011 - 12:47 PM, написа:

MyDuality, ще помоля да се придържаш към темата и да спреш писането на оффтопици! Мисля, че ако имаш нужда да кажеш нещо повече на samotnata, може да го направиш на ЛС! И за бога, на 20 години е срамно да пишеш на български по този начин :ea_103:

+1 :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#1357 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 January 2011 - 08:27 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 January 2011 - 06:55 PM, написа:

Показване на мнениетоWaikikii, в 12 January 2011 - 12:47 PM, написа:

+1 :ae_085:

Аз не видях 1 излищен и не на място мои пост ,мисля че вие пускате излишни постове.

Сега сме с нова храна МОН ТЕРИЕР , какво мислите за нея някои пробвал ли я е?
Аз заа сега съм доволна , кучето ми намали газовете и фекалиите потъмняха .
User's Signature

Качена снимка

#1358 Потребителят е офлайн   sergeevrott Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 09:03 PM

Показване на мнениетоnavar, в 12 January 2011 - 05:05 PM, написа:

не ,не съм отглеждал вълк ,ама всяка година за по 3-4 месеца живеем врата до врата,и знам какво оставят след тях от убито животно( за съжаление от моите) .. и знам какви лайна серат -а си мисля че доста добре си личи по лайната какво е ял кумчо вълчо...
и не само телешки и конски,а и кучешки .. ето една снимка какво остава от куче,след като глутницата мине през него според вас къда са костите :)

Еми костите са ги разнесли чакалите ,лисиците и бездомните кучета ако огледаш периметара ще ги намериш.
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#1359 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2011 - 09:32 PM

Показване на мнениетоWaikikii, в 12 January 2011 - 02:47 PM, написа:

+1
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#1360 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 12 January 2011 - 09:52 PM

чета тука и и почнах да се съмнявам в правилността на храненето на мойто куче ...( пекинез )

Някакви забележки има ли по това -

Гранули има винаги малка купичка от които рядко си дояжда по малко .
Кремвиши на Тандем , наденица . 1-2 дена .
дробчета , пилешки бутчета варени 1-2 дена
супа с хляб , или помия някаква понякога :ab_041:
варено яйце 1 път седмично , плодове не иска ...

кокал - св. ребърце варено или огризано от нас от пържоли , хрущял от пилешките бутчета
белени тиквени семки - ( когато ям и аз )
Кости от пържоли ...г и държа в хладилника , и му давам
през ден два , мн ги обича ...
кисело , пресно мляко понякога ...

ВОДА ?? купичка 200гр в банята , сменява се ,и мие почти всеки ден ?

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни