Dog.bg Форуми : Коя е най-добрата кучешка храна?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (174 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Коя е най-добрата кучешка храна? Оцени темата: ***** 3 Гласове

#2221 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 05 June 2012 - 10:05 PM

Никой не се е оплакал,че има проблем с храненето. А и наистина в крайна сметка зависи от стопанина.

#2222 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 06:30 AM

След като еднообразието в храненето не е полезно, какво да правим? Предполагам е добре да се спрем на една хубава суха храна и към нея да добавяме месо, зеленчуци, извара и т.н? Или се има друго предвид?

#2223 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2012 - 08:10 AM

Аз винаги съм го разбирала под сменяне на марката на гранулите. Имаше нещо общо с организма на кучето, че се пресища от съставките ако се храни дълго време с една и съща храна и може да създаде здравни проблеми.

Аз давам на моя кучо Orijen puppy, не знам дали има алергия от тази храна, че се почесва по корема, или е пипетата на Frontline Combo, която му сложих преди две седмици.. Преди имахме бълхи даже и няколко кърлежа. Преди да дойде в къщи се хранил с Satisfaction, която също съдържа пилешко, но с ориз..
Фекалите са доста интересни, понякога ми ги вади тъмни и твърди, понякога кафеви и твърди, но винаги завършва с пехтиесто съдържание.
Чудя се дали като ми свършат гранулите да ги сменя на Акана.. или да му правя диета да разбера дали все пак е алергичен Качена снимка

#2224 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 06 June 2012 - 09:58 AM

На колко месеца е кучето ти? Защото Orijen Puppy е много концентрирана храна и при някои кучета може да докара дори разстройство докато привикнат към формулата. Ако кучето е над 6 месеца ти препоръчвам да пробваш Акана с агнешко, тя е "all life stages", т.е. формула покриваща изискванията на кучета от всяка възраст. Определено ще видиш положителна разлика. - http://acana.com/sit...sslands-dog.pdf

Цитат

Аз винаги съм го разбирала под сменяне на марката на гранулите.

Аз го разбирам като сменяне на източника на протеин и мазнини. Протеинът от пилешко месо, патешко, агнешко, риба, яйца има съвсем различна биологична стойност. - http://agronet.bg/ag...ukti-polzi.html

Цитат

Пък като се замисля дневната дажба на качествена гранула е около 400-500 гр на ден не е чак толкова много.

Предпоследния чувал, който изядоха кучетата ми беше с такива дневни дажби: за малкото ми куче, което е 25кила дажбата е 225г, а за голямото, което е 28кила - 250г. Общо 500г за двете кучета! Сещате ли се коя е храната?

#2225 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2012 - 10:35 AM

Показване на мнениетоVesela_5, в 06 June 2012 - 08:58 AM, написа:

На колко месеца е кучето ти? Защото Orijen Puppy е много концентрирана храна и при някои кучета може да докара дори разстройство докато привикнат към формулата. Ако кучето е над 6 месеца ти препоръчвам да пробваш Акана с агнешко, тя е "all life stages", т.е. формула покриваща изискванията на кучета от всяка възраст. Определено ще видиш положителна разлика. - http://acana.com/sit...sslands-dog.pdf

Кучо няма и 3 месеца още.. Преди да дойде в къщи търсех и търсех и реших, че Orijen е най-доброто за него, но се оказва, че не е точно така. На Acana храната за кученца също е с пилешко и не знам какво да му взема.
Благодаря за съвета, но ще трябва да почакам да навършим 6 месеца поне.

#2226 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 June 2012 - 10:55 AM

Много е мъничко кученце, стомашната му функция не е доразвита все още. В случая, ако е от едра порода, можеш да минеш на Large Breed формулата. Почесването не е от алергия, и моите кучета се почесват понякога, и аз се почесвам когато ме засърби. :) Защо те притеснява пилешкото?

#2227 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2012 - 11:19 AM

Само не разбрах за овесените ядки, задължително ли е да са варени и вредно ли е ако давам сурови?
User's Signature

Качена снимка

#2228 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 June 2012 - 11:37 AM

Ами това е все едно да дадеш на кучето несварен ориз, каквото изяде, това ще изака. Зърнените храни са много трудно смилаеми за кучето и трябва да преминат през някаква обработка. В случая добре е да са сварени, така ще се усвоят много лесно, а другият вариант е накиснати в гореща вода до омекване. Но не гарантирам, че някое куче ще иска да яде сурови овесени ядки.

#2229 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 June 2012 - 12:34 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 06 June 2012 - 09:55 AM, написа:

Много е мъничко кученце, стомашната му функция не е доразвита все още. В случая, ако е от едра порода, можеш да минеш на Large Breed формулата. Почесването не е от алергия, и моите кучета се почесват понякога, и аз се почесвам когато ме засърби. :) Защо те притеснява пилешкото?

