samotnata, в 12 January 2011 - 12:53 PM, написа:
navar, в 11 January 2011 - 06:05 PM, написа:
А, ша прощаваш, аз съм една от първите във "фен клуба". Ма това е защото не обичам да си говоря с радиото.
Значи първо искаше някой, който не е хранил само с гранули. Намери се, оказа се, че примера не ти харесва. Ма това е защото не доказва твойта теза. И сега да повторя за осемнайсти път - никъде не казвам, че натуралното хранене е лошо, напротив. Но аз съм по 10 часа на работа, а когато не работя уча. Предпочитам да изкарам кучето час и половина навън, а да му сложа после за 5 мин гранула, отколкото час и половина да седя над "казана" и да го разходя 5 мин. Освен това не мисля, че мога да си позволя да намеря и купя всички съставки, които искам да има в това сготвено. Да не говорим за изходният продукт. Само сега не ме обвинявай, че съм лош стопанин щот не ми се виси над печката и съм потърсила по-удобният вариант. Както казах и това съм правила, не свърши добре.
Просто приеми най-накрая, че не е само твойто, и че може би наистина малка част от гранулите вършат работа. Защото ако не беше така нямаше да има толкова добре изглеждащи кучета, хранени толкова време само на гранула. Факт. Също както аз не отричам че има толкова добре изглеждащи кучета хранени с натурално. И стига спорил само за спорта, че толкова ми омръзна, за останалите потребители не знам. Глупаво е вече.
MyDuality, явно не си виждала как умира в мъки и гърч куче, перфорирано от кокал? Обади ми се като видиш /не ти го пожелавам, обаче/. Иначе, да, костният мозък има полезни вещества и именно затова вълците чупят костите и ядат само него, а костите оставят. Ма тва за кой ли път, колко ли хора го обясняват, а баба едно си знае, едно си бае.
Фактът, че на 20 години "тооолкова много кучета си имала/видяла/отгледала" не само не е за хвалене, ами и не говори нищо добро. Мен не ме е срам да кажа, че лично мое куче съм имала и имам само едно, ма поне е живо и здраво и все още е у нас.
А аз не съдя за теб по това колко кучета имаш, а по това какво говориш и какви съвети даваш.
И продължавам да не виждам къде моето мнение се различава от това на двете страни пишещи тук, просто не всичко от "натуралното" хранене е правилно. Това се опитвам да обясня, ама кой ли чете, важното е да се дръгнем тук.
А защо обръщението ми е обидно - ами защото е признак на ниска култура. Никога към непознат не можеш да се обръщаш, като към близък в кръчмата. ;)
Това за кокалите и костния мозък мн добре го знам . Куче умряло от кокал , това е краиния резултат без предиостория , какъв кокал е дадено , обрабботен или не и прочие ..че то има човек умрял от слунката си ...няма да ти казвам как съм се гърчила от слунка ....както и да е..
А кучетата които сме имали (аз и наще) не са просто за по година-2 , те са били изгледани от-до .. просто броиката е била голяма и са се застъпвали ;) Нз дали си чувала какво казва Сизър ...няма МОЕ куче , твое е ако живееш сама ...има ли семеиство е обшо ... нз как преценяваш твое-мое ..може би по името на документите ? В този случеи аз имам 2 кучета