Коя е най-добрата кучешка храна?
Публикувано: 29 September 2008 - 10:32 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Както казах аз не съм много добре запозната с тази суха храна,защото имам Белла от 11 месеца,всъщност 9 и до сега никъде не съм я виждала тази храна,освен че когато я взех бившия и стопанин ми даде едно по голямо пликче с Еукануба тъй като тя беше свикнала с нея и трябваше да прибавям към друга храна,поради липса на тази за по нататък.Помня че беше супер ситна храната,без аромат и с много тъмно кафяв цвят,докато тази която взех вчера беше светла и с по големи гранулки но пък може това да се дължи на възрастова граница и да е различна по вид при малки кучета и големи.Моля някой които е давал на кучето се въпросната храна,поне да ми каже каква е точно
Публикувано: 29 September 2008 - 10:33 PM
Цитат
Полезен сайт :blink:
А това как ще го коментираш? http://www.companion...?...07&f1id=152 ;D
И защо в състава на Eukanuba има разни неща като "Кукурузная мука и Сорго" ;D
Публикувано: 29 September 2008 - 10:52 PM
Цитат
Да, ясно защо. Трудно ти е да признаеш че Eukanuba не е най-качествения продукт в България. :P
Публикувано: 29 September 2008 - 10:54 PM
Цитат
Цитат
Да, ясно защо. Трудно ти е да признаеш че Eukanuba не е най-качествения продукт в България. :P
Публикувано: 29 September 2008 - 10:58 PM
Когато беше бебе тя се хранеше с тази храна,още когато я взех беше захранвана с тази храна.След което до колкото помня самата храна трудно се намираше и беше спряна от производство което ме светна,че може би съм купувала ментета.От тази гледна точка явно лъжа като си мисля,че съм хранила с едно а то се е оказало друго.
Купувала съм Юкануба насипно и в стария си пост обяснявам точно това,че може би съм попаднала на менте.
НО аз говоря за сегашно време,че съм пробвала храна от чувал и кучето НЕ Я ЯДЕ!
Това е!

Публикувано: 29 September 2008 - 11:00 PM
Цитат
А кое е гаранция за качество ако не съставът? Рекламата може би? Значи ли това че Orijen е по висок клас храна от Eukanuba?
Публикувано: 29 September 2008 - 11:01 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Всеки сам преценява с какво да храни кучето си.И не мисля,че като съм казала,че кучето ми не я яде тази храна по някакъв начин съм опетнила името й което ти толкова ревностно пазиш. ;)

Публикувано: 29 September 2008 - 11:09 PM
Цитат
Рекламата, не се вписва тук,
На последния въпрос - след няколко месеца. Не знам просто. Следя тази храна с голям интерес.
Публикувано: 30 September 2008 - 09:46 AM
Някой начинаещ да вземе да влезе тука, ше си изпонакупи от тая Юкануба, та ше се хапе за г*** после ( както и аз съм правила ). Едно е да кажеш коя храна според теб и най вече опита ти е добра, и то за твоето си куче, а не да говриш генерално и да се опитваш да насаждаш идеите си!

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 30 September 2008 - 11:56 AM
Цитат
Някой начинаещ да вземе да влезе тука, ше си изпонакупи от тая Юкануба, та ше се хапе за г*** после ( както и аз съм правила ). Едно е да кажеш коя храна според теб и най вече опита ти е добра, и то за твоето си куче, а не да говриш генерално и да се опитваш да насаждаш идеите си!
Публикувано: 30 September 2008 - 12:06 PM
Цитат
Е що да не си купи, като разбере,че не му върши работа ще я смени :blink:,ако се окаже така обаче,което не е задължително. Аз не съм много веща в храните,нямам претенции да разбирам много ,но ще споделя нещо.
Преди няколко месеца опитах BOSH за един уж временно пребиваващ у дома, беше подарък цял чувал мисля 20 кг. С тази храна се хранят великолепните Маламути на момичето,което ни я подари. Изключително доволна от храната не я ползва от 1 месец. Формулата съобразена с куча,абе уж всичко наред,да,ама според нас :-
Преминахме към новата храна по всички правила,обаче ефектът беше потресаващ и не в добрия смисъл да думата. Най-дребния проблем от нея беше невероятното обгазяване от страна на куч :rolleyes: За другите няма да споменавам.Мислех,че е само временно явление,но не беше така, мъкааа.... А иначе кучето я яде,то в него момент всъщност едва ли щеше да подбира. Та трябва ли сега да взема да агитирам тук пишещите,че BOSH е боклук, само защото на това куче явно не му понесе? Аз не мисля ,че е така,просто разбрах,че това не е нашата храна.
Напълно излишно е да се палим и да спорим коя е най-добрата храна. Можем да споделяме опит ,а всеки да направи избора си сам.Добра е храната която се отразява добре на кучето,на здравословното му състояние и кондиция като цяло,всичко друг за мен е вманиачаване.
Публикувано: 30 September 2008 - 12:45 PM
Владо, кучето др освен въпросната храна друго не беше яло, та се просра така зверски. Има много ако-та, но не е тука мястото където да ги пиша. Като си рекламираш храната някак си по завоалирано го прави, че малко дразни. Иначе съм сигурна, че всички се радваме като даваш компетентното си мнение за други въпроси. С мир.

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 30 September 2008 - 12:58 PM
Цитат
Това би трябвало да важи за всички, само тогава може да се получи нормална и полезна тема.
Не случайно дълго време не се допускаха подобни разговори тук. Завършваха винаги по този начин и със заключена тема.
Може би не завоалирано, а точно обратното - трябва да си пише като подпис на тези, които са обвързани комерсиално с храни: "Дистрибутор на ...". Така хората ще имат едно на ум, когато получват съвети от подобни хора и защо интерса им клони все към една марка.
Проблем обаче остават тези, които уж нямат нищо общо (или тези, които нямат достъп до форума) и за това използват други да ахкат за тяхната храна из форума.
Изобщо малко почтеност (която се изпарява някъде си, когато става дума за пари) и нещата няма да са толкова сложни.
Владо въпреки очевидните си пристрастия поне дава съвети, когато става дума по принцип за хранене. Не се включва само когато се спомене марката, с която е обвързан.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 September 2008 - 01:25 PM
От времето, през което храня с гранули съм сменила доста храни и по доста причини.
Мога да Ви кажа само това,че споровете са Ви безмислени и стигат до това кой е по-по-най.
Няма най-добра марка храна на пазара.
Има храната подходяща за твоето куче.
Има храната подходяща за твоят джоб,защото не всички са на заплата от ххххх и въпреки огромното им желание да храят с най-скъпата супер премиум е...
И не на последно място не всички формули от храните са върха на сладоледа и ако дадена храна е добра за дребните породи,то може да не е за средните или едрите и тн.и пр.
Публикувано: 30 September 2008 - 05:42 PM