Чарли е испанско водно куче, води се средна порода до 24 кг при възрастните кучета.
Проблема е, че той не се почесва понякога, той се почесва системно. Е, не толкова често както ако имаше бълхи, но все пак не ми изглежда нормално. Кожата му е чиста и бяла, козината му вълнеста - нещо нормално :)
В къщи е от 3 седмици някъде и не е спрял да се чеше. За този период го къпах два пъти с различен шампоан и му смених гранулата от Satisfaction на Orijen. Прегледала съм всеки сантиметър от тялото му и няма нищичко.
Четох много относно алергиите при кучета в интернет и при условие, че Orijen е с доста високо качество гранула, си мисля че е или някоя съставка като пиле. Просто не ми идва друго наум. Може би кожата му е чувствителна, но към какво? Качена снимка
Реших, че може би е реакция от пипетата на Frontline Combo, други варианти не ми идват..
Каквото и да е, определено се чеше по-малко от преди една седмица, може би просто кожата му е бебешка и наистина не е нищо притеснително :)

П.С. Благодаря ти за отговорите, изглежда, че този форум не е толкова посещаван колкото беше преди няколко години. Аз вече се опитах да се посъветвам относно този проблем тук, но така и не получих отговор.

Ето го и моя хубостник Качена снимка

Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2230 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 06 June 2012 - 02:08 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 06 June 2012 - 07:58 AM, написа:

Цитат

Пък като се замисля дневната дажба на качествена гранула е около 400-500 гр на ден не е чак толкова много.

Предпоследния чувал, който изядоха кучетата ми беше с такива дневни дажби: за малкото ми куче, което е 25кила дажбата е 225г, а за голямото, което е 28кила - 250г. Общо 500г за двете кучета! Сещате ли се коя е храната?

става въпрос за дневна дажба на куче 45-50кг като моите.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2231 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 June 2012 - 02:54 PM

Да, за куче 50кг дневната дажба при нормална физическа активност е 400г.

#2232 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2012 - 04:03 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 06 June 2012 - 11:37 AM, написа:

Ами това е все едно да дадеш на кучето несварен ориз, каквото изяде, това ще изака. Зърнените храни са много трудно смилаеми за кучето и трябва да преминат през някаква обработка. В случая добре е да са сварени, така ще се усвоят много лесно, а другият вариант е накиснати в гореща вода до омекване. Но не гарантирам, че някое куче ще иска да яде сурови овесени ядки.

Моят не възразява, както му ги сложа - така ги яде! И после не ака овесени ядки, но поне ще му ги накисвам в гореща вода!
User's Signature

Качена снимка

#2233 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 June 2012 - 08:52 AM

сухата храна не е създадена за да е вкусно и пълноценно за кучето,а за удобство на стопанина...няма по-добро хранене от това създадено от природата..

#2234 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2012 - 11:11 AM

Показване на мнениетоnavar, в 08 June 2012 - 07:52 AM, написа:

сухата храна не е създадена за да е вкусно и пълноценно за кучето,а за удобство на стопанина...няма по-добро хранене от това създадено от природата..

Ех, че добре го каза! Качена снимка

#2235 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 June 2012 - 08:58 PM

не знам дали е добре,но все още няма нищо измислено от човека ,което да е по добро от създаденото от природата..само заместители

#2236 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2012 - 12:45 PM

Имам въпрос, ако давам в момента Нутрам с пиле и искам да я сменя с Нутрам агне, трябва ли пак да се въвежда постепенно или мога направо да си я давам?
User's Signature

Качена снимка

#2237 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 09:41 PM

Показване на мнениетоFlawless, в 26 June 2012 - 12:45 PM, написа:

Имам въпрос, ако давам в момента Нутрам с пиле и искам да я сменя с Нутрам агне, трябва ли пак да се въвежда постепенно или мога направо да си я давам?

Извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но някой може ли да отговори?
User's Signature

Качена снимка

#2238 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 July 2012 - 09:49 PM

Лично аз бих пробвала без преминаване,но много зависи от кучето как е със стомаха.Все пак говорим за голямо на възраст куче,а не за бебе.Или със съвсем малко преминаване ,примерно едно ядене 50:50.
Но нека и друг даде мнение,това е според мен и според познаването на собственото куче.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2239 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2012 - 07:48 AM

Съгласен с ShiBumi_GirL :ba_025: Никога не съм правил тези модерни в днешно време "плавни преходи", и макар кучето ми да е с чувствителен стомах никога не е имало проблем, заради смяната на храна. Аз също минавам рязко от боб на пържолка(риба, мидички и др.) и не се оплаквам. :ab_041: тези мерителни чашки, плавните преходи и др. са ми странни, честно. :ud_009:

#2240 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 July 2012 - 09:07 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 02 July 2012 - 05:48 AM, написа:

Никога не съм правил тези модерни в днешно време "плавни преходи", и макар кучето ми да е с чувствителен стомах никога не е имало проблем, ...

Когато храната е качествена, тя не разтройва стомаха и няма нужда от никакви преходи. Аз също никога не правя преход между 2 храни.

• (174 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